Günün Sözü ?

Bu geç vakit, bu sonbahar gecesinde kelimelerinle doluyum; zaman gibi, madde gibi ebedi, göz gibi çıplak, el gibi ağır ve yıldızlar gibi pırıl pırıl kelimeler.

Nazım Hikmet Ran

Ey benim yetim gönlüm;
Bırak gamlı düşünmeyi...
Sus ve sabret !
Gözyaşının hesabını Rabbim sorsun,
Sen hakkını helal et...

Şems-i Tebrizi

''Birbirimizi anlayamayacağız korkusuyla, sözcükleri gereğinden çok fazla kullanıyoruz. Konuşmamanın, iletişim kurmayı reddetme anlamına çekilmesinden, kabalık olarak görülmesinden korkuyoruz. Ayrıca, çok fazla konuşuyoruz. Sessizlik bizi ürkütüyor. Sessizliği denetleyemiyoruz. Oysa sessizlikte, sezinlediğimiz ama tanımadığımız dürtülerin, özgürlüğün ve gelişigüzelliğin son noktası saklıdır.''

Gündüz Vassaf, Cehenneme Övgü

Kişi son derece doğru konuşabilir, herkes tam tersini haykırırken; yeter ki herkes için konuşmasın.

Friedrich Nietzsche | Hatip

”İnsan ne denli az isterse o denli mutlu olur; istekleri arttıkça özgürlüğünü yitirir…”

(Benim Üniversitelerim) - Maksim Gorki

”Akıl bir kez yolundan ayrıldıktan sonra, tutkular kendiliğinden ortaya çıkarlar; zayıflık kendi kendine oluşur, açık denize düşüncesizce ilerler ve artık duracak bir sığınak bulamaz. Tutku her zaman kötü bir kılavuzdur”

(Cicero,Tusc.,IV,XVIII) Denemeler - Montaigne

"Başkalarına güvenmemizde, çoğu kez üşengeçliğin, bencilliğin ve kendini beğenmişliğin büyük payı vardır: Kendimiz araştırmamak, nöbet tutmamak, bir şey yapmamak için başkasına güvendiğimizde, üşengeçliğin; kendi sorunlarımız hakkında konuşma gereksinimi bizi başkalarına bir sır vermeye yönelttiğinde, bencilliğin; kendimize iyilik yapmamız söz konusu olacaksa, kendini beğenmişliğin payı vardır. Bu güvenimize saygı duyulmasını istemekten de geri kalmayız."

(Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar) Schopehnauer

Kalbinizde ilk sıraya Allah'ı koymazsanız;hem Allah'ı kaybedersiniz, hem de ilk sıraya koyduklarınızı...

- Hz. Ömer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…