gurbete gelin gitmek :((

benimde yemek takımlarım var ama misafirim yok evimin kapısını calan yok benimde sadece cok agladıgım icin gönderilen görümcem geliyor. esim isten basını alıp benle ilgilenemiyor ikimizde ayrı laptoplarda aksamı bitiriyoruz. işten bos kalırsa biseyler yapıyoruz ama bu cok nadir oluyor. iki üc ayda gitmek evet boyle olması gerekiyor ama göndermiyor iste kendimi cok kötü hissediyorum hep aglamaklı

canim bende gurbette 12.yilim ilk yillar bende valizimi hic acmadim aylarca oyle kapinin arkasinda durdu belki donerim diye bende hergece ailemi ruyamda gorurdum hatta 2 yil olunca babam ve annem seni almaya geldik derlerdi ruyamda ellerini uzatirlardi denizin bir ucunda onlar bir ucunda ben bulusamazdik oyle uyanir saatlerce aglardim neden onlara ozlem duyuyorum niye goremiyorum hafizam yerinde olmaz bu sorulari sorardim sonra cocuklar yillar birbirini kovaladi gittim geldim zamanla alistim simdi 3 cocuk oh deyip 1 saatlik zamanim yok en buyuk ilacimmis cocuklarim onlar olamasa kafayi yerdim yoksa yalniz burda arkadaslik komsuluk denen hicbirsey yok bunuda ogrendim herkes gemilerini yakip buralara gelmisler kimisi cocuklarini birakip evlenmis baska biriyle kimisi askini birakmis burasi icin bu acilar onlari kati yurekli yapmis iki asik gordulermi ellerinden geleni ardi sira koymuyorlar esimle benimde ilk evliligimiz severekde evlendik diye pek hoslanmiyorlar o yuzden arkadas komsu sIkINtisi cekiyoruz neyseki esimle allaha sukurler olsun cok iyi anlasiyoruz yeri geliyor anne baba oluruz bazen arkadas es cok iyi dost oluyoruz birbirimize yetmeye calisiyoruzbide sosyal aktivetiler yapmaya bak hicbirsey yapamiyorsan cik gez bol bol bende ilk zamanlar burda cimene yatar yabancilar kitap okur muzik dinler bulmaca cozerler bende yapiyordum cok kitap okudum ilk zamanlar yalnizligimi aldi hemde cocuk yetistirmede simdi cok yardimcim oluyor faydasi cok oldu her acidan

canım ankara'dasın sanırım neden sıkılıyorsun? kocana tapunu mu verdin de izin vermiyor gitmene ya niye böyle bu erkekler konya dediğin yer 3 saatlik yol günübirlik gidip gelio bazen arkadaşlarım sevgilisini görmeye neden böyle üzülüyorsun bak hamilesin yazık deil mi bebeğine o da etkileniyordur:26: arada yazdıklarını okumadım ama eşinden dolayı şikayetçisin sen , evde bunaldığın için aileni özlüyorsun neden annen baban seni ziyarete gelemiyor sen gidemiosan onlar gelsin? sosyalleşmeni öneririm, hamilesin diye kendini eve kapatma. sosyalleşmeden kastım komşu gezmeleri değil sen bu konudan müzdaripsin anladığım kadarıyla ama büyük şehirlerde genelde çalışan kesim komşuluk olayına gircek vakti olmaz herkes kendi derdindedir o yüzden sana önerim kendine faydalı olabilcek şeyler yap. sinemaya git, tiyatro sezonu ankarada muhteşem oyunlar olur onları izlemeye git, bir kursa yazıl, hobi edin kendine inan yapacak o kadar çok şey var ki...yeter ki istemeyi bil. insanlar karnı burnunda konserden sinemaya koşturuyor buralarda. kocalarınızın bu kadar esiri olmayın, insan 7sinde neyse 70inde de odur, sen böyle kendinden taviz verirsen daha çoook ağlarsın evinde ben de ankaralıyım dertleşmek, danışmak istersen herhangi bir konuda istediğin zaman çekinmeden mesaj atabilirsin.

ZATEN O RÜYALAR BENİ MAHVEDİYOR bi uyanıyorum aglamadan duramıyorum sabah sabah güne kötü baslıyorum öylede gidiyor. en büyük lüksüm el kadar carsıyı dolasmak yürüyüse cıkmak. komsu arkadas yalan olmus buyuk sehırlerde hep bi kıskanclık dedikodu eksik arama hissediyorsun herseyi. esim herseyim olamıyor işi yogun şantiyeye gidiyo yada evdede kod yazıyor tek umudum bebegım ama cok canım yanınca keske bebek yapmasaydım dıyorum ona ıyı anne olamamaktan korkuyorum

kocama tapu verecek en son ınsan benimdir heralde. bayrama 1 hafta kala gidecem zaten kusura bakmasın. evlenince insan akraba istiyor komsu istiyor arkadas istiyor ne bileyim bi yemek yapayım birilerini cagırayım evimi temizleyeyim birisi gelecek diye. ben boyle alısmamısım ben kızken bizim ev bir gün bos durmazdı ya halamlar ya dayımlar ya komsular ya arkadaslar öyle bi ortamdan böyle yapayalnız evlilik cok bunalıma düstüm düzelmeye calıssam rüyalarımda gene basa dönüyorum. annem gelemıyor kardesım calısıyo eve ac gelıyo yorgun kıyamıyo oğluşuna ac yatıyo o salakta önüne yemek koymasan umrunda olmaz. biliyorum kardesimi. tesekkur ederim sagolun

