Çok aşırı yoğun bir dönemde kayın ailemi misafir ettim. kayın ailemin geleceği gün eve temizlik için birini çağırmıştım ama o kişi beni ekti ve hiç haber vermeden bana başka birini gönderdi. Gelen kişi sanırım hayatında hiç temizlik yapmamış ve hiç Türkçe bilmiyordu sabah geleceğine saat 12de geldi ve saat 3te gitti, yarım saat yemek yedi toplamda 2,5 saat çalışıp tam gün ücreti aldı, 1000tl. Neyse dedim verdim. Kadın camları hiç silmedi, mutfakta ocağı silmiş lavaboyu silmedi, yerlere viledayı sadece sürmüş silmemiş, mutfakta yere neskafe dökülmüş olduğu gibi duruyordu, bir de sildiği yerlere ayakkabısı ile basıp iz bırakıp gitti.
Kadın hiç Türkçe bilmiyordu ve anlaşamadık. Ülkeye sanırım kaçak gelmiş ve biraz da acıdım kalbi kırılmasın diye fazla bir şey demedim. zaten Türkçe yok anlaşamıyoruz. Kadın gittikten sonra, tüm evi tekrar temizledim tüm camları da kendim sildim epey tilt oldum.
Neyse misafirler geldi Görümcem zor izin aldığı için ve az kalacağı için hergün bir aktivite ile geçti, çadır, dağ yürüyüşü, gece sabahlamalar vs, aşırı uykusuz kaldım ve tüm kahvaltı yemek işleri vs bende, eşim hiç yardım etmedi.
Sonra bir akşam yemeğe dışarı çıkacaktık bir elbisem vardı onu giymek istedim. Bulamadım. Gardırobumuz yeni idi dolayısıyla tüm kıyafetlerimi yıkayıp içine astım ve o elbiseyi askıya asıp gardıroba astığıma eminim hatta kuşağı üzerinde duruyor mu diye kontrol etmiştim asarken. Bunu net hatırlıyorum. Kadın o odada epey yalnız kalmıştı ve aklıma onun almış olabileceğinden başka bir ihtimal gelmedi yok yani. Şimdi başka bir kıyafetim olsaydı "nasılsa evime bir daha sokmam" der geçerdim. kimseye söylemezdim bile ama o elbise benim için çok özel bir elbise idi. Sinir krizi geçirdim, epey söylendim. Eşim de ben söyleme dememe rağmen tuttu kapıcıya söyledi çünkü o kadını gönderen ve beni eken kadın kapıcının bir tanıdığı idi.
Sonra dün elbiseyi bir poşetin içinde bizim portmantonun yanında duran pazar çantasının dibinde buldum. Oraya nasıl girdi bilmiyorum. Acaba ben mi koydum diyorum ama hatırlayamıyorum, dolaba astığımı hatırlıyorum. Acaba kadın gelmeden bir gün önce kuzenime gitmiştim giyerim diye alayım dedim vazgeçtim de oraya mı attım? inanın hatırlamıyorum. Şimdi bu elbisenin kaybolması büyük olay oldu diye eşime elbiseyi bulduğumu söylemeye utandım. Şimdi birinin günahına girdim o elbiseyi bir daha giyebilir miyim? Benim için de çok özel bir elbise idi. Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Edit: Tabi ki kapıcıya elbiseyi bulduğumu söyleyeceğim. Kul hakkıdır, günahına girip de orada kalacak değilim. Kadını adı hırsıza mı çıksın? Bu kötülüğü yapacak biri değilim. Bunu yapacak biri olduğumu düşünmeniz beni çok üzdü. O yüzden de belirteyim dedim. Elbiseyi soruyorum çünkü evet her ne kadar özür dilesem de o elbiseyi bir daha giyebilir miyim bilmiyorum.