Günaha girdim ne yapmalıyım?

O kadını emri vakiyle evinize temizliğe gönderen kadına tepkinizi verseydiniz en başta. Ben hayatta kabul etmezdim tanımadığım bilmediğim birini habersiz yollasalardı. Kim olduğu ne olduğu belli değil 2.5 saatlik işe 1000tl vermek ne paranızın hiç değeri yok mu? En kötü o kadını arardım senle anlaştığımız parayı vermeyeceğim haberin olsun derdim. Elbise konusu da ilk etapta haklısınız tanımadığınız biri hırlı mı hırsız mı belli değil ilk aklınıza tabiki o gelir. Ama iyice heryeri arayıp bakınmanız gerekirdi. Eşiniz direk gidip söyleyerek yanlış yapmış. Siz kul hakkına girdiyseniz bu şekilde o kadın da 2.5 saatlik yarım yamalak işle aldığı 1000tl ile sizin hakkınıza girmiş

Kendi dilimizdeki yardimci hanımlarla anlasmak dahi zor. Basinda durmak gerekiyor. Yabanci Olunca nasilsa anlamaz diye bastan savma yapip gitmis. Keske ucretini yarim odeseydiniz

Yalan değil benim de aklıma o gelmişti

Peki size ev işlerinde bile yardım etmeyip kendi akrabasını bile ağırlamayan kocanızı ne yapacaksınız?

Eee papaza git günah çıkar.ne diyelim.

+1 en mantıklısı bu şekilde bencede.

Peki size ev işlerinde bile yardım etmeyip kendi akrabasını bile ağırlamayan kocanızı ne yapacaksınız?
valla şoförlüklerini yaptı bir sürü gezdirdik filan adam yorulmuş, pestili çıkmış.

Eşinize de gerçeği söyleyin lütfen. Eşiniz kapıcı ile nasıl konuştu ya da kapıcı gidip kadinla nasıl konuştu bilemezsiniz. Kadın işini tam yapmamışsa keşke tam para vermeseydiniz ya da ben bunların yapılmasını istiyorum deseydiniz tamamdı ki işini yerine getirmemesinden dem vurabilirdiniz. Şimdi önce iş bilmezliğini anlatıp sonunda da böyle dedim demeniz olmamış. Kendi vicdanızı temize çekmeye çalışmışsınız. Lütfen eşinize de kapıcıya da haber verin daha geç olmadan!

İşini yerine getirmemesi ile hanfendinin ithamda bulunması apayrı konular. Isini yapmayana beğenmediyse hayır yapıyorum adı altında 1000 lira ücret vermek zorunda değildi. Biz de hayır yapılır ve unutulur gider! Bir iş söz konusu ve yapmadıysa karşılığını tam olarak vermeyebilirdi. Ama hırsızlık gibi bir konu tamamen apayrı bir konu! Ve emin olun doğrunun ortaya çıkması bir bez parçası olan elbiseden daha önemli! Belki de o kadın böyle bir iftira yüzünden bir daha hiç iş alamayacak. Çamur atmak kolay. Önemli olan o attığın çamuru iz bırakmadan temizleyebilmek.

Ne kadar nahif bir kalbiniz var öyle Ben de bir elbise için aynı yorumu yapmış sonra da bulmuş. İnsan bazen sınanıyor işte

Tamam işte ben de özür dilesin düzeltsin durumu dedim
Kadın zaten iş yapmayıp milletten yapmadığı işin parasını alacaksa iş almasa daha iyi bence.

eve temizlik yapmaya diye gelip bişey yapmadan gitmek de o evine gelip parasını aldığı kişinin zamanını, emeğini, çocuğunun rızkını çalmak oluyor. Kadın hayır yapacağım gel evime para vereyim dememiş ki temizlikçi tutmuş.

Elbiseyi çok merak ettim şimdi Tanımadığın kimseyi bir daha evine sokma bence. 2.5 saatlik temizlik nasıl 1000 tl oluyor o kısmı anlamadım daha cok kadın seni dolandırmış gibi.

Mesele 1000 tl vermek değil de aptal yerine konmak. Emrivaki yapılması. O kadını gonderenle asla isim olmazdı bir daha... Elbise konusunda gereğini yaparsınız zaten. Evet hatanız var ama buna biraz da onlar yol açmış.

Yapmayana iş yaptiramiyorsunuz maalesef. Biri aracılığı ile birini buldum. Taşınma öncesi evi temizlettim. Yerleşirken de yine birini çağırmak istedim. O ev temizleyen kişi yoğundu. Kardeşi dedi ben geleyim. Ablasının işini beğendik diye tamam dedim. Normalde yerleştirmeye eşim de yardım edecekken kadın rahat haraket etsin diye eşim de yardım edemedi. Tek bir odada durdu. Tek yaptığı şey buzdolabını silmek oldu..onun dışında hiçbirisi yapamadı. Dolabı siliyor güya. Lekeyi görüyorum söylüyorum. Onlar çıkmıyor diyor. Deterjansız bezi sürer sürmez çıkıyor ben denediğimde. Gösteriyorum tamam diyor yine aynı. Bütün her yeri tekrar yaptım. Yarısında işi biraktirmadigima çok pişman oldum.. hem param hem vaktim gitmişti. Zaten ev temizdi. Yerleştirme sırasında tekrar üzerine gecilecekti. Bir de eşyaların tozu alınacaktı. Bir tek buzdolabını tekrar silmem gerekmedi. Onun dışında herşeyi tekrar ettim. Üstelik ve yengem de beraber iş yapmaya devam ediyorduk. Tek başına birakmadik. Öyle öyle yardımcı almaya korkar oldum. Çok ihtiyacım var aslında. Ama hep bu sebepten vazgeciyorum.

Ahhaa komik olmuş bu. Koca zabıtası gibi. İlla her konuda kocanın bir şekilde haşlanmasını bekleyen kisiler oluyor. Bu konuda bile olması komik geldi.

Valla bende elbise olayına takılamadım İnsanlık hali
Ama o 1000 TL ti vermezdim. Ağaçtan mı topluyoruz parayı
Çingar çıkaracaksan bundan çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…