Buarada nodul varmiydi sizdeMerhaba 2 defa nüksetti o dönem yine ilaç kullandım. En son iyiydi değerlerim tekrardan baktırmadım. Ameliyat olmadım ama
Thramazol kullandım evet ek olarak dideral kullanmıştım. Nodül yoktu ama varmış gibi kötüydü değerlerim aylarca sıfır çıktı tshım. En stresli olduğum 2 dönemde de nüksetti umarım sizinde geçicidirBuarada nodul varmiydi sizde
Çok sağolun cilt problemini hiç duymamıştım gözlerde bulgu olduğunu biliyorum ilerleyen durumlarda. Umarım değerlemeleriniz en kısa sürede normal aralığa gelir. BEn stresle doğru orantılı diye düşünüyorum. Genetikte tabiki bu tiroit anne kız hastalığı aynı zamanda. İnşallah geçicidir dönemseldir.Sizede çok g.olsun. buarada bende cilt problemleride cikti. Tabi graves oldugumu bilmiyordum.2 cildiyeye gittim.losyon verdiler.tesadufen kkb ye gittim nodul gorundu.endokrine yonlendirildim.cildimde kaşıntı ve hafif renk açilmalari oluyor.
Merhaba geçmiş olsun. Doktor teşhis koyar ama tsh düşüklüğü troitin hızlı çalışması graves, hipertroittir muhtemelen ilaç başlatır. Korkmayın çoğu kişide var maalesef bazen dönemsel stresten de olabiliyor bozuluyor hormonlarımızMerhaba tsh ım çok düşük çıkınca doktor sintigrafi istedi birde ultrason baktı.Ultrasonda nodül gördü nodül görünce tsh ını onlar mı düşük tutuyo diye sintigrafi istedi.Acaba hastalığım var mı diye çok korkuyorum henüz bilmiyorum diğer geç çıkan sonuçlarımı ama evlilik sürecindeyim çok stres yaptım son bir senede bu değerler beni buldu.Nodül görmesi ve düşük tsh illa ki graves demek midir ?
T3-T4 normal ama tsh son bi senedir düşük.Her tsh düşük olan iyileşmez mi demek bu acaba ?Merhaba geçmiş olsun. Doktor teşhis koyar ama tsh düşüklüğü troitin hızlı çalışması graves, hipertroittir muhtemelen ilaç başlatır. Korkmayın çoğu kişide var maalesef bazen dönemsel stresten de olabiliyor bozuluyor hormonlarımız
Tsh reseptör bloke edici antikor normal çıkmışMerhaba geçmiş olsun. Doktor teşhis koyar ama tsh düşüklüğü troitin hızlı çalışması graves, hipertroittir muhtemelen ilaç başlatır. Korkmayın çoğu kişide var maalesef bazen dönemsel stresten de olabiliyor bozuluyor hormonlarımız
Sizin iyiymiş o zaman benim t3 t4 trab da kötüydü. 1 sene sonra düzeldi ilaçla. Stresten olabilirTsh reseptör bloke edici antikor normal çıkmış
İlaç tedavisi verdimi ki size yoksa direkt ıyot mu dediRadyoaktif iyot tedavisi dedi
Özet geçecek olursam, tsh 0,01 benim, T3-T4 de yüksek.toksik nodüler guatr dedi bana.İlaç tedavisi verdimi ki size yoksa direkt ıyot mu dedi
Özet geçecek olursam, tsh 0,01 benim, T3-T4 de yüksek.toksik nodüler guatr dedi bana.
Benim gbilerde nodül hormon üretiyor bağımsız davranıyormuş o yüzden ilaç tedavisi pek önerilmiyor çünkü yeniler dedi.Bıraktığın an başlar bu ömür boyu ilaç demek dedi,
Tedavi için bana 3 yöntem önerdi çünkü benim kalp ritimsizliklerim, sinirlilik hali vs de var bekleme lüksüm yok gibi.birde gebelik düşünürsem önceden çözülmesi gereken bir dert bu.
Bunlardan 1.si cerrahi yöntem, nodül veya tiroid bezi mi alınıyo bilmiyorum ama ses telleri vs zarar görebilir dedi,
2. Yöntem, ömür boyu ilaç tedavisi dedi, ama çözüm değil çünkü kestiğin an tekrarlar sende çünkü senin toksik nodün var dedi.
