- 28 Nisan 2008
- 2
- 0
:1rolleyes:Merhaba ben de evlendikten sonra Gümüşhaneli olanlardanım.. Bir merhaba diyeyim dedim.. Eşim Kelkitli... Daha oraları hiç gezme fırsatım olmadı ne yazık ki ama örf adetlerine çok düşkün oldukları inancındayım... Dediğiniz gibi Gümüşhane erkekleri uysaldır lafına katılmak isterdim ama pek de öyle değil sanırım..
Gümüşhaneli erkekler evlerine düşkündürler ama eşi evi çeksin çevirsin onlar hep dört dörtlük bulsunlar herşeyi istiyorlar... Kendileri dışarda serbesttirler ama eşleri evde bir hizmet bir hizmet isterler.. Evde pek öyle eşe yardım durumları yoktur yanii... (Benim eşim hariç) Ve dediğim de dediktirler....
Yani bu benim 8 senelik Gümüşhaneli bir eşle evlendikten ve onun akrabalarını gördükten sonra edindiğim fikirler.... (Bir keresinde eşimin kızkardeşinde, büyük tepside sini de deniyor galiba yanlış bilmiyorsam yemek yemiştik... Tabii toplarken ben koccaaa tepsiyi kaldıramadım ve eşime yardım eder misin dedim. Eşim hemen kalktı tabii... O sırada eşimin kızkardeşi geldi ve aaa bizde erkekler sofra kaldırmaz demesin mi...:sm_confused:
Ben ilkten şaşırdım tepsine ama sonra toparlandım veee::1closedeyes:
Bizim ailede ise erkekler eşlerine evde yardım ederler hayat paylaşıldıkça güzeldir... Kaldı ki bu tepsiyi kaldıramıyorsam kaldıramıyorumdur bunun ötesi yoktur gibi birşeyler dedim...yerimseniben
Ama sevgili görümcem ısrarla bizde değildir dese dee....
Artık kardeşinin köyü değil BENİM KÖYÜM'ün kuralları geçer değil mi kih kih kih:1rolleyes:
Yanlış anlaşılmasın sakın Gümüşhaneli arkadaşlarım... Eşimi ve ailesini çok seviyorum ama bizim İstanbul örf ve adetleriyle baya farklı örf ve adetleri... Öylesine başımdan geçen bir olayı anlatayım dedim işte.... Kırdıysam afffolaaaa....a.s.
kızlar bizimde tayinimiz gümüşhane ayın 21 inde oraya tasınıyoruz 5 yıllığına.nasıl bi yer kışları çok soğukmus ev bulmak çok zormus öyle mi?yanlış anlamayında cokda tutucu oluyorlarmıs gümüşhaneliler öyle mi?dısardan gelen memur ve memur eslerini hoş karsılıyorlar mı?yanlız cok misafir perver insanlar olduklarını duydum.ayrıca üstlerine ketenden bişey giyiyorlarmıs ama ne olduğunu bilmiyorum.hımm bide çok güzel bi havası olduğunu ve kafa dinlemek için tam ideal bi yer olduğunu duydum doğru mu?
canım çok merak ettim seniiyi olduğuna sevindim bacak aralarındaki kemiklerde ağrımaya başlamıştır ama çok şükür az kaldı rabbim kolaylıkla ve sağlıla kurtasın ikinizide iyi olmana sevindim:1hug:Yok Kiz Okuyamadiğim Kaçirdiğim Yerleri Geziniyodum
Valla Misafirler Vardi Onlari Ihmal Etmemek Içinde Hiç Girmiyodum Hafta Sonu Onlarla Birlikte Gittik Memlekete Dün Geldim Ama Yol Beni Mahvetti
Canim Birde çok Fazla Kasiklarim Ağriyo Ayip Olmasin Ama Alttan Sanki Bişeyler Düşücekmiş Gibi Baski L-oluyo Hantallaştim Iyice Birde Bi Sicak Var Ki Sorma Allahim Bi Doğursaydim Hayirlisiyla.....
Canim Sen Nasilsin Senin Bidişlar Napiyo Iyilerdir Inşallah
günaydın arkadaşım ben edirne keşanda memurum ve şirana tayinimiz çıktı temmuz 15 taşınacağız bana biraz bilgi verirmisin lütfen inan çok merak ediyorum, nette de pek fazla bilgi bulamadım,
günaydın arkadaşım ben edirne keşanda memurum ve şirana tayinimiz çıktı temmuz 15 taşınacağız bana biraz bilgi verirmisin lütfen inan çok merak ediyorum, nette de pek fazla bilgi bulamadım,
sıpalar ii canım valla allah yardım etsin biz bile dayanamıyoruz geçen yıl ki halim aklıma geliyor seni düşünüyorum allah yardım etin bizde yanıyoruz valla.....:çok üzgünüm:Valla Ben Iyiyim Hemşocum
Burasida çok Sicak Dişari çikamiyorum Sicaktan Akşam Kocişle Serin Havada çikariz Artik Insan Oturduğu Yerde Sirilsiklam Oluyo Sen Nasilsin Canim,
Senin Yaramazlar Nasillar
sıpalar ii canım valla allah yardım etsin biz bile dayanamıyoruz geçen yıl ki halim aklıma geliyor seni düşünüyorum allah yardım etin bizde yanıyoruz valla.....:çok üzgünüm:
hemşolar türkiyem yarı finalde oley beeeee maç süperdi vallahi hala ellerim titriyor..... çok mutluyummmm.......