Günümüz bebekleri neden bu kadar zorrrrrrr ?

Valla canım benim çocuğum tek Allah başımdan eksik etmesin, yokluğunu göstermesin. Sen öyle bir anne olursun ki bir çocuğa üç çocuk bakar gibi, kimi arkadaşım var üç çocuğa tek çocuk bakarmis gibi bakıyorlar, rahatlar. Rahat değilim mesela ben.
Sende rahat bir insana benzemiyorsun. O yüzden pek rahat olamazsin benim gibi :)

Ilk 4 ay cicim ayi
Gercek yuzunu. 4,5dan sonra gosteriyo
Hazirlikli ol
hiç birinizde demiyorki onun gülüşü yeter anne deyişi yeter ne diyelim başa gelen çekilir bu başlığı tam öldü derken tekrar diriltebilirim

İşte o yüzden her zaman diyorum büyüdükçe kolaylaşıyor. Çünkü önceki bebeler gibi kenara birakinca uyumuyorlar, sürekli kucak isteyip sürekli ağlıyorlar. Yemekler ocakta yanıyor belki de bakmaya firsat vermiyorlar. Ama yürümeye başladıktan bir süre sonra o yemekler yanmıyor hatta daha lezzetli güzel yemekler pişiyor. Ev belki baya dağılıyor ama olsun temizlemeye de eskisine göre firsat oluyor. Allah korusun bütün yavrularımızı. Hepsi gelip geçiyor.

Ben uyumayı sevmeyen bebek ve çocuklara sahibim adlarını 3 uyumazlar koydum kızım 11 yaşında hala daha uyumayı sevmez oğlum 4 yaşında o Allahtan gece uykusu gelince uyuyacağım der ablasına göre bir tık iyi şimdi birde 7 aylık bebek var doğdu doğalı 15 dakikalık uykular uyuyor ne iş ne yemek hiçbişey hep kucak hep kucak yanından gidersen ağlar, tuvalete gidip rahat rahat yapmayı özledim, banyo 5 dk zaten hak getire 1 hafta önce eşim altına yapmış diye banyodan çıkardı beni, ne sıcak çay ne kahve ne doğru dürüst sofra hepsine hasretim, adamla baş başa vakit geçiremez olduk hep salonda yatıyor uykusuz kalmamak için.Ben artık zombi kıvamına geldim ama insan deliksiz uyku özlüyor ne yalan söyleyeyim, Allah canlarına sağlık versinde hepsi geçiyor 1 yaş civarı azalıyor bu sıkıntılar yaş büyüdükçe hepsi geride kalıyor tabii Allah sizede kolaylık versin

Sağ olun 15 aylık ve kucakta haaaaaağ ! Kollarınız hala var değil mi ? Ben sanırım dayanamam.
İyi tarafından bakın. Tek elle yemek yapmayı, tek elle bulaşık makinesini yerleştirmeyi ve tek elle yaşamayı öğreniyorsunuz he bir de bir kolunuz baya kas yapıyor

hiç birinizde demiyorki onun gülüşü yeter anne deyişi yeter ne diyelim başa gelen çekilir bu başlığı tam öldü derken tekrar diriltebilirim
Yaaa onun gulusune gurban olurum ben
Yurumesi gulmesi yemesi oy oy melek melek
Orasi baska canim karistirma oralari duygu somurgusu yapmayalim lutfen

Bizimki 2 aydir öyle resmen ayakta gidiyoruz bebek arabasinda ayaga kalkiyor ve herseyi istiyor.

Aman allahim bu da kim
Profilden dolayi mi dediniz. Yoksa daha once konusmuslugumuz varmiydi.
Oo dizilerimden asla vazgecemem anca gece yarisi uyuyunca birazcik izleyebiliyorum o kadar. :)

Biz 4. aydayiz.ilk kızım da çok zor bir bebeklik geçirdi ikinci de öyle..ama geçecek bu günler.anne olmak malesef aşırı fedakarlık istiyor ama yine de bebeğinizin bı gülüşü herşeye değer.varligina şükredelim.pozitif olun unutmayın artık hiçbir zaman onun bu hallerine geri doönemeyecsksiniz.şimdiki kokusu bakışı olmayacak..biraz sabır sonrası inşallah daha güzel olur

Kakasının peşini ek gıdadan sonra bırakıyorsun kesin bilgi

Bizimki de yürütecle tuvaletteyken yanimda klozete oturduğum anda tişşşşş diyor evt aşkım çiş diyorum.. sen de yaptin mi çiş diyorum elini pipisine götürüyor tişşşş diyor

Oww killing miiiiii 12 ayın içindeyiz aynı durumdayimm.. yemeğini bile yaptırmıyor delirecegim.. hatta kucağımda bile oturamiyoruz ayakta dolaşalım istiyor
Wcye giderken kucagimda oturuyodu
Yemek yapmayi birakin kucakdan inmiyodu
18 aya kadar surebilirmis
Suan biraz biraz gecti ama tam anlamiyla bensiz kalamiyo

Önceden bebekler doğduğunda kundaklanıp beşiğine konurdu. Kırkı çıkana kadar gözlerini açması ve başını dik tutması beklenirdi. Şimdikiler maşallah daha doğduğu gün etrafa cin gibi bakıyor, hemen başlarını kaldırıyorlar.

Önceden akrabalar iç içe yaşardı. Hiç olmadı mahalle kültürü komşuluk ilişkisi vardı. Ev kalabalıksa evdeki yaşlılar çocuğa bakarken anne iş yapardı. Anne yalnızsa işi olduğunda bebeğini komşuya rahar emanet edebilirdi. Çocuk ayaklandıktan sonra bahçede sokak arasında dışarıda büyürdü. Şimdi anneler genelde yalnız ve çocuğuyla beraber bir evin içine tıkılmış durumda. Ortam değişti çocuğunu gözünün önünden ayırmıyor haklı olarak. Bu da ekstra yorgunluk demek.

Önceden bilgi çok yoktu. Cehaletse kolaylıktı. Çocuk bir şekilde büyüyordu. Şimdi herkes her şeyi biliyor. Emdi mi mama mı aldı? Her ay kaç gram aldı. Ek gıdaya geçti en sağlıklı nasıl beslenir? Çocuğumu zihinsel anlamda nasıl geliştirebilirim. Oyunlar oyuncaklar dağınıklık!

Yani demem o ki anneliğin zor olduğu bir dönemde anne olduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…