• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günler sonra yaşanacak tartışmamız düğün seti..

Ben bana ne takilacagini düğün güne kadar bilmiyordum. Bizde ailenin durumu neye müsaitse o olur denilir. Biz esimle sadece yüzükleri beraber sectik. Onun icin bu ön kavgalara hic rastlamadim sahsen. Bizim insanlarimizda bazilari maalesef karsi tarafa masraf yaptırmayi marifet biliyor. Size demiyorum sakin yalnis anlamayin. Tabiki insan bazi seyler hayal edildiği gibi olmasa da kirilabilir. Galiba bende bu huy oldugu icin böyle durumlara fazla takmam: 16 yasimdan bu yana hep calistim.. Trabzon seti istesem karsi tarafi beklemem kendim. Alirim. Bence gündelik kullanilacak ürünler (yatirim.olarak düşünülmüyorsa) daha güzel oluyor

Yok estafurullah,bizde de konuşulmaz. Beni istediler,yuzuk taktılar arkadan kaynana patavatsizi herkesin icinde dediki biz takimizi düğünde yaparız,nisanda da ufak tefek seyler.. ne annem ne babam ne yengem amcam ağzını dahi açmadılar annem sadece kafasini sallayip gülümsedi asaletini bozmadi :D ama sonra nisanda taktilar yani. Bizde de hic kavga mavga olmadi cok sukur. Ayip bence. Bir de bence karşı taraf açgözlü olunca dediginiz gibi masraf yapmayi marifet saninca ailelerin arasi açılıyor ve gelin kisisinin arkasindan konusuyorlar ama boyle hanimefendi duruncw zaten üstüne duseni yapiyorlar. Mesela esim de beni denedi,denemek.mi tam bilmiyorum annem seni denemiş dedi.
Bana dediki istemeye gelmeden önce,istemede birsey takilir mi askim? Kolye bilezik kupe. Bende dedim ki yok takilmaz canim nisanda dugunde takilir. Ne diyim yani ayıp bence bi baktim annesi kelepce taktı. Annem dedi ki seni denemis acaba açgözlü musun diye aferin kizim hep böyle ol bisey isteme dedi. Sukur rabbim de gonlume gore verdi ben boyle davrandıkça esim de pek cok seyde beni kirmadi

Bir ben miyim ikisine de netten bakıp beğenmeyen. Sanırım evlenip düğün geride kalınca bu tür şeyler anlamsız geliyor. Bilezil sayım az gelmişti bana ona gönül koymuştum. Şimdi düşününce yaptığım resmen aptallık az biraz hanzoluk :deli:
Hahahahahhahahahaha kac taneydi ki banada bilezik sayim az gelmişti kendimce insan bazen boyle seytana uyuyor

Madem o kadar istediğiniz bir şeydi alsaydınız bu zamana kadar!? Parasını başkasının verdiği şeyi isterim de isterim diye tutturmak nedir?

Takı setlerinden haberim yoktu, internetten baktım. Herkesin kendi zevki ama bana hasır kolye falan çok iğrenç geldi. Zaten altın takıları hiç sevmem, takmam da , sadece yatırım için altın alırım. Genellikle kaba duruyor insanlarda. Bence gelinliğinize uyan güzel , kibar bir pırlanta kolye küpe takımı alsanız hem zarif , hem de daha gösterişli bir gelin olursunuz.

Bu arada kayınvalidem düğünümde hasır set aldı ama sorun bir kere bile taktınız mı diye? Tabii ki hayır, düğünümde 700 tl ye incili incecik altın bir set taktım, üstelik şimdiki eşim o zamanlar nişanlım onu bile gereksiz görüp ne gerek var yeterince açıldık demişti, 2-3 gün düşündüm gereksiz mi olur almasam mı diye.

Şeyi anlamadım, maddi değeri aynı ise eş adayınız biraz daha modern şeyleri mi beğeniyor acaba. Şık akşam yemeklerinde davetlerde bulunacaksanız o set hoş olur eş adayı haklı. Takı takmak diyince aklınıza düğün geliyorsa siz haklısın konu sahibiciğim :KK49:
Esi bence de modern seyleri begeniyor zevkli adam

Ben trabzon set aldırmıştım sonra zorla sattirdilar şimdiki aklım olsa asla satmam bence çok güzel duruyor.Digr setler her zaman alinir

Size en az 20 bin tl lik bir set alacaklarsa istediğinizi alın ama anneniz bile abartmayın demiş, madem maddiyat önemli değil, sorun nedir?
Burda özel yöresel günler ve kıyafetler var. Onların üzerine gelinler takıyor. O yüzden tercih de zorlandım. Okusaydınız anlardınız. Fikir almıyorum resmen size laf anlatmaya çalışıyorum hanfendi.

Ben takı seçmek için gittiğimde tezgah üzerine dizilmiş 3 seçenek vardı.
hepsi kaba
satınca zarar etmezmişim.
ben satmıcam takıcam demiştim.
sonra eşimle çıktık dışarı vitrine baktık ince bir set beğendim.
zaman zaman takarım bilekliğini falan

bazen böyle şeyler çok yoruyor insanı

dedikleri seti alsaydım satardım.
parasıda kim bilir neye giderdi.
şimdi hatıra kaldı. tabi kötü anılar da...

Burda özel yöresel günler ve kıyafetler var. Onların üzerine gelinler takıyor. O yüzden tercih de zorlandım. Okusaydınız anlardınız. Fikir almıyorum resmen size laf anlatmaya çalışıyorum hanfendi.

Konu açmışsınız biz okuyalım ve yazalım diye biz de yazıyoruz. Madem sorun hasır setin maliyeti değil ben bunu istiyorum diğerlerini beğenmiyorum diyin geçin, ha nişanlınız da illa onu almam kendi beğendiğimi alırım diyorsa yapacak bir şey yok ben olsam hiç almazdım öyle bir durumda.

Büyük konuşmak istemiyorum ama ben erkek tarafı olsam ve sevgilim nişanlım vs bu tür bir taleple gelse anında kapıyı gösteririm. Kim ne derse desin maddiyatçılık bu. Kaldıki parasını vermediğin bir şeyde nasıl seçim hakkın oluyor onuda anlamıyorum.

Karşı taraf bu maddi değerde birşey almaya niyetli ise sizin tercihinize kalmıştır durum tabi ki.
Ama yöresel bile olsa allah aşkına hasır seti gerçekten özel günlerinizde takacak mısınız?

Ekran görüntüsünü aldığınız pırlanta set şık. Farklı alternatifler de olabilir. 14 ayar beyaz altın şık setler bile olabilir. Çünkü bence set özel günlerde kıyafetlerime ve bana yakışan şekilde olmalıdır. Sette maddiyat aramayın. Şık olsun imkan varsa tek kolyeye 10-20bin verin anlatabildim mi?

Pırlanta seti beğenen kişi ile hasır set isteyen kişi aynı kişi olunca garip geldi doğrusu.

Back