- 30 Haziran 2022
- 2.596
- 4.134
DAHA ÇOK VAR.3/ bakıcı
4/çalışan, çalışmayan kadın.
5/kocasından eziyet görüp boşanmayan/ boşanıp pişman olan..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
DAHA ÇOK VAR.3/ bakıcı
Heh aynen bi şey eksik diyordum, bi de bakıcı var doğru3/ bakıcı
aynen öyle.
eskiden halı da silerlerdi şimdi onu da çıkardılar listeden.
eee ne yapıcak bunlar ?
kendi hakkımızı savunmak köle aramak oldu
nerden nereye.
insanlar asgari ücretle 12 saat çalışıyor,günlüğü 500 e bile gelmiyor.
elin uyanığı 1500 istiyor ,reva mı,bu hak mı?
kimse kimseyi kandırmasın boşa.
temizlikçiler kadar uyanığını görmedim.
hatta bu kadar savunan kişilerin bazılarının da temizliğe gittiğini bile düşünüyorum.
yoksa bu kadar saçma birşey bu kadar fanatikçe savunulmaz,net.
işte 3 çocukla çalışma hayatında olan biri olarak ben de sürekli evde temizlikçi kadınlr gibi geziyorumbence arkadaş temizlik olaylarına hiç hakim olmayan biri.
Uyanık olmalılar temizlikçiler ona lafım yok. Lakin kendi hakkına uyanık olsun. Benim hakkıma girmesin değil mi.
Halı silme vs haftalık alıyorsan sıraya koyup yapıyorlar mesela. O da ne silme ıslat geç :)
Koltuk da aynı. Ben hamileyken ücretsiz izne ayrıldım evde karnım burnumda mis gibiydi evim. Bebek oldu yine aynı şekilde tertemizdim. İşe başladım şirazem kaydı.
Allah kimseye muhtaç etmesin ne diyim.
Çok detaylı temizlese hakkıyla yapsa ben 2000 tl veririmAynen öyle evin temizlenmedik yeri kalmayacak camlar kapılar silinecekse bide çamaşırlar ütülenecek günlüğü 1000 de olur 2000 de olur.
Ben zaten genel temizlikten bahsetmedim.
Gelir süpürür siler toz alır alırr gider. Ayrıntılı temizlik yapılacaksa 2 yada bir buçuk gün çağırırım. Ben ayrıntılı temizliği bir günde bitirmiyorum o kadın neden ve niye yapsın.
Konuda öyle bir beklenti var ki çamaşır yıkamıyormuş, kapakları silmiyormuş yerleri eğilmeden siliyormuş…
Dolapları mı silecek söylüyorum banyoyu yapma bugün mutfak dolaplarını sil diye.
Bir gün 24 saat ya hani.
Gerçekten yardımcı değil köle arıyorsunuz. senelerdir aynı arkadaşla çalışıyorum hiç sorun yaşamadım.
Size köle arayışınızda sanmıyorum ama başarılar.
Güvenilir olur mu acaba armut gibi sitelerŞu sitede
1- Temizlikçi / Gündelikçi
2- Öğretmen
Tartışmasına bayılıyorum yav çok keyifli.
Neyse.
Armut gibi sitelerden deneme yanılma yapın eğer çevrenizde öneri verecek birileri yoksa. Çağırın, beğendiyseniz Armut aracısını çıkarıp kişisel çağırın.
Kişisel çağırdığınız birinden daha güvenilir oluyor aslında çünkü muhatap bulabiliyorsunuz karşınızda, ne bileyim yorum okuyabiliyorsunuz puan veriliyor gelen kişilere hep. Ben şu an çağırdığım ablayı armut'tan buldum orada çok fazla para kesiliyormuş ve saatli geliyor yani 5 saat çağırıyorsanız 6.saate kalamıyor, kişisel çağırmaya başladım hem verdiğim paranın tamamı kadına gidiyor hem de işini bitirdiğinde gidiyor 5 saatten fazla sürse deGüvenilir olur mu acaba armut gibi siteler
Kız viledasız silmeden 750 ye olur mu o dediğin eskide kaldı kuzum süpürge zaten çekiyor pislikleri vileda ile de tozu alıyorsun o bezi sıkıp elle yer silmek insan sağlığına da yazık arada ben evimi silerim öyle ama o dizler noluyor dizler 750 ye kurtarır mı hiçValla vileda ile silmeyi ben kabul etmiyorum
Ben her hafta pazar günü evi süpürüp toz alıp vileda ile silip banyo tuvalet yıkıyorum zaten.
