- 20 Eylül 2011
- 4.482
- 1.845
Bence Akpye oy verenlerle biz yer degistirelimGelsinler mikemmel ekonomili huzurlu memleketimizin sefasini azcik da onlar sürsün. Kendim icin bi sey istemiyorum
Gurbetçilerin siyasi iki yüzlülüğün bilinen bir gerçek zaten.Yaşadıkları ülkede sol,sosyalist demokrat vs partilere oy verirken yaşamadıkları ülkede sağ ve muhafazakar partilere oy verir geneli.
Çok seviyorlarsa buyursunlar gelsinler hatta onlarla mübadele edilelim fena mı olur?
Win win.
Tamam bu kadar kotuyse sen gel ben giderim oraya.Buyur gel bekleriz, asgari ucretin %23 unu saglik sigortana kendin odemek istiyorsan bence Turkiyede yasaman hata.
Burda isverenin bes kurusunu dahi odemiyor. Kucucuk cocuga bile odemek zorundasiniz.
Hayat sartlari kesinlikle eskisi gibi degil.
O saglik sigortasiyla aldigi hizmet de burdaki kadar mukemmel degildir tabi.Su an agliyorum kizim deli misinizbak arkadas ne guzel anlatmis dunyanin yasanabilesi en iyi 10 ulkesinden biri olan Hollandayi.. orada sigortamin yuzde 23 unu odeyecegime burada ulkenin geri kalan yuzde 50 si gibi aclik sinirinin altinda yasarim.. son 1 yilda 1 kere et yiyip, kibrit kutusu kadar eve maasimin yarisini oderim ama park icin kalemle cizilmis gibi evleri olan Hollanda da yasanam..
HepBaharOlsa allah seni de tez zamanda kurtarsin kardesim, bence seninde guzel ulkenize gelip sigorta parasini dert etmemen gerekiyor..
Ha bir de mesele ne biliyor musun.. aileler goc edince cocuklar aynen senin gibi oluyor, o yuzden ben ailenin yerindr olsam seni hemen yollarim guzel ulkene :)
O saglik sigortasiyla aldigi hizmet de burdaki kadar mukemmel degildir tabi.
Ispark denen bir sey var burda da yasal degnekcilik. Evlerinin onune para verip park edebiyolarmis. Parasiyla da park edemiyoruz biz o derece mukemmel . Cunku yer yok
Sikayeti olan gelsin valla ben yerine gideyim. Gikim cikarsa namerdim. Biraz da siz sürün bu memleketin sefasini
Vah canım Türkiye git sen ozaman. Mitng yapma hakkın cook hem orda cok eglencEli geciyor mitingler. Bombalı, joblu gazlı...Hollandayla almanyanin arasinda buyuk bir fark var. Burda zaten miting hakkimiz yok
Vah canım Türkiye git sen ozaman. Mitng yapma hakkın cook hem orda cok eglencEli geciyor mitingler. Bombalı, joblu gazlı...
yaw he hee gittiğimiz gördüğümüz içinde yaşadığımız ülkeler olmazsa bizde inanacaz haBizim burda kimse agac icin sokaga cikipta kaldirim tasina zarar verip vandalistlik yapmiyor. Kimse molotof kokteyli yapipta polise atmiyor. Ama polisin acimasizca gosterilerde halkin uzerine atlarla yuruduklerine sahit olduk. Hollanda inegini bilirsiniz, kocamandir. Buranin atida oyle. Ben binecek olsam merdivensiz binemem galibaKalabaligi dagitmak icin onlarla halkin icine yurudukleri oldu. Joblarla burdada insan dovuluyo. Hatta goz altina alinirken kullanilan siddetten ölen insanlar bile var. Hollanda medyasinda cokta fazla ozgurluk yoktur bu yuzden bu tur olaylar manset haberleri olmaz. Haber ajanslari halki kiskirtacak sekilde haber yapamaz.
Daha cok ulkenin sosyolik yapisina gore haber yapilir.
Ya bu ulkede uni ogrencilere verilen burs, borc oldu. Bunun icin bile sokaga cikamayacak kadar korkak bir millet.