Ah canım benimm ben de evlenip yurtdışına yerleştim eşimin işi dolayısıyla ben de annemi çok özlüyorum her güm tlf da konuşuyorum şükür eşim gitme etme demez ama her aklıma esince de gidemiyorum çünkü uçak biletleri çok pahalı :/
Ben de hamileyim evdeyim hep çalışmam zor görünüyor..
Ancak eşinin memlekete gitmen konusunda biraz daha hassas olması lazım üstelik hamilelikte insan duygusal oluyor annesini pek bir özlüyor ://

Aah canım inan burda benim canım neler neler çekiyor bulup alıp da yiyemiyorum simit,balık-ekmek, nebileyim ezine peyniri bile yok...
Gurbet zormuş zor zorr....

bosanmayı düşündürecek kadar zor bebek olmasa kacıp giderdim dayanamıyorum her an onları özlemek hep onlarsız yasamak ölmeden ayrı kalmak ne acıymıs meger. annemi arasam bugun ne yaptın demeye cekiniyorum o saydıkca akrabaları komsuları aglayasım geliyor. basına gelmeyen anlamaz her günüm cok zor geciyor unutup 5 dk mutlu olsam seviniyorum esimle tartıssam zaten neden burdayımki diyorum hemen bunalımm.
yurt dısı daha kötü tabi allah sabır versin sizede

Bende İstanbul'dan Bursa'ya geldim. Çok uzak değil, Allahtan eşimde özlediğim zaman gitmeme çok karışmıyor ama işte yakındaki gibi olmuyor. Ayda bir çıkıp gidemiyorsun şehirden şehire. Aynen sizin dediğiniz gibi evi temizleyesi gelmiyor insanın. Gelenim gidenim mi var diye. Hergün bir saat konuşuyoruz annemle. Arkadaşlık bağları kopuyor zamanla. Yapayalnız kalıyor insan. Zor çok zor...

daha yeni hamilesin sanırsam?
peki belediyelerin hanımlar için açtığı kurslara gitsen?
eşin haftasonu çalışmıyorsa 1 2 günlük kısa bir tatilde güzel olabilir,
hava güzelse pikniğe gidebilirsiniz

Canim butun konuyu okudum. Cok uzuldum senin icin. Kendini bu kadar uzme, esini ikna edemez misin bari birkac ayda bir gidip goresin aileni? Neden istemiyor ki? Kiskaniyor mu, ondan soguyacagini mi saniyor anlamadim.

Ben evli degilim ama yillardir yurtdisinda yasiyorum, anne babam ve kardesimle. Benim cekirdek ailem yanimda oldugu halde cok iyi anlayabiliyorum hissettiklerini. Arkadaslarim, birlikte buyudugum butun akrabalarim Turkiye'de. Iyisiyle kotusuyle neler kacirdim su ana kadar. En guzel zamanlarda en kotu zamanlarda kimseyi goremedim. Akrabalar arkadaslar evlendi cocuklari oldu, hep uzaktan haberlerini izledim, hic yanlarinda olamadim. Saymakla bitmiyor uzaktayken kacirilanlar... O yuzden seni anlayabiliyorum.

Sen yine Ankara'ya gelmissin. Gurbet filan deyince ben yurtdisindasin sandim. Bahsettigin mesafe meger Konya-Ankara mesafesiymis. Bu mesafeden her hafta sonu bile ailenle gorusebilirsin be guzelim. Sen buna gurbet deyip agliyorsan, Ben Amerika-Istanbul mesafesi icin oleyim o zaman :). Senin sorunun gurbet filan degil, esinin koydugu engeller gibi geldi bana. O kadar mesafeye gurbet diyremiyorum ben. Dipdibe iki sehir sonucta, ayni sehirde sayilirsiniz neredeyse.

