- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.807
- 798
- Konu Sahibi bubendegilim
-
Bunu bana doktorum soylemisti.. zaten iceri gidip tv acma sebebide bu.. kucuk biAy ben kedime bile yapamiyorum bunu bazen ceza olsun diye odaya kapatiyorum kapisi camli kapinin arkasindan aci aci bakıp miyavliyor agliyor yani 2 dk sonra annemm diye koşuyomiyi ki çocuk yapmamışım
Random atarken bile agu diyorsun ahahah çok tatlı ya rabbim hepsine sağlık versin isteyenlere de nasip etisnAgauahah zor ama gecti gitti cok sukur yani..suan bu kusan cocuk 9 yasindayani bir guzellik
Istiyorsan zorlugu olacak, herseyde boyle
Degil
Midir? Ben tedavilerle anne oldugum
Icin Allah sabrini cok vermisti sanirim.
Cunku ilkinde cok rahat bir hayattan birde esekten dusmuse benziyorsun.. hic bir cocuk ayni degil tabii ama.. tum hayatini ilk cocuga gore ayarliyorsun.. isini gucunu hatta evde cocuk icin tehlikeli birsey varsa kaldirmis oluyorsun. 2. Cocukta hem tecrubelisin hayatini zaten cocuklu yasiyorsun.. tabii 1. Cocuk daha cok ilgi isteyebilir bu donemde ya da kiskanclik vs olabilir ama o da bir kac ayda halloluyor.. evet ozellikle baslangic cok zor olsada cok guzel, Allah saglik versin bzilere yavrulwrimiza..Bence bu çok doğru, ilkinde sudan çıkmış balık gibi oluyorsun ama 2.de herşeyi biliyorsun yani süreçlerin geçtiğini, zorlukların bittiğini. Ben de istiyorum seneye bir tane daha. Oğlum 3 yaşını bir geçsin bakalım. Çocuk güzel şey, ilk dönemleri zor ama sonrası çok zevkli bence.
3cocuk da 2den kolay diyorlar hatta .Uzmanlar bile 2.cocuga gecisin ilk cocuktan daha kolay oldugunu soyluyor
Sizin çocuğunuz nasıl bilmem ama benim ilki zordu gerçekten. Prematüre doğdu surekli hastanelerde gezdik durduk. Suan 4yasina girecek hala 2 saatte yemek yedirmeye çalışıyorum örneğin. Hala zorluğunu çekiyorum ama bir kardesi olsun diye kendimizi arka plana attık açıkçası. Yoksa yaşadıklarımı ben bilirim Allah can sağlığı versin hepsine
Random atarken bile agu diyorsun ahahah çok tatlı ya rabbim hepsine sağlık versin isteyenlere de nasip etisn
Yok bence degil3cocuk da 2den kolay diyorlar hatta .
3cocuk isteyenlere duyrulur
Cunku ilkinde cok rahat bir hayattan birde esekten dusmuse benziyorsun.. hic bir cocuk ayni degil tabii ama.. tum hayatini ilk cocuga gore ayarliyorsun.. isini gucunu hatta evde cocuk icin tehlikeli birsey varsa kaldirmis oluyorsun. 2. Cocukta hem tecrubelisin hayatini zaten cocuklu yasiyorsun.. tabii 1. Cocuk daha cok ilgi isteyebilir bu donemde ya da kiskanclik vs olabilir ama o da bir kac ayda halloluyor.. evet ozellikle baslangic cok zor olsada cok guzel, Allah saglik versin bzilere yavrulwrimiza..
Hmm doğrudur yaşayan daha iyi bilir tabikiYok bence degilcunku ortadaki cocuk arada kaliyor gibi oluyo bence.. buyuk buyuk oluyo kucukte hala
Bebek gibi muamele goruyo.. ortada olana oluyor
Bence insanin duygulari zamanla degisebiliyor..yani yillar sonra belki pisman olucaz dogurdugumuza.. olabilir yani hayirsiz evlatta olabilir.. maalesef hersey istedigimiz gibi gitmiyor hayatta…demekki ayni seyleri goze aldi..cocuk yapmakta yapmamakta bir risk.. ilerde 2 turlusunede pisman olunabilir…ama bir cok aile gergin donemler geciriyor bebek olunca o kesinEvet hatirliyorum ama o arkadas hamileyken ve yeni dogum yaptiginda bocalamişti o bir nebze anlaşilabilir. Benim arkadaş cocugu 3 yaşindayken "annelik, evlilik bana gore degil" demişti hatta boşanmanin eşiginden döndü ve şuan hamileBu daha ilginç bence
Hep mahalle baskısından.valla büyüdükçe daha zor oluyor, çok zor oluyor diyenlerin hepsi de 2. çocuğu yapmış farkındaysan
demek ki neymiş? o kadar da zor değilmiş...
