Bence hayatında bir değişiklik yapmaya çalış, kendi kendine uğraşacağın hobiler edinmek gibi...Bir de benim halimi düşünürsen belki iyi gelir : Ben yurtdışındayım. İlk başta çok zorlanmıştım ama bir seneyi geçtik artık, alışmaya başladım. Evimin kapısını çalan bir insan yok biliyor musun? Yemek takımlarım var, misafirim yok :) Telefonda annemle konuşunca : " aa şimdi teyzendeyim, sarma sarıyoruz" dese, gülümsemeye çalışıyorum ama içim acıyor....
Fakat öyle böyle alışıyorum, alıştım aslında. Peki nasıl yaptım bunu?
Öncelikle eşim çok destek oldu, farklı aktiviteler yaptık, akşamları dışarıda yürüyüşler yaptık, konserlere gittik, spor yaptık vs...Benim özlem duygularım çok kabardı mı da beni mutlu etmek için elinden geleni yapar...
Dolayısıyla eşine de biraz iş düşüyor, belki ona duygusal anlamda nasıl hissettiğini ifade etmelisin. Onların boşluğunu hissettiğini anlatabilmelisin.
Düşün bak ilk arkadaşım İspanyoldu. İngilizce de bilmiyordu fazla, el kol hareketleri ile sözlüklerle anlaşıp buluşuyorduk.
Hayatını değiştirmek için çaba sarf etmelisin ve alışmak için de öyle, yani ben mesela ilk 7 aya kadar çok zorlandığımda, dışarı çıkarken her gün, al bak bu sokak İstanbuldaki sokaklar gibi, ne farkı var, binalar, insanlar, arabalar diye diye, kendimi oraya ait hissettirecek şekilde kendimi yönlendiriyordum.
Ki Ankara-Konya arası da çok uzak değil, sık gitme imkanın yok mu? İki üç ayda bir kere gidebilmen gerekir.
benimde yemek takımlarım var ama misafirim yok