• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günün Sözü ?

Gel ki, ben bugün dünyada değilim.
Dünyadan dışarı çıktım. Ben bugün kendimden de gizliyim.
Gönül ateşi ne hâldedir; bilmiyorum.
Çünkü dilim başka bir şekilde yanıyor.”
( Hz. Mevlânâ )

İnsanlar yavaş yavaş inanmamayı, güvenmemeyi, sevmemeyi ve kronik şüpheci olmayı öğrenir. Bu gerçekleştiğinde artık ne yazık ki çok geçtir. İnsanların “tecrübe” dediği şey budur. Kalbiyle bağlantısını kaybetmiş bir insana “tecrübeli” denir.

Osho.

Ey uzaklaştıkça gönlüme yaklaşan Sevgili!
Bir "AH" desem duyar mısın feryad-ı kalbimi?
Ben ıraklarda suskun bir Mevlevi..
Sen ise kalbimin Aşk-ı kıyameti...

ŞEMS-İ TEBRİZİ

Sakın umutsuzluk semtine uğrama;
Çünkü bir yığın ümit var..
Kendini karanlıklara terketme.
Zira nice güneşler var..

--Mevlana--

Aynalar türlü türlüdür. Yüzünü görmek isteyen cam'a bakar, özünü görmek isteyen can'a bakar....

--Hz Mevlana--

Tık… Kapandı telefon. Bu da aynı diye geçirdim içimden. Bir gün dediklerimi değil, demek istediklerimi anlayacak biri çıkmayacak mı karşıma! Hava kötü dediğimde sadece havadan söz etmediğimi anlamak bu kadar zor mu? İlle de, ben bu hayattan bıktım, türünde sözler mi etmeliyim? İşim çok dediğimde, bana sahip çıkacak birine ihtiyaç duyduğumu anlayacak biri… Yanımda olmanı istiyorum diyemediğim için bu yağmur içimi ıslatıyor dediğimi nasıl anlamaz? Düpedüz, sarıl bana dedikten sonra sarılmanın ne anlamı kalır! ''

‎"Parçaları kaybolmuş puzzle gibi artık insanlar. Kiminin kalbi, kiminin ruhu, kiminin bir beyni yok."

Anahtar gibi sadece kaybolduğunda aranan biri olmak istemiyorsan nasıl olsa paspasin altındadır rahatlığını vermiyceksin kimseye ;)

A şehrinden B şehrine ortalama 40 km hızla giden bir arabanın şöförünü indirip döverim. :))

Fakir bebeğin içemediği sütü, zenginin köpeği içiyorsa; bana adaletten bahsetmeyin .
[P. Samuelson]

Back