ah seni cok iyi anliyorum bende 2 ay oldu evlenli almanyadan istanbula geldim. allahtan esim cok anlayisli hep teselli eder biletini alayim git kal der. ama daha 2 ay oldu, onlarda anca gelecek yil gelebilirler arada cok bosluk olsun istemiyorum. bende hep diyorum onlar varken söyleydi,böyleydi. en cokta annemin tv seyrederken basimi oksamasini özlüyorum. kardesimle oturup filmler izlerdik abla kiz kardes konusurduk disari cikardik. ne istesem yapardisimdi hic kimse yok. suanda gözlerim doldu bile is ariyorum ise girersem kendimi daha iyi hissedecegimi dusunuyorum. bu seferde nasil gidip gelicem almanyaya kara kara onu dusunuyorum. ah gurbet zalim gurbet.......
esinle almanyada niye yasamadin
bende öyle alısmak bile istemiyorum ama baska caremiz varmı
bnde gurbete gelin gidenlerdenm okuyunca seni kendimde gördüm bnde suan hamileyim we cok kötüyüm hafta sonu annem gelip kaldı pazr günü gitti we ben suan ewime giremiyorum.hergün kayınwalidemlere geliyorum.ewde durunca annemi görüyorum tlfonda konusrken sürekli gizliden gizliden aglıyorum bilmiyorum gecer mi Rabbim baska sıkntı dert keder wermesnde alısırız inş.cok degişik bi pskoloji içersindeym nerdeyse ewmi terkedip kacıp gitcem aklımı yitirmek üzereyim :S
Bende ailemden ayrıyım. Geçen hafta ailem burdaydı, onlar giderken çok üzüldüm, ağladım, tutamadım gözyaşlarımı. Onları salonumda ağırladım, orada yattılar. salonuma girdikçe, ailem geliyor aklıma. Sanki kokuları odada.tuhaf bir psikoloji belki benimki ama, hemen odayı temizledim, izleri kalmasın istedim. Sanki hiç gelmemişler gibi...
Yazarken bile ağlıyorum, bazen ne işim var benim burada dediğim günler oluyor.
Zor gerçekten aileden ayrı kalmak, bir taraftdanda şükrediyorum rabbime, sağlıklı olsunlarda, gider, gelinir diyorum.Aklıma getirmemeye gayret ediyorum, yoksa yalnızlık zor. Hani Allaha şükür eşimle,ailesiyle gayet iyiyimbana yalnızlığımı hissetirmemey gayret ediyorlar. Annemleri terminale bıraktığımda çok ağladım, eve gelince kayınvalidem boynuma sarıldı, bende annenim kızım dedi, sağolsun şefkani esirgemez benden. Ama yinede insan onlarıda yanında istiyor.
Neyse bu kadar sulu gözlülük yeter, sende mümkün mertebe düşünmemeye çalış canım, aklına getirme, sanki onlarla aynı şehirdeymişsin gibi düşün. Belki saçma ama ben öyle yapıyorum. Hem hamileymişsinde, anne olunca daha çok alışırsın derler, bende çok istiyorum anne olmayı. İnşallah banada nasip olur.
Sevgiler
kızlar benimde burnumun direği sızladı geçen gün
babam kendimi bildim bileli babannemlere götürürdü her bayram bizi, anneme çok çektirdiler 10 sene yanlarında kalmış istemiyodu annem gitmeyi, bende istemezdim kardeşimde,her bayram kavga gürültü geçerdi, kendi ailesinde 3 gün kalınırdı dönüştede anneannemlere misafir gibi gidilir 1 saat oturulur gelinirdi, anneme derdim evlenince bayramlarda gelmicem eşim izin vermiyo dicem, anlasın bakalım seni ailene hasret bırakmak nasılmış diyodum, nitekim evlendim batmandayım bayramdada gidemicem, babam aradı geçen gün gelemiceksiniz galiba bayramda dedi, sesi titredi, bi yandan oh dedim sen annemi ailesine hasret bıraktın bak şimdide sen kızının yolunu gözlüyosun, bi yandanda çok üzüldüm, günlerdir gözlerim dolu dolu geziyorum
hıc gecmıyor sanırım ..onceden cok aglardım ozlerdım arkadasımı evımı aılemı herkesı ..
4 yıl bıtecek sımdı 11 aylık bı kızım var daha beterım ..
keske evlenıpte buralara glemeseydım dıye aglıyorum sureklı ..
hic almanyada yasamayi konusmadik ve düsünmedik. ben gelmeyi cok istiyordum zaten :) bir erkek icin ülke degistirmek cok zor. kaldi ki orada meslegi taninmayacak,dili yok,kültürünü bilmiyor. benim icin öyle degil,ülkem sonucta. alismak zor degil sadece özleme alismak zor o kadar...senin esin yanina geldi glaiba?
hıc gecmıyor sanırım ..onceden cok aglardım ozlerdım arkadasımı evımı aılemı herkesı ..
ankaradayım ben yurt dısı olsa kacar gelirdim heralde. kaderde varsa cekiyorsun iste allah baska dert vermesin ama zor ya hep bi tarafın eksik. bazen diyorum üc günlük dünya ya annem ölürse ayrı gecirdigim hergüne üzülüyorum ölmeden ayrıyım diyorum aglıyorum. cok zor cok
Gurbet diyince bende yurtdisi zannettim
Sana cok kizdim turkiyedesin etrafinda turk dolu bu kadar uzulecek neyin var
Ben kendimi camdan atsam yeri ozaman
Moskovadayim, hic turk yok etrafimda
Dogru duzgun dil bildigimde yok
Bebegim var evden disari cikamiyorum
Arkadas yok esim is seyehatlerine gidiyor arada bir 10-15 gunlugune
Biz bebisimle yanliz takiliyoruz.
Telefon ve bilgisayara yapisik geziyorum evde
Bu sekilde dusunup kendini daha fazla uzme canim
Arkadas edin cik gez ohh ne guzel
Ben ne yapayayim insan gordugum yok
Bazen esimle dalga geciyorum konusmayi unutucam yakinda bebekce konusucam diye
yüksek yüksek tepelere ev kurmasinlar...kinamda ne cok gülmüstüm annemle kardesim agliyor diye. niye agliyorsunuz ya demistim. simdi ben agliyorum
cok özledim cok. bende cocuk olursa daha iyi olur insan sonucta cocuguyla ilgilenir ona adar kendini falan zannederdim, siz öyel olmadigini söylüyorsunuz hepten korktum :))
valla ne zormus..esimin yaninda olmaktan pisman degilim tabi ama özlem hasret cok fazla...almanyanin tasini özleyecegim aklima gelmezdi,vallahi özledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?