Günümüz bebekleri neden bu kadar zorrrrrrr ?

Sakin olmak gerekiyormuşmuş. Annem nasil yapiyor bilmem ama cigliklarla aglayan ve anasinin uyutamadigi cocugu alip uyutmuştu. Sırrı cocuk agliyor diye gerilmemekmiş ve asiri sakinlikmiş. Sakin olunca cocuk sakinleşiyirmuş.

Ama cocuk kendini yirtarken dıştan gostermelik degil gercekten huşu huzur icinde sakin olabilmek herkesin yapabilecegi bir iş degil hele benim yapabilmem cok zor. 😂😂😂
Anneniz evliya falan sanırım 😂

Ben çalışmıyorum suan. Ama burada Aralık anneleri grubumuz vardi çalışan hepsi bunu söylerdi. Kimisi öğretmen kimi ozel sektör.
Tabi uykusuzluk başlı başına sorun orası ayrı ama onlar surekli evde aynı döngüde olmaktan çok sikayetciydi
Evde olmakta skici evet.. yardimcin varsa mesela calismak cok daha iyi ruhsal acidan

2 yaş sonrası rahatlamaya başlarsın, 3 yaş sonrası daha rahat, 4 yaş sonrası efsane rahat. Çok güzel. O sebeple tekrar bebek yapmak istemiyorum, gazıydı mamasıydı hiç uğraşmasım gelmiyor.

Oturup kahve süt eşliğinde bir saat muhabbet ediyorum kızımla.

Rahatlamanın en temeli bence genel olarak yanında tutmak ve rutinden şaşmamak.

Yemek mi yapılacak, tezgaha koyar yapardım. Şimdi ben doğruyorum o tepsiye diziyor. Köfte yoğurmak, mantı doldurmak vs 1,5 yaş itibari ile bayağı keyifli oluyor. Banyo desen, doğurduğumdan beri beraber yapıyoruz. Tavsiye ederim. Bi duş alamadım diye hiç üzülmedim mesela. Aldım girdim o küvetinde ben duşta. 4 aylıkken de böyleydi. İçine kaydırak gibi aparat olan küvetten almıştım. Ne dönebilir ne düşebilir ama suyun içinde. Çırpınır oynardı suda ben duş alırken.

Süpürge açarken mesela koy slinge, zaten süpürge sesi ile uyuyacak. İşin bitince de al sana uyuyan çocuk al sana kahve saati. Mis.

Uyurken özlüyorum diyen anneleri alkışlıyorm. Şu an kalktı ve bana saldırıyor 😱
Bizde oyle saldirginlik soz konusu degil 😁

Sabah erken kalkip aksama kadar oyun oynuyorum okul gibiyiz. Kitaplar oyuncaklar sarkilar vs. Ek gidaya basladim besinleri sevdirmek icin kirk takla atiyorum suan🤗 aksam oldugunda her ikimizde yorgunluktan uyuyakaliyoruz pardon o uyuyor ben hala ayakta oluyorum😁😁😁😁😁😁 ama bu boynumun agrisi beni benden Aliyor ama gulumsemeye devammmm🙂

Senin bebegin kolay demekki.. 3 taneden sonra soyleyebilirimki.. uykusuzluguda o kahve icememeyide cok iyi bilirim.. is yerinde iciyordum kahvemide😐 Tum gunum
Kusmuk tenizlemekle geciyordu evdeyken gece bile uyumazdi.. yemezdi yese kussa tiksinir ayni yemegi yemezdi baska zamanlar..doktorlardan cikmadim yillarca..enfeksyondan tut baska baska seyler.. cok cektim kisaca.. gecmiyor mu? Geciyor tabiiki Allah dermansiz dertler vermesin

kız allah seni ne yapmasın
zor zor deyip 3. yü doğurmuşun daha ne diyim.

Hic kucakta tasidi diye omzu agriyip boynu tutulan var mi suan ben o haldeyim🤣 napicagiz ya. Her uyudugunda isi gucu birakiyorum bende uzaniyorum onunla birlikte. Birazdan uyanicak 🤗
Bunun ×2si boyun fıtığı varken kucağından çocuğu indirememek🤣
Bkz:ben😆
Ama bu 2. cocugum olduğu için ilki kadar zor gelmiyor alıştım galiba

Evet ya annelik bana gore degilmiş diyen arkadaşim da 2.ye hamile 😁😁😁
Bilmem ki annem hakli mi acaba 😬 Ben bu yorumlari okuyunca " abartiyorlar ya da cok simartiyorlar" oyle cocuk omrumde gormedim diyor. Haha
Burdada vardi birisi.. kazara hamile
Kalmisti cocuk istemedigi halde.. hatta konusu vardi unuttum
Kimdi.. ama zamanla anneligi sevmisti.. 2. Yide yaparim demisti bende sasirmistim😂😂

O dönemleri hatırlıyorum da hep kucakta gezinme halinde olmak isterdi 🤦‍♀️
Yaş 5 buçuk ben daha yeni nefes alıyorum,hoş bizde birde hiperaktivite mevcut kontrol altına alınınca dunya varmış dedim 🤭

Bu ben bebeğim 5 aylık hoppala aldik onu aldık bunu aldık yok illede yanımda durcan tasiycan tuvalete gitmicem diyo Allah'tan 8 sesimi uyutur eşimle iki kelam edebiliyorum . Zorrr cokkk zorrrrrrrr🤦🏻‍♀️sizinki oturuyor mu ? Yok bacım bebek akıllı olsa da zor yaramaz olsa da zor 🤦🏻‍♀️

kız allah seni ne yapmasın
zor zor deyip 3. yü doğurmuşun daha ne diyim.
Agauahah zor ama gecti gitti cok sukur yani..suan bu kusan cocuk 9 yasinda💙 yani bir guzellik
Istiyorsan zorlugu olacak, herseyde boyle
Degil
Midir? Ben tedavilerle anne oldugum
Icin Allah sabrini cok vermisti sanirim.

