Günün Sözü ?

“Hiçbir şey görmüyorum, daha fazlasını duyuyorum. Bütün köşe ve kuytularda dikkatli, kindar ve hafif bir fısıltı ve mırıldanma var. Bana yalan söylüyorlar gibi geliyor; sahte tatlı yumuşaklık her sese yapışmış. Zayıflık bir erdeme dönüştürülmüş, hiç şüphe yok, tıpkı söylediğin gibi.”

F. Nietzsche

Hayatına fazla gün katmak senin elinde değil.
Ama gününe fazla hayat katmak senin elindedir.
Hayatından gün çalanlara değil,
Gününe hayat katanlara değer vermek gerekir.

*Lâ Edrî

Sus gönlüm, bir elif miktarı sus. Az kaldı bahara, dayan gönlüm. Denizin içinde meydana gelen, görünmeyen dalgalar gibi yüreğin biliyorum. Beklemekten başka çare olsaydı, seni durdurmazdım, inan bana. Ama yok, başka çare yok. Unutma ki, ilaç bile beklemeden tesir etmez, çiçek bile vakti gelmeden önce açmaz.

Şems-i Tebrizi

$baba2bg3.jpg
..................

"Bir sürü dostunun içinde elbet düşmanların olacak ama unutma ki, onca düşmanın içinde belki seni dostun vuracak."
Gorki

"Sen birşeyler verdikçe dost görünen çok olur.
Birde sen iste; gör hepsi birden yok olur!"
[Hz.Mevlâna]

Son düzenleme:
"Gönül, dert ile yandı; derdimi paylaşacak bir dost yok. Çok yer gezdim hüznümü azaltacak bir kişi yok. “Ben yârinim” diyen çok amma gerçekte vefalı bir yâr yok."
Hz. Mevlana

"Bir erkek bir kadına baktığında, annesininde kız kardeşlerinin de bir bayan oldugunu unutmayacak kadar asil olmalı..."

Son düzenleme:
"Kadın bir erkeği gerçekten severse, onun gözünde dünyadaki bütün erkekler; kesin olarak anlamını yitirir."
O. Wilde

Mutlu bir hayat yaşamak istiyorsanız hayatınızı bir amaca bağlayın,kişilere veya
eşyalara değil.

Albert Einstein

İnsanlar tek başına olmanın, sizi yalnız yaptığını düşünür ben buna katılmıyorum.
Çevrenizin yanlış insanlarla dolu olması dünyadaki en büyük yalnızlıktır.

Kim Culbertson

X