Günümüz ilişkileri

İnsan ilişkileri başta sığ başlar zaten. Kimse kimseyle en başından çok derin duygularla bağlanmaz. Bazı istisnalar vardır onlar da bir elin parmağını geçmez. Zamanla ve emekle belki de bu derinleşmeye sebep olacak bir olayla insanlar birbirlerine bağlanırlar, ilişkileri derinleşir. Bir iş yerinde 10 kişi varsa bunun birkaçıyla o derin bağı zamanla kurabiliriz. Geri kalanlarla da saygı çerçevesinde ve politik şekilde geçiniriz. İnsanlar instagramdan 100 kişiye yazar bekarsa problem yok. Bunlardan bir tanesiyle dikiş tutturur, tanıdıkça sever belki. Bu onu samimiyetsiz yapmaz. Ön yargı bence insan ilişkilerini mahvediyor. Hmm şununla şurdan tanıştık olmaz, aa bu böyle yaptı üstünü çizeyim diyerek kimseyle derin ilişki kuramayız. Farkındaysanız herkes ama herkes insan ilişkilerinden şikayetçi. Yani herkes sizin benim gibi insan. Tabii arada birkaç kötü insan da var. Onlar da kendilerini belli ediyor zaten. Uç durumlar olmadıkça başkalarının da hata yapabileceğini anlamak gerekiyor bence.

G
Selamlar. Günümüzdeki ilişkilerden çok sıkıldım. İş ortamına bakıyorum kimse kimseyi sevmiyor ama sürekli dip dibeler. Havadan sudan konuşuyorlar. Dışarda kahve içmeye falan gidiyorlar. Ama bana muhabbetleri çok sığ geliyor. Birbirlerinin açıklarını arıyor gibiler, sürekki birbirlerine şaf sokup eğleniyorlar. Ama ben bunu yapmak istemiyorum. Yani sevmediğim insanlarla sırf yalnız kalmamayayım diye görüşmek istemiyorum. Tek başıma yemek yiyorum. Arada kahve içmek için yanlarına gidiyorum. Ancak adım iş yerinde uyumsuza çıktı....

Aynı şekilde erkeklerde bana çok sığ geliyor. Önüne gelene yazıyorlar ediyorlar. Diyelim ki tanıştım birileriyle hemen kötü yüzlerini Allah bana gösteriyor. Bende konuşmayı kesiyorum. Ancak böyle yapa yapa çevremde kimse kalmadı. Ve artık hayat boğucu bi hal aldı.

Hani derler ya ‘gençsin bekarsın gez eğlen dolaş’ evet bende istiyorum ama çevremdeki insanlar çıkarcı. Yeni döneme uyum sağlayamıyorum. Öyle olunca da ‘uyumsuz’ diyorlar işte böyle...

Sorum şu, ben politik olmayı öğrenip bu sığ ilişkilere katlanmalı mıyım? (Arkadaşlık, sevgilik vs gibi hepsini kapsıyor bu sorum) Yoksa yeni arkadaşlıklar nasıl edinebilirim?
İlişkilerimde nasıl davranmam gerek?
Genelde iş arkadaşlarıyla koloni gibi takılmayı sevmem ara.ara birlikte yemek yenir tamam ama hep olmaz

Back