gurbete gelin gitmek :((

esinle almanyada niye yasamadin

esinle almanyada niye yasamadin

hic almanyada yasamayi konusmadik ve düsünmedik. ben gelmeyi cok istiyordum zaten :) bir erkek icin ülke degistirmek cok zor. kaldi ki orada meslegi taninmayacak,dili yok,kültürünü bilmiyor. benim icin öyle degil,ülkem sonucta. alismak zor degil sadece özleme alismak zor o kadar...senin esin yanina geldi glaiba?

bende öyle alısmak bile istemiyorum ama baska caremiz varmı

bnde gurbete gelin gidenlerdenm okuyunca seni kendimde gördüm bnde suan hamileyim we cok kötüyüm hafta sonu annem gelip kaldı pazr günü gitti we ben suan ewime giremiyorum.hergün kayınwalidemlere geliyorum.ewde durunca annemi görüyorum tlfonda konusrken sürekli gizliden gizliden aglıyorum bilmiyorum gecer mi Rabbim baska sıkntı dert keder wermesnde alısırız inş.cok degişik bi pskoloji içersindeym nerdeyse ewmi terkedip kacıp gitcem aklımı yitirmek üzereyim :S

Bende ailemden ayrıyım. Geçen hafta ailem burdaydı, onlar giderken çok üzüldüm, ağladım, tutamadım gözyaşlarımı. Onları salonumda ağırladım, orada yattılar. salonuma girdikçe, ailem geliyor aklıma. Sanki kokuları odada. tuhaf bir psikoloji belki benimki ama, hemen odayı temizledim, izleri kalmasın istedim. Sanki hiç gelmemişler gibi...

Yazarken bile ağlıyorum, bazen ne işim var benim burada dediğim günler oluyor.

Zor gerçekten aileden ayrı kalmak, bir taraftdanda şükrediyorum rabbime, sağlıklı olsunlarda, gider, gelinir diyorum.Aklıma getirmemeye gayret ediyorum, yoksa yalnızlık zor. Hani Allaha şükür eşimle,ailesiyle gayet iyiyim bana yalnızlığımı hissetirmemey gayret ediyorlar. Annemleri terminale bıraktığımda çok ağladım, eve gelince kayınvalidem boynuma sarıldı, bende annenim kızım dedi, sağolsun şefkani esirgemez benden. Ama yinede insan onlarıda yanında istiyor.
Neyse bu kadar sulu gözlülük yeter, sende mümkün mertebe düşünmemeye çalış canım, aklına getirme, sanki onlarla aynı şehirdeymişsin gibi düşün. Belki saçma ama ben öyle yapıyorum. Hem hamileymişsinde, anne olunca daha çok alışırsın derler, bende çok istiyorum anne olmayı. İnşallah banada nasip olur.
Sevgiler

Son düzenleme:

bebek olmasa coktan kacmıstım bazen bebekle bile kacasım geliyor esimin ne sucu var diyorum gecen bana kızma kaderine kız dedi baska bi sey icin espri yaptı ama bendirek bu konuyu hatırladım kader iste bugun gene kötü oldum hatta kayınvalidemlere söyledim lafı gecti bende uzakta olmasın cok zor dedim biseyler söyledim gözlerim doldu. kayınvalidemde iyi yönlerini gösterdi öyle günler gelip geciyor iste artık annemi bile aramak istemiyorum cünkü konustukca yaram kanıyor sanki

böyle duygular insanı gücsüz hissettiriyor o yüzden kötüyüm aslında sırf özlemek degil derdim. hayat bos geliyor bombos kendim gücsüz yapayalnız eski benden eser yok bazennasıl anne olucam diye aglıyorum ben anne derken bebegime nasıl anne olurum kader nasıl beni buraya getirdiyse bebeklede bunu pekistirdi kaderini insanın kendisi belirler derler ama benimki gercekten elimde degil gibi sanki. bugüngene kötü günlerimden biriydi böyle olunca bebegim icin cok korkuyorum

kızlar benimde burnumun direği sızladı geçen gün
babam kendimi bildim bileli babannemlere götürürdü her bayram bizi, anneme çok çektirdiler 10 sene yanlarında kalmış istemiyodu annem gitmeyi, bende istemezdim kardeşimde,her bayram kavga gürültü geçerdi, kendi ailesinde 3 gün kalınırdı dönüştede anneannemlere misafir gibi gidilir 1 saat oturulur gelinirdi, anneme derdim evlenince bayramlarda gelmicem eşim izin vermiyo dicem, anlasın bakalım seni ailene hasret bırakmak nasılmış diyodum, nitekim evlendim batmandayım bayramdada gidemicem, babam aradı geçen gün gelemiceksiniz galiba bayramda dedi, sesi titredi, bi yandan oh dedim sen annemi ailesine hasret bıraktın bak şimdide sen kızının yolunu gözlüyosun, bi yandanda çok üzüldüm, günlerdir gözlerim dolu dolu geziyorum

bana sacma geldi yaptıgınız sonucta insanlar hata yapabilir yıllar önceki sey icin bosverin bu gününüzü ziyan etmeyin anneniz özlemeyecekmi sanki?

hıc gecmıyor sanırım ..onceden cok aglardım ozlerdım arkadasımı evımı aılemı herkesı ..

