Günümüz bebekleri neden bu kadar zorrrrrrr ?

Merhabalar 🙋🏻‍♀️
Konu başlığımdan da anlayacağınız gibi YILMIŞ bir anneyim.
Bebeğim henüz 6 aylık ama 6 aydır sağ olsun yaşamadığımız tecrübe bırakmadı.
şu sıra ek gıda falan derken , kendimi hep aynı döngüde buluyorum. Ne bekliyorsun derseniz, elbette böyle olacağını biliyordum ama bilmekle yaşamak çok farklı.
Uyumaz. Evet evet uyuyamaz. Korkar uyumaktan. Ya uyurda annesi bi kahve içerse ? Ya uyurda annesi bir arkadaşıyla telefonda konuşursa? Ya uyurda annesi ile babası sohbet ederse ? Olur mu? Asla olmaz ! Her şeyin içinde olacak. Daha 6 aylıksın be kızım …
Şimdilerde yürüme hevesi çıktı. Abartmıyorum tüm gün kol altlarından tutarak yürütmemi istiyor. Ya kucakta olacak ya da o şekilde olacağız. Kamburum çıktı resmen 😬
Eskiden anneler alır koyarmış bizi kenara. Uyurmuşuz. Şimdiki bebeler çok zor🥲
Sağlığı yerinde olsun ama nolur benim de akıl sağlığım yerinde dursun.
Annelerr ne zaman rahatlık var bize ?
Valla canım benim çocuğum tek Allah başımdan eksik etmesin, yokluğunu göstermesin. Sen öyle bir anne olursun ki bir çocuğa üç çocuk bakar gibi, kimi arkadaşım var üç çocuğa tek çocuk bakarmis gibi bakıyorlar, rahatlar. Rahat değilim mesela ben.
Sende rahat bir insana benzemiyorsun. O yüzden pek rahat olamazsin benim gibi :)

Bana doğurma tutabildiğin kadar tut diyorlardı :KK70: 40 hafta bekledim. Sürekli doğmasını istedim. Çünküsüü ben harika bir anne olacaktım . Onlar gibi sürekli şikayet halinde olmayacaktım. Sonuç; 6 ayda 6 konu açtım hdnejdhs
Ilk 4 ay cicim ayi 😂
Gercek yuzunu. 4,5dan sonra gosteriyo
Hazirlikli ol
😵‍💫😵‍💫 hiç birinizde demiyorki onun gülüşü yeter anne deyişi yeter ne diyelim başa gelen çekilir bu başlığı tam öldü derken tekrar diriltebilirim 😂

Merhabalar 🙋🏻‍♀️
Konu başlığımdan da anlayacağınız gibi YILMIŞ bir anneyim.
Bebeğim henüz 6 aylık ama 6 aydır sağ olsun yaşamadığımız tecrübe bırakmadı.
şu sıra ek gıda falan derken , kendimi hep aynı döngüde buluyorum. Ne bekliyorsun derseniz, elbette böyle olacağını biliyordum ama bilmekle yaşamak çok farklı.
Uyumaz. Evet evet uyuyamaz. Korkar uyumaktan. Ya uyurda annesi bi kahve içerse ? Ya uyurda annesi bir arkadaşıyla telefonda konuşursa? Ya uyurda annesi ile babası sohbet ederse ? Olur mu? Asla olmaz ! Her şeyin içinde olacak. Daha 6 aylıksın be kızım …
Şimdilerde yürüme hevesi çıktı. Abartmıyorum tüm gün kol altlarından tutarak yürütmemi istiyor. Ya kucakta olacak ya da o şekilde olacağız. Kamburum çıktı resmen 😬
Eskiden anneler alır koyarmış bizi kenara. Uyurmuşuz. Şimdiki bebeler çok zor🥲
Sağlığı yerinde olsun ama nolur benim de akıl sağlığım yerinde dursun.
Annelerr ne zaman rahatlık var bize ?
İşte o yüzden her zaman diyorum büyüdükçe kolaylaşıyor. Çünkü önceki bebeler gibi kenara birakinca uyumuyorlar, sürekli kucak isteyip sürekli ağlıyorlar. Yemekler ocakta yanıyor belki de bakmaya firsat vermiyorlar. 😃Ama yürümeye başladıktan bir süre sonra o yemekler yanmıyor hatta daha lezzetli güzel yemekler pişiyor. Ev belki baya dağılıyor ama olsun temizlemeye de eskisine göre firsat oluyor. Allah korusun bütün yavrularımızı. Hepsi gelip geçiyor. ❤️

Ben uyumayı sevmeyen bebek ve çocuklara sahibim adlarını 3 uyumazlar koydum 😄😄😄kızım 11 yaşında hala daha uyumayı sevmez oğlum 4 yaşında o Allahtan gece uykusu gelince uyuyacağım der ablasına göre bir tık iyi şimdi birde 7 aylık bebek var doğdu doğalı 15 dakikalık uykular uyuyor ne iş ne yemek hiçbişey hep kucak hep kucak yanından gidersen ağlar, tuvalete gidip rahat rahat yapmayı özledim, banyo 5 dk zaten hak getire 1 hafta önce eşim altına yapmış diye banyodan çıkardı beni, ne sıcak çay ne kahve ne doğru dürüst sofra hepsine hasretim, adamla baş başa vakit geçiremez olduk hep salonda yatıyor uykusuz kalmamak için.Ben artık zombi kıvamına geldim ama🤦 insan deliksiz uyku özlüyor ne yalan söyleyeyim, Allah canlarına sağlık versinde hepsi geçiyor 1 yaş civarı azalıyor bu sıkıntılar yaş büyüdükçe hepsi geride kalıyor tabii Allah sizede kolaylık versin 💐💐💐

Sağ olun :KK70: 15 aylık ve kucakta haaaaaağ ! Kollarınız hala var değil mi ? Ben sanırım dayanamam.
İyi tarafından bakın. Tek elle yemek yapmayı, tek elle bulaşık makinesini yerleştirmeyi ve tek elle yaşamayı öğreniyorsunuz 😁 he bir de bir kolunuz baya kas yapıyor

😵‍💫😵‍💫 hiç birinizde demiyorki onun gülüşü yeter anne deyişi yeter ne diyelim başa gelen çekilir bu başlığı tam öldü derken tekrar diriltebilirim 😂
Yaaa onun gulusune gurban olurum ben
Yurumesi gulmesi yemesi oy oy melek melek
Orasi baska canim karistirma oralari duygu somurgusu yapmayalim lutfen😂

benimki 16 aylık ve fazlası var eksiği yok.

Fazlası şu :eskiden bebek arabasında uslu uslu oturup bakınırdı en azından dışarıda bakmak kolaydı. Şimdi oturduğu yerden gördüğü oyuncak, renkli cisim vs herşeyi istiyor yaptıramayınca da ağlama krizine giriyor maalesef...
Bizimki 2 aydir öyle resmen ayakta gidiyoruz bebek arabasinda ayaga kalkiyor ve herseyi istiyor. :işsiz:

Kore dizisi izleyen kadından emzikçi anneye dönüşmek :/ hayat işte bu kadar acımasız. Aman öyle demeyin gayet içen içiyormuş:KK70: ben kızımı bir yere bağlayıp ancak öyle içebilirim sanırım. Onda da kızım kendini ağlayarak boğar
Aman allahim bu da kim:KK22:
Profilden dolayi mi dediniz. Yoksa daha once konusmuslugumuz varmiydi.:oops:
Oo dizilerimden asla vazgecemem anca gece yarisi uyuyunca birazcik izleyebiliyorum o kadar. :)

Biz 4. aydayiz.ilk kızım da çok zor bir bebeklik geçirdi ikinci de öyle..ama geçecek bu günler.anne olmak malesef aşırı fedakarlık istiyor ama yine de bebeğinizin bı gülüşü herşeye değer.varligina şükredelim.pozitif olun unutmayın artık hiçbir zaman onun bu hallerine geri doönemeyecsksiniz.şimdiki kokusu bakışı olmayacak..biraz sabır sonrası inşallah daha güzel olur 🥰

