Gücüme Gidiyor

Keşke evlerimiz yakın olsaydı. Ben size getirirdim yemek. Kv gitmesi daha iyi onun o tavırları daha çok etkiler sizi. Bol bol su için meyve yiyin en kötü. Bir süre dışarıdan yeseniz bütçenizi sarsmayacaksa bir süre dışarıdan söyleyin. Bu günler de geçecek ve siz eşiniz ile neler yaşadık ama hep yan yanaydık deyip sarılacaksınız unutmayın.

Ben olsam kv de den destek istmeme kimse annemin yerini alamaz zor durumdasınız anladığım kadarıyla ama siz de aşağıdaki odalardan birinde kalın ufak tefek yemek yapın 31 yaşındasınjz kendinize gelin siz kimseye muhtaç değilsiniz annenizin mekanı cennet olsun lohusayken daha da duygusal düşüniyorsunhz içgeçecek bu günler merak etmeyin

Üzülmeyin yanınızda eşiniz var daha ne olsun? Kimseden destek beklemeyin çünkü beklentiler üzüyor maalesef… benim kv de hamileyken ay nasıl olcak ay nasıl edicem diyip duruyordu herkese o ramazan zamanı bir yemek ya da esimi bir kere bile yemege cagırmadı lohusa halimle esime yemek yaptım her gün… Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin

Amin

İyi de kadın oğlu gelip yemek yiyecek diye eve mi taşımasın bu biraz bencil bir düşünce değil mi ayrıca oğlunu sevip öpmesi de çok normal kuru fasulyede de ben hiçbir art niyet aramadım açıkçası benim kayınvalidem de koca bir tencere mercimek çorbası yapmıştı lohusayken akıllarına gelmemiştir eşinle oturup ağlamana da şaşırdım daha doğrusu eşine şaşırdım hala bu kadar güzel adamlar var mıymış boşver kaynanayi bence dünyada en önemli şey eş

lohusasiniz ilgi istemeniz alinmaniz gayet normal .esiniz destekçi bunlar gececek 4 5 ay sonra biseyiniz kalmayacak bazilari daha erken bitiriyor ben 2 ayda lohusadan cikmistim
Varsa evinizde 2 3 ceyrek yada maddi gucunuz gunduzleri 15 20 günlüğüne bakici ev hizmeti icin alin kimseyede aciklama yapmayin evi toparlar siz cocuga daha alisirsiniz yemek derdiniz olmaz cocuk uyurken sizde dinlenir evi düşünmezsiniz para yerine konur bir sekilde ama siz sureci saglikla atlatin en kotu haftada 2 kadin cagirin temizleyip 2 3 gunluk ymek yapsin gitsin
Ev islerini hic takmayın kendinizi ne zaman iyi hissederseniz o zaman toplayin

Anneyim her şeyi yapmalıyım diye kendini çok sıkma. Anladığım kadarıyla maddi durumunuz var. Bir yardımcı bulun. En azından birkaç gün gelsin evi toparlasın yemek yapsın. Seni 1-2 saat dinlendirsin. Duşunu alırsın falan. Ama şöyle 1 yıl az uyursun, yorulursun, adapte olmaya çalışırsın. Sonrası çok güzel. Güle güle sağlıkla büyütün bebeğini. Maalesef tırnağın varsa başını kaşırsın. Bana çocukların babası bile acımamıştı. Doğum yaptığımda hastanede bir başıma bırakmıştı beni. Hepsi geçti.

Allah yardımcınız olsun inşallah geçecek bu günler rutine oturunca herşey daha da zamanla kolaylasir üst üste gelmiş eşinin eli senin dikişlerin bir haftaya dahada düzelir az sabır

Size sevgilerimi gönderiyorum taze anne. Bakın olayın içindesiniz ama farkedemediginiz için söylüyorum. Sizin anneciginiz vefat etmiş o yüzden annelik yapaniniz yok peki ya eşiniz? Onun annesi varken de yalnız ve mahçup. İnşallah biran önce kendi kendinize yetecek güce ulasir bu günleri anlatırsınız. Heryer dağınık kalsın hiç takmayın bir kap yemeğiniz olsun bu bir süreç geçecek

Lohusayken annen yanında olsa da ağlayasın geliyor. Öyle normal ki. O süreçte insan karanlık bir bulutta oturuyor sanki. Ama geçecek.
İlk 20 gün bebeklerde gaz olmaz. Kuru fasulyeden korkmayın bu arada. Gazını güzel alırsanız zaten sorun olmaz. Bana beneğimin doktoru gazın yeme içmeyle alakası olmadığını gazlı bebeğin ne yerse ye gazlı olacağını söylemişti bu kadar yeme içmeden kesmeyin

Yanınızda olup size kocaman sarılmak istedim. kimseye kolay kolay sarılmam ama size istedim. Yazım şeklinizden ne kadar naif olduğunuz belli oluyor. Naif ve hassas insanlar daha çok üzülüyorlar ne yazık ki.

