Bizim burda kimse agac icin sokaga cikipta kaldirim tasina zarar verip vandalistlik yapmiyor. Kimse molotof kokteyli yapipta polise atmiyor. Ama polisin acimasizca gosterilerde halkin uzerine atlarla yuruduklerine sahit olduk. Hollanda inegini bilirsiniz, kocamandir. Buranin atida oyle. Ben binecek olsam merdivensiz binemem galiba
Kalabaligi dagitmak icin onlarla halkin icine yurudukleri oldu. Joblarla burdada insan dovuluyo. Hatta goz altina alinirken kullanilan siddetten ölen insanlar bile var. Hollanda medyasinda cokta fazla ozgurluk yoktur bu yuzden bu tur olaylar manset haberleri olmaz. Haber ajanslari halki kiskirtacak sekilde haber yapamaz.
Daha cok ulkenin sosyolik yapisina gore haber yapilir.
Ya bu ulkede uni ogrencilere verilen burs, borc oldu. Bunun icin bile sokaga cikamayacak kadar korkak bir millet.
Bakmayin ozgurluklerin oldugu ulke olduguna. Sen burda gezide verilen zarari ver bakalim, kimligin tespit edildikten sonra girtlagina kadar borclanmis olursun devlete.
Sizden objektif olmanizi beklemiyorum. Dunyaya sadece 1 perspektiften bakiyorsunuz.
Ha almanyanin durumu bir cok avrupa ulkesine gore daha iyi, cunku almanyada sanayi var. Ama avrupada yasli nufusunun artmasi ulkelerin cogunun belini buktu.
Ikinci dunya savasindan sonra dogum sayisinda aniden bir patlama olmustu. Ve o zaman dogan herkes bir anda emekli oldu.
Bana gelirsek, benim donus planlarim var. Bunu evlenip deniyim dedim, nisanlimdan ayrildim.
Daha sonra isyeri acip deniyim dedim, birde kendime cok iyi bir ortak bulmustum.
Kiz kankasi cikti, haliyle bazi yaptigi seylerden sonra kiza guvenemedim.
Aklimin bir kosesinde memlekete yerlesmek ama dur bakalim nasip..