gozyaslari icinde soruyorum: Boşanmali miyim....

Evlenmeden önce iki tarafın ailesi de istememiş tamam. Yalnız babanızın otogarda çay içip içmemesi eşinizi alakadar etmez. Onun annesinin siz evlendikten sonra hala eşinize birilerini ayarlamak istemesiyle de kıyaslanamaz. Biri babanızın hiç kimseyi ilgilendirmeyen karakter özelliği, hatta karakteri öyle olmasına rağmen sizin maddi yardıma ihtiyacınız olup olmadığını sormuş. Bunun kıymeti bilinmeli bence eşiniz tarafından, eleştirmenin aksine.

Bir de siz ailesini eleştirdiğiniz için o da sizin ailenizin açığını arıyor denmiş, normal bir şey mi bu yani? Aramış bulamamış ona rağmen laf söylemiş, hiç de hoş bir davranış değil. Normal de değil.

Bir de eşinizin ailemi takma demesini ben nimetten saymıyorum kişisel olarak, madem şerefsiz miyim aileme laf söyletiyorum demiş, aynısını eşine laf söyletmek açısından da düşünebilir bence. Yapması gereken ailesiyle görüşmemekten çok daha kolay, ailesini umursamamak yerine bir daha eşim hakkında böyle konuşmayacaksınız derse olur biter. Herkes kolay mı anneye laf söylemek falan diyor ben anlayamadım o kısmı, ