- 18 Temmuz 2014
- 1.650
- 1.570
- Konu Sahibi karmakarisik56
Beni o kadar iyi Anlamışsiniz ki .. evet tespitler cok cok dogru.. en basta onun tarafindan asla hor gorulmuyorum ve sevgisini hep hissediyorum.. su an dahi aklinda oldugumdan suphem yok..
Evlenmeden önce iki tarafın ailesi de istememiş tamam. Yalnız babanızın otogarda çay içip içmemesi eşinizi alakadar etmez. Onun annesinin siz evlendikten sonra hala eşinize birilerini ayarlamak istemesiyle de kıyaslanamaz. Biri babanızın hiç kimseyi ilgilendirmeyen karakter özelliği, hatta karakteri öyle olmasına rağmen sizin maddi yardıma ihtiyacınız olup olmadığını sormuş. Bunun kıymeti bilinmeli bence eşiniz tarafından, eleştirmenin aksine.
Bir de siz ailesini eleştirdiğiniz için o da sizin ailenizin açığını arıyor denmiş, normal bir şey mi bu yani? Aramış bulamamış ona rağmen laf söylemiş, hiç de hoş bir davranış değil. Normal de değil.
Bir de eşinizin ailemi takma demesini ben nimetten saymıyorum kişisel olarak, madem şerefsiz miyim aileme laf söyletiyorum demiş, aynısını eşine laf söyletmek açısından da düşünebilir bence. Yapması gereken ailesiyle görüşmemekten çok daha kolay, ailesini umursamamak yerine bir daha eşim hakkında böyle konuşmayacaksınız derse olur biter. Herkes kolay mı anneye laf söylemek falan diyor ben anlayamadım o kısmı, ailem eşime bu kadar açık bir saygısızlık yaparsa uyarırım, laftan anlamıyorlarsa daha sert uyarırım. Eşime takma demem yani, ben umursuyorum sana laf edilmesini ve uyardım derim. Bu eş olarak onun sorumluluğu.
Eşinizin ailesinin yüzüne bir şey dememeliymişsiniz saygısızlık diye, eşinize de dememeliymişsiniz üzülür diye, peki siz ne yapacaksınız? Tepkilerden çekinip tepkisiz kalmak erdem değil bana göre.
Ama eşinizi anlatışınızdan anladım ki, karakterinin zayıf olduğu kısımlar da olsa her insan gibi, sevgisini hissediyor ve onun tarafından hor görülmüyorsunuz. Bu durumda yapmanız gereken sakince elmalarla armutları karıştırmaması gerektiğini, ailenizin eşinize bir saygısızlıkta bulunduğu durumda sizin ailenizi sertçe uyaracağınızı, ama onda bunu göremediğiniz için söylenmenizin doğal olduğunu açıklamak. Siz evlendikten sonra da ailenizin eşinize saygısız hiçbir davranışının olmadığını ama ailesinin tam zıttı davranışlar sergilediğini söyleyin.
Umarım tüm sorunlarınızı çözer, mutlu yaşantınıza devam edersiniz eşinizle.
Ama işte bende tam olarak bunları yazdiklarinizi ifade etmeye çalışıyorum. . Evet ben ne yapayım. Kime ne diyeyim. Kendimi savunmak gibi şansım yok çünkü asla yüz göz olmaktan haz etmem kimseyle gele ki kv dem gibi ayak altı bir varlıkla.. istiyorum ki artık bana sunun bunun gelini ni Ov meşin yakam dan düşsün. Bence eşim beni korumalı. Ben buna inanıyorum. Kendisine de söyledim. Senin Erkekliğin sadece bana. Annene gelince ağzını açmıyor sun dedim.
Neyse o tespit çok güzel olmuş evet babam cimri ama yeri gelirse bizim için hicbirsey esirgemeyen birisi. Eşim bunun kıymetini bilecegi yerde sanki erkeklik onuru zedelenmis gibi davraniyör.
Ilgili var mı bilmiyorum ama eşim dogulu ve onlarda damat babadan para almaz.. o bunu kötü bişey olarak görüyor. .
Bense arada kalan bunalan. Sürekli kv den iğne leme duyan . Eşine anlattığı zaman bıktım bu muhabbetten cevabını alan. Aynı zamanda kimseye bu konuyu açmamasi istenen. . Ya insanım ben insan
.duyguları ve herseyden öte bi kalbi olan..
Bu sorunu nasıl hallederiz bilmiyorum ailem ağzını açmadi bugüne kadar ama nasıl oluyorsa sanki onun o mikrop annesi ile bir tutuldu. Bir daha babam hakkında konuşmasını istemiyorsam ailesi hakkında konuşma yacak misim. Lafa bak sanki aynı lar. Nasıl bir terazi bu. Komik..
Ne yapmaliyim.
Bu arada haksızlık etmeyelim annesini defalarca uyardı . Benimle uğramasmasin diye ama annesi dozu düşürüp bu defa ima yoluyla devam etti..