3. Yöntem radyoaktif iyot tedavisi,Bana bunu verdi çözüm olarak 15 mc lik.Bende haliyle sordum bu sefer tiroidin komple yavaş çalışması gibi durum veya zarar verme vs olur mu diye.Tekrarlamaz ve sende bu durum düşük ihtimal dedi.
Bir hoca daha bulursam sorucam ya cerrahi yada iyot.Ama sanırım iyot olacağım.yaş 34
Siz biliyor musunuz iyot tedavisi oldunuz mu ? Hipoya dönme yan etkileri tekrarlama vs nasıl.Doktor tekrarlamaz diyo ama sormak istiyorum yine de.Kendinden emin konuştu doktor.Değerlerin 6 aya normale döner dedi bunu
Bende Antikor normal çıkmıştı graves değilsin dedi.sadece nodülün sıcak ve hormon üreten bir nodül dedi sende bu nodül toksik olduğu İçin ilaç sürekli nükseder dedi.ömür boyu ilaç kullanmaktansa bu iyot tedavisini önerdi.Zaten miktari düşükmüş kanserli hastalara 100 veriliyormuş benimki 15 mc.Birde ilaçlar uzun vadede karaciğeri çok yoruyormuş.İlaç fikrini tamamen elemiş oldum böylelikle .ama iyotta beni korkuttu yan etki göz bulgusu olur mu dedim.O graves hastalarında olur sende olmaz dedi ama yine de korkuyorum.Bu sefer hipotiroid olursam diye.Bu sefer yavaş çalışma az hormon salgılanma olursa diye o yüzden araştırma yapıyorum .Bir doktora daha görünüp kararımı vericemBana direkt iyot ya da ameliyat demediler. İlk başta Mete dürene gitmiştim o direkt alalım dedi ama adam cerrah haliyle alalım der aldırmadım. Endokrinciye gidip ilaç kullandım 2 defa nüksetti. Düzelmişti en son. Açıkçası şuan ne durumda bilmiyorum 5 ay önce iyiydi. Bana doktorum 3. Defa nüksederse iyotu konuşalım demişti. Henüz o aşamaya gelmedik. Ama bence benim dönemsel olan bişey hep stresli gergin olduğumda tepetaklak oluyo değerlerim. Akıbetim ne olur bilemiyorum tabi
Umarım iyi olur tekrar olmaz inş tüm bu dertten çekenlere şifa olsun inşBana direkt iyot ya da ameliyat demediler. İlk başta Mete dürene gitmiştim o direkt alalım dedi ama adam cerrah haliyle alalım der aldırmadım. Endokrinciye gidip ilaç kullandım 2 defa nüksetti. Düzelmişti en son. Açıkçası şuan ne durumda bilmiyorum 5 ay önce iyiydi. Bana doktorum 3. Defa nüksederse iyotu konuşalım demişti. Henüz o aşamaya gelmedik. Ama bence benim dönemsel olan bişey hep stresli gergin olduğumda tepetaklak oluyo değerlerim. Akıbetim ne olur bilemiyorum tabi
bende aynı şekilde bu işlemlerden ziyade sonrasında hipotroit olmaktan korktum hep. Ama iyot tedavisi ile aktif olan troiti yavaşlatıyolar sanırım. Ameliyatta banko hipotroit olunuyor da iyotta öyle oluyor mu bilmiyorum. Amin inşallah sizin de umarım Herşey yolunda giderUmarım iyi olur tekrar olmaz inş tüm bu dertten çekenlere şifa olsun inş
Ben atom tedavisi aldım geçen yıl Eylül ayında .Ben de etkili oldu tedavi, aylık sonra üç aylık altı aylık sonra senesinde kontrollerim oluyorÖzet geçecek olursam, tsh 0,01 benim, T3-T4 de yüksek.toksik nodüler guatr dedi bana.
Benim gbilerde nodül hormon üretiyor bağımsız davranıyormuş o yüzden ilaç tedavisi pek önerilmiyor çünkü yeniler dedi.Bıraktığın an başlar bu ömür boyu ilaç demek dedi,
Tedavi için bana 3 yöntem önerdi çünkü benim kalp ritimsizliklerim, sinirlilik hali vs de var bekleme lüksüm yok gibi.birde gebelik düşünürsem önceden çözülmesi gereken bir dert bu.
