Günün Sözü ?

Ey benim canım!...
Ey benim ay yüzlü sevgilim!
Senden gelen bela bana candan da tatlıdır.
Bu yüzden ben, tatlı canı bıraktım...
Varsın senin için yansın, yakılsın...

Hz. Mevlana

İnsan nasibini bilemez.
Nefsi Züleyha olup kalbi Fatıma olan bir kadına,
Yusuf’u beklerken, Ali verilir..

Aşk-ı Sufi

İnsanı ateş değil, kendi gafleti yakar; Herkeste kusur görür, kendisine kör bakar. Neye nasıl bakarsan, o sana öyle bakar.

Ey Gönül! Bir sürü dostlarının yanında, elbet ki düşmanların da olacak; Ama imtihan ya bu, onca düşmanın var iken seni dostun vuracak.

Bir insan bilmiyorsa ne istediğini, hem seni ziyan eder hem kendini. Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi, emin olmadığın sevgiye de teslim etme kendini.

"Haksızlık karşısında susmanın ne denli yanlış bir tutum olduğunu belirtmek, haksızlık yapmanın ne denli yanlış olduğunu belirtmekten daha önemlidir. Haksızlık yapma fırsatı az insanın eline geçer; haksızlığa boyun eğenlerin sayısı ise çok yüksektir."

Bertolt Brecht

"Bin sene de okusam "ne biliyorsun?" diye sorsalar bana. "Haddimi bilirim" derim..."

- Hz. Mevlana.. İyi ki doğdun.

Unutmayın; baharda kışı, kışın da baharı özler insan, ne uzaksa onu özler. Kavuşmak şart mı? Boşver, bazı şeyler yokken güzel.

Özdemir Asaf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…