tekrar merhaba film çekindim sıcak ufak bi nodül çıktı ardından biyobsi yapıldı temiz çıktı ama sorun graves ve basedowa bağlı hipertiroid dedi doktorum çok aşırı derecede tiroidlerim çalışıyormuş seni ameliyat edip tiroidini alırsak bu sefer işler tersine döner çalışmayan bi tiroid ve onca kilolarla başbaşa kalırsın dedi o yüzden yarından itibaren atom tedavisine başlıyorum alıcam ilaçlar radyasyon lu ve ağır ilaç olduğu için minik kelebeklerimden 1 hafta ayrı kalıcam annemlerde kalıcak yavrularım onların sağlığı için
napayım off neyse bakalım inşaallah işe yarar da ameliyata gerek kalmaz bu tadavi yöntemi ile çoğu hasta hastalığından kurtulmuş ben evde tedavi görücem rabbim dermansız dert vermesin tüm hastalara acil şifalar inşaallah talin cim sana da canı gönülden çooook teşekkürler dilerim çok yardımcı oldun gerçekten canım arkadaşım
merhaba sedefcim,
öncelikle çok geçmiş olsun. ben de o yollardan geçtiğim için senin soruna buradan yanıt veriyorum... herşeyin başı sağlık, hep moralini yüksek tut. aldığın doz çok önemli radyoaktif iyot tedavisinde yarı ömür hesabı yapılarak ne kadar gün dikkat etmek gerektiği sana dr tarafında söylenmeli hatta yazılı bir kağıt da verilmeli adım bu şu kadar mikro kürü doz aldım şunları şunları yapmayacağım diye yazan bir kağıttır bu.
evde dikkat etmen gereken lavaboları ayrı kullanmanız. sen bu şekilde yaptığını söylemiştin zaten. radyasyon ter, idrar ve büyük abdest ile daha kolay bulaştığı için kapı kollarını tutarken ellerin çok terliyorsa havlu kağıtla tutmanı tavsye ederim. ama öyle aşırı bir terlemen yoksa hiç önemli değil. bol bol su içmen lazım burada litrelerce sudan bahsediyorum 8-9 litre kadar. limon çok tüketmen lazım çünkü radyoaktik iyot tükürük bezlerine tahribat verebiliyor... sakız bol bol çiğne ve eşinde çiğnesin...
evde bulaşıkları ayrı yıkamakla uğraşma. kendine karton bardak, tabak ve plasitk çatal, kaşık, bıcak al. oluşan çöplerini balkonda beklet en az 7 gün geçtikten sonra onları normal çöplere at. hergün yıkanman gerektiği sana da söylenmiştir. her seferinde baştan ayağa tertemiz kıyafetler giymen lazım. daha öncede dediğim gibi ter yoluyla bulaştığı için kıyafetlerini sık sık değiştir ve onlarıda balkonda bir poşette beklet 7 gün sonunda yıka. hep kağıt havlu kullan.
ben 150 mikro küri almıştım ve 3 hafta dikkat etmem gerekiyordu. senin dozunun ne olduğu çok önemli. o doza göre hafta sayıları değişiyor.
eşinden uzakta ayrı bir yerde yatman lazım bunuda sana söylemişlerdir. ama ne olursa olsun apartman dairelerinin duvarları kurşunla kaplı olmadığı için saatler sonunda eşin başka odada dahi yatsa ona da mutlaka ulaşıyor. mesafe çok önemli biri seni ziyaret ederse 1 saatte 1 metre, 2. saate girerseniz 2 metre diye diye uzayacak.
ben bahçeye çıkıp ağaçları kucaklıyordum. bana çok iyi geliyordu toprakla oyna yani eline al avcunda beklet. yada bitki yaprakları gövdelerine dokun bu benim keşfettiğim birşey bana çok iyi gelmişti.
baş ağrısı çok şiddetli olabiliyor. hemen en ufak bir sinyande verilen ilaçlarını iç... mide bulantısı da aynı şekilde onda da geçer diye bekleme...
ve unutma burda bizi insanlardan değil insanları bizden koruyorlar. bize zaten olan oldu alacağın dozu aldın, önemli olan onlara birşey bulaştırmamak...
aklıma gelen şimdilik bu kadar senin sormak istediğin birşey olursa lütfen sor.
görüşmek üzere