Günün Sözü ?

Hayatından silmek istediklerini gerçekten sil, Çünkü geri dönüşüm kutusunda bekletirsen; sistemini yavaşlatır !

Adam Fawer

Herkesin sizden iyi bir şekilde söz etmesini mi istiyorsunuz? Öyleyse kendinizi övmeyin.
PASCA

Söylediklerini Kabul Etmeyebilirim; Ama Söyleme Hakkını Ölünceye Kadar Desteklerim.

VOLTAİRE

Gözlerin rengi, biçimi ne kadar farklı olursa olsun gözyaşlarının rengi aynıdır.

Afrika Atasözü

Hayatın çeşitli güçlüklerine karşı üç şey hediye edilmiştir.. Ümit, uyku ve gülmek.

Kant

Gözlerimdeki perdeyi kaldır. Bende de Süleyman ordularına yol veren karıncayı görecek bir bakış olsun.
Zor, biliyorum. Ama nasipte varsa açılır yollar. İzin ver, yolum açık olsun...

-Nazan Bekiroğlu-

Pirincin içindeki siyah taştan değil beyaz taştan korkun.

Japon Atasözü

Ey benim yetim gönlüm; bırak gamlı düşünmeyi...
Sus ve sabret!
Gözyaşının hesabını Rabbim sorsun; sen hakkını helal et...

Şems-i Tebrizi

Her şeyi senin için vâr ettim diyen Rabb'ine;Her şeyi senin için terk ettim diyebilmektir "AŞK"...

Şems-i Tebrizi

Şükür etmedikten sonra
'Dünya'ları yesen ne
fayda!...
ŞÜKÜR' le başladıktan
sonra; bir kuru ekmek
değmez mi 'Dünya'lara...

Şems-i Tebrizi(K.s)

'Başkasının yerine koy kendini; Ağlayan birine "gül", inleyen birine "sus" deme. Ağlayana omuz ver, inleyene çâre ol....

- Hz Mevlana

Mevlana'ya sorarlar:

O kadar yazarsın ,o kadar okursun ne
bilirsin diye

Mevlana cevap verır.

HADDİMİ BİLİRİM.

Mecnun olup Leyla için çöller aşmıssın ne fayda...
Mûmîn olup Mevla için secdeye varmadıktan sonra…

- Necip Fazıl Kısakürek

“Siz yaysınız, çocuklarınız ise sizden çok ilerilere atılmış oklar. Okçu, sonsuzluk yolundaki hedefi görür. Ve o yüce gücü ile yayı eğerek okun uzaklara uçmasını sağlar. Okçunun önünde kıvançla eğilin. Çünkü okçu, uzaklara giden oku sevdiği kadar başını dimdik tutarak kalan yayı da sever…”

Halil Cibran

'Toprak ne kadar zengin olursa olsun ekilmedikçe mahsül vermez; kafalar da öyle, ekilmeyen kafalardan mahsül alınmaz. '

Seneca - Mektuplar

İnsanlık görmemiş insan içinde,
Kendini bir insan sanır zavallı,
Oturup kalmamış adem içinde,
Sohbetini irfan sanır zavallı.
-Aşık Emsali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…