Günümüz bebekleri neden bu kadar zorrrrrrr ?

Kizimin bebekligi cok rahati
Oglumda ise annem esim hep mudahale ettiler bazen kizimdan kaçırma pahasına alisti kucaga
Simdi ikiside birbiri ile oynuyor ama kavga da cok tabi
Bu arada karnini iyice doyuruyor musunuz
Yatarken emzirip uyutsaniz belki daha cok uyur

2 yaş sonrası rahatlamaya başlarsın, 3 yaş sonrası daha rahat, 4 yaş sonrası efsane rahat. Çok güzel. O sebeple tekrar bebek yapmak istemiyorum, gazıydı mamasıydı hiç uğraşmasım gelmiyor.

Oturup kahve süt eşliğinde bir saat muhabbet ediyorum kızımla.

Rahatlamanın en temeli bence genel olarak yanında tutmak ve rutinden şaşmamak.

Yemek mi yapılacak, tezgaha koyar yapardım. Şimdi ben doğruyorum o tepsiye diziyor. Köfte yoğurmak, mantı doldurmak vs 1,5 yaş itibari ile bayağı keyifli oluyor. Banyo desen, doğurduğumdan beri beraber yapıyoruz. Tavsiye ederim. Bi duş alamadım diye hiç üzülmedim mesela. Aldım girdim o küvetinde ben duşta. 4 aylıkken de böyleydi. İçine kaydırak gibi aparat olan küvetten almıştım. Ne dönebilir ne düşebilir ama suyun içinde. Çırpınır oynardı suda ben duş alırken.

Süpürge açarken mesela koy slinge, zaten süpürge sesi ile uyuyacak. İşin bitince de al sana uyuyan çocuk al sana kahve saati. Mis.
Hepsi var evde. İnanın e bebekte bu kadar çeşit yoktur. İnsta mom bir annede gördüm di sling olayını. Ana dedim tam benlik. Aldım bebeğimi koydum içine daha asansörde başladı feryadı. Dışarıda rahatlar dedim sanırım 3 dakika falan durabildik dışarıda. Bildiğiniz boğulma taklidi yaptı 😂

Bizde oyle saldirginlik soz konusu degil 😁

Sabah erken kalkip aksama kadar oyun oynuyorum okul gibiyiz. Kitaplar oyuncaklar sarkilar vs. Ek gidaya basladim besinleri sevdirmek icin kirk takla atiyorum suan🤗 aksam oldugunda her ikimizde yorgunluktan uyuyakaliyoruz pardon o uyuyor ben hala ayakta oluyorum😁😁😁😁😁😁 ama bu boynumun agrisi beni benden Aliyor ama gulumsemeye devammmm🙂
Yüzüm öyle kalacak diye korkuyorum. Sürekli anlamsızca gülüyorum 😁

Ya uykusuzluk zor bence. Onun haricinde ahım şahım bir zorluğu yok. Tabii doğumdan sonra hormonal duygu değişimleri insanı yoruyor biraz ama hepsi geçiyor. Gerçekten öyle yemek yiyemediğim, duş alamadığım, işimi göremediğim bir zaman olmadı benim. Her çocuk farklıdır elbette ama bazı şeyler çocuktan ziyade motivasyon işi. Zamandan çok annenin motivasyonu kalmıyor. Genelde bu da bebekten değil, düşüncesiz eşlerden, yardım olsun diye gelio herşeyi daha da zorlaştıran annelerden filan kaynaklanıyor. Benim annem, kv emekli dibimde oturuyorlar ve evdeler ona rağmen 5. gün herkesi kibarca uğurladım ben. Kendim baktım ve yaptığım en en en doğru hareketti bu.

Bende senin gibi düşünüyorum noram.
Annem de kvde de kesin gelecek doğum da ama maksimum 10 gün kalırlar.
Sonrasında herkes kendi evine daha fazla faydalı olacaklarını sanmıyorum bende.
Aslında ben hazırlıklıyım yani çocuk bu elbette zor olacak ama bazen öyle şeyler duyuyorum ki ondan gözüm korkuyor.
Kuzenimin çocuğu uymuyor mesela gece de gündüz de.
Diş dönemi var, bezi, gazı, yaptı yapmadı falan filan ama her şeye rağmen sabırsızlıkla bekliyorum.