Sen esinin agzindan gir burnundan cik, ikna et, insallah gidersin ailenin yanina, biraz acilirsin.

okurken duydulandım. ben eşimle aynı memlekettenim ama iş icabı çok uzaktayız bende annemle babamı rüyamda görüp uyanınca ağlıyorum hele birde hamileyim annem yanımda olsa çok güzel olurdu. o gelemez yola dayanamaz bende sık gidemem. seni öyle iyi anlıyorum ki...

bende hamileyim hormonlarım tavan yapıyo depresifken iyicene bi tuhaf oldum. yalnız degilmisim en azından bunu ögrendim o kadarda anormal degilmisim ne bileyim herkes evleniyor bebek doguruyor bendeki fırtınalar kimsede kopmuyor diyordum anne anne diye aglarken bebek var karnımda bu nasıl bisey allahım kendimi cok gücsüz hissediyorumm nasıl yapıcam nasıl anne olucam ben :18:

daha yeni hamilesin sanırsam?
peki belediyelerin hanımlar için açtığı kurslara gitsen?
eşin haftasonu çalışmıyorsa 1 2 günlük kısa bir tatilde güzel olabilir,
hava güzelse pikniğe gidebilirsiniz

işkurun kurslarını arastırdım bayabi ama iyice depresyon tavan yapınca artık hicbisey yapmaz oldum aglamaktan baska. esim piknige götürüyor agır depresyon geciriyorum gercekten hicbiseyden zevk almıyorum psikologa randevu aldım gene. insallah bu gunler cabuk gecer

canım ne zaman agzından girip brnundan cıksam annen gelsin diyo bayrama ne kaldı diyo ben bu kadar katı insan görmedim kıskanmakmı artık aklına neler geliyo bilmiyorum. buraya alısman lazım gitme diyor. senin ailen artık burası falan filan cok kalamazsın artık annenlerın yanına yakısmazsın neler neler ne laflar.

ben kütahyalıyım bu arada yanlıs anlasılmayı düzelteyim konyada üniversite okudum. 6 yıl gecirdim konyada tek basıma ama simdi evliyim sorumluluklarım var kimisi demiski esine kendini ezdirme falan inanın karsıdan söylemesi kolay. ezdirmiyorum ama genede ona baglıyım istesemde istemesemde böyle malesef. bide bebek beni cok gerdi nasıl anne olucam hep eve hapsolucam basedebilecekmiyim aklıma neler neler geliyo beynim susmuyo

İyi Geceler;bende gurbetteyim evliyim.Alışmak oldukça güç oldu.Beş sene de ancak alışabildim.Depresyona Girersiniz Sağlığınızdan Olursunuz Allah Korusun.Eşinizle Oturup Konuşun Hem Neden Sıkıyor Ki sizi;Alışma Sürecindeyken...Herşeyin Güzel Olacağına Kendinizi İnandırın.Siz Artık Kendiniz Bir Aile Oldunuz Böyle Düşünün,Huzurlu Mutlu Günler Dilerim

hamilelik dahada hassaslaştırmış seni canım sabır sabır diliyorum sadece sana eşinde zamanla kuralları üstünde taviz vermeye başlayacaktır bence benim eşimde beni tek salmayı göze alamazdı ama şimdi gideyim dediğimde sen bilirsin diyor ama artık ben gidemiyorum bebeğimi 2 haftada olsa babasından ayırmak istemiyorum hem hamilesin annen doğumuna gelecektir eminim şimdi hamileliğin duygusallığıyla tadınıda çıkartamazsın Rabbim sabır versin üzülme demek kolay keşke her denileni yapabilsek

yani kızlar bu yazdıklarınız öldürdü bitirdi beni gece gece
ben de kasımda gelin oluyorum memleketime 22 saat uzaklıkta bir şehre
tüm bunları okuyunca kahroldum resmen yaaa.. oturdum salya sümük ağlıyorum

canım bu kadar üzülme, hamilelikten sanırım bu duygu yoğunluğun. allah başka ayrılık göstermesin, yine senede 2 de olsa görüyosun ama eşinle konuş ne kadar üzüldüğünü. çalışmıyorsan git 1-2 hafta kal ailenin yanında. çocuk olduktan sonra gidersin artık bebişi alıp, benim eşim de tek gitmemi istemezdi ama çocuk olduktan sonra gidey,im mi dediğimde seve seve gönderdi başını dinlemek için bizi attı başından anlayacağın. kafana takma bu kadar gidersin bebek olunca. eşinle de konuş. bi de bazen uzak olmak daha iyi. çekirdek aile zor ama diğer akrabaları bu kadar takma, ne kadar uzak o kadar tatluuu

gidersem alısamazmısım bide bencil bensiz durmuyo bebek gibi 5 yıldamı alıstınız valla 1 yılım aglamakla gecti 4 yıl daha aglamaya gücüm yok gercekten bin pişmanım hersey sevgi ask degilmis esimi seviyorum ama hersey hayat esimden ibaret degil bunu anladım. sonucta esim sabah erkenden gidiyo aksam 8 e dogru geliyo koca bi gün ben tek basıma mutsuz. memleketimde olsam hersey cok coook güzel olurdu. ama olmadı iste. ben artık bi aileyim bunu kabullenicem tamam ama önceki ailemi silerekmi olacak bu. böyle olmamalıydı cok zor hergünüm cok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…