Graves(hipertroid) iyileşme süreci

çok geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın inş.Kanamalı olması ne demek bu arada ben kanama durumunu bilmiyorum.Bana ilk doktor toksik nodüler guatr dedi.Nodül de hormon ürettiğinden baskılıyor tsh I dedi.antikor baktı ama graves demedi.sizin graves mi acaba ?ben iyotsuz sıcak bakıyordum ilk doktor hipo olmazsın demişti.ama bu ikinci Prof bana hipo yaparsa diye bakmam lazım ultarson iyi çekilmemiş belki kanamalı dedi.kanamalı dediği kanserli falan mı ki ? Ne demek acaba ?

Kaç mc içtiğimide sormuşsunuz ,şuan evim çok karışık durumda kağıdı bulmam imkansız ama enabızdan bakayım hemen görünüyorsa orada onu da yazayım.
Baktım ama yazmıyor malesef.
Yordum sizi de teşekkür ederim.bu arada cerrahi de kesin hipo olma var mı acaba ? Hoca bana yarısını alırsak olur dedi bende yine hipo yapar mı diyince , yarısı sana da bana da yeter dedi.Ama etkiler bence ya.neresinden tutsam elimde kalıyor.çocuk istiyorum 60 gün sonra düğünüm var 34 yaşındayım , üzülüyorum valla

Kanamalı dediği iltihaplı olması ,tiroid yapısı bozulduğundan kaynaklanıyor .
Cerrahi olduğunda hepsi alındığında da ,atomda da hipo oluyorsunuz başka seçenek yok ki.Amaç zaten tiroid hormonunu baskılamak.Hipertiroid ve zehirli guatr yani graves de çok çalıştığı için,tedaviden sonra tam tersi oluyor bu yüzden ilaç kullanıyorsunuz .

Yarısı alınırsa bilemiyorum yine aynı görevi yapabilir belki ilaç desteksiz.Benim şuan tamamen yok gibi amaç da o idi zaten benim için ,gebelik de düşünmediğim için. siz de gebelik durumu olacağından ona göre tedaviler tercih edilir .Stres yapmayın diyeceğim elinizde değil biliyorum ama çözülebilir bir hastalık inşallah siz de kısa sürede atlatırsınız.Hayırlı olsun inşallah evliliğiniz de .

Hipo olması kilo alımı yavaş çalışması demek değil mi peki ? baskılayıp dengede kalması istenirken hepten bozmak beni korkutuyor.graves ve zehirli guatr aynı şey demek mi ki

Gebelikten ötürü ilaç zaten olmaz bende ben doktor o şekilde anlatacağım aslında.stres yapıyorum kilo almak hipo olmak istemiyorum. Ama Buda zararlı biliyorum doğum İçin vs.teşekkür ederim iyi dilekleriniz için umarım kötü olmaz.

Hipo olması kilo alımı yavaş çalışması demek değil mi peki ? baskılayıp dengede kalması istenirken hepten bozmak beni korkutuyor.graves ve zehirli guatr aynı şey demek mi ki
Hayır kilo almak değil ,ben hala aynı kilomdayım metabolizma hızı düşüyor olabilir ama bu sizin şişeceğiniz anlamına gelmiyor .Şuan da olmak istediğiniz kiloda kalmak için nasıl yaşıyorsanız aynı şekil devam ettiğiniz sürece değişen birşey yok.
Hipertiroidin etkili daha zordur ayrıca hipodan.evet graves zehirli guatr aynı.

Benim toksik nodüler guatr yazmış doktor ama yarın öbürüne bir daha sorayım.Graves bundan farkı var diye biliyordum ben

Benim toksik nodüler guatr yazmış doktor ama yarın öbürüne bir daha sorayım.Graves bundan farkı var diye biliyordum ben
Toksik nodüler demek yani toksikliği nodülleriniz üretiyor öyle anlatayım,toksik olmayan da tiroid yapısı yapıyor direk hastalığı yani oluşan nodülden değil.
Sizin demin dediğiniz gibi doktor yarısını alabilirim dediğine göre demek ki öyle sizin.Nodüllü kısmı temizleyecek.Ama ultrason iyi çekilmemiş demiş bir diğer doktorda bir ultrason daha çektirmeniz önemli işte bu durumda.

