Hızlı cevap almak için buraya açıyorum konuyu lütfen kapanmasın...
Kızlar çok kilo vermem lazım ve sarkma olmadan vermem lazım. Çok olduğu için sarkma olur eğer pilates callanetics tarzı bir şeyler yapmazsam. Kardiyo pilates ısınma esneme derken 4 saati bulur belki geçer. Bütün bunları belli bir saatte hepsini birden mi yapsam yoksa sabah kardiyo öğlen pilates akşam callanetics gibi dağıtarak mı yapsam ? Hangisi uygun olur. ??? Kas oranım çok düşük yağ çok fazla. Yağ yakıp kas arttıracak şekilde bir program yapmam lazım. Yardımcı olur musunuz nasıl bir yol izlemem lazım ???
sadece zayıflamak için günlük bu kadar fazla sporu önerdiklerini sanmıyorum.
ama nasıl parçalayacağınız konusuna gelirsek;
birlikte yapsanız daha etkili olacaktır elbette. zaten esneme soğuma hareketlerinden kısamazsınız.
genelde esneme- kardiyo-pilates-soğuma şeklinde önerilir sıralama. çünkü kardiyoda vücudu hızlandırırsınız, pilateste ise kaslara çalışırsınız. hatta böylece spor sonrasında bile kaslarınız çalışmaya devam eder.
tüm bunların toplamı da günde 2 saat olacak şekilde yeterli olur, ki 2 saat bile çok aslında.
günlük bu kadar fazla spor yapacağınıza her gün vakit ayırsanız daha uygun olacaktır.
Günde 2 kere spor zaten olmaz şekerim. 1. seanstan sonra yorulacaksın, duş yapacaksın , kasların gevşeyecek , orda kalıyorsun:)
3-4 saat çok fazla geldi bana. Yani ben uzun süredir düzenli spor yapıyorum, max 2 saat iyidir, onu da birer gün arayla yapıyorum. Her gün ağır spor yapmak sağlıklı değil, kaslarını 1 gün dinlendirmelisin ki dinlendiği arada kasların yapılansın.
Bana kalırsa 1 saat/45 dk düz koşu yap, sonra 45 dk yoga/pilates tarzı bir şey yap.
Teşekürler öncelikle :) Bunları haftanın 6 günü yapacağım zaten bir iki gün 4 saat çalışıp bırakmayı düşünmüyorum. Hepsi bir arada olursa sakma olmadan sıkılaşırım diye düşündüm. Yaza kadar 58 60 olmak istediğim için sıkmak istiyorum kendimi. 94lerdeyim :) 58 60 olmaz belki ama olduğu kadar artık. Kaslara zararı olur mu günlük 3 4 saatin ? Hepsi 1er saatlik falan video olduğu için 3-4 saati buluyor. Bir iki ay sadece kardiyo sonraki aylar sadece pilates yapsam yanlış mı olur peki ? Hepsini beraber götürmek daha iyi değil mi ?
sporun sağlıkli olanı günaşırı yapmaktır Yani bir gün durup bir gün yapmak. üç dört saat spor profesyonel Sporcular yapmıyor. zaten 3 4 saat yaparsan Hamlar kalkamazsın bile
Kaslarım çok güçsüz zarar vermeden spor yapmak istiyorum tabi ki. Haftada 6 gün günde 2 saat yapsam nasıl peki ? Kas yoğunluğunun artması için yine de 1 gün beklemem mi lazım ?
bir de şunu söyleyeyim, kondisyonumun en iyi olduğu zamanlarda bir saat squat yaptığımda zırt zır titrerdim.
kondisyonunuzu artırdıktan sonra squat gibi bir spora da geçebilirsiniz, kısa zamanda deli gibi spor.
Şimdi evladım hamsan 2 saat yapabileceğini zaten sanmıyorum. 2 saat yapsan bile ertesi gün zaten kolunu kımıldatmaya halin olmaz.
Tabi ki kas yorgunluğunun gitmesi ve arada kasların gelişmesi için 1 gün mutlaka ara vermelisin. 1 gün yap, 1 gün yapma. Yapmaya başlayınca zaten anlicaksın, ertesi gün zaten kasların isyan edip kımıldamıyor, vücudunu dinlendirmen gerekiyor.
Haftada 3-4 gün iyidir. 6 gün çok hem kaslarına hem kemiklerine zarar.
Başlangıç olarak 1 saat tempolu yürü, 1 saat fitness yap. Stadyum vb. bir yere gitme olanağın varsa tempolu merdiven inip çıkmayı da tavsiye ederim.
Yaşın genç sanırım şeker, un azaltırsan sonucu dimdirek görmeye başlarsın.
Şimdi evladım hamsan 2 saat yapabileceğini zaten sanmıyorum. 2 saat yapsan bile ertesi gün zaten kolunu kımıldatmaya halin olmaz.
Tabi ki kas yorgunluğunun gitmesi ve arada kasların gelişmesi için 1 gün mutlaka ara vermelisin. 1 gün yap, 1 gün yapma. Yapmaya başlayınca zaten anlicaksın, ertesi gün zaten kasların isyan edip kımıldamıyor, vücudunu dinlendirmen gerekiyor.
Haftada 3-4 gün iyidir. 6 gün çok hem kaslarına hem kemiklerine zarar.
Başlangıç olarak 1 saat tempolu yürü, 1 saat fitness yap. Stadyum vb. bir yere gitme olanağın varsa tempolu merdiven inip çıkmayı da tavsiye ederim.
Yaşın genç sanırım şeker, un azaltırsan sonucu dimdirek görmeye başlarsın.