Günün Sözü ?

Hayal kurmaktan korktuğum günler gördüm, hayallerimi aşan günler bazen. Geçmişi unutmayı öğrendim, geleceği merak etmemeyi. Tolstoy

"Konuşmanın tehlikesi yalan söylemektir. İyilik severliğin tehlikesi başa kakmaktır. Güzelliğin tehlikesi böbürlenmektir..."

Günebakan çiçeğinin kaderidir güneşe bakarken olmak
ve yine ona bakarken solmak...
Her hasret duyulan gibi ışık da iki ucu keskin bıçak.
Gözünün nuru olan maşuk, bazen de gönlünün nârı oluverir.

Hz. Pir

"Hayatta hep mutlu olursam, hayalini kuracak neyim kalır?" – Dostoyevski

Kader , hayatımızın önceden cizilmis olması demek değildir.Bu sebepten " ne yapalım kaderimiz böyle" deyip boyun bükmek cehalet gostergesidir.Kader yolun tamamını değil , sadece yol ayrimlarini verir.Güzergah bellidir ama tüm donemecler yolcuya aittir.Öyleyse ne hayatın hakimi ne de hayat karşısında çaresizsin...

'Bana yapılan haksızlık bana hiçbir şekilde ona haksızlık yapma hakkını vermez.'

Schopenhauer - Die Welt als Wille und Vorstellung

“Evet, savaşa karşıdır herkes; ama savaş anılarına iyi gözle bakılır ve yüz bin kişiyi öldürmüşsen eğer, kahramansın.”

Boris Vian

'Şiddet göstermeme, inancımın birinci maddesidir. Aynı zamanda o, benim itikatımın da son maddesidir.'

Gandhi

Her kardeş ihaneti bir Yusuf doğurur!
Yakup'un gözlerini kör eden de oğuldur!
Şaşırmamak lazım...
Seven, sevdiğinin ihanetiyle vurulur!

Dünya tuhaf bir yer; biri acı çeker, diğeri o acının fotoğrafını çeker ve milyarlarca insan o acıyı sadece izler..

"Kulaklar işgal altında. Ağızların kapıları kırık. Bu yüzden kelimeler ayağa düşüyorlar. Bu söz yığınlarını kim kaldıracak."

Ali Ural

Her kardeş ihaneti bir Yusuf doğurur!
Yakup'un gözlerini kör eden de oğuldur!
Şaşırmamak lazım...
Seven, sevdiğinin ihanetiyle vurulur!

yine döktürmüşsün:)
şahaneler........
yüreğine, eline sağlık.......

“Elbet bir bildiği var bu çocukların,
Yoksa kolay değil bu yaşta ölmek.”

Hasan Hüseyin Korkmazgil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…