Bakmayin ozgurluklerin oldugu ulke olduguna. Sen burda gezide verilen zarari ver bakalim, kimligin tespit edildikten sonra girtlagina kadar borclanmis olursun devlete.
Sizden objektif olmanizi beklemiyorum. Dunyaya sadece 1 perspektiften bakiyorsunuz.
Ha almanyanin durumu bir cok avrupa ulkesine gore daha iyi, cunku almanyada sanayi var. Ama avrupada yasli nufusunun artmasi ulkelerin cogunun belini buktu.
Ikinci dunya savasindan sonra dogum sayisinda aniden bir patlama olmustu. Ve o zaman dogan herkes bir anda emekli oldu.
Bana gelirsek, benim donus planlarim var. Bunu evlenip deniyim dedim, nisanlimdan ayrildim.
Daha sonra isyeri acip deniyim dedim, birde kendime cok iyi bir ortak bulmustum.
Kiz kankasi cikti, haliyle bazi yaptigi seylerden sonra kiza guvenemedim.
Aklimin bir kosesinde memlekete yerlesmek ama dur bakalim nasip..
yaw he hee gittiğimiz gördüğümüz içinde yaşadığımız ülkeler olmazsa bizde inanacaz ha
Bak görüyonmu Allahın sevgili kuluymuşsunda bitürlü gidememişsin
Gurbetçiler mümkünse gurbeti bırakıp buraya gelsinler, madem Türkiye'nin gidişatını beğeniyorlar gelsin de yaşasınlar.
Uzaktan atıp tutmak kolay.
Tatil icin gidip gormek birmi ya, sor bakalim bize gelen Turistlere Turkiye nasilmis, emekli olupta antalyaya yerlesen birsuru yabanci var. Ama dedigim gibi yadirgamamak lazim, olaylari bir pencereden bakinca bu sekilde goruluyor demekki.
hee yaaw refah seviyemiz o kadar yüksekki emekli olan avrupalılar huzuru Türkiyede bulmuşlar.
Senin o dediğin turistler bundan 3 4 yıl önceydi canım. Yurtdışında bir tur şirketinde çalıştım. Bir zamanlar talep yetiştiremiyorlardı antalya-alanyaya, şimdi Sinek avlıyorlar. Gecen sezonki boş plajlardan haberin yok galiba. Bu ülkedeki beyin göçündende haberin yok belliki. Odtü itü mezunlarımız kanadada avrupa ülkelerinde pizzacılık yapıyorlar. Gerçi sizinkiler 3er 5 er geri dönüyorlarmış, eee tabi euroda uctu ohhh mis valla. Gelin gelin batan geminin malları bunlar...
Ayrıca Biz olaylara pencerelerden bakmıyoruz, direk olayların içindeyiz. En kısa zamanda Buyur sende gelde gör.
Gectigimiz yazsezonunu diyorsaniz, sinek avlanmis olmasi normal. Maalum darbe vardi. Birde dusurulen rus ucagi yuzunden bir suredir rusya ile yasanan kriz vardi.
Ayrica Expo 2016'dan dolayi antaldaydim yazin, merak etme gosteriler, sokaklarda o kadarda bos olmadigini gordum.
Krize ragmen kalabalikti kafeler, barlar kemer ve civarinda.
Odtu itu mezunlarina gelince, burdada universite mezunlari is bulmakta zorlaniyor. Ben pedagogum, fakat bu alanda is bulamadigim icin sinif ogretmenligi yapiyorum. Ogretmenlik burda pek revancta olmayan bir meslek. Asgari ucretten 300€ fazla ama hafta en az 40 saat olmasina ragmen.
Anliycan global bir kriz var. Bizde burda olaylarin direk icerisindeyiz canim. Turkiyedede eskiden sadakamizi verecek o kadar insan varken suan yakin cevremizde paraya muhtac insan kalmadi.
Yasli annesine babasina baktiklari icin maasa baglanmis o kadar insan varki.
Turkiyenin boyle bir ulke olabilecegi aklima gelmezdi. Saglik sektorunda ciddi ilerlemeleri gormemezlikten gormek cok ilginc. Burda saglik sigortasina her ay para odemene ragmen agri kesiciyle eve gonderiliyosun.
Uc dort defa doktora gideceksinde mr felan cekecekler.
Avrupa eski avrupa degil. Global bir kriz var ve bundan en az Turkiye etkileniyo.
Eskiden memurlar simdiki kadar tatile gidebilirlermiydi? Her evin arabasimi vardi bundan 20 yil once?
Bir cok insan ev sahibi olmus, hala hayatindan memnun degil. Ha siz bunlari ordaki sartlar altinda basaramadiysaniz, skinti sizde. Nerde hata yapiyorum diye bence oturun bir dusunun.
Ayrica bir cogumuz icin euronun yuksek olmasi, suan sadece birikmis parasi olanlar icin Euronun yuksek olmasi bir avantaj. Onlarin is kurma ihtimali var.
Ali Ismaili döverek öldürdüler biliyor musun?Bizim burda kimse agac icin sokaga cikipta kaldirim tasina zarar verip vandalistlik yapmiyor. Kimse molotof kokteyli yapipta polise atmiyor. Ama polisin acimasizca gosterilerde halkin uzerine atlarla yuruduklerine sahit olduk. Hollanda inegini bilirsiniz, kocamandir. Buranin atida oyle. Ben binecek olsam merdivensiz binemem galibaKalabaligi dagitmak icin onlarla halkin icine yurudukleri oldu. Joblarla burdada insan dovuluyo. Hatta goz altina alinirken kullanilan siddetten ölen insanlar bile var. Hollanda medyasinda cokta fazla ozgurluk yoktur bu yuzden bu tur olaylar manset haberleri olmaz. Haber ajanslari halki kiskirtacak sekilde haber yapamaz.
Daha cok ulkenin sosyolik yapisina gore haber yapilir.
Ya bu ulkede uni ogrencilere verilen burs, borc oldu. Bunun icin bile sokaga cikamayacak kadar korkak bir millet.
Bakmayin ozgurluklerin oldugu ulke olduguna. Sen burda gezide verilen zarari ver bakalim, kimligin tespit edildikten sonra girtlagina kadar borclanmis olursun devlete.
Sizden objektif olmanizi beklemiyorum. Dunyaya sadece 1 perspektiften bakiyorsunuz.
Ha almanyanin durumu bir cok avrupa ulkesine gore daha iyi, cunku almanyada sanayi var. Ama avrupada yasli nufusunun artmasi ulkelerin cogunun belini buktu.
Ikinci dunya savasindan sonra dogum sayisinda aniden bir patlama olmustu. Ve o zaman dogan herkes bir anda emekli oldu.
Bana gelirsek, benim donus planlarim var. Bunu evlenip deniyim dedim, nisanlimdan ayrildim.
Daha sonra isyeri acip deniyim dedim, birde kendime cok iyi bir ortak bulmustum.
Kiz kankasi cikti, haliyle bazi yaptigi seylerden sonra kiza guvenemedim.
Aklimin bir kosesinde memlekete yerlesmek ama dur bakalim nasip..
Ali Ismaili döverek öldürdüler biliyor musun?
Hurriyetin camini cercevesini indirdip tasla sopayla saldirtan A. Boynukalin
Akpde terfi etti biliyor musun?
Somada madenci yakinini tekmeleyen Yusuf Yerkel gorevine devam ediyor biliyor musun?
Herkese benden cay Tayyip'e yok diyen kisi hakaretten ceza evine konmustu biliyor musun?
Ayni mahkemeler Erdoğan'a acilan hakaret davalarinda onca kotu soze (asagilik alcak s..siz vs) ceza vermedi biliyor musun?
Bu memlekette otobüste sortlu kiz tekmelendi yanindakiler de hicbor sey yapmayip baygin kizi sokaga birakti biliyor musun?
Bu memlekette yandas olmadigi icin (yandas olsa bile cikmayabilor cunku bibelin parmagi kadae insana veriyolar) geri odemesiz burs cikmayan binlerce ogrencinin aldigi ogrenim kredisi faizlerle devasa bir borc haline geldi biliyor musun?( Sadece ben 4 yil icin toplam 5 bin almistim 8 bin ödedim )
Sen neden bahsediyorsun pardon?
Daha bir suru sey yazacagim da pacama yapisan bebem izin vermiyor. Geri kalanini kizlar tamamlasin
Gectigimiz yazsezonunu diyorsaniz, sinek avlanmis olmasi normal. Maalum darbe vardi. Birde dusurulen rus ucagi yuzunden bir suredir rusya ile yasanan kriz vardi.
Ayrica Expo 2016'dan dolayi antaldaydim yazin, merak etme gosteriler, sokaklarda o kadarda bos olmadigini gordum.
Krize ragmen kalabalikti kafeler, barlar kemer ve civarinda.
Odtu itu mezunlarina gelince, burdada universite mezunlari is bulmakta zorlaniyor. Ben pedagogum, fakat bu alanda is bulamadigim icin sinif ogretmenligi yapiyorum. Ogretmenlik burda pek revancta olmayan bir meslek. Asgari ucretten 300€ fazla ama hafta en az 40 saat olmasina ragmen.
Anliycan global bir kriz var. Bizde burda olaylarin direk icerisindeyiz canim. Turkiyedede eskiden sadakamizi verecek o kadar insan varken suan yakin cevremizde paraya muhtac insan kalmadi.
Yasli annesine babasina baktiklari icin maasa baglanmis o kadar insan varki.
Turkiyenin boyle bir ulke olabilecegi aklima gelmezdi. Saglik sektorunda ciddi ilerlemeleri gormemezlikten gormek cok ilginc. Burda saglik sigortasina her ay para odemene ragmen agri kesiciyle eve gonderiliyosun.
Uc dort defa doktora gideceksinde mr felan cekecekler.
Avrupa eski avrupa degil. Global bir kriz var ve bundan en az Turkiye etkileniyo.
Eskiden memurlar simdiki kadar tatile gidebilirlermiydi? Her evin arabasimi vardi bundan 20 yil once?
Bir cok insan ev sahibi olmus, hala hayatindan memnun degil. Ha siz bunlari ordaki sartlar altinda basaramadiysaniz, skinti sizde. Nerde hata yapiyorum diye bence oturun bir dusunun.
Ayrica bir cogumuz icin euronun yuksek olmasi, suan sadece birikmis parasi olanlar icin Euronun yuksek olmasi bir avantaj. Onlarin is kurma ihtimali var.
Ali Tatar ve nice komutanı "ergenekon " yalanı yüzünden canlarından edip "kandırıldık" dedikleriniAli Ismaili döverek öldürdüler biliyor musun?
Hurriyetin camini cercevesini indirdip tasla sopayla saldirtan A. Boynukalin
Akpde terfi etti biliyor musun?
Somada madenci yakinini tekmeleyen Yusuf Yerkel gorevine devam ediyor biliyor musun?
Herkese benden cay Tayyip'e yok diyen kisi hakaretten ceza evine konmustu biliyor musun?
Ayni mahkemeler Erdoğan'a acilan hakaret davalarinda onca kotu soze (asagilik alcak s..siz vs) ceza vermedi biliyor musun?
Bu memlekette otobüste sortlu kiz tekmelendi yanindakiler de hicbor sey yapmayip baygin kizi sokaga birakti biliyor musun?
Bu memlekette yandas olmadigi icin (yandas olsa bile cikmayabilor cunku bibelin parmagi kadae insana veriyolar) geri odemesiz burs cikmayan binlerce ogrencinin aldigi ogrenim kredisi faizlerle devasa bir borc haline geldi biliyor musun?( Sadece ben 4 yil icin toplam 5 bin almistim 8 bin ödedim )
Sen neden bahsediyorsun pardon?
Daha bir suru sey yazacagim da pacama yapisan bebem izin vermiyor. Geri kalanini kizlar tamamlasin