Günün Sözü ?

Beni güzel hatırla. Sana unutulmaz geceler bıraktım, sana en yorgun sabahlar, gülüşümü, gözlerimi, sonra sesimi bıraktım.

Orhan Veli Kanık

"Ey Şehri Ramazan, Geldin de
gidiyorsun öyle mi ?..
Seni tutmayanlar, sana
tutunamayanlar, düşünsün
sonunu" ! …
[ Necip Fazıl Kısakürek ]

Bulamadığım, bulamayacağım bir şeyi daima arıyor gibiyim. Nedir beni mesut edecek, ne gibi bir şeydir, onu da bilmiyorum.

"Hayat, sen başka planlar yaparken başına gelenlerdir" demiş John Lennon. Güzel demiş.

Son düzenleme:
Aslında insanlar seni hayal kırıklığına uğratmıyor.
Sadece sen, yanlış insanlar üzerine hayal kuruyorsun.
Kimseden hiç bir beklentisi olmayan insanlar, dünyadaki en mutlu insanlardır..... demiş
"Hayat, sen başka planlar yaparken başına gelenlerdir" demiş John Lennon. Güzel demiş.

Bunun değişik bir anlatimi
Akıl hesap yaparken kader de bir yerden kıs kıs gülermiş....
Cok güzel :)

Gerçekliğe giden yolda insan iki hata yapabilir: Sonuna kadar gitmemek ya da hiç başlamamak.

İnsanın kendini berbat hissetmesi, mutlu olup olmadığına önem verecek kadar boş zamanı olmasından ileri gelir.

Umutla yolculuk etmek, gidilecek yere varmaktan çok daha zevklidir.

Birçok insan mutluluğu burnunun üstünde unuttuğu gözlük gibi etrafta arar.

Unutma ki, ağzında bal olan arının kuyruğunda da iğnesi vardır.

Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni, eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni...
-Mevlana

Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. bu zeka gerektirir; akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur.

Bulamadığım, bulamayacağım bir şeyi daima arıyor gibiyim. Nedir beni mesut edecek, ne gibi bir şeydir, onu da bilmiyorum.

Biraz önce yukarıya da yazdım ama bilhassa buraya da yazmak istedim

Birçok insan mutluluğu burnunun üstünde unuttuğu gözlük gibi etrafta arar....

Mutluluk kendi içimizde etrafımızda aramaktan vazgeçmeliyiz

Hayatın çeşitli güçlüklerine karşı üç şey hediye edilmiştir; ümit, uyku ve gülmek.
-Immanuel Kant

Ne en güçlü hayatta kalır, ne de en zeki olan... Değişime en çok adapte olabilendir, hayatta kalan.
-Charles Darwin

Yaptığımız şeyler için pişmanlık zamanla geçer, ne var ki yapmadığımız şeylere pişmanlığımızın çaresi yoktur.

İnsan gereksinimleri ne kadar azsa o kadar mutlu olur. istekleri çoğaldıkça özgürlüğü azalır.
-Maksim Gorki

Bu dünya, bir dağa benzer. İşlerimiz, yaptıklarımız da seslenmek gibidir. Seslerimiz, güzel de olsa, çirkin de olsa, dağa çarpar, döner yine bize gelir.
-Mevlana

Güler yüzle söylenen bir yalanı; bir anda yuttuğumuz halde, acı gerçeği ancak damla damla yutarız.

X