Günlük 3-4 saatlik sporu gün içine mi yaysam yoksa tek seferde mi yapayım ?

Goha sen hangisini istiyorsan o. Hangisine hevesli gideceksen o olsun.

zayıflayayım derken o kadar sporun ardından kas yapmayın? kilonuz fazlaymış, hemen cardio vs yapmayın hem vücut ağırlığınız fazla zarar görebilirsiniz...
her gün tempolu şekilde 1 saatten uzun süre yürüyün, kilo verin yürümek tüm vücudunuzu çalıştırır sarkmazsınız...
ideal kilonuza ulaşmaya yakın pilates ile sarkmaları ortadan akldırırsınız...

Goha sen hangisini istiyorsan o. Hangisine hevesli gideceksen o olsun.

pilates çok seviyorum aslında ama konu sahibine dediğim gibi hep kardiyo+pilates şeklinde yaptım, sadece pilates dersi nasıl olur bilemedim.
ılıca olayı kış için güzel bir alternatif gibi duruyor, yazın gidemem zaten, astım var bende

Bence kesinlikle bu işi bilen eğitimli birinden yardım alarak bu işe girişin, çünkü bence söylediklerinizde bilgi eksiğiniz var, kas yapmak istiyorsanız haftada 6 gün fazla, benim bildiğim kadarıyla mutlaka araya kasların tamir olması için 'iyileşme' günleri bırakmalısınız , günde 4 saat de aşırı, sadece erir gidersiniz, kas falan yapamazsınız diye düşünüyorum, tabi ki dediğim gibi bu işi bilen birinden destek alın çünkü beslenme şekliniz bile değişmeli, ayrıca bu kadar spor yapacak insanların sakatlanma riski vs de artar, aman kaş yapayım derken göz çıkarmayın, nacizane tavsiyem

Teşekkür ederim :) Haklısın en çok korktuğum şey zaten bir yerimi kırmak. iki kere kırdım iki yılımı kaybettirdi bana. Spor yaparken kırmadım evde düştüm ama spor yaparken de bir şey olmasını istemiyorum tabi ki. Her şeyi okudum okudum şimdi de kafam karışıyor hangisini yapsam diye :) Çok aceleci biriyim hemen olsun diye böyle saçmaladım ama haftada 3 gün yeterli karar verdim :) Şimdi kilo vermek için diyet yapacağım ideal kiloma yaklaşınca kas yapmak için farklı beslenmek lazım o zaman da ona yoğunlaşırım önce yağların yanması lazım :)

Etkiler. 3 gün çalışacaksan diğer günlerde tamamiyle dinlenmelisin. Kaslarını dinlendirmenin yanında, dizkapağı ve topuklarına da dikkat etmelisin. Her gün aktivite topuğunu göçürebilir, dizkapağını zedeleyebilir. Kendini sakatlamamalısın yani:)

Teşekkürler :) Biraz kilo verdikten sonra bölgesele pilatese falan geçeceğim dediğiniz gibi. 1 ay falan yapayım zaten eğer sarkma olursa mezura ile ölçünce farkederim o zaman başlarım pilatese :)

ben kendimde şunu keşfettim, plan yapıyorum yapıyorum, araya bir şey giriyor, sonra aksıyor her şey.
siz nasılsınız bu konuda.

eğer maddi sorun yoksa, kesinlikle bir merkeze gidip başlayın, hem hareketlerin doğrusunu öğrenirsiniz, sonra evde yapmak istediğinizde de referans olur. hem de bir plana göre hareket edersiniz. oradaki hocalar, sizin kondisyonunuza göre hareketlerinizin zorluğunu ve süresini değiştiriyorlar. hem de bence en güzeli, sosyal ortam oluşması, o yüzden sadece bayan olan yerleri tercih ediyorum KK gibi, her telden insan oluyor, hem sohbet hem spor :)

Sadece okuduklarınızla yola çıkmayın mutlaka bir hocayla konuşun
Kaslarınızı bir yırtarsanız kırıktan bile beter olursunuz Allah Korusun

İyi ki sordum o zaman bunu :) Çünkü sağ dizimi ve ayağımı kırmıştım bir iki yıl oldu. Ameliyat oldum hala ağrıyor. Bir sorun olur falan Allah korusun fazla abartmayayım ben en iyisi kendimi kaybettim :) Tamamdır sadece 3 gün çalışacağım gidişata göre farklı spor dallarına geçerim yavaş yavaş :) Geç olsun güç olmasın :)

Kesinlikle katiliyorum bende benzer yolu izleyerek 87 kilodan 70 kiloya dustum 5 ayda.
45-60 dk interval kosu yapin(kesinlikle arastirin setler halinde 3 dk yuruyus 2 dk kosu.. gibi ilerliyor ve etkisi saatlerce yurumenizden daha fazla. temel amaci metabolizmayi hizlandirmak ve yag yakarken kas kazandirmak)
Sonrasinda 45-60 dk pilates yapilmali toparlanmak sikilasmak icin. Kesinlikle super bir etki!

Ayrica bunu 2 gunde bir yapin, spor yapmadiginiz gunlerde mumkun oldugunca ip atlayin ama cok kasmadan gunden gune artar zaten. Birakin kaslarinizda dinlensin vucudunuz toparlanmaya vakit bulsun.
mrvkys

Sadece okuduklarınızla yola çıkmayın mutlaka bir hocayla konuşun
Kaslarınızı bir yırtarsanız kırıktan bile beter olursunuz Allah Korusun

Spor salonuna birkaç yıl gittim. Şimdi yıllardır ygs lys ye hazırlanıyorum :) Dersler için bu yıl gitmiyorum salona çok oyalanıyorum yolda falan. Bir kere yırttım bağları falan beter etti bir iki yılımı aldı çok haklısın sakatlık olunca çok daha beter oluyor. Salona gitmeden de konuşacak bilgili kimse yok burayla halletmeye çalışıyorum.

Aynen bende senin gibi her şeyi okudum araştırdım planlar projeler hazır ama bir uygulama sıkıntı :) Ders çalışmak a böyle hep erteleme :) Aşağıdaki arkadaşa yazdım şuan pek uygun değil salon dersler için mecburen sınava da az kaldı dolu eksik var :) Bende buradan halletmeye çalışıyorum :)

Günde max 1 buçuk saat yapman lazım. Ya bir anda buçuk saat yap yada sabah 1 akşam 1 saat yap ama benim tavsiyem 1buçuk saat tek seferde yapman.Çünkü 50. dk dan sonra vücudun yağ yakımını durduruyor ve dayanıklılığa geçiyor. Yani kondisyonun artıyor. 50 dk cardio, yarım saat de ağırlık çalışsan yeterli olur bence. Çok tekrarlı ağırlıklarla çalışırsan çok daha iyi olur. Ağırlıkla çalıştığın zaman yağ yakımın hızlanır ve sarkma olmaz. Plates vs çok önermiyorum sana şu anda çünkü çok fazla kilo vermem lazım diyorsun.Sporla fazla ilgiliyim yıllardır yapıyorum o yüzden benim sana tavsiyem bu yönde olacaktır. Bu arada 1.kural beslenmeye dikkat etmektir. Beslenmene dikkat etmezsen yaptığın spor çöpe gider.

spora biran da 3 saat ile başlayamazsınız....
spor hocası başlatmaz bikere
öncelikle diyete başladıktan 1 hafta sonra başlayın, çünkü vücut yeni yeme düzeninize ancak alışır
daha sonra ilk olarak step-aerobic ile başlayın çok yardımcısı olacaktır

pilates vücudu şekillendirmedir, bu yüzden kilonuzu verdikten sonra yapabilirsiniz... pilatesinizi kilonuzu vermeden yaparsanız vücud ilk başta yakacak sonra duracak ve şekillenme de problem yaşayabilirsiniz...

belli bir spora bağlı kalmayın önce 1 ay step-aurobic sonra 1 ay fitness + yüzme

spor yapmayan biri 3 saat spor ile spora başlayamaz önce 3-4 seans gitmeniz lazım hangi spor yapasanız yapın sonra da saatler artabilir.

Teşekkürler :) Biraz kilo verdikten sonra bölgesele pilatese falan geçeceğim dediğiniz gibi. 1 ay falan yapayım zaten eğer sarkma olursa mezura ile ölçünce farkederim o zaman başlarım pilatese :)

yürüyün ve protein ağırlıklı bir diyet uygulayın(mümkünse diyetisyene giderek yapın) inanın sağlıklı beslenir ve hergün tempolu yürürseniz kilo verirsiniz sarkma olmaz. denedim biliyorum

Tebrik ederim canım çok iyi vermişssin :) 5 ay boyunca sadece bunları mı yaptın ? Aynen arkadaşların da dediği gibi dinlenmek çok önemli bunu atlayacaktım eğer buraya yazmasaydım :)

Tebrik ederim canım çok iyi vermişssin :) 5 ay boyunca sadece bunları mı yaptın ? Aynen arkadaşların da dediği gibi dinlenmek çok önemli bunu atlayacaktım eğer buraya yazmasaydım :)

cok tesekkurler, ayni yontemle vermeyede devam ediyorum :)
Spor anlaminda evet ama beslenmende cok cok onemli. Dengeli ve guzel beslen hayat tarzin haline getirmelisin diyet olarak bakma.

Diyeti dile getirmedim ama diyetsiz olmayacağını biliyorum. Düşüncelerim değişti sizler sayesinde :) Ağırlık çalışınca hem metabolizma da artıyor iki kat faydası var hem sıkılaştırıyor hem de metabolizma açısından. Ağırlık derken tüm vücudu çalıştıracak hareketler var mı yoksa bölgeselden mi bahsettin ? Bir de 3 gün çalışacağım ya diğer bütün günler yani her gün esneme yapsam olur mu ? O 1 günlük dinlenmeyi etkiler mi ? Yürüyüş etkiler dedi arkadaş ama streching i her gün yapmak da bir sakınca yok diye okumuştum ?

6 ayda 25 kg verdim 6 aydir spor yapiyorum sarkm olmadi.. Ayrica esimde fitnes egitmeni.. O bile gunde 4 saat spor yapmiyor.. Hele kilo verme asamasinda agir spor yapilmamali. Yaglar kas olur kalinlasirsin kilo veremezsin. Kilo vermenin ilk asamasinda sadece yuruyus yapmak laizm. Vermen gereken kilonun 3 te 2 sini veridigindede kardiyo ve sıkılasma hareketleri yapmalisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…