- 8 Nisan 2022
- 1.509
- 950
çok geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın inş.Kanamalı olması ne demek bu arada ben kanama durumunu bilmiyorum.Bana ilk doktor toksik nodüler guatr dedi.Nodül de hormon ürettiğinden baskılıyor tsh I dedi.antikor baktı ama graves demedi.sizin graves mi acaba ?ben iyotsuz sıcak bakıyordum ilk doktor hipo olmazsın demişti.ama bu ikinci Prof bana hipo yaparsa diye bakmam lazım ultarson iyi çekilmemiş belki kanamalı dedi.kanamalı dediği kanserli falan mı ki ? Ne demek acaba ?Teşekkür ederim,şöyle başlayayım ben üç sene önce falan hipertiroidi tanısı aldım ilk.İlaçla tedavim oldu değerlerim önce hipo olarak somra normal aralığa dönerek başarılı oldu, belli aralıklarla tahlillerle takip edildim.Ama somra yine nüks etti ilaç kullanmama rağmen hiç bir düzelme olmadı ileri tetkikler istenince zehirli guatr olduğum anlaşıldı antikorlarım aşırı bozuktu.İlaçlar karaciğerimi bozdu sarlılığa çevirdi ,vücudumda döküntüler olmaya başladı .Cerrah hemen ameliyat dedi ama onun içinde kontrollü ilaç kullanmam gerekiyordu .O süreçte ben de atom tedavisi için araştırma yaptım doktoruma söyledim değerlerin çok sonunda göz bulgunda oluşmuş bence dedi ama madem istiyorsun dedi önce göz profuna bir de nükleer tıp profuna yönlendirdi .Onların onayı olursa alırsın dedi .iki muayeneden sonra çok umutlu olmasada denenebilir dendi.Ve öyle aldım tedaviyi.Şimdi hipoyum ameliyat olmuş kişiler gibi ömür boyu tiroid hormonunu ilaçla alacağım.nodül tanı ilk konduğunda görünmüştü sonra bir diğer ultrasonda çıkmadı.En son tedaviyi almadan önce yalancı nodüller vardı kanamalı .Durumum bu şekilde.İstediğinizi sorabilirsiniz bu arada.