Size kocaman sariliyorum:KK200: zira ben de farkli bir durumda değilim şuan. Biz de 4. Ayimizi doldurduk. Elime kahvemi biskuvimi alıp netflix de zaman oldurdugum günler, şimdi neredesiniz🥲😆😆😆

Öncelikle çocuk büyütmek maddi manevi fiziksel ruhsal her türlü çok çok zor. Varlıklarına şükürler olsun elbette, isteyerek yaptık sonuçta. Ailemizin neşesi evimizin bereketi onlar. Ama annelik zor zanaat. Fedakarlık, uykusuzluk, yorgunluk hepsini geçtim, sürekli bir endişe ve kaygı hali oluyor insanı tüketen. Ben aynaya bakıyorum, resmen o cıvıl cıvıl hallerim gitmiş, yaşlanmışim. Çocuğun ozbakimini yapmaktan emdi emmedi derdinden uyutmaktan kakasinin rengine kafayı takmaktan anneliğin tadıni çıkaramadım.

Ne zaman baslayacak o güzel günler? Ben de bekliyorum hasretle..
Kakasının peşini ek gıdadan sonra bırakıyorsun 😉 kesin bilgi 😂

Pedi çekmecemden almış zorla getirdi şortumun içine atmaya çalışıyor baktı izin vermedim kendi poposuna koymaya çalışıyor 🤦🏻‍♀️Annem kamerada görünce dedi ki kaldır şunu unutur belki kadınlardan nefret edecek çocuk ilerde 😟
Bizimki de yürütecle tuvaletteyken yanimda klozete oturduğum anda tişşşşş diyor 😂😂😂 evt aşkım çiş diyorum.. sen de yaptin mi çiş diyorum elini pipisine götürüyor tişşşş diyor 😂😂😂😂

Oww killing miiiiii 😱😱 12 ayın içindeyiz aynı durumdayimm.. yemeğini bile yaptırmıyor delirecegim.. hatta kucağımda bile oturamiyoruz ayakta dolaşalım istiyor 😔😔😔
Wcye giderken kucagimda oturuyodu
Yemek yapmayi birakin kucakdan inmiyodu
18 aya kadar surebilirmis
Suan biraz biraz gecti ama tam anlamiyla bensiz kalamiyo

Tesadufen cikti karsima :)

Eklentiler

• Screenshot_20210907_223813.jpg
    Screenshot_20210907_223813.jpg
    138,6 KB · Görüntüleme: 22
Önceden bebekler doğduğunda kundaklanıp beşiğine konurdu. Kırkı çıkana kadar gözlerini açması ve başını dik tutması beklenirdi. Şimdikiler maşallah daha doğduğu gün etrafa cin gibi bakıyor, hemen başlarını kaldırıyorlar.

Önceden akrabalar iç içe yaşardı. Hiç olmadı mahalle kültürü komşuluk ilişkisi vardı. Ev kalabalıksa evdeki yaşlılar çocuğa bakarken anne iş yapardı. Anne yalnızsa işi olduğunda bebeğini komşuya rahar emanet edebilirdi. Çocuk ayaklandıktan sonra bahçede sokak arasında dışarıda büyürdü. Şimdi anneler genelde yalnız ve çocuğuyla beraber bir evin içine tıkılmış durumda. Ortam değişti çocuğunu gözünün önünden ayırmıyor haklı olarak. Bu da ekstra yorgunluk demek.

Önceden bilgi çok yoktu. Cehaletse kolaylıktı. Çocuk bir şekilde büyüyordu. Şimdi herkes her şeyi biliyor. Emdi mi mama mı aldı? Her ay kaç gram aldı. Ek gıdaya geçti en sağlıklı nasıl beslenir? Çocuğumu zihinsel anlamda nasıl geliştirebilirim. Oyunlar oyuncaklar dağınıklık!

Yani demem o ki anneliğin zor olduğu bir dönemde anne olduk.

Back