Trab baktılar işte bana o normal dedi bir daha istemedi.Bana ilk doktorun dediği nodül hormon üretiyor sende dedi.yapısını nodül bozuyor dedi.Ama 2. Prof ultrasonu beğenmedi çünkü sintigrafi ile tam eşleştiremedi

Yarısını alsa da hipo olmak yine ilaçla destekleme ömür boyu ilaç muhabbeti üzücü işte bu durumda.Demek ki toksik olması da tiroidin yapısının sonradan da kendinden de bozulması her türkü sistemi çökertilip ilk hali gibi olmuyor

Sintigrafi de tiroid yapısı net görülür çünkü ,tekrar çektireceksiniz mecbur ultrason .Trabınızın normal olması iyi .Bende trab çok kötü değerlerde idi hatta en kötü şüphesi ile yapıldı tetkikler .
Evet sonuçta vücudun salgılaması gereken hormonu dışardan alıyoruz ama ne diyelim en azından böyle bir çözümü var .
Belki gerek kalmaz sizde nodülden kaynaklı ise o temizlenince tiroid işlevini düzgün görebilir tedaviden sonra .Sonuçlarınızı yazın lütfen ben de merak ettim ne yönde olacak tedavi.

Eşim de bir seneyi aşkın graves tedavisi görüyor kızlar. Farklı doktorlar denedik ama göz için çapadan memnun kaldık, Can bey devam ettiriyor tedavimizi thyromazol ve selenyum kullanıyor eşim. Selenyumu doktorlarınızla konuşup şans verin derim. Gözlerdeki ödemi ve şişliği düzeltmiyor fakat eşimin çift görmesini ve ağrılarını dindirdi. Eşimin gözleri 6. Seviyede göz doktorumuz ameliyat için tiroid hormonlarının normale dönmesini bekliyo ve 3 ameliyat olacak eşim. İlki gözdeki ödemi almak için, ikincisi şaşılık ve görme problemi için, sonuncusu da göz estetiği için. Bunların haricinde tedaviniz devam ederken Anadolu yakasına taşındık ve burada endokrinoloji doktoru bulamıyorum sizlerin fikirlerinizi almak istiyorum

Merhaba sonucum çıktı, ne toksik nodüler guatr ne graves, benimki anti troglobulin e bağlı sessiz tiroid denilen hastalıkmış.bende bu antikor yüksek çıktı.
Bu antikorlar, tiroid bezini zararli bir patojen
olarak görüp, saldiriyorlar. Zamanla tiroid bezi
küçülüp, görevini yapamaz hale geliyor.
Sürekli küçülerek, görünmez bir hal alyor.zaman içinde haşimato (hipo olma şeklinde )ne yapıcam peki dedim, ne iyot ne ilaç ne cerrahi dedi.Bunun bi tedavisi yok şuan dedi.Zamanla kontol edeceksin sürekli dedi tsh -t3 - t4 ü
Hastalığımın linki bu burda anlatıyo : Sessiz Tiroidit | turkcerrahi.com
Tsh değerim bi ay önce 0,01 di şimdi 3 çıktı.yani anlayacağınız antikorlar saldırınca değişiyo hiper gibi davranıyor ama sonra normale gelip hipoya dönebiliyorum.
Nodüle bağlı bişi de değilmiş, ottoümmin bir durummuş.
Yani bi tedavi önermediği için sevinsem mi üzülsem mi de bilemedim.Hayat boyu kontol gerektirecek.çünkü zamanla küçülür ve kötü hale gelirsem hipo olabilirim.

Acil şifalar olsun umarım çok güzel sonuçlar alırsınız

Merhaba graves için doğum yapmamış ATOM alan kişiler varmı acaba ? Doktor bana ameliyat dedi korkuyorum atom alan arkadaşlar bana yardımcı olurmu ? Kukrim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…