Güzel bir cilt güzel fizik önerisi ve makyaj sorunsalı?

Minikgirl35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2017
502
467
Arkadaşlar güzel bir cilt, fiziğiniz ve makyajınız için neler yapıyorsunuz?

Ben bu aralar ekmek, makarna ve pilav gibi ağır yemekler yerine salata, çorba, yoğurt gibi hafif gıdalar yiyorum. Su içmeye çalışıyorum. Normalde unuturdum içmeyi. Yeşil çay içiyorum 1 fincan. Bazen de elma çayı içiyorum cildim için.

Mekik çekmeye çalışıyorum ama düzenli yapmıyorum malesef. Koşu yapıyorum evin içinde :) Yine düzensiz yüz yogası yapıyorum.

Makyaj da pek birşey yapmıyorum fazla makyaj malzemem yok. Bazen yapmak istiyorum ama doğal halim bozulacak diye korkuyorum. Fazla mı doğalım anlamıyorum.

Sizin kendiniz için yaptıklarınız neler?? Dikkatimi çeken birşey varsa denemek istiyorum.

Son düzenleme:
Ben cildimi sabah akşam buz gibi soğuk suyla yıkarım .
Zeytinyağlı Nemlendirici kullanıyorum .
Gözaltı torbaları için Krem kullanıyorum .
Makyaj günlük hayatta pek yapmam .
Spor yapmaya başlayacağım yakında da

gunluk dus alırım nemlendırıcı surerım yuzume, sac tarar cıkarım, makyaj bır kalem ruj allık bırde maskara surdum mu tamamdır...
yememe dıkkat etmem ne ıstersem yerım.
sporla hiç aram yok.
ama bol bol su ıcerım.

ay böle konulara bayılıyorum. Bende günlük hayatımda ağır makyaj yapmıyorum rimel ve dudak nemlendiricisi. Cildime sabah akşam yıkıyorum temizliyorum bazen kahve peelingi yapıyorum.Hindistan cevizi yağı sürüyorum. Hamilelik öncesi günde iki kupa yeşil çay içerdim. Hergün düzenli spor yürüş yapardım.Şimdi biraz aksadı tabi hamilelik sıkıntılı geçiyor. Uyku düzenine önem veriyorum yoksa baygın baygın bakarım öle yani :halay:He birde banyoda kullanılan saç maskesi var.

Alışmadık şeyde şey durmuyor ya, ben bi türlü cilt bakımı-sağlıklı beslenme filan rutine sokamadım.
Yüzümü yıkarım, yüze uygun phlı sabunla güzelce yıkarım sabah uyanınca, akşam yatmadan da yıkarım.
Dişlerimi düzenli fırçalarım falan filan klasik temizlik şeysilerini yaparım.
Düzenli duş alırım, arada annem usulü nemlendirici krem sürerim; deodorant kullanmayı sevmem bebe kolonyası sürünürüm banyodan sonra, arada hala ergen gibi sivilce çıkarırım cildim yağlı galiba. Aha bu kadar. Kaz ayağı falan filan yok, güneş gözlüğü kullanırım belki bunun avantajıdır. :/
Ama iltifat çok alırım bilmiyorum, mermer gibi suratın var derler yaşımdan küçük gösteriyormuşum. (Oysa cildimde akne izleri de vardır. Çil gibi duruyor)
Sanırım çok işlem yapmadığımdan suratıma; en fazla ayda bir canım sıkılırsa bakım maskesi filan yaparım, bazı bazı hamama gider kese yaptırırım, kafama eserse yani.
Eski çağların gadınıyım konu bakım olunca.

Makyaj olarak göz kalemi ve rimelimden vazgeçemem çok severim ^_^
Ruj kullanmam, dudak kalemi kullanırım dudağımın renginde, az dışından çizer boyarım doğal silikon yaparım dudağıma :KK70:
Allık-fondöten-far vb. düğünden düğüne ancak kullandığım şeyler :KK70:

Ben makyaj yapmayı severim. Günlük pudra, allık, rimel, highlighter, rujsuz çıkmam. Hatta hava çok sıcak değilse fondöten kullanırım, contouring yaparım birileriyle randevum varsa. Ama eve gelir gelmez cilt tipime uygun bi yüz temizleyiciyle köpürte köpürte buz gibi suyla yıkarım. Günlük krem vs kullanmıyorum, 2-3 güne bi e vitamini yağı sürüyorum yüzüme. Çok şükür kırışıklık yok, kimse yaşıma da inanmaz. Hatta çok nadir de olsa sıfır makyajla çıksam sende bi gençleşme var diyorlar :KK48:

yediklerime asla dikkat edemem hayvan gibi yerim ama spor bağımlısıyım. futbol oynuyorum,aletli pilates yapıyorum. şu an normal kilomdan 5 kilo filan az geliyorum kilo almaya çalışıyorum. günde 3 litre kadar su içiyorum.

