Günün Sözü ?

“İnsan hayatında öyle bir zaman geliyor ki muhakkak gitmesi gerekiyor, hiç kapı veya pencere olmaması önemli değil, duvardan bile yürüyüp geçiyor.”

Bernard Malamud

“Zoru henüz kolayken tasarla, büyüğü henüz küçükken yap. Dünyanın en zor işleri henüz kolayken gerçekleştirilmeli, dünyanın en büyük işleri, henüz küçükken yapılmalıdır. Bu nedenle bilgeler asla büyük olanı yapmazlar ve ululuklarına bu yolla ulaşırlar.. ''

Sun Tzu - Savaş Sanatı

“Yaşamımızın hiçbir parçası bizim olmadı, geçti kayıp gitti ellerimizden. "İyi mi yaşadım ?" diye soran yok. "Ne kadar yaşadım?" diye bakıyor herkes. Oysa iyi yaşamak herkesin elinde olabilir, ama uzun yaşamak kimsenin elinde değil ki !”

Seneca - Ahlaki Mektuplar

“İnsanın her şeyden bezmesi modern bir hastalıktır. Eskiden kimse bunu bilmezdi.”

Peter Petroviç Pietuh ( Gogol - Ölü Canlar)

“İnsan hayatında öyle bir zaman geliyor ki muhakkak gitmesi gerekiyor, hiç kapı veya pencere olmaması önemli değil, duvardan bile yürüyüp geçiyor.”

Bernard Malamud

şahane bi sözzz.........

''Yarınlar yorgun ve bezgin kimselere değil,
rahatını terk edebilen gayretli insanlara aittir.''

(Cicero "Yasalar", I, VI)

burada mutlu yarınlar demek daha doğru olur galiba......

Umutsuzluk ancak umudun olduğu yerde vardır. Umutsuzluk içinde olduğunu söylemek, umutlu olduğunu söylemenin bir başka yoludur. Ama umudun dışında yaşamayı da öğreneceksin bir gün.

Bilge Karasu, Haluk’a Mektuplar

Varmak nedir bilmiyorum, ama kuşkusuz tüm varlığımın ona doğru aktığı bir maksat vardır.

Furuğ Ferruhzad

Ben mutlu anılarımı saymak istiyordum, oysa yalnız çektiğim acılar geliyor aklıma.

Cesare Pavese, Yaşama Uğraşı

Balkona çıkıyorum. Bu semtte sokaklar çok sessiz. Yazmak istiyorum. Ama her zaman yaşamın günlük hareketliliklerini yeğliyorum. Caddelere çıkmak, doymak bilmediğim sokaklara bakmak, yeni köşeler keşfetmek, yabancı insanları seyretmek, doyumsuz yaşamı gözlerimden yüreğime indirmek istiyorum.

Çocukluğun Soğuk Geceleri, Tezer Özlü

Ömrüm geçti bir çiçeğe benzemekle
Hangi hayat süslendi senin için bu kadar.
Su getirdim perilerine küçücük avuçlarımla
Beni anla.
Didem Madak

O senden ne istiyorsa, sen de ondan onu isteyeceksin. Sen ondan ne istiyorsan, o da senden onu isteyecek.
Oruç Aruoba, Hani

Ben başkasının yalnızlığı olsaydım
bir anı olurdum kendinden başka kimseyi terk edemeyen.
Haydar Ergülen

X