bu hissiyatı yaşamak beni kötü hissettiriyor

İlk tırnak içinde alıntı cümlem ve devamı arkadaşınıza yönelikti.
Ben gördüğümü yazdım, siz dilediğinizi dikkate alın ya da almayın
yok onu anladım, buraya zaten birilerinin fikri için yazdım ama konunun benimle olan alakasını anlayamadım, insanın bunu hissetmekten kendini garip hissetmesi yanlış mıdır

merhabalar öncelikle. Ben üniversite öğrencisiyim. yakın bir kız arkadaş grubum var ve çoğu zaman da iyi anlaşırız. ancak bu gruptan en yakın arkadaşlarımdan dediğim arkadaşımın hakkında zaman zaman içimden kötü şeyler düşünüyorum istemsizce. yaptıkları, söyledikleri batıyor gibi samimi gelmiyor. kız bana hiçbir şey yapmadı yapmaz da ama nasıl desem, örnek vermek istiyorum. Arkadaşım ndurduk yere fiziğinin ne kadar iyi olduğundan falan bahsediyor, yüzünün güzelliğinden ama durduk yere, hoş bir kız ama dediği anlattığı kadar da değil, fiziği de öyle normal bir vücut, sürekli arkadaşlarının onu nasıl beğendiğini falan anlatıyor, garibime gidiyor ben yapmam çünkü. Garip bir özgüven gibi geliyor bana ne yalan söyleyeyim. Özünde çok iyi birisi ama bazı davranışlarına gerçekten tahammül edemiyorum bir tane yapıştırasıö bile geliyor. Herkese karşı önyargıldıır, durduk yere başkalarına gıcıklığına laf sokar gülerek, bana bi zararı olmaz ama etrafımdaki neredeyse herkesle sözlü tartışmışlığj var. bu sene okulu bitireceğim ama bilmiyorum, kendimi kötü de hissediyorum böyle düşünüyorum diye ama durum bu, insan yakın arkadaşına böyle hisseder mi
Ortada sasilacak bi durum yokki. Arkadasinizin kişisel ozellikleri saydiginiza gore kendisi cokta saygi sevgi duyulacak biri degil. Sizin kotu anlarinizda yaninizda olmasi sizi gerektiginde korumasi vs bu yaninda birilerini tutmak istedigi icin olabilir. Daha cok gencsiniz bu tarz durumlari acaba ben kotu insanmiyim diye degerlendirmeniz kendinize haksizlik. Anlattiklarinizdan yola cikarak siz vicdanli ve iyi birisiniz ama arkadasiniz kisacasi pek kaliteli iyi biri degil. Onunla o veya bu sebepten hala takiliyor olmaniz sizi bence iki yuzlu yada kotu yapmaz. Birden uzaklasirsaniz o kisiyi dusman olarakta kazanabilirsiniz, buna gerek yok. Zaten zamanla siz daha kafa dengi arkadaslar buldukca koparsiniz. Kibakin, bu kadar da hassas olmayin lutfen yoksa cok uzulursunuz. Tecrubeyle sabit 😊

Bence bir insanın size olan davranışları kadar başkalarına olan davranışları da önemlidir. Çünkü size şirin görünmek için gerçek yüzünü gizliyor olabilir ve diğer insanlara olan tavırları gerçek karakterini görmenize yardımcı olur. Sizin arkadaşınızda da biraz öyle olmuş sanki.

merhabalar öncelikle. Ben üniversite öğrencisiyim. yakın bir kız arkadaş grubum var ve çoğu zaman da iyi anlaşırız. ancak bu gruptan en yakın arkadaşlarımdan dediğim arkadaşımın hakkında zaman zaman içimden kötü şeyler düşünüyorum istemsizce. yaptıkları, söyledikleri batıyor gibi samimi gelmiyor. kız bana hiçbir şey yapmadı yapmaz da ama nasıl desem, örnek vermek istiyorum. Arkadaşım ndurduk yere fiziğinin ne kadar iyi olduğundan falan bahsediyor, yüzünün güzelliğinden ama durduk yere, hoş bir kız ama dediği anlattığı kadar da değil, fiziği de öyle normal bir vücut, sürekli arkadaşlarının onu nasıl beğendiğini falan anlatıyor, garibime gidiyor ben yapmam çünkü. Garip bir özgüven gibi geliyor bana ne yalan söyleyeyim. Özünde çok iyi birisi ama bazı davranışlarına gerçekten tahammül edemiyorum bir tane yapıştırasıö bile geliyor. Herkese karşı önyargıldıır, durduk yere başkalarına gıcıklığına laf sokar gülerek, bana bi zararı olmaz ama etrafımdaki neredeyse herkesle sözlü tartışmışlığj var. bu sene okulu bitireceğim ama bilmiyorum, kendimi kötü de hissediyorum böyle düşünüyorum diye ama durum bu, insan yakın arkadaşına böyle hisseder mi
O bir yakın arkadaş değil.size negatif enerji veren herkesten mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalışın.seneler sonra bile aklınıza gelir sinir olursunuz.

Anlattığınız kişi eşimin ablası sizin düşünceleriniz de ben resmen. Çok garip davranışlar kesinlikle.
Böyle insanların aşağılık kompleksi var diye düşünüyorum. Bir insan kendi güzelliğini neden över durup dururken. Böyle insanlar kendilerine göre hep en sevilendir.
Yanındaki kişiye kendini kanıtlama çabasından başka bir şey değil bana göre.
Başkalarını eleştirmiyormuş gibi onun bir şeyine haklı laf etsen hemen kabarır savunmaya geçer.
Bu davranışları içsel olarak onda kaygı özgüvensizliğe tekabül etse de , beynimiz bunu kendi üzerimizde bir ağırlık ve baskı olarak hissediyor ve haliyle kendimizi anlamsızca kötü hissediyoruz.
Oysa söylenen sözlerle yapılan davranış birbiriyle uyumlu değilse bunun içi boş bir balondan farkı yoktur.
Benim böyle kişiye yapmaya karar verdiğim şey, artık sık görüşmemek ( ziyarete ay geçer gitmem eşimin ablasına), görüşmek zorundaysam ettiği laflara ne düşünüyorsam söylemeye başlamak ( her şeyi ben bilirim edalarındaki lafların üstüne doğruluğundan emin olduğum şekilde basarak konuşuyorum), kendini tatmin ettiği lafları duymazdan gelmek, başka bir konuya atlamak.

Böyle kişileri ya pohpohlayan silik bir tip olacaksınız o zaman siz de böyle hissetmezsiniz, ya da onun dilinden söylenen şeyleri ayna misali çevirip kafasına dank etmesini sağlayıp gıcık edeceksiniz, bak dediğin laf aslında nasıl hissettiriyor diye.

Sormak istiyorum; Sizin yaptığınız iyi bir şeyi över mi güzel yorumda bulunur mu yoksa yüzeysel geçiştirir mi?

X