kadın dırdırı işe yarıyor bazen denesen nasıl olur yollim de kafam dinlensin diye düşünür belki 4, 5 saatlik yol sanırım cuma gitsen pazartesi dönersin yol parasınımı düşünüyor birazda bazıları çok hesap kitap yapar.. ben de aynı şehirde 2 saat uzaktayım ilk evlendiğim hafta her akşam ağlıyordum hala bana gelen giden olmaz pek uzakmışım zaten köy dışından evlendim diye hep dışlandım ne düğünlere ne kınalara ne mevlidlere ne toplantılara çağırmaz oldular bu hala içimde sızı herkes birbirine gidip gelyor bana kimse gelmyor çok üzülüyorum çok şükür istediğim zaman aileme gidebiliyorum ama bu dışlanmışlık beni üzüyor birde kv arada bir sen artık bizim tarafa geçtin gibi imaları beni içten içe kızdırıyor saçma sapan şeyler düşünüyorum çocuklarım olucak kimseyi tanımicak belkide ne halam gelir ne dayım ne amcam çocuğumu severlermi acaba diye bile düşünüyorum yaa işte arkadaşım bazı insanlarda aynı şehirde yabancılık çekiyor işte böyle....
ben de istanbul dan bursa nin bir köyüne evlendim bu kadar zor olacağını bilseydim hayatta evlenmezdim ben en geç 2 ayda bir geliyorum ist a ama yinede özlemim hiç geçmiyor hergün saatlerce annemle ablalarımla konuşuyorum ama yinede alışamiyorum evleneli 4 sene olacak neredeyse bide benim çocuğumda olmuyor hepten bunaliyorum şu anda istanbul dayım ama hiç mutlu olamıyorum hiç gitmek istemiyorum annemi çook özlüyorum
bende bir seneyi yeni bitirdim.. hiç mi hiç alışamadım. zerre kadar alışamadım suan yaşadığım şehre birgün istanbula döneceğim diye kendimi avutuyorum... senin akrabalar arada arıyorlarmış benim halam teyzem dayım geldiğimden beri birkez aramadılar eywallah canları sağolsun oda yeter. hergün annemle konuşuyorum.. bıraksalar her dakika konuşurum. ki bekarken hiç anlaşamazdık annemle. onun için öyle çok pişmanlıklarım oluyor ki neden üzzdüm annemi diye.saatlerce ağlıyorum. öyle ihtiyac duyuyorum ki ona belki deli diyeceksiniz ama saçlarımı okşayıp annemin elleri oldugunu hayal ediyorum.. bebek olunca unutursun anayı babayı diyorlar hamile oldugumu ögrendiğimden beri gitmedim. istanbulumun kokusunu özledim esenler otogarına indiğimde oturup gözlerimi kapatıp havasını koklayıp o gürültülü şehrimi dinleyecegim.. çok zor gurbet annemlerin geldiği gün gidecekler diye ağlamaya başlıyorum.. psikolojim iyice bozuldu.. sanki heran birine birşey olacakmış gibi hissediyorum.. offf yandı içim gene 6 saatlik yol ama gidilmeyince gidilmiyor iştebunada şükür en azından hayattalar sağlar yaa elhamdülillah Allah daha beterinden saklasın... hamilelik iyice duygusal yapıyor kardeşim bizi..