Bu günlerde geçecek. şimdi zorlanıyorsunuz evet, keşke olmasaydı ama kayınvalide ile ilgili elinizden gelen bir şey yok. O yüzden mevcut şartlarda neler yapabilirsiniz bunları düşünmek lazım. Yardım isteyebileceğiniz kimse yok mu? Maddi durumunuz nasıl? Birkaç haftalığına eve birisini çağırabilir misiniz acaba?

En zoru ilk günler, zamanla bebeğinize alıştıkça rahatlayacaksınız. Ev dandini olsun ne olacak, kenara itekleyin atlayın üstünden. Ev hep ilgi ister ve çok nankördür. Siz şimdi bebeğinize ve kendinize zaman ayırmaya çalışın.

Benim de 9 aylık bebeğim var, doğum sonrası yalnızdık. Eşim de ben de çok zorlandık. sezaryen oldum, bu sefer inanılmaz ağrılarım oldu ve hala da oluyor. Çok aç kaldım, hep uykusuzdum. Çok zorlandım. Ama çok şükür öyle böyle geçti. Hiç ev işi yapmadım, kucağımda bebekle gezdim durdum. Yemek yiyemedim, tek öğünle gezdim hep. Sonra sonra düzene oturttum. Gene aç kaldım ama eskisi kadar değil. Yemek yapıp sıcakken kavanozladık. Yemeği bol yaptık vs. Temizlik ise evi bk götürdü ama umursamadık. Şimdi şimdi eski düzenimize yaklaşıyoruz.

Sizin de bir şekilde yoluna girecektir eminim.

Ek: bu arada bebeğim inanılmaz gazlı bir bebekti. Yememe dikkat etmeme rağmen o gaz bizi çok yordu. Neler denedik de bitmedi. Zamanla azaldı ama. Bu arada lohusalık çok Farklı bir süreç. Tüm hormonlar dengesiz, haliyle ruh haliniz de dengesiz. Farklı bir hayatınız olsaydı ve anneciğiniz yanınızda olsaydı gene ağlayacaktınız emin olun.

Üzülme bende seninkine benzer bir lohusalık yaşadım . Sezeryanlı olmama rağmen 2. Gün kalkıp yemek yapmak zorunda kalmıştım bir de üzerine lohusalık depresyonu yaşıyordum çocuğu elime alırken elim ayağım titriyordu . Ama o günlerde geçiyor . Çok hırpalama kendini sütün azalır daha çok üzülür her şeyi akışına bırak her şey yoluna girecek

Beklenti ile huzur eşgüdümlü ilerler insanlardan olan beklentini ve umudunu kesersen kendi gücünün farkına varacaksın ve diyeceksin ki ben kimseye minnet etmeden bu kadar şey başardım ben yerinde olsam sadece bana muhtaç olan bebeğime ve her durumda yanımda olan esime odaklanip bebeğime huzurlu bir süt ile huzur aktarırdım.... siz üçünüz dışındaki hic kimseyi düşünmeden elinden geleni yap sen huzuru bulursan sağlık da güç de sana kendiliğinden gelecek tek yolun var insanlardan bir sey bekleme

Lohusalık dönemi gerçekten zor ya, duygusal çöküşler falan hatırlayınca bile bir tuhaf oluyorum.
Kayınvalidenin oğlunu öpmesi çok normal, anlıyorum ondan anne ilgisi beklediniz ama ne yazık ki herkes kendi çocuğuna kadar anne işte, keşke o ilgiyi size de gösterseydi.
Anladığım kadarıyla kv kendi oğluna karşı bile anaç bir kadın değil, size hiç olamaz. Fasulye olayında art niyet yoktur, aklına gelmemiştir. Biraz da alıngan bir tipse gelin yemeğime laf etti diye tepki olarak dökmüştür çöpe. Yine de lohusa kadınla inatlaşmak falan çok normal şeyler değil.
Eşiniz de annesini tanımıyor mu? Siz zaten lohusasınız, yeni doğum yapmışsınız duygular, hormonlar alt üst, ani çıkışlar yaşamanız normal ama onun oturup ağlamak yerine size güç vermesi gerekir.
Biz bize yeteriz diyip ocağa bir makarna koyup bir salata yapsaydı daha iyiydi. Böyle siz ağlayacaksınız, o ağlayacak nereye kadar?
Annenize Allah'tan rahmet diliyorum.. Evladınızın ömrü uzun ve güzel olsun.

