Cevaplari okumadim, sadece konuya yazacagim. Bu kadar sayfa biriktigine gore bir seyler patlamistir bu konuda. Benim cevabim esas konuya.
Sabah actiginiz konuyu da okudum, ama ben gordugumde zaten yazilan yazilmis, konu da kitlenmisti. Sadece okumakla kaldim. Ama okurken Turkiye'nin haline acidim diyebilirim. Yazik dedim. Bazi yorumlara da hayret ettim. Gurultu sikayet etti diye konu sahibi suclu olmus, oteki sehirde polisler katlediliyormus da hanfendi uyuyamadi diye abartmis bilmemne. Baska yerde polislerin cani tehlikede diye biz hakkimiz olan bildirmeyi yapmayalim mi? Oldu olacak herkes kendi silahini cebinde tasisin, herkes kendi cezasini kendi kessin. Suclulari tepemize de cikaralim, magdur olani da ses cikarip polisleri rahatsiz etti diye linc edelim. Bu memlekette artik polise olay bildirmek de mi suc oldu? Millet polisleri destekleyip asayis saglamayi savunacagina, millet ne yaparsa yapsin, yeter ki polisler rahat otursun diyor. Evet, polislik cok zor ve hayatinin tehlikeye dusebilecegi bir meslek. Benim saygi duydugum bir meslek. Ama bu meslegin riskine karsi cozum suca susmak, sesini cikarani bastirmak degil. Bu memleket boyle boyle bitiyor iste. Herkes at kosturuyor, nasil olsa sikayet edilmez, edilse de yaptirimi olmaz... Duydugumuz gibi o gurultunun arkasinda tecavuz vakasi yatiyormus. Nerde o "ulke yaniyiiy, sen uykunu mu dusunuyosun bencil" diyenler? Hadi gelsinler savunsunlar simdi susmayi, bu gurultuyu sorgulamamayi. Bu memlekette kimseye muhtac etmesin Allah. Millet bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasinda. Millet birbirini kessin, bicsin, ama biz ustumuze dusen sikayeti yapmayalim. Sonuc gunumuzun Turkiye'si. Kimsenin kimseden korkmadigi, polise bildirince linc edildigi, sokakta birbirini yedigi guzel ulkem.