Gurbetçiler ne diyecek?

Bir de çarşaf çarşaf linkler verilmiş Türkler dönüyor diye.. Dönerler tabi, kes çocuk yardımını, işsizlik maaşını dönsünler.. sanki çok azimli, çalışkan bir milletiz de çekemediklerinden dönüyoruz ülkeye :) Suriyeliler de Finlandiya da kadınlar yüz vermiyor diye başka ülkelere gidiyorlardı bu Finlandiyayı gömmek için bir sebep değil ama.. Tutunamazsan dönersin, hepsi bu.. Ha evet, Türkiye şartları dehşet o yüzden mülteciler ölüm pahasına kaçıyorlar Türkiyeden..

Yabancıların Antalya'ya falan yerleştiği yok ayrıca
Adamlar çerez parasına 5 yıldızlı otellerde tatilini yapıp dönüyor.
Çarşıda esnaftan 1 su bile almıyorlar.
Rus gelinler çoğunlukta ama onlar da Türklerle evli zaten

Alanya bölgesine zamanında yerleşmiş yabancılar var ki onlarda zaten kendi bölgesini oluşturmuş.
Adamlar mahalle muhtarını bile kendi insanından seçiyor.

Ohhoooooo
E şimdi ben sana ne diyim, ne anlatayım . Türkiyenin şuanda nasıl bir yer oldugunu sende bende tüm dünya görüyor zaten.
Ac dünya istatistiklerinde bir Türkiyenin birde yaşadığın ülkenin yerine bak , gel sonra tekrar konuşalım.
Bende nasıl yükümü tutamadığım ve nerde hata yaptım ona bi bakeeeem

o istatistikler bizi çekemeyen batının uydurması hep, yoksa ne memurlar, ne belediye işçileri var Beveryl Hills'de villa kapatan sen başaramadıysan kendine bak bencede

Tam tersi durumda ne oluyor, mesela almanyada referandum olsa türkiyeye yerleşmiş yaşayan çalışan almanlar oy kullanıyor mu

o istatistikler bizi çekemeyen batının uydurması hep, yoksa ne memurlar, ne belediye işçileri var Beveryl Hills'de villa kapatan sen başaramadıysan kendine bak bencede
Cok şanslısınız cokKocama diyom bizde gidelim bizim neyimiz eksik, bi ihale falan kaparsın bi işler bi fırıldaklar cevirirsin bizde zengin oluruz diyom Ama bi Kedimiz var "yamuk" onu ikna edemiyoz yoksa gelcez yani. Buralar bildiniz gibi deil yani

bak kimse çıkıp Amerikada ki vergileri söylemiyor neden? vergisine kurban

Ön yargılı olduğumu nereden biliyorsunuz? Türkiye'de yaşıyorum dediysem eğitim,iş, tatil vs için yurt dışına çıkmadığımı ve uzun sayılabilecek bir süre yurt dışında yaşamadığımı ne biliyorsunuz? Tüm bunları bilmeden ön yargılı yaklaşıyorsunuz diyerek ön yargının dik âlâsını siz yapmış olmuyor musunuz?
Ayrıca almış olduğum eğitim ve kişisel merakım nedeniyle siyasi partiler hakkında yeterince bilgiye sahibim. Karşılaştırmalı olarak anlatmanıza gerek yok. Teşekkürler.
Yaşadıkları ülkede demokrasiyi savunup yaşamadıkları ülkede diktatörlüğe giden anayasa değişikliğine particilik anlayışı ile evet diyen güruh evet bana göre siyaseten iki yüzlü davranıyor demektir.
Evinizin önüne park edebilmek için para ödediğinizden dem vurmuşsunuz ama o da bir şey mi ,yayalara tahsis edilmiş kaldırımlara park edebilmek için para ödenen bir ülke burası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…