- 2 Temmuz 2023
- 8.435
- 23.248
Gönderen kadınla 1000tl ye anlaşmıştık ama 2,5 saat için değil tabi ki ve ortada 2,5 saatlik temizlik de yok üstelik. Doğrusu tartışmak istemedim helal etmiyorum da demedim verirken; ihtiyacı olan birine verdim ama bunları da bir daha temizlik için çağırmam diyerek verdim. O konu öyle ama elbise konusu ayrı, orada günahına girdim, sorunum da bu.‘Acıma acınacak hale gelirsin’ diye bi laf var hani.
Elbise olayını geçtim de 1000 tl yi hiçbir iş yapmayan birine 2,5 saat için nasıl verdiniz?
Hata yapmışsınız ve sonrasında fark etmiş sanırım söylemişsiniz kapıcıya. Çok büyütülecek bir konu değil sanki.Gönderen kadınla 1000tl ye anlaşmıştık ama 2,5 saat için değil tabi ki ve ortada 2,5 saatlik temizlik de yok üstelik. Doğrusu tartışmak istemedim helal etmiyorum da demedim verirken; ihtiyacı olan birine verdim ama bunları da bir daha temizlik için çağırmam diyerek verdim. O konu öyle ama elbise konusu ayrı, orada günahına girdim, sorunum da bu.
Yok bir insanın günahına girmenin bedeli 1000tl değil yani öyle ödeşilmez. Düşünün hırsız olmayan bir insanın adını hırsıza çıkartıyorsunuz ve bu duyuluyor. Bunun bedelini ödeyemem. Tabi ki attığım b.ku temizleyeceğim. benim adım çıkacak belki kapıcı vasıtasıyla hani bk attım diye ama bunu da hakkediyorum. Kendimi kötü hissettiğim için elbiseyi bir daha giyemem diyorum yani hep bu olay gelecek aklıma her giydiğimde.Valla o hiç temzilem3digi eve 1000 lira almış bu da günah. Sende hırsızlıkla suclamissin bu da günah ödesmissiniz. Kafana takma
Ah keşke temiz ve düzenli biri olabilseydim ama değilim. Böyle morali bozulunca rahatlamak için temizlik yapan insanlar var ya onlara gıpta ediyorum. Öyle olamıyorum moralim bozukken iyice salıyorum, eşim desen çok dağınık ve üşengeç bir insan. Ben bir de üstelik çok sakarım. Geçen yaz balkon yıkayım derken düştüm ve kolumu kırdım ameliyat vs bir sürü sıkıntı yaşadım. Bu sefer de kadının arkasından temizlik yaparken merdivenlerden düşüyordum hem de arka üstü. Yani ne kadar günaha girsem de Allah korudu. Ben de beceremiyorum bu temizlik işini. Bu taşındığımız ev büyük, tek başıma destek almadan yapamıyorumTemizliğe gelen kadını kötüleyerek giriş yapmak kabahatinizi hafifletme çabasından başka birşey değil. Hem kadına o kadar b.k at hem de sonra kendim temizledim dediğin evde bir hafta öncesinden pazar çantasına (?) konmuş kıyafetleri bir fafta sonra vestiyerde bul. Yani sen de çok temiz ve düzenli sayılmazsın.
Kadın genç mi yaşlı miydi?Yok bir insanın günahına girmenin bedeli 1000tl değil yani öyle ödeşilmez. Düşünün hırsız olmayan bir insanın adını hırsıza çıkartıyorsunuz ve bu duyuluyor. Bunun bedelini ödeyemem. Tabi ki attığım b.ku temizleyeceğim. benim adım çıkacak belki kapıcı vasıtasıyla hani bk attım diye ama bunu da hakkediyorum. Kendimi kötü hissettiğim için elbiseyi bir daha giyemem diyorum yani hep bu olay gelecek aklıma her giydiğimde.
Bilmiyorum 39-40 gibi gösteriyordu.Kadın genç mi yaşlı miydi?
Size bir şey sormak istiyorum. Mesaj atamıyorum lütfen bana özelden bir mesaj atabilir misiniz?Sizin için çok özel olan o güzelim kırmızı elbiseye üzüldüm, sonu pazar torbası olmamalıydı.
Geçmiş olsunAh keşke temiz ve düzenli biri olabilseydim ama değilim. Böyle morali bozulunca rahatlamak için temizlik yapan insanlar var ya onlara gıpta ediyorum. Öyle olamıyorum moralim bozukken iyice salıyorum, eşim desen çok dağınık ve üşengeç bir insan. Ben bir de üstelik çok sakarım. Geçen yaz balkon yıkayım derken düştüm ve kolumu kırdım ameliyat vs bir sürü sıkıntı yaşadım. Bu sefer de kadının arkasından temizlik yaparken merdivenlerden düşüyordum hem de arka üstü. Yani ne kadar günaha girsem de Allah korudu. Ben de beceremiyorum bu temizlik işini. Bu taşındığımız ev büyük, tek başıma destek almadan yapamıyorum
Ay şaka gibi.Hiç konuşamadığınız insana da güven hissi duyamıyorsunuz. kadınla işaretle anlaşmaya çalışıyoruz. Yeri silmiş güya neskafe duruyor, gösteriyorum, kadın eliyle bir işaret yapıyor anlamıyorum, elime peçete aldım sürttüm yere kadına gösteriyorum yani bunlar silinince çıkar diye kadın da bulaşık süngerini aldı eline yerleri onunla silmeye başladı, ben şok. Tam yerine koyuyordu bulaşık süngerini ki kadının elinden aldım çöpe attım. kadına camları gösterdim, başını salladı böyle evet gibi, silecek zannettim silmedi. Sonra eliyle bitti işareti yaptı, giyindi üstünü gidecek, önüne yiyecek birşeyler koydum yedi gitti, ben de evi temizledim. Telefonunda bana yanmış bina resimleri gösteriyor, eliyle bedeninde bazı yerlere işaret ediyor bir şeyler demeye çalışıyor anlamıyorum, tırstım valla hem de üzüldüm. Bu arada o gönderen kadını da defalarca telefonda aradım bilerek açmıyor. Mesaj attım, kaç para vereceğim dedim 1000tl dedi. Tartışmadım verdim gitti.
sağolunGeçmiş olsun
Yok gelmesin bir daha. Kapıcıya da durumu olduğu gibi anlattım yani burada anlattığım gibi ve özür diledim. Kapıcı iyi temizlik yapmadığını biliyor, sitede başka birine de gitmiş o da çok şikayet etmiş meğer.Herkes kendi günahından sorumlu. Kadinin ucreti kadar iş yapmamasi ayri bir mesele, sizin gunahini almaniz ayri bir mesele. Onun yanlis davranmasi sizin de ayni sekilde davranmanizi hakli çıkarmaz.
Temizlik işi icin ise size o kisiyi gonderen kadinla konuşun, ev temizlenmemis deyin. aracilik yaptigi kisiyi uyarir belki tekrar yollar vs.
Kuzenim de diyor ki kadın torbaya koyup atmıştır pazar çantasına; sen kapıda dikilmeseydin oradan alacaktı belki de diyor. Yok artık o kadar da günaha girmeyelim dedim, neyse ne. Ben en son dolaba astığımı hatırlıyorum. Bilmiyorum ben de.O kadar özel bir elbise pazar torbasına nasıl girer yaarayıp elbiseyi bulduğunuzu söylersiniz inşallah etrafa yayılmamıştır.