Bu ben bebeğim 5 aylık hoppala aldik onu aldık bunu aldık yok illede yanımda durcan tasiycan tuvalete gitmicen diyo Allah'tan 8de uyutur uyutur eşimle iki kelam edebiliyorum . Zorrr cokkk zorrrrrrrr🤦🏻‍♀️sizinki oturuyor mu ? Yok bacım bebek akıllı olsa da zor yaramaz olsa da zor 🤦🏻‍♀️

Burdada vardi birisi.. kazara hamile
Kalmisti cocuk istemedigi halde.. hatta konusu vardi unuttum
Kimdi.. ama zamanla anneligi sevmisti.. 2. Yide yaparim demisti bende sasirmistim😂😂

Evet hatirliyorum ama o arkadas hamileyken ve yeni dogum yaptiginda bocalamişti o bir nebze anlaşilabilir. Benim arkadaş cocugu 3 yaşindayken "annelik, evlilik bana gore degil" demişti hatta boşanmanin eşiginden döndü ve şuan hamile 🙄 Bu daha ilginç bence 😁

valla büyüdükçe daha zor oluyor, çok zor oluyor diyenlerin hepsi de 2. çocuğu yapmış farkındaysan
demek ki neymiş? o kadar da zor değilmiş...
Sizin çocuğunuz nasıl bilmem ama benim ilki zordu gerçekten. Prematüre doğdu surekli hastanelerde gezdik durduk. Suan 4yasina girecek hala 2 saatte yemek yedirmeye çalışıyorum örneğin. Hala zorluğunu çekiyorum ama bir kardesi olsun diye kendimizi arka plana attık açıkçası. Yoksa yaşadıklarımı ben bilirim Allah can sağlığı versin hepsine

6 ay cok
Kucuk degil aslinda..ilk 3-4 ay olsa anlarimda.. ben kizimda 3. Cocugumda her gun kendi yatagimin uzerine yatirirdim ve aglatirdim.. yani agladigi zaman yatirirdim ve kapiyi kapatirdim icerde tv izlerdim bazen.. cunku aglamasina dayanamam cok duyarsam diye. Yani bebeklerin tek yapabildigi sey aglamak.. dusunsene.. aciksa uykusu gelse uzgun olsa hasta olsa sadece aglamayi becerebiliyor.. baska caresi yok… birak gun icinde cok agliyorsa bi muddet aglasin baska odada sonra zaten yorulcak aglamaktan..
Ay ben kedime bile yapamiyorum bunu bazen ceza olsun diye odaya kapatiyorum kapisi camli kapinin arkasindan aci aci bakıp miyavliyor agliyor yani 2 dk sonra annemm diye koşuyom 🤣🤣 iyi ki çocuk yapmamışım 🤣

2. Neden düşünmüyorsunuz ?
Valla ben hep kadınlar ne nazlı diyordum gördüm 😂

açıkçası yaştan dolayı
bir de eşimin ilk evliliğinden bir çocuğu daha var, ikisine de yetişebilmek lazım maddi/manevi olarak.
Bu arada yeni doğum yaptığımda eşimin oğlu da bizde kalıyordu oluyordu 2 hafta full kalıyordu. 1 hafta annesinde mesela kardeşi olduğu için çok sevinmişti. Açıkçası o zaman da hiç zorlanmamıştım yaş aralığı daha kısa olsa zorlanabilirdim tabii.

ay arada çıldırdığım tabi ki oluyor uyumuyorr/kustu/battı/o kadar hazırladım yemedi gibi de e yani o kadar olacak, bir canlı yetiştiriyorsun sonuçta.

Uzmanlar bile 2.cocuga gecisin ilk cocuktan daha kolay oldugunu soyluyor
Bence bu çok doğru, ilkinde sudan çıkmış balık gibi oluyorsun ama 2.de herşeyi biliyorsun yani süreçlerin geçtiğini, zorlukların bittiğini. Ben de istiyorum seneye bir tane daha. Oğlum 3 yaşını bir geçsin bakalım. Çocuk güzel şey, ilk dönemleri zor ama sonrası çok zevkli bence.

Gece yanıma alıyorum. Hani böyle hikaye falan anlatıp uyuttuğunu iddia eden analar varya. Bende deneyeyim diyorum . Hikayenin sonu hep aynı bitiyor . ‘ kızı dur , kızım saçımı çekme, kızım ısırma, kızım ağlama, al annem kolumu ye ! ‘ 😂
Aynı aynı dayak yiyorum tırnakları hele uzamissa geçen dudağımı patlattı evet tekme atarak patlattı anamiyim
Şomar mi belli değil :D

Back