Zaman hızlı geçsin istiyorum :anne::anne:

Dilerim sen gibi anneler cogalsin canim.. ne guzel
Surekli pismanlik degilde sukur sebebi olarak bahsediyorsun.. yani bir ise girincede ilk basta zorlaniriz sonra alisinca meyvesini yeriz..oyle dusunmek lazim.. ve sonrasi tabiiki guzel.. ve su animizin tadini cikarmamiz gerek bence..

Bizlerde bence sukretmek yerine sikayet etmek moda.. halbuki sanalda herkes super anne filan, nerde bu sikayetci hanimlar?😂
Amin, Allah razı olsun.:KK68: Bir de çocuklara sorsak onlar da nelerimizden şikayetçidirler kim bilir? Bana her gün ağlayan arkadaşım sanalda harikalar yaratıyor çok enteresan gerçekten.

Merhabalar 🙋🏻‍♀️
Konu başlığımdan da anlayacağınız gibi YILMIŞ bir anneyim.
Bebeğim henüz 6 aylık ama 6 aydır sağ olsun yaşamadığımız tecrübe bırakmadı.
şu sıra ek gıda falan derken , kendimi hep aynı döngüde buluyorum. Ne bekliyorsun derseniz, elbette böyle olacağını biliyordum ama bilmekle yaşamak çok farklı.
Uyumaz. Evet evet uyuyamaz. Korkar uyumaktan. Ya uyurda annesi bi kahve içerse ? Ya uyurda annesi bir arkadaşıyla telefonda konuşursa? Ya uyurda annesi ile babası sohbet ederse ? Olur mu? Asla olmaz ! Her şeyin içinde olacak. Daha 6 aylıksın be kızım …
Şimdilerde yürüme hevesi çıktı. Abartmıyorum tüm gün kol altlarından tutarak yürütmemi istiyor. Ya kucakta olacak ya da o şekilde olacağız. Kamburum çıktı resmen 😬
Eskiden anneler alır koyarmış bizi kenara. Uyurmuşuz. Şimdiki bebeler çok zor🥲
Sağlığı yerinde olsun ama nolur benim de akıl sağlığım yerinde dursun.
Annelerr ne zaman rahatlık var bize ?

Benim kızda anlattığın gibi idi eksik var fazlaysı yok. Dışarı çıkmak bana işkence idi. Daha 2.5 yaşında iken dışarda yüz üstü sürüne sürüne giderdi. Çevredekiler de Allah kurtarsın derdi 😂 şükür şimdi iyiyiz. Ama kız 5 yaşına girdi. Geçeçek sabırlı olmak gerek.

Amin, Allah razı olsun.:KK68: Bir de çocuklara sorsak onlar da nelerimizden şikayetçidirler kim bilir? Bana her gün ağlayan arkadaşım sanalda harikalar yaratıyor çok enteresan gerçekten.
Yani 2 yuzluluk geliyor onlar bana.. ama dige r yandanda kizdiklari bi zamani paylascak halleri yok ya.. sadece bu kadar mukemmel saniyor anneler sadece guzel seyler paylasinca..

Benim buyuk oglum mesela kuralci olmami sevmez..erkek cocuklari biraz daha rahat oluyorlar genel olarak.. ve bu yetistirmekten ziyade karakter meselesi bazen..yemegini yedikten sonra tabagini kaldir.. iste ustune basina dikkat et banyonu yap disini fircala.. sevmiyo bunlari soylememi.. ama bikmadan soyluyorum.. yani ben gerekeni yapayimda..meyvesini verir elbet

Bende senin gibi düşünüyorum noram.
Annem de kvde de kesin gelecek doğum da ama maksimum 10 gün kalırlar.
Sonrasında herkes kendi evine daha fazla faydalı olacaklarını sanmıyorum bende.
Aslında ben hazırlıklıyım yani çocuk bu elbette zor olacak ama bazen öyle şeyler duyuyorum ki ondan gözüm korkuyor.
Kuzenimin çocuğu uymuyor mesela gece de gündüz de.
Diş dönemi var, bezi, gazı, yaptı yapmadı falan filan ama her şeye rağmen sabırsızlıkla bekliyorum.

Zaman hızlı geçsin istiyorum :anne::anne:
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Eşin yardımcı olursa çok zorlanmazsın. Yapı olarak rahat bir insansan o bebek rahat büyüyor genelde.
Valla annelerin 1 faydası varsa 10 zararı var. Evet ilk aylar uykusuzluktan ötürü çok iyiymiş gibi oluyor ama o iş hiç öyle değil. Çok bilgisizler, aşırı yanlış yönlendiriryorlar, asla güncellemiyorlar kendilerini, bir de biz de büyüttük moduna giriyorlar ki evlere şenlik. Kendi annem aşırı iyi niyetli bir kadın olmasına rağmen o bile beni zorladıysa her anne zorlar diyorum ben.
Bebeğin uyumaması kötü ama uyumazsa da uyumasın. Uyuyacağı günler de geliyor. Çok çok 1.5-2 yıl. Daha da uzun değil.

