Gündelikçi nasıl bulurum ?

Banyo ve tuvalet niye temizlenmiyor onu anlamadim hadi dolap içi ekstra,cam balkon ve ütü ekstra geriye süpürge ve silme mi yapacaklar

Ütü ve çamaşır ekstra ya ordan kısıp onu yapıyor işte.
Mutfak zaten bakıcıda ona gerek yok dedim. Banyo WC de bakıcı her akşam çıkmadan lavaboyu klozeti temizliyor. Duşu da ben sürekli temizliyorum. Öyle idare ediyoruz.

Banyo WC mutfak yok.
Mutfak dolabı silme yok.
Cam yok.
Eğilerek yer silme yok.

Bunları ben olsam ben de 1000 liraya yapmam çamaşır ütü toz alma yer silme banyo WC mutfak camlar mutfak dolapları, yerler.. kadının amacı evin iş yükünü almak evi üzerine almak değil.
Bana gelen arkadaş 3+1 170 m2 tüm evi süpürüp sildiğinde yetip artıyor. Mutfak dolaplarını indirir ama ona bir günün yarısını ayırır ki olması gereken de o. Tüm Camları silerse başka bir şey yapmaz.
Benim tek başıma süpürüp silerken canım cıkıyo kocaman makineyi çekelerken eşimle beraber yapıyoruz çoğu zaman. acımasızlığın lüzumu yok bence.

Tamam da tamam zaten yapmıyor şaka mı yapıyorsunuz
Evim 90 m2.
Temizlikçi mutfak ve WC ye hiç girmiyor. Mutfak dolabının içinden bahsetmiyorum hanımefendi kapağının tozunu almaktan bahsediyorum.
Eğilip yer sildirtiyorum. Kıyamam ben dizi ağırır. Kendim eğilemediğim için gelen kadını da eğmem. Viledayla şöyle bir geçiyor.
Cama çıkartmam kimseyi. Uzandırmam bile.

Bakın fazlasını yapsın demedim. Ben zaten bu görev tanımıyla anlaştım. İşiniz mi yok bana sardınız.
Benim derdim görev tanımı olan işleri bile yarım yamalak yapması.

İlk defa insan çalışmıyor yanımda. 10 yıla yakındır evliyim. Şimdi bebeğim var. Daha çok zorlanıyorum sadece. Bakıcımız olduğu için temizlikçiler durmuyor kaçıyor kavga ediyorlar sürekli. Kadınları alttan almaktan anam ağlamış zaten bir de siz gelmeyin üstüme

Sarmak ? Cevabınızı gördüm yanıtladım bu?

Burası bi forum sitesi. İstediğim konuya istediğim mesaja istediğim gibi yanıt veririm. Aldığınız cevap hoşunuza gitmedi belli ki.
“aa çok haklısınız yardımcı değil köle gibi çalışmalılar. ne demek dolap kapaklarını silmemek koskoca bin lira kazanıyor sonuçta tabiki yerleri çömelip dip köşe temizleyecek vileda da neymiş. Sonrasında da buyur sahip kahven deyip kahveni de yapmalı”
Yazsam benden iyisi yok.

Tamam canım en emekçi sensin biz sömürü düzeninin maşası olmuşuz. Ben cumartesi benim ablayı çağırıp ablacım al kahven bak bakalım iyi temizlik yapıyom mu beni seyret diyeyim mesela
Ben iş yerinde 10 dk kahve içmeye çıkamıyorum 2 dk geç girsem yarım gün iznimden kesiliyor hanımefendi. Bunun karşılığında aldığım parayı bakıcı ve temizlikçiye veriyorum. Farkında mısınız. Hepimiz emekçiyiz. Ve aldığımız paranın karşılığını vermek için canla başla çalışıyoruz.
Ben bu kadına sana 1000 lira vereceğim. Karşılığında a b c işlerini yapacaksın demişim. O da bana demiş ki c yi yapamam çok olur. OK ablacım a b yi en iyi şekilde yap yeter o zaman demişim ve anlaşmışız. Gel gör ki a b yi de tam yapamıyor.
Evim’e her hafta temizlikçi geliyorsa ev temi olmalı değil mi

Bunlar kişiye özel şeyler tabiki günlük ücret verilip yaptırılabilir. Ama genel temizlik denilen birşey var, aslolan her zman odur.
Baştan konuşulur, cam kapı dip köşe temizlik, tüm ev girer içine, ama çekmece içleri ekstradır her zaman.

