Günün Sözü ?

Kimileri vardır aşkın en yücesine layıktır. Kimileri vardır aşkın en yücesini versen de, aşağılıktır.

Son düzenleme:
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir.

Johnchristian

Hiç bir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma geri dönmek isteyebilirsin.

Don Herold

Yalanlar gerçeklerle bağdaşmadığı gibi, genellikle kendi aralarında da çatışırlar.

Daniel Webster

Şu ellerin taşı hiç bana değmez, İlle dostun gülü yaralar beni.

Pir Sultan Abdal

Göründükleri gibi olmalıdır insanlar. Eğer değillerse, hiç görünmesinler daha iyi.

Shakespeare

Akıllı konuşur, çünkü söylemek istedikleri vardır; aptal konuşur, çünkü kendisinin bir şeyler söylemek zorunda olduğunu sanır.

Platon

İnsan göğe baksa yıldız, arz'a baksa yalnız görüyordu kendini...
Ve sessizce diyordu: " ALLAH (c.c) büyük, her işte var bir hikmeti..."

İyi geçirilmiş bir günün,
-Mutlu bir uyku getirmesi gibi.
İyi yaşanmış bir hayat da;
-Mutlu bir ölüm getirir.

* Leonardo da Vinci

'Olgunluk üzerine
Zeytini bilirsiniz,
En güzel olduğu an, çürümeye yüz tuttuğu andır...
Insanlar da öyledir...
Her şeyin bittiği dendiği an, eğer yeniden hayata dönerseniz,
Bu sizin en lezzetli anınız olacaktır unutmayın.'

Ertürk Akşun- Ateş, Güneş ve Ada

Neden mi yazıyorum? Aramızda kalsın, düşüncelerimden başka türlü kurtulma şansı bulamadım henüz.

F. Nietzsche

“İnsan bildikçe ıstırabı artar. Izdırab veren sorudur, cevap değil. Cevaplar yatıştırır, sorular kışkırtır. Cevap ehli, sorunun cevabını ellerinde bulunduranlar değil, sorunun sorulmasını engelleyenlerdir; akılları sıra böyle yapmakla ıstırapın duyulmasına mani olacaklarını sanırlar. Oysa onlar ıstırapsız değildir; ıstırapları vardır ve derindir. Fark şurada ki; ıstıraplarının yanısıra, ıstıraplarının duyulmasını engelleyecek müsekkinleri de vardır; yani sahte cevapları.”

Dücane Cündioğlu

“Kalemlerimizi mürekkebe batırmakla yetinelim, kana batırmayalım.”

Denemeler, Michel de Montaigne

“Tarafgir, bir tartışmaya girdiği zaman, sorunun doğruları hakkında hiçbir şeyi dikkate almaz, sadece dinleyicileri kendi iddialarına inandırmakla ilgilenir. … O, dinleyicileri kendi fikirlerinin doğruluğuna inandırmaya uğraşırken, ben kendimi ikna etmeye çalışıyorum, dinleyenleri ikna etmek şu anda ikinci planda benim için. (S:181)”

Sokratesin Savunması.
Tarafgir, (Taraf tutan)

Sizin gerçek değeriniz;
insanlara karşı beslediğiniz hislerle,
yaptığınız işlerle,
davranışlarınızla ve yapacağınız iyiliklerle ölçülür...

Albert Einstein

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…