Daha 6 aylık mi?Üzgünüm ama bu daha iyi günleriniz.Benimki 2 buçuk yaşında ve ben artık bıkmış durumdayım.Sabrimin sonlarına gelmiş durumdayim.Bir çocuk asla susmaz mi?5 dk da olsa kendi kendine oyuncaklarıyla bebekleriyle oynamaz mi?5 dk da olsa rahat bir nefes alamaz mısınız?
Kreş ?

Yani 2 yuzluluk geliyor onlar bana.. ama dige r yandanda kizdiklari bi zamani paylascak halleri yok ya.. sadece bu kadar mukemmel saniyor anneler sadece guzel seyler paylasinca..

Benim buyuk oglum mesela kuralci olmami sevmez..erkek cocuklari biraz daha rahat oluyorlar genel olarak.. ve bu yetistirmekten ziyade karakter meselesi bazen..yemegini yedikten sonra tabagini kaldir.. iste ustune basina dikkat et banyonu yap disini fircala.. sevmiyo bunlari soylememi.. ama bikmadan soyluyorum.. yani ben gerekeni yapayimda..meyvesini verir elbet
Tabii ki mutlu anlarımızı paylaşalım ama o kadar ballı kaymaklı sunmaya gerek var mı, bilmiyorum. Mantıklı değil yani.
Alırsınız tabii ki sonuçta böyle böyle oluyor eğitim. Çocuklar genel olarak kuralı sevmez ama kuralları olan bir toplumda yaşadığımız için böyle böylr alışacaklar.

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Eşin yardımcı olursa çok zorlanmazsın. Yapı olarak rahat bir insansan o bebek rahat büyüyor genelde.
Valla annelerin 1 faydası varsa 10 zararı var. Evet ilk aylar uykusuzluktan ötürü çok iyiymiş gibi oluyor ama o iş hiç öyle değil. Çok bilgisizler, aşırı yanlış yönlendiriryorlar, asla güncellemiyorlar kendilerini, bir de biz de büyüttük moduna giriyorlar ki evlere şenlik. Kendi annem aşırı iyi niyetli bir kadın olmasına rağmen o bile beni zorladıysa her anne zorlar diyorum ben.
Bebeğin uyumaması kötü ama uyumazsa da uyumasın. Uyuyacağı günler de geliyor. Çok çok 1.5-2 yıl. Daha da uzun değil.

Eşim hep destektir doğunca da öyle olacağını düşünüyorum.
Kendi annemle bile iyi anlaşamam kvde zaten çok bilgili bir kadın değil.
Hiç gelsin istemiyorum.

Ben her şeye hazırlıklıyım yeter ki sağlıklı gelsin :KK200:

Bu size boyle geliyor.. yani eski bebekler is guc kimse bakmadigi icin aglayip aglayip icleri disina ciktigi icin uyuyakalirlarmis. yazik napsinlar.. suanki anneler cocuklarini aglatmiyor bence..
Aynen katılıyorum. Babaannem, annem anlatırdı. Babaannem doğum yaptığı gibi bebeği kayınvalidesine bırakıp ahıra hayvanlara yem vermeye gitmiş. Birde annem anlatır kendi çocukluğunda bebekleri eve kv filan bırakırlarmış, bebek ağlar meme isterse kv vs kendi memesini verirmiş anne tarladayken, evde köy usulğ mama yapıp onu verirlermiş. Hep başkalarına bırakırlarmış çocukları.