Benim yapamadığımı yapması lazım gelenin.
Yok onu yapmam yok bunu yapmam zorluyorlar bir de.
Başta anlaştığın halde son dakika birşey çıkarıyorlar
CANIM BEN yıllardır elle sildiriyorumKız viledasız silmeden 750 ye olur mu o dediğin eskide kaldı kuzum süpürge zaten çekiyor pislikleri vileda ile de tozu alıyorsun o bezi sıkıp elle yer silmek insan sağlığına da yazık arada ben evimi silerim öyle ama o dizler noluyor dizler 750 ye kurtarır mı hiç
zor ki ne zor..Çalışan bayanların isi zor.
Allah kolaylık versin.
Ben ev hanımıyım yazında kışında kendime gore yapıyorum.
Suanda hamilelikten dolayi sakince gun de gunde yaptim en son ki işlerimi.
işte 3 çocukla çalışma hayatında olan biri olarak ben de sürekli evde temizlikçi kadınlr gibi geziyorum
eşim 3 üniv.bitirdin hala temizlikçi modunda geziyorsun ,çok inceleme gelsin biri diyor:)
öyle olmuyor işte,mesele para da değil,sana sinir sokup gidiyorlar.
ben her temizlikçi geldiğinde perdeleri,nevresim yorgan yıkar kurutur hazır ederim
kadın oda temizledikçe ,perdeleri nevresimleri takarım arkasından kendim,kadının vaktinden almamak için.
halıları yıkamaya yollarım senede 2,3 kere ,ayak altında birşey bırakmam çok ,ama yine de tabiki dağınıklık olabilir
amaç zaten kadına konfor sağlamak değil ,kendimizin yetişemediğini kadına yaptırmak.
ben bana gelen abladan o kadar memnundmki ,çok zor zamanında ,hiç yapılamayacak bir işini yapıp büyük bir şirkette oplunu staja soktum. yani bizler de karşıda iyi niyeti görürsek elimiz boş değilki,elimizden geleni yapıyoruz.
başak burcuyum ondan :)Valla bravo 3 çocukla bunlara yetişebiliyorsanız. Çocuktan önceki düzenimi asla tutturamıyorum ben. Çok uzun yıllar yalnızdık alışmışım bireyselliğe bayağı afalladım ben çocuktan sonra.
zaten bir süre evine girmeye başladıktan sonra o insan aile gibi oluyorsun. Yani baktığında pisliğini temizliyor ve bende bunun bir mahcubiyeti oluyor karşımdakine. Elimden gelenin fazlasını yapıyorum.
Benim eşim de zorluyor beni. Kadın gittikten sonra eline dyson ı alıp evi geziyor toz kalmış mı diye para veriyorum enayi değilim der. Ben bu kadar didiklemem normalde. Benim için önemli olan evime sokabileceğim güvenilir bir insan olması öncelikle. Sonrası iyi niyetle çözülüyor.
Temizliğe giden insanlar bile bu kadar savunmaz bu konuyu. Ben hiçbir çalışandan böyle bir muamele görmedim hatta hepsi der bazı insanlar çok tuhaf davranıyor sen bana arkadaş gibi davranıyorsun diye. Ne olacak başka. Parasını veriyorum diye kırbaç mı vuracağım. Benim yaptığım işten bir farkı yok baktığında. Bedeli karşılığında bize hizmet veriyor.
Galiba en makul yol o gibi duruyor şu anlıkKişisel çağırdığınız birinden daha güvenilir oluyor aslında çünkü muhatap bulabiliyorsunuz karşınızda, ne bileyim yorum okuyabiliyorsunuz puan veriliyor gelen kişilere hep. Ben şu an çağırdığım ablayı armut'tan buldum orada çok fazla para kesiliyormuş ve saatli geliyor yani 5 saat çağırıyorsanız 6.saate kalamıyor, kişisel çağırmaya başladım hem verdiğim paranın tamamı kadına gidiyor hem de işini bitirdiğinde gidiyor 5 saatten fazla sürse de
Binanıza merdiven silmeye hiçbir hanımefendi gelmiyor mu? Genelde onlar da günlük çalışabiliyorlar ya da tanıdıkları oluyor biz bu şekilde buluyoruz memnunda kalıyoruzMerhaba herkese
Ben işini iyi yapan bir gündelikçi arıyorum. Gelenler genelde üstünkörü yapıyor. Kendi başıma da yapamıyorum.
Çevremde de tavsiye edecek kimse yok.