Aynen öyle, dedikleriniz çok doğru. Ben ilk 3 ay kendime gelememiştim ne yaptım ben diye ama alıştıktan sonra her gün şükrediyorum varlığına. Şükretmediğim tek bir gün yok. Her zaman sorunlar olur, sanki çocuk yokken çok mu sorunsuz hayatlarımız vardı? Çocuklar belli bir bir yere kadar varlar, belli bir yerden sonra başladığımız yere dönüyoruz ama en azından yanlarımızda evlatlarımız oluyor en sonunda. Hangimiz annelerimizin hayatında bir sorumluluğuz şu anda? Etrafımda bütün arkadaşlarım annesinin, babasının yoldaşı, hayatlarında bir nefes şu an. Çok gurur verici bence ya.Cunku ilkinde cok rahat bir hayattan birde esekten dusmuse benziyorsun.. hic bir cocuk ayni degil tabii ama.. tum hayatini ilk cocuga gore ayarliyorsun.. isini gucunu hatta evde cocuk icin tehlikeli birsey varsa kaldirmis oluyorsun. 2. Cocukta hem tecrubelisin hayatini zaten cocuklu yasiyorsun.. tabii 1. Cocuk daha cok ilgi isteyebilir bu donemde ya da kiskanclik vs olabilir ama o da bir kac ayda halloluyor.. evet ozellikle baslangic cok zor olsada cok guzel, Allah saglik versin bzilere yavrulwrimiza..
gecenlerde mesela diygusal bi sahnede buyuk oglumla beraber aglastik, kucuk oglumda bizle dalga geciyordu.. bilmiyorum
Ama hosuma gidiyo bi ses bir nefes..Allah herkese gonlundekini versin
Gahahaha bak o dogruçünkü tecrübesizsin
biberon göğüs kabı süt sağma makinası dezenfekte etmek mamalar hepsi bir gizem perdesi
ama en büyük sorun şu bence çünkü bunların hepsi öğrenilir. Öğrenmek maksimum 2 hafta.
asıl sıkıntı anne ve babalar kahve içemeyeceklerini artık rahat rahat gezemeyeceklerinin yaratacağı sıkıntıyı kestiremiyorlar doğumdan önce. 2. çocukta zaten bir yere gidememeye/ kahve içememeye alıştıkları için 2. çocukta aynı depresyon olmuyor. Zaten 2. olsa da gezemeyecek olmasa da gezemeyecek.
Ya uykusuzluk zor bence. Onun haricinde ahım şahım bir zorluğu yok. Tabii doğumdan sonra hormonal duygu değişimleri insanı yoruyor biraz ama hepsi geçiyor. Gerçekten öyle yemek yiyemediğim, duş alamadığım, işimi göremediğim bir zaman olmadı benim. Her çocuk farklıdır elbette ama bazı şeyler çocuktan ziyade motivasyon işi. Zamandan çok annenin motivasyonu kalmıyor. Genelde bu da bebekten değil, düşüncesiz eşlerden, yardım olsun diye gelio herşeyi daha da zorlaştıran annelerden filan kaynaklanıyor. Benim annem, kv emekli dibimde oturuyorlar ve evdeler ona rağmen 5. gün herkesi kibarca uğurladım ben. Kendim baktım ve yaptığım en en en doğru hareketti bu.Ne güzel konuymuş bu.
Biz hamilelere ne güzel örnek olmuş.
Okurken gözlerim açıldı :))
Dilerim sen gibi anneler cogalsin canim.. ne guzelAynen öyle, dedikleriniz çok doğru. Ben ilk 3 ay kendime gelememiştim ne yaptım ben diye ama alıştıktan sonra her gün şükrediyorum varlığına. Şükretmediğim tek bir gün yok. Her zaman sorunlar olur, sanki çocuk yokken çok mu sorunsuz hayatlarımız vardı? Çocuklar belli bir bir yere kadar varlar, belli bir yerden sonra başladığımız yere dönüyoruz ama en azından yanlarımızda evlatlarımız oluyor en sonunda. Hangimiz annelerimizin hayatında bir sorumluluğuz şu anda? Etrafımda bütün arkadaşlarım annesinin, babasının yoldaşı, hayatlarında bir nefes şu an. Çok gurur verici bence ya.
Hahah anne sen misinButün herkes şikayetçi olup surekli bebek yapilmasini bende anlamiyorum hele bide 2. 3. Yü yapanlar var
Birde günumüzdeki bebekler değilde annelerde sorun bence eskiden bu kadar her aglamaya koşmazdi anneler firsatı yoktu daha doğrusu hem bebek hem iş hem ev kalabalıği derken cocuklar kendi kendine buyürdü
Bende seneye yapayım bari. Çok ısrar olduEvet ya annelik bana gore degilmiş diyen arkadaşim da 2.ye hamile
Bilmem ki annem hakli mi acabaBen bu yorumlari okuyunca " abartiyorlar ya da cok simartiyorlar" oyle cocuk omrumde gormedim diyor. Haha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?