Merhabalar 🙋🏻‍♀️
Konu başlığımdan da anlayacağınız gibi YILMIŞ bir anneyim.
Bebeğim henüz 6 aylık ama 6 aydır sağ olsun yaşamadığımız tecrübe bırakmadı.
şu sıra ek gıda falan derken , kendimi hep aynı döngüde buluyorum. Ne bekliyorsun derseniz, elbette böyle olacağını biliyordum ama bilmekle yaşamak çok farklı.
Uyumaz. Evet evet uyuyamaz. Korkar uyumaktan. Ya uyurda annesi bi kahve içerse ? Ya uyurda annesi bir arkadaşıyla telefonda konuşursa? Ya uyurda annesi ile babası sohbet ederse ? Olur mu? Asla olmaz ! Her şeyin içinde olacak. Daha 6 aylıksın be kızım …
Şimdilerde yürüme hevesi çıktı. Abartmıyorum tüm gün kol altlarından tutarak yürütmemi istiyor. Ya kucakta olacak ya da o şekilde olacağız. Kamburum çıktı resmen 😬
Eskiden anneler alır koyarmış bizi kenara. Uyurmuşuz. Şimdiki bebeler çok zor🥲
Sağlığı yerinde olsun ama nolur benim de akıl sağlığım yerinde dursun.
Annelerr ne zaman rahatlık var bize ?
Oyy ne tatlıdır o şimdi :emir_bebek:. Bebekler akıllı ve sağlıklı olunca böyleler annesi. Uyku sorunu zamanla düzene girer. Bu konuda doğru uygulamalar için biraz araştırma ve uygulamalar deneyin. Çünkü her uzman önerisi de her bebişte etkili olmuyor

Hareketliliği için sıkı durun cevap veriyorum ; daha bu ne ki!! 😊 Hele bir yürüsün, dere tepe düz herşeyin üstünden geçip gitmek, her yakaladığını çekip başından aşağı indirerek görmek hevesine kapılsın, bu günlerinizi çoookkkk ararsınız :-)

Bebek büyütmek böyle bir şey. Ve haklısınız zamane bebekleri daha bilinçli ve hareketli. Nedenleri malum. Ama elbette ki böyle olmaları yani sağlıklı, hareketli ve kaşif olmaları çok önemli ve şükür gerektiren bir konu.

Akşamları eşinizden daha çok yardım alın. Sıkça ona atın bebeği, seni özlüyor, akşama doğru çok hareketleniyor bu yüzden. Sanırım artık daha çok ilgilenmen lazım filan deyin. Konuşmaya başladığında sıkça baba dedirtin ki babbaaaa diye bağırdıkça duyarsız kalamasın eşiniz

Ve lütfen ama lütfen büyütme telaşı ve yorgunluğu arasında bolca koklamayı, sevmeyi, tadını çıkarmayı unutmayın. Birkaç sene sonra başka şekillere dönüşünce bu defa bebekliğini hiç anlayamadan, sevemeden büyüdü diye hüzünleniyor insan

Güle güle sevgiyle mutlulukla büyütün tatlı bebişi :KK68:

Çocuktan çocuğa değişir tabi ama ben iki çocuğumda da 2 yaştan sonra insan gibi yaşamaya başladım desem yeridir. Çünkü ikisi de emmeyi bırakana kadar uyku konusunda beni inanılmaz zorladı.

Uyku sorunu hallolunca rahatladım ben.
Bizimkilerin yaş aralıkları 2 buçuk, birbirlerine çok iyi oyun arkadaşı oldular bu da çok işime geldi tabi. Gün içinde kendi kendilerine çok vakit geçiriyorlar, sıkılıp birbirlerine sarmaya başlayınca devreye ben giriyorum, beraber oynuyoruz, biraz sonra anne biz ikimiz oynayacağız diye beni oyundan atıyorlar 😄

Eşin desteği onunla olan iletişim, ruhsal hal de çocuğa bakışı, dayanma gücünü etkileyen şeyler, onlarda sıkıntı varsa herşey çok daha zor geliyor.

Aynen katılıyorum. Babaannem, annem anlatırdı. Babaannem doğum yaptığı gibi bebeği kayınvalidesine bırakıp ahıra hayvanlara yem vermeye gitmiş. Birde annem anlatır kendi çocukluğunda bebekleri eve kv filan bırakırlarmış, bebek ağlar meme isterse kv vs kendi memesini verirmiş anne tarladayken, evde köy usulğ mama yapıp onu verirlermiş. Hep başkalarına bırakırlarmış çocukları.
Eskiler gitsin geri gelmesin hep derim..eskiden kadinlar tarlada dogururmus geri calismaya devam edermis derler😐 sanki cok iyi birseymis gibi anlatip ornek verirler.. yani suanki anneler cok citkirildim derler.. bu caresizlik baska birsey degil. Kadinin kiymetimi vardi sanki? Kadin birsey diyebiliyormusta sanki bakin eski
Kadinlar soyleymis
Boyleymis….suanki cocuklar daha sansli bu konuda

Back