İyi bir gündelikçi nasıl bulurum ?
başak burcuyum ondan :)
çocukları yalnız büyüttüğümden zaman yönetimim çok iyidir,alıştım,en ufak boş ana birşeyler sığdırıyorum,başka türlü işler yürümüyor çünkü.
mesela her öğlen eve gidiyorum,hemen airfreya atarım ne yapacaksam akşama, o pişerken hemen bi evi süpürgeyle dolanırım,dağınık yer varsa toplarım,çamaşır varsa makineye,kurutmadan çıkan varsa hemen katlar koyarım,ütüleri hep gece yapıyorum.eşimin işi gereği her gün takım elbise giyiyor,onun ütülerini terzime veriyorum,acayip güzel ütü yapıyor ve aylık 250 tl ye mal oluyor ütü işi,hem rahat hem kolay
her duştan sonra ki,her gün duşa giriyorum :) banyoyu viledayla silip duşu hemen bi fırçalarım:)
1 saatlik öğle arama ev süpürme ,yemek işini sığdırıp hallediyorum
motor gibi alıştım:)
annem o yüzden bana taramalı tüfek lakabını taktı,adımla seslenmez çoğu zaman, taramalı napıyorsun der:)
hayat şartları,megakentte çalışan bir kadın olarak 3 çocuk büyütmek zrunda kalınca mecbur zaman yönetimi konusunda uzmanlaşıyor insan:)
benim çocuklarım da benim gibi ama.
7 yaşından beri evde yalnızlar,okuldan çıkıp eve girerler, evde kendileri karınlarını doyururlar,dolapta herşey mevcut ,mikrodalgada ısıtırlar,kızım kardeşlerine omlet yapar evde yalnızlarsa,yani hayat ailecek bizi herşeyi ayarlamaya zorladı diyelim:) o yüzden de feleğin çemberinden geçmiş biri olarak temzilikçilere kolay pabuç bırakmam:) ben herşeyi yetiştiriyorsam ohooo onların neler yapması lazım
Tamam ama şuan elle sildirmek için 750 çok az komple evi elle dipköşe silmek 100 mtkare için 1 saatten fazla sürerCANIM BEN yıllardır elle sildiriyorum
zaten eskiden beri elle silinirdi,vileda daha yeni çıktı
ben kndim günlük temizlikte vileda ile siliyorum
ama kadın çağırınca,kadın da vileda ile silerse bir anlamı kalmaz
sonuçta derin temizlik ve elle silinmesi lazım
sen yanlış anladın sanırım
hep elle siliyorum sandın:)
zor ki ne zor..
ALLAH herkese yüklenebileceği yükü yüklermişVay anasını ağzım açık okudum. Böyle becerikli bir insan değilim kesinlikle çocuk yokken de böyle şeyler yapmazdım da. Evimin her zaman temiz düzenli olmasını isterim. Ama ben yapmayayım isterim
Benim öğle arası geleyim falan şeyim yok. Normal günde Sabah 5te kalkıyorum. 5.30da evden çıkıyorum. Akşam 6da geri evde oluyorum. İki hafta gündüz bir hafta gece vardiyası çalışıyorum. Uykumu asla alamıyorum bir kere. Biyolojik saatim şaşmış durumda. Hep yorgunum. Oğlum 2 yaşında ve beni aşırı özlüyor sürekli temas halindeyiz. 7 aylıkken işe döndüm.
Akşam gelince kendimize yemek hazırlıyorum oğlumu yanıma alıp. Yemek önemli bizim için bakıcının yaptığı yemekleri beğenmiyoruz
Eşimin ve benim takım kıyafetlerimizin ütüleri için ben iyi temizlemeyen kadınlara katlanıyorum ama ütücü de denedim olmadı bende. Sigara kokulu geldi kıyafetler. Bir de yani o da uğraştırıyor. Evde birinin yapması daha farklı.
Bir de benim akşam oğlumu uyuttuktan sonra bir yürüyüşe spora çıkmam gerekiyor yoksa depresyona giriyorum monotonluktan.
2. Çocuk için soru işareti durumundayız olmasa da olur diyoruz şu durumda çünkü oğlumun vaktinden daha fazla çalmak istemiyorum.
Sizin mevzuları okuyunca iyice afakanlar geldi
ALLAH herkese yüklenebileceği yükü yüklermiş
ben de çok sabırlıyım demekki ,payıma düşen bu:)
yok ya başaklar hep böyle:)
abim de aynı:) arkadaşlarım da başak çok var,hep aynılar,bana özel değil:)
gerçi ben karadeniz kadınıyım onun da etkisi var
duramam hiç, hiperaktifim:)