ben de yeni gelin oldum gurbete gerçekten çok zor.bende konyada okumuştum sınıf öğretmenliğinde atanamadım evde durmaktan çok fena sıkıldım....((ücretli öğretmenlikte yok bizim branşta ((
bende bir seneyi yeni bitirdim.. hiç mi hiç alışamadım. zerre kadar alışamadım suan yaşadığım şehre birgün istanbula döneceğim diye kendimi avutuyorum... senin akrabalar arada arıyorlarmış benim halam teyzem dayım geldiğimden beri birkez aramadılar eywallah canları sağolsun oda yeter. hergün annemle konuşuyorum.. bıraksalar her dakika konuşurum. ki bekarken hiç anlaşamazdık annemle. onun için öyle çok pişmanlıklarım oluyor ki neden üzzdüm annemi diye.saatlerce ağlıyorum. öyle ihtiyac duyuyorum ki ona belki deli diyeceksiniz ama saçlarımı okşayıp annemin elleri oldugunu hayal ediyorum.. bebek olunca unutursun anayı babayı diyorlar hamile oldugumu ögrendiğimden beri gitmedim. istanbulumun kokusunu özledim esenler otogarına indiğimde oturup gözlerimi kapatıp havasını koklayıp o gürültülü şehrimi dinleyecegim.. çok zor gurbet annemlerin geldiği gün gidecekler diye ağlamaya başlıyorum.. psikolojim iyice bozuldu.. sanki heran birine birşey olacakmış gibi hissediyorum.. offf yandı içim gene 6 saatlik yol ama gidilmeyince gidilmiyor iştebunada şükür en azından hayattalar sağlar yaa elhamdülillah Allah daha beterinden saklasın... hamilelik iyice duygusal yapıyor kardeşim bizi..
Bende gurbetteyim kızlar.Mutlaka zorluklar oluyor.Bu dünya cennet değil ki her isteğimiz olsun. Rabbim kaderimize böyle yazmış. Nasipten öte yol gitmez. Değiştiremeyeceğimiz şeyler için pişmanlık duyup üzülmeyelim.
bebegim olmadan önce o kadar kafama koymusumki gurbete dayanamadıkca cekip gitmeyi simdi istesemde silemiyorum karnımda bebekle gidecem sanki. evet bu saatten sonra degismeyecek ama zaman lazım allah kaderimize razı getirsin ne diyeyim
aynen öyle bende keşke meslek lisesi okusaymışım diyorum inan pişman oldum bizim de bu sene 88 taban o yüzden bende atanamadım malesefbende bilgisayar ögretmeniyim kpps taban puanı 88gülermisin aglarmısın 90 alsam anca atanıyorum bu saatten sonra kafam beynım dersi almıyo bile bıkmısım 90 alacak kadar azim nerde artık. bosa okumusum diyorum allah sonunu hayır etsin. ücretli ögretmenlik bile cıkmıyor bunun icinmiydi onca emek begenmedigim hemsirelige imrenir oldum
Birde şöyle düşün ailenin bulunduğu memlekette evlisin anneni sevdiklerini her an görebiliyorsun ama kocanı sevmiyorsun yada sana kötü davranıyor yada her türlü kötü alışkanlık var böylesi daha mı iyi olur. Hiç kimse kötü olsun istemez.Ama ne durumda olan insanlar var. Halimize şükretmemiz gerek. İçinde bulunduğumuz durum ne ise bilki hakkımızda hayırlıdır ki Rabbim onu bize vermiş. Bak ne güzel şu an bir can taşıyorsun.Onunda kıymetini bil. Bu can için senelerce bekleyen nice insanlar var. Umarım içini azda olsa ferahlatabilmişsem ne mutlu bana.
sendemi hamilesin ben artık kendımı ne oraya ne buraya ait hissetmiyorum ortada kalmıs gibiyim sadece memleketteki güzel hatırlarım var
aynen bende öyleyim hep bi umutla yaşıyorum otogara inince o kokuyu içime çekiyorum kalabalığını trafiğini herşeyini çok seviyorum inş en kısa zmanda hayırlı bi şekilde istanbulumuza kavuşuruz
evet hamileyim bende.. ya açıkçası alışayım diye dua etmek bile içimden gelmiyor bu şehre onun çevresine alışmak istemiyorum..
bilmiyorum. ama yazdıklarınla resmen beni anlatmışsın iyi düşüneyim diyorum. ama olmuyor neyse canım ben içini iyice karartmayayım hem seni hhem kendimi üzüyorum. bir yararı da olmuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?