- 23 Ağustos 2012
- 49.774
- 231.020
bana da danışmanlık yapar mısın rica etsem.
çocuk olduğundan beri spor yapmıyorum. evde yaparım falan dedim, malzeme aldım, yok o iş olmadı. düzenli spor için illa bir merkeze gitmem gerek.
3 seçeneğim var.
1. fitness center, klasik fitness aletleri var. Bir de erkek-bayan karışık bir ortam, çok tarzım değil.
2. fitness center, sadece pilates dersleri, haftada 2 gün bir saat.
3. evime yakın ılıca suyu olan bir tesis, tesis çok rahat ve tenha. orada hem havuzda yüzüp, hem hamam kısmında ter atma.
bir türlü karar veremedim. lütfenMissCherryBlossom hep me!
Goha sen hangisini istiyorsan o. Hangisine hevesli gideceksen o olsun.
Bence kesinlikle bu işi bilen eğitimli birinden yardım alarak bu işe girişin, çünkü bence söylediklerinizde bilgi eksiğiniz var, kas yapmak istiyorsanız haftada 6 gün fazla, benim bildiğim kadarıyla mutlaka araya kasların tamir olması için 'iyileşme' günleri bırakmalısınız , günde 4 saat de aşırı, sadece erir gidersiniz, kas falan yapamazsınız diye düşünüyorum, tabi ki dediğim gibi bu işi bilen birinden destek alın çünkü beslenme şekliniz bile değişmeli, ayrıca bu kadar spor yapacak insanların sakatlanma riski vs de artar, aman kaş yapayım derken göz çıkarmayın, nacizane tavsiyem
Çok teşekkür ederim :) Haklısınız dinlenmezse kaslar iyileştirmez kendini. Şimdi 4 saatle başlarsam sonra kilo verdikçe etkisi azalacak mutlaka vücut yeni bir şeyler isteyecek hız isteyecek bende 24 saat spor yaparım artık :)) En iyisi 1-2 saatle başlayıp sonra gerekirse 3 saate çıkarım kilom azalınca değişiklik olsun diye. Lisedeyken spor salonuna giderdim 3 gün orada yapardım sporu sadece ve diyete uyarsam eğer 2 3 kilo verirdim haftada kilom 85 falandı çok olduğu için o kadar gidiyordu sağlıklı yapardım diyeti diyetisyenle beraber. Bu düzenle yani ısınma kardiyo pilates soğuma düzeninde haftada 3 yapsam diğer günler 45 dk veya 1 saat leslieyle evde yürüsem kaslar için o 1 günlük dinlenme süresini etkiler mi ?
zayıflayayım derken o kadar sporun ardından kas yapmayın? kilonuz fazlaymış, hemen cardio vs yapmayın hem vücut ağırlığınız fazla zarar görebilirsiniz...
her gün tempolu şekilde 1 saatten uzun süre yürüyün, kilo verin yürümek tüm vücudunuzu çalıştırır sarkmazsınız...
ideal kilonuza ulaşmaya yakın pilates ile sarkmaları ortadan akldırırsınız...
Teşekkür ederim :) Haklısın en çok korktuğum şey zaten bir yerimi kırmak. iki kere kırdım iki yılımı kaybettirdi bana. Spor yaparken kırmadım evde düştüm ama spor yaparken de bir şey olmasını istemiyorum tabi ki. Her şeyi okudum okudum şimdi de kafam karışıyor hangisini yapsam diye :) Çok aceleci biriyim hemen olsun diye böyle saçmaladım ama haftada 3 gün yeterli karar verdim :) Şimdi kilo vermek için diyet yapacağım ideal kiloma yaklaşınca kas yapmak için farklı beslenmek lazım o zaman da ona yoğunlaşırım önce yağların yanması lazım :)
Teşekkür ederim :) Haklısın en çok korktuğum şey zaten bir yerimi kırmak. iki kere kırdım iki yılımı kaybettirdi bana. Spor yaparken kırmadım evde düştüm ama spor yaparken de bir şey olmasını istemiyorum tabi ki. Her şeyi okudum okudum şimdi de kafam karışıyor hangisini yapsam diye :) Çok aceleci biriyim hemen olsun diye böyle saçmaladım ama haftada 3 gün yeterli karar verdim :) Şimdi kilo vermek için diyet yapacağım ideal kiloma yaklaşınca kas yapmak için farklı beslenmek lazım o zaman da ona yoğunlaşırım önce yağların yanması lazım :)
Etkiler. 3 gün çalışacaksan diğer günlerde tamamiyle dinlenmelisin. Kaslarını dinlendirmenin yanında, dizkapağı ve topuklarına da dikkat etmelisin. Her gün aktivite topuğunu göçürebilir, dizkapağını zedeleyebilir. Kendini sakatlamamalısın yani:)
Günde 2 kere spor zaten olmaz şekerim. 1. seanstan sonra yorulacaksın, duş yapacaksın , kasların gevşeyecek , orda kalıyorsun:)
3-4 saat çok fazla geldi bana. Yani ben uzun süredir düzenli spor yapıyorum, max 2 saat iyidir, onu da birer gün arayla yapıyorum. Her gün ağır spor yapmak sağlıklı değil, kaslarını 1 gün dinlendirmelisin ki dinlendiği arada kasların yapılansın.
Bana kalırsa 1 saat/45 dk düz koşu yap, sonra 45 dk yoga/pilates tarzı bir şey yap.
Sadece okuduklarınızla yola çıkmayın mutlaka bir hocayla konuşun
Kaslarınızı bir yırtarsanız kırıktan bile beter olursunuz Allah Korusun
ben kendimde şunu keşfettim, plan yapıyorum yapıyorum, araya bir şey giriyor, sonra aksıyor her şey.
siz nasılsınız bu konuda.
eğer maddi sorun yoksa, kesinlikle bir merkeze gidip başlayın, hem hareketlerin doğrusunu öğrenirsiniz, sonra evde yapmak istediğinizde de referans olur. hem de bir plana göre hareket edersiniz. oradaki hocalar, sizin kondisyonunuza göre hareketlerinizin zorluğunu ve süresini değiştiriyorlar. hem de bence en güzeli, sosyal ortam oluşması, o yüzden sadece bayan olan yerleri tercih ediyorum KK gibi, her telden insan oluyor, hem sohbet hem spor :)
Hızlı cevap almak için buraya açıyorum konuyu lütfen kapanmasın...
Kızlar çok kilo vermem lazım ve sarkma olmadan vermem lazım. Çok olduğu için sarkma olur eğer pilates callanetics tarzı bir şeyler yapmazsam. Kardiyo pilates ısınma esneme derken 4 saati bulur belki geçer. Bütün bunları belli bir saatte hepsini birden mi yapsam yoksa sabah kardiyo öğlen pilates akşam callanetics gibi dağıtarak mı yapsam ? Hangisi uygun olur. ??? Kas oranım çok düşük yağ çok fazla. Yağ yakıp kas arttıracak şekilde bir program yapmam lazım. Yardımcı olur musunuz nasıl bir yol izlemem lazım ???
Teşekkürler :) Biraz kilo verdikten sonra bölgesele pilatese falan geçeceğim dediğiniz gibi. 1 ay falan yapayım zaten eğer sarkma olursa mezura ile ölçünce farkederim o zaman başlarım pilatese :)
Kesinlikle katiliyorum bende benzer yolu izleyerek 87 kilodan 70 kiloya dustum 5 ayda.
45-60 dk interval kosu yapin(kesinlikle arastirin setler halinde 3 dk yuruyus 2 dk kosu.. gibi ilerliyor ve etkisi saatlerce yurumenizden daha fazla. temel amaci metabolizmayi hizlandirmak ve yag yakarken kas kazandirmak)
Sonrasinda 45-60 dk pilates yapilmali toparlanmak sikilasmak icin. Kesinlikle super bir etki!
Ayrica bunu 2 gunde bir yapin, spor yapmadiginiz gunlerde mumkun oldugunca ip atlayin ama cok kasmadan gunden gune artar zaten. Birakin kaslarinizda dinlensin vucudunuz toparlanmaya vakit bulsun.
mrvkys
Tebrik ederim canım çok iyi vermişssin :) 5 ay boyunca sadece bunları mı yaptın ? Aynen arkadaşların da dediği gibi dinlenmek çok önemli bunu atlayacaktım eğer buraya yazmasaydım :)
Günde max 1 buçuk saat yapman lazım. Ya bir anda buçuk saat yap yada sabah 1 akşam 1 saat yap ama benim tavsiyem 1buçuk saat tek seferde yapman.Çünkü 50. dk dan sonra vücudun yağ yakımını durduruyor ve dayanıklılığa geçiyor. Yani kondisyonun artıyor. 50 dk cardio, yarım saat de ağırlık çalışsan yeterli olur bence. Çok tekrarlı ağırlıklarla çalışırsan çok daha iyi olur. Ağırlıkla çalıştığın zaman yağ yakımın hızlanır ve sarkma olmaz. Plates vs çok önermiyorum sana şu anda çünkü çok fazla kilo vermem lazım diyorsun.Sporla fazla ilgiliyim yıllardır yapıyorum o yüzden benim sana tavsiyem bu yönde olacaktır. Bu arada 1.kural beslenmeye dikkat etmektir. Beslenmene dikkat etmezsen yaptığın spor çöpe gider.