makyaj yapamıyorum benim cildim beyaz ne sürersem süreyim çok yapay duruyor. ipek kirpik yaptırdım sadece şeffaf maskara sürüyorum ayrık durmaları için o yetiyor. bir de highlighter kullanıyorum gece çıkıyorsam.

sabahları yüzümü yüz temizleme köpüğü ile yıkıyorum sonra da tonik kullanıyorum. clinique 72 saat nemlendirici krem kullanıyorum sabah bir kez sürmem yetiyor istediğim kadar yıkayayım yüzümü hiçbir şey olmuyor sürekli nemli ve canlı görünüyor. her gün bazen günde iki kez duş alıyorum. vigo kullanıyorum saçlarım için kabarık ve dalgalı olmalarını seviyorum.

her yerime bir şey sürüp bakımlıyım demek bana göre değil az ve öz yapıyorum her şeyi genelde çevreden tepki de alıyorum çocuk gibi görünüyorsun diye ama yapacak bir şey yok böyle iyi hissediyorum.

Bence en önemlisi bol su içmek. Hem cilt, hem saç için hem de kilo vermek için. Doğum yaptıktan sonra hayvan gibi yememe rağmen sütüm olsun diye üç litre su içiyordum. Hamileyken de aynı şekilde. Doğuma girdiğimde toplamda 7 kilo almıştım. Çıktıktan bir hafta sonra da hepsi gitti. Hem cildim de daha parlak görünüyordu. Tekrar o düzene donmeliyim. Her fırsatta su için.

Sabahlari duş şart.. uyaniyorum resmen gune ferah basliyorum.. dusta bacaklarimi jiletliyorum..evde olup olmamam farketmiyor..cimbizla kil tuy meselelerini hallediyorum..her gun yaptigim icin kuafore gidince biyik icin filan zaten yok sende diyerek az para alir benden:) sac tarama dis fircalama...yuze nemlendirici.. dudak kremi şart.. ozellikle kirmizi rengi verenlerden:))

Birde arada vucudumu yaglarim banyodan sonra..

Yuz Cilt bakimim bu kadar:) makyaj malzemem var ama yapmiyorum buarada..ellerimi kremlerim birde..evde deodorant kullanirim disarda genelde parfum.

Tirnaklarim uzadikca manikur yaptiririm ya da yaparim.. evde bos dk olunca iki dk da hemen yaparim.. 2-3 haftada bir yazli kisli farketmez musait oldukca pedikur ve ayak bakimi..

Bazen bende dudaklarima peeling yaparim.. olala cok guzel oluyo :)

Ayda bir saclarima maske..birde kil tuy sevmem pek, mumkun oldugu ilk firsatta agdami yaparim makina kullanirim kol altina vs.

Ayda bir saclarimi ucundan kestiririm..daha saglikli gozukuyor o sekilde bence..

Yemek olarak saglikli yemeyi severim ama ihmal ettim bu aralar kendimi.. simdi Ramazanda depoluyorum.. bu seferde su icemiyorum fazla.. insallah bayramdan sonra birazcik degisir bu durum.birde spor olarak yuruyus ve vucut sekillendirmeye basliycam insallah

Dedigim gibi ben calissamda calismasamda bunlar benim rutinim.. arada bir tabiiki aksiyor gunluk baska telaslardan.. aksadiginda mutsuz olurum..

Son düzenleme:
Kova hatunu Kova hatunu S sassyassyy H hayatcokgarip hiç highlighter m olmadı bende çok beğeniyorum. Birde göz pınarlarınızda aydınlatıyorlar ya ona da bayılıyorum. Önerebilceğiniz marka vs var mı doğal duran yüzde.
Yani bütçeye göre değişir. Ben the balm ın mary lou sunu çok beğeniyorum, yada too faced love var, bide mac in aydınlatıcısı var adı aklımda değil şuan. Ama pahalı diyorsan catrice in highlighter ide çok iş görür, pigmentasyonu çok yüksek. Göz kalemi icinde uygun fiyatlı olarak essence öneririm

Kova hatunu Kova hatunu S sassyassyy H hayatcokgarip hiç highlighter m olmadı bende çok beğeniyorum. Birde göz pınarlarınızda aydınlatıyorlar ya ona da bayılıyorum. Önerebilceğiniz marka vs var mı doğal duran yüzde.

benim de iki tane var birisi the balm mary lou manizer ki bu bence fiyat performans açısından çok iyi. diğeri de lancome dual finish highlighter ama o biraz pahalı ve her cilde de gitmiyor açıkçası bana da çok pembe oluyor.

tontriko tontriko
Canım şu dudak peelingin'i nasıl yapıyorsun bir ürün mü kullanıyorsun adı ne vs yazar mısın???

Birde aynı sorum saç masken için de geçerli:KK200:

tontriko tontriko
Canım şu dudak peelingin'i nasıl yapıyorsun bir ürün mü kullanıyorsun adı ne vs yazar mısın???

Birde aynı sorum baç masken için de geçerli:KK200:
Cok basit:)) dogal hindistan cevizi yagina seker kat karistir:) al sana dudak peelingi..

Ayni sekilde hindistan cevizi yagini sivi hAle getir bi kapta.. ben mikro dalgada eritiyorum.,.. 10-15 saniye yetiyo.. onu sacini taraya taraya yedir sacina..1 saat bi toka tak beklet.. banyoda once sampuani sur sacina sonra suyu tut.. once suyu tutarsan arindirman cok uzun surer:)

yemeeme dıkkat ederim kendı çapımda. kılom yok sanırım oyle dıyolar.ama bana gore 5 kılo var onu vermeye çalışıyorum.spor yaparım.bol su içerim.yeşil çay mutlaka içerim.çeşitli bıtkı çayları içerim.sağlığıma dıkkat ederım sağlıklıysan guzelsındır.kılığıma kıyafetıme dıkkat ederim.yuzumu sadece yıkarım birşey kullanmam.yeterınce şampuan macun dterjanlar parfumler vs vs kımyasala maruz kalmışken ekstra yuzume oyle şeylerı kullanmaya gerek duymuyorum daha çok yıpranır gıbı gelıyor. ayda yılda kına olursa makyaj yaparım en son gecen sene makyaj yaptım.kaş almam ortası hariç çıkanları alırım bırtek.bıyıkları alırım..kuaför nedır bılmem bı düğünümde gırdım.evde arada eşime makyaj yaparım...tek bakımım parfum sanırsam . bu yazdıklarıma bakaraktan çirkin ılan edılebılırım:KK53:

S sassyassyy H hayatcokgarip kızlar ben makyajdan anlamıyorum fazla dediğiniz markayı alacağım parası çok mühim değil ikinizin de ortak övdüğünü düşündüm. Yalnız birşey daha soracağım sorum komik gelmez umarım hani dediğim gibi göz pınarlarına aydınlatıcı mı artık kalemmi birşey sürüyorlar ya. Beyaz gibi parlıyor. Bu sürdüğümüz şey de sizin önerdiğiniz highlighter mi sürüyorlar
Yoksa kalem falanmı alıyorlar. Benim bir arkadaşta çok güzel duruyordu ne kullanıyorsun dedim flormar ın kalemi ymiş çok şaşırdım iyi bir marka da değil bende aldım ama pütür pütür iğrenç durdu attım direkt.

yorumları okudumda kızlar neler varmış oyle.kaş jeli şeffaf alsam hafıf asımetrılık var kaşımda faydası olurmu.kaş alarak olmaz kaşlarım ınce.bılen bırı cevaplarsa sevınırım.

S sassyassyy H hayatcokgarip kızlar ben makyajdan anlamıyorum fazla dediğiniz markayı alacağım parası çok mühim değil ikinizin de ortak övdüğünü düşündüm. Yalnız birşey daha soracağım sorum komik gelmez umarım hani dediğim gibi göz pınarlarına aydınlatıcı mı artık kalemmi birşey sürüyorlar ya. Beyaz gibi parlıyor. Bu sürdüğümüz şey de sizin önerdiğiniz highlighter mi sürüyorlar
Yoksa kalem falanmı alıyorlar. Benim bir arkadaş çok güzel duruyordu ne kullanıyorsun dedim flormar ın kalemi ymiş çok şaşırdım iyi bir marka da değil bende aldım ama pütür pütür iğrenç durdu attım direkt.

ben highlighterı göz pınarlarıma,burnumun ucuna ve çeneme uyguluyorum. genelde gece çıkarken elmacık kemiklerime sürerim gündüz sürmem. göz pınarlarımda da mary lou kullanıyorum kalem sevmem cildimi çok tahriş ediyor.

Yoksa kalem falanmı alıyorlar. Benim bir arkadaşta çok güzel duruyordu ne kullanıyorsun dedim flormar ın kalemi ymiş çok şaşırdım iyi bir marka da değil bende aldım ama pütür pütür iğrenç durdu attım direkt.
Essence in kalemi dediğim oydu canım. Çok uygun fiyatı da, performansı süper. Bende pahalı olandan aldım pütür pütür kaldı. Essence in kalemi ama kurşun kalem gibi olan değilde diğeri, 2 çeşidi var zaten

X