Günün Sözü ?

Mevlana derki :
Güvendiğiniz dağlara karlar yağdığında en güzel çare, dağ ile karı baş başa bırakmaktır..
Gün gelip karlar eridiğinde; dağ yolunuzu gözleyince en güzel cevap, başka bir dağdan selam yollamaktır..

- Hz. Mevlana

"Dua ettiğinizde çok isteyiniz; Çünkü vereceği hiçbir şey Allah'a ağır gelmez." /Hz. Muhammed s.a.v/

Bu ne güzel bir sözdür.Hemen not defterimde yerini buldu:)

Ben de bir tane yazayım çok kısa;

Sanatlı eser Sanatkârı icab eder.
*Bediüzzaman Said Nursi

Son düzenleme:
Bu ne güzel bir sözdür.Hemen not defterimde yerini buldu:)

Ben de bir tane yazayım çok kısa;

Sanatlı eser Sanatkârı icab eder.
*Bediüzzaman Said Nursi

Üstadın güzel bir sözü ben de paylaştım beğenmene sevindim.:)

Bir derdin mi var? Derman O'nda.. Konuş O'nunla.. Dök içini.. Unutma, vermek istemeseydi, sana istemek duygusunu vermezdi.. Dertlilerin tek dostu O'dur, Mazlumların tek sığınağı O'dur, Çaresizlerin Çaresi O'dur... Haydi söyle, Allah kuluna yetmez mi?

"Allah bize yeter, o ne güzel vekildir" (Al-i İmran 173)

Sen yaz ben okuyayım olmaz mı:)
Şuan kalbime nasıl huzur doldu anlatamam.

Sevdiğinden aldığın bir çiçek bile seni mutluluktan uçururken, Rabbinin sana verdiği çiçeklerin adedinin farkında mısın?

Dünya hayatının neresine baksan HER YERDE... AYRILIK... AYRILIK... AYRILIK...
Bunu anlamak istersen bak... 10 sene öncesinde etrafındakilerden ne kadar az şey kaldı.
Daha iyi anlamak istersen 90 sene sonra şu an elindekilerden ne kaldı.
Kabul et ey nefsim! SEN BU DÜNYA İÇİN YARATILMIŞ OLAMAZSIN. UYAN!

bekle kar altında kalan buğday tanesi
yine onun sularıyla yeşereceksin
gözyaşların çare değil, ağlama, büyü
başını dik tutabilirsen , boy vereceksin

Sen kimsin de istiklal marşı okunurken gülebiliyorsun? Hayır sen kimsinde o kadar şehitin kan döktüğü vatanın milli marşında gevsek gevsek davranabiliyosun? Nerden geliyo sana bu rahatlik, nerden geliyo bu cesaret , nerden geliyo bu yüzsüzlük? KENDİNE GEL ÇOCUK , ŞEHİTLERIN KANIYLA SÜSLENMIŞ BU VATANI O IĞRENC VARLIĞINLA KİRLETMENE İZİN VERMEYİZ! ORTALIĞI BAŞIBOS SANMA ATAM , MEHMETÇİĞİN TORUNLARIYIZ BİZ , DAHA ÖLMEDİK!

La Tahzen/Üzülme:
Bir yandan korku, bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun. Tek kanatla uçulmaz zaten...

La Tahzen/Üzülme:
Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu kirini alır, niye kederlenirsin?

La Tahzen/Üzülme:
Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olmaz. Yüzük olmak isteyen tas, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır.
... Mesnevi'den...

çok nitelikli,çok anlam yüklü,ağır sözler bunlar.çok beğendim.şöyle bir düşündüm de epeyce ağır cümleler...

Ne idim ki sen oldum.. Sen oldum aşkı buldum, aşkı buldum ben oldum. Ben 'sen' oldum.. Sen kimin oldun ?

Hayat böyle işte; Sen onu düşünürsün, o başkasını...
Sen onu seversin, o senden bir haber başkasını sever...
Sen hayallerini onunla süslerken, o hayallerini başkalarıyla yaşar....
Hep mutlu olacağım dersin.. Hayat inatla seni üzer...
Ah be dünya! Bir ben mi kaldım sende...
Z.Y

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…