4 yıl bıtecek sımdı 11 aylık bı kızım var daha beterım ..

keske evlenıpte buralara glemeseydım dıye aglıyorum sureklı ..

korkuyorum böyle seyler yazmayın kızlar yaa

yok kiz nerde ben geldim yanina

benimde umudum bebekti sende daha beterim diyorsun

bende gurbete gelin geldim çok zor hala tüm çevremi özlüyorum malesef çocuğum olmasına rağmen inşallah kolayca alışabilirsin

sanırım çocuk olunca dahada zorlaşıyor keşke annem yanımda olsaydı yanına gidip dinlensem uyusam diyorum:26:

Gurbet diyince bende yurtdisi zannettim
Sana cok kizdim turkiyedesin etrafinda turk dolu bu kadar uzulecek neyin var
Ben kendimi camdan atsam yeri ozaman
Moskovadayim, hic turk yok etrafimda
Dogru duzgun dil bildigimde yok
Bebegim var evden disari cikamiyorum
Arkadas yok esim is seyehatlerine gidiyor arada bir 10-15 gunlugune
Biz bebisimle yanliz takiliyoruz.
Telefon ve bilgisayara yapisik geziyorum evde
Bu sekilde dusunup kendini daha fazla uzme canim
Arkadas edin cik gez ohh ne guzel
Ben ne yapayayim insan gordugum yok
Bazen esimle dalga geciyorum konusmayi unutucam yakinda bebekce konusucam diye

Son düzenleme:
okurken benide ağlattınız ben daha 2 buçuk haftalık gelinim ama yıllar olmuş gibi sanki.çok özlüyorum annemi çok.onun sesi kokusu bana nasıl iyi gelirdi.çok çok özledim

yüksek yüksek tepelere ev kurmasinlar...kinamda ne cok gülmüstüm annemle kardesim agliyor diye. niye agliyorsunuz ya demistim. simdi ben agliyorum
cok özledim cok. bende cocuk olursa daha iyi olur insan sonucta cocuguyla ilgilenir ona adar kendini falan zannederdim, siz öyel olmadigini söylüyorsunuz hepten korktum :))
valla ne zormus..esimin yaninda olmaktan pisman degilim tabi ama özlem hasret cok fazla...almanyanin tasini özleyecegim aklima gelmezdi,vallahi özledim

beterin beteri var allah kolaylık versın sızede. annemleri bayramdan bayrama görecektim eşime göre. oda yok oldu kurban bayramına gidemiyorum bebegin düsük riski varmıs kaynanamlar üzerime atladı hepbiragızdan gitme diye. evlenince baska oluyor iste ben konyada 6 yıl okudum gurbet nedır anlamadım burda 1.5 yılda canım cıktı aglamaktan. evet burası türk dolu slm vermeyen komsular ailenin yerini tutmuyor arkadas edindim yaslı teyze var üst katta bide evsahibim annem yasında :84:

bende gülmüstüm ama ne zaman agladım ankaradaki dügün salonunda herkes bana sarılıp hepsi otobüse binip ben tek kalıp arkalarından bakınca icimde biseyler koptu.o an anladım acısını. bende korktum cocuk olunca daha iyi olucam diyordum yapmayın kızlar ya offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffff kaynanam yakınımda ama anne gibi olurmu illa kaynanalıgını yapacak. dün aksam ben varım diye tavugu pişiremediler yazık görümcem gelmiş. corba pişiyor pilav pisiyor tavuk aldılar ama bi türlü ocaga konmadı gideyimde siz yemeginizi pisirn dedim. sanki benim evimde yok hamileyim cinsiyeti erkekmis sevinirler kutlarlar derken bi yemege bile kal denmedim annemi özlemeyip napabilrim

aslında canım.annenlerin yanına sık gitsen senin için biraz daha iyi olur bence .su hamileliğinin zor dönemlerini annenlerin yanında geçirsen eşin vermezmi?sonucta seninde bir ailen var ağaş kavuğudan çıkmadın....
canım bende gurbetteyim burda hiç tanıdığım ve akrabam yok.sadece eşim ve ailesi vardı.ama eşim beni sık sık ailemin yanına götürdü.....ben böylelikle ailemin özlemine alıştım.bende bazen keşke annemler burda olsa diyorum ama işte olmuyor canım.ailenin yerini kimse tutmuyor.allahıma binlerce çok şükür eşimin ailesi çok iyi insanlar eşimde öyle.bayramlarda kayınvalidem.kız ailesini özlemiştir bu bayram erken gidin der hep sağolsunlar.bence bütün olay eşinde bitiyor.ben ailemi özledim yanlarına gitmek istiyorum de.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…