Öncelikle ikinize de geçmiş olsun.benim lohusaligimda seninki gibi geçti.kv ve görümcem sözde bana bakmaya gelmişler ne yemek yapma ne bebekle ilgilenme yok,içerde oturmuş sohbet ediyorlardı.dusunun doğumun ikinci günü mutfağı ben toparladım yapincada bize niye soylemiyosun diyorlar.bu arada doğumada gelmediler eşim arayıp ağzına geleni söyleyince geldiler(küs falanda değiliz huyları böyle)üçüncü gün gidecez dediler bende eşime ısrar etme gitsinler dedim zaten bişey yaptıkları yok.sonra zorlandım ama kendi kendime öğrendim herşeyi arada ablam yengem geldi yardıma.uzmeyin kendinizi malesef insanlar böyle iyileşince gör nasıl geliyorlar yemeye gezmeye.

Arkadaşlarınız varsa mutlaka durumu anlatin. Size yiyecek bir şeyler hazirlar getirirler. Başınızda olup zehir edeceklerine umarım bu süreci çok güzel atlatirsiniz. Zaten psikolojik olarak zorlu bir dönem böyle olmasına çok üzüldüm. Eşiniz makarna falan bir sekilde halleder bence yemek işini. Sizde bebek için naisl beslenmek gerekiyor bilmiyorum ancak umarım halledersiniz yemek işini. Esinizin kuzeni arkadaşı akrabası varsa durumj anlatabilir yardım isteyebilir

İki oğlum var. Allah canlarını sağ etsin güzel günlerini göreyim inşallah.

İlk doğumda kaynanam geldi. Farklı şehirde yaşıyor kendisi. İki gün kaldı. Ayağına hizmet bekledi.

2. Doğumumda hiç gelmedi. Annemde kaynanamda farksızdı lohusalığımda.
İlk oğlum 3.5 yaşında ikinci oğlum sürekli memede. Açlıktan çok ağladığımı bilirim.
Dolapta herşey var ama kalkıp çocuğuma kahvaltı bile hazırlayamıyordum. Şimdi aklıma geldi yine gözlerim doldu.

Sana şunu söyleyeceğim güzel anne.
Bu günler geçecek. Evet yorulup, yıpranacaksın ama geçecek.
Ama daha da güçleneceksin.
Herşeye yetişicem diye zorlama kendini.
Eşinin destek olması çok iyi. Bebeğe o bakar sende yemek yaparsı. Bu günler geçtiğinde de herkese hakettiği gibi davranırsın.
Sevgiler

Siz herşeyin üstesinden gelirsiniz , çok duygusal yaklaşmayin. Bende ilk kez normal doğum yaptım hatta doğumum zor bir doğum oldu çok fazla dikişli , eve geldim kendimi hiç nazlamadim ilk gun evi bile süpürdüm. Anneniz hayatta olmadığı içinde çok fazla duygusal yaklaşıyorsunuz. Yalnız kalan tek mücadele eden kadın sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Güçlü olmaya çalışın, kimse kimseye yardım etmek zorunda değil , yeri geldiğinde sizde onlar kadar destek olursunuz

Allah evladınızla güzel mutlu bi hayat nasip etsin önemli olan eşinle senin arandaki bağ siz birbirinize sarılın gerisi önemli değil her zorluk geçiyor çocugunuz büyüyecek bu günleri unutacaksınız evi yemeği vs düşünmeyin ilk zamanlar bu konuda düzensizlik olması çok normal idare etmeye çalışın dikişler için sık sık ılık su ile duş alın çok iyi geliyor varsa kantaron yagı sürün iyileşmesini hızlandırır gögüs yarası için de bal sürün gögüs pedi koyun oraya bal hemen yarayı iyileştirir ben iki bebegimde de böyle düzelttim yaraları başka hiçbir krem vs bu kadar hızlı iyileştirmiyo bebek emmeden önce yıkamayı unutmayın belki yardımcı olur bunlar üzülmeyin böyle süreçlerde genelde başka insanlar sorun çıkaran taraf oluyor siz kendi kendinize de bebeginize de yetersiniz sadece alışmak ve düzen kurmak için biraz zamana ihtiyacınız var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…