Bunlardan 1.si cerrahi yöntem, nodül veya tiroid bezi mi alınıyo bilmiyorum ama ses telleri vs zarar görebilir dedi,
2. Yöntem, ömür boyu ilaç tedavisi dedi, ama çözüm değil çünkü kestiğin an tekrarlar sende çünkü senin toksik nodün var dedi.
3. Yöntem radyoaktif iyot tedavisi,Bana bunu verdi çözüm olarak 15 mc lik.Bende haliyle sordum bu sefer tiroidin komple yavaş çalışması gibi durum veya zarar verme vs olur mu diye.Tekrarlamaz ve sende bu durum düşük ihtimal dedi.
Bir hoca daha bulursam sorucam ya cerrahi yada iyot.Ama sanırım iyot olacağım.yaş 34
Siz biliyor musunuz iyot tedavisi oldunuz mu ? Hipoya dönme yan etkileri tekrarlama vs nasıl.Doktor tekrarlamaz diyo ama sormak istiyorum yine de.Kendinden emin konuştu doktor.Değerlerin 6 aya normale döner dedi bunu olursan
Çok geçmiş olsun.ben bugün bir doktora daha göründüm , iyotla hipo olma ihtimali olursa diye bi ultrason da ben çekicem kendim bakıcam dedi.Belki cerrahi olur dedi.Sadece sağ taraftaymış nodül ama bu sefer yine hipo olma ihtimali var mı bilmiyorum çok korkuyorum o yüzden.Sizin rahatsızlığınız neydi toksik nodül mü ? Büyüklüğü nedir nodlün ve kaç mc iyot içtiniz ? İyot hipo yapmadı o zaman sizde ? İlaç kullanıyor musunuz ? Çok soru sordum biliyorum ama korkuyorum vallaBen atom tedavisi aldım geçen yıl Eylül ayında .Ben de etkili oldu tedavi, aylık sonra üç aylık altı aylık sonra senesinde kontrollerim oluyor
Teşekkür ederim,şöyle başlayayım ben üç sene önce falan hipertiroidi tanısı aldım ilk.İlaçla tedavim oldu değerlerim önce hipo olarak somra normal aralığa dönerek başarılı oldu, belli aralıklarla tahlillerle takip edildim.Ama somra yine nüks etti ilaç kullanmama rağmen hiç bir düzelme olmadı ileri tetkikler istenince zehirli guatr olduğum anlaşıldı antikorlarım aşırı bozuktu.İlaçlar karaciğerimi bozdu sarlılığa çevirdi ,vücudumda döküntüler olmaya başladı .Cerrah hemen ameliyat dedi ama onun içinde kontrollü ilaç kullanmam gerekiyordu .O süreçte ben de atom tedavisi için araştırma yaptım doktoruma söyledim değerlerin çok sonunda göz bulgunda oluşmuş bence dedi ama madem istiyorsun dedi önce göz profuna bir de nükleer tıp profuna yönlendirdi .Onların onayı olursa alırsın dedi .iki muayeneden sonra çok umutlu olmasada denenebilir dendi.Ve öyle aldım tedaviyi.Şimdi hipoyum ameliyat olmuş kişiler gibi ömür boyu tiroid hormonunu ilaçla alacağım.nodül tanı ilk konduğunda görünmüştü sonra bir diğer ultrasonda çıkmadı.En son tedaviyi almadan önce yalancı nodüller vardı kanamalı .Durumum bu şekilde.İstediğinizi sorabilirsiniz bu arada.Çok geçmiş olsun.ben bugün bir doktora daha göründüm , iyotla hipo olma ihtimali olursa diye bi ultrason da ben çekicem kendim bakıcam dedi.Belki cerrahi olur dedi.Sadece sağ taraftaymış nodül ama bu sefer yine hipo olma ihtimali var mı bilmiyorum çok korkuyorum o yüzden.Sizin rahatsızlığınız neydi toksik nodül mü ? Büyüklüğü nedir nodlün ve kaç mc iyot içtiniz ? İyot hipo yapmadı o zaman sizde ? İlaç kullanıyor musunuz ? Çok soru sordum biliyorum ama korkuyorum valla