Hanımefendi iyice aptal arıyorsunuz siz, madem siz öyle yaptırın 2000 verin.
Her işin bir ederi var.
Beden işçiliği de olsa insanların günlüğü kaça geliyor da gidip 1500 2000 versin amma yaptınız. 1000 tlden 26 gün çalışsa haftada bir gün çalışmasa 25. 000 yapıyor en kötü hali ile. Üniversite bitiren avukat maaşı nerdeyse. Yani bir avukatın günlüğü bile denk gelmiyor. İyice abartıldı bu temizlik işi.
Bu işi profosyonell yapanın zaten 1 günde genel temizliği bitirmesi lazım, bitiremiyorsa işinin ehli değildir kusura bakmayın. Ya da bilerek savsaklıyordur. Ben tüm evimi haftasonu 2 saatte silip, süpürüp, toz alıp wc banyo yıkıyorum, nasl kadın yapamaz, eli alışık oldupu halde.
Genel ev temizliği heryerde aynıdır.
Bütün evin tozu alınır, süpürülür, elle silinir, vileda günlük temizlikte kullanılır, ayrıntılı temizlikte vileda ile tam olarak silinmiyor yerler, biraz temizlik bilgisi olan da bunu bilir, yıllardır yaptırıyoruz. Cam, kapı, tuvalet, banyo.. dolap içleri hariç.
Genel ev temizliği budur, böyle anlaşılır. Ama kimi mutfak yerine başka iş yaptırır öyle anlaşır, orası ayrı.
Vasıfsız bir insan sadece beden işçisi diye günlük 2000 tl mi alacak ben anlamadım.
Biz boşa okuduk ozaman? Tabiki emeğinin hakkını alsın kimsenin hakkında gözümüz yok. Ama bir işin de ederi var kusura bakmasın kimse. Ben şimdi 850ye 3 kişi buldum onlarıı deniycem, ben günlük 1500 tl veremem kimseye. Sizin gibi bonkör insanlar versin, hatta bolca dağıtsın.

Son düzenleme:
Aynen öyle, öyle bir algı yapılıyor ki yarım yamalak yapılan iş, beden işi olmuş oluyor, yarım saat sigara molası yok öay molası yok yemek molası gün bitiyor, onu kimse düşünmüyor, onlarda kul hakkı olmuyor da biz az para verince ki az da değil, hakka girmiş oluyoruz. Valla en son gelen 2 kadından biri beni deli etti, bakıyorum silmemiş, özellikle abla şurayı sildinmi diyorum hee sildim diyor pişkin pişkin, bakıyorum bi karış toz, ama parasını 5 kuruş eksik versen hemen mızmızlanma yaparlar.
Valla önce işini düzgün yapmayı öğrensin herkes. Ama maşallah milletin tek derdi para olmuş. Bizim açımızdan bakan yok. Para kolay kazanılmıyor, har vurup harman savurulmuyor o yüzden. Çok hevesli olanlar versin 1500 leri. Ben 1000 den bir kuruş fazla vermem. Bir de iş yok derler iş var da beğenen yok. Günlük 1000 tlyi vasıfsz biri beğenmiyorsa, okumuş insanın bu memlekette 100.000 filan kazanması lazım, hele imza yetkisi olanların sorumluluğunu düşününce, vasıfsız temizlikçi mi olsak bilmiyorum, ne yaparlarsa yapsınlar ama onlar beden işçisi diye nasıl olsa savunan avukatları var.

Yani evet ben sabah 5te kalkıp işe gidiyorken bu kadın benim evime kahvaltısını edip çocuğunu kreşe bırakıp 10da geliyor. Ben eve dönmeden de gitmiş oluyor. 15.00 gibi. Ve bir tam gün ücreti alıyor. Bu arada kendisi üniversite mezunu lakin özel sektörde bu rahatlıkta bu parayı kazanamayacağı için bu işi yapıyor o da farkında.
Bana gelen bir kadın vardı. İnsan olarak düzgün ahlaklı kendini ezdirmeyen ama hakka da girmeyen bir tip. Uyanık akıllı bir kadın. O ne dese okeydim. Çünkü biliyordum ki anlaştığımız işi hakkıyla yapar. Eli de hızlıydı bütün işi bitirip ikinci işe bile giderdi.
Bazen beni arar sizin evin ordayım ütün varsa gelip yapayım derdi. Çünkü bitiyor yani.
İşi bilen yapabiliyor.

Bu işler zaten iki taraflı iyi niyetle çözülür, yoksa yürümüyor. Ama tamamen paraya odaklı olunca ki, malesef şimdiki temizliğe gelenlerin yüzde 99u böyle, işte ozaman ii çığrından çıkıyor. Bana 8 yıl gelen abla hep derdi, bi dönem bakıcıya ihtiyaç oldu, hiç kimseye gitmem ama sana gelirim sende rahat hissediyorum derdi, dolap senin aç ye iç, ister dinlenerek yap ama işimi temiz yap bitirip çık derdim, yemeğini ev yemeği önüne koymazdım dışardan söylerdim, her geldiğinde 1 paket sigarasını alıp verirdim, yani fazla fazla anlaştığımız fiyatın üstüne zaten çıkıyordum, çünkü eve gelince bal dök yala oluyordu, insan bir yeri de mi unutmaz, unutmuyordu kadın maşallah. Allah razı olsun

Aynen öyle evin temizlenmedik yeri kalmayacak camlar kapılar silinecekse bide çamaşırlar ütülenecek günlüğü 1000 de olur 2000 de olur.
Ben zaten genel temizlikten bahsetmedim.
Gelir süpürür siler toz alır alırr gider. Ayrıntılı temizlik yapılacaksa 2 yada bir buçuk gün çağırırım. Ben ayrıntılı temizliği bir günde bitirmiyorum o kadın neden ve niye yapsın.

Konuda öyle bir beklenti var ki çamaşır yıkamıyormuş, kapakları silmiyormuş yerleri eğilmeden siliyormuş…

Dolapları mı silecek söylüyorum banyoyu yapma bugün mutfak dolaplarını sil diye.
Bir gün 24 saat ya hani.
Gerçekten yardımcı değil köle arıyorsunuz. senelerdir aynı arkadaşla çalışıyorum hiç sorun yaşamadım.
Size köle arayışınızda sanmıyorum ama başarılar.

Evinize yılda bir kez temizlikçi alırsanız 2.5 günde de temizlenmez üzgünüm

Bakın defalarca şirketlerle çalıştım. Konuya hakimim. haftalık genel temizlik şu şekilde olur. Mutfak temizlenir. Mutfak dolapları dıştan silinir. Banyo WC temizlenir. Toz al. Sil süpür. Yatak odası nevresimleri değişir. Birkaç parça ütü belki. Bir de ekstra iş yapılır. Bir hafta cam silme. Bir hafta koltuk. Bir hafta halı. Arada sırada mutfak dolapları indirilir bunun için ek ücret de verilir. Ve ev kirlenmez. Hep temiz kalır.

yılda bir temizlikçi çağırıp da kadınları yormayın

Benim beklentim yok. Ben gelen arkadaşla zaten banyo WC mutfak hariç anlaşmışım. Aldığı ücret asgari ücretin günlüğünden yüksek. 5 saat çalışıyor. Onda da öğle yemeğini bile yiyor kahvesini içiyor. Kahvaltısını edip geldiği için onu çıkaramıyorum. E yaptığı kısmı da iyi yapsın. Perdeleri kaldırdığımda yerde toz görmeyeyim. Beklenti bu sadece. Konuyu manipüle etmeyin.
Biz gerçekten emeği sömürülen kesim için biraz değişik bir çalışma o yüzden şaşırıyoruz hanımefendi.
Kimsenin lokmasında gözümüz yok.

Son düzenleme:
valla biz köle arıyorsak , temizliğe gelenler de uyanıklık yapma peşinde, o yüzden mecbur biz de uyanık davranmak zorundayız.
8 yıl bende çalışan köle değil padişah oldu, her anlamda yardımcı oldum
ama uyanık ve iş güç bilmeyen insana da beş kuruş vermem ,paramızı çöpe atacak değiliz.
çok parası olan atabilir,memlekette özgürlük var.

aynen öyle.
eskiden halı da silerlerdi şimdi onu da çıkardılar listeden.
eee ne yapıcak bunlar ?
kendi hakkımızı savunmak köle aramak oldu
nerden nereye.
insanlar asgari ücretle 12 saat çalışıyor,günlüğü 500 e bile gelmiyor.
elin uyanığı 1500 istiyor ,reva mı,bu hak mı?
kimse kimseyi kandırmasın boşa.
temizlikçiler kadar uyanığını görmedim.
hatta bu kadar savunan kişilerin bazılarının da temizliğe gittiğini bile düşünüyorum.
yoksa bu kadar saçma birşey bu kadar fanatikçe savunulmaz,net.

Şu sitede
1- Temizlikçi / Gündelikçi
2- Öğretmen
Tartışmasına bayılıyorum yav çok keyifli.

Neyse.

Armut gibi sitelerden deneme yanılma yapın eğer çevrenizde öneri verecek birileri yoksa. Çağırın, beğendiyseniz Armut aracısını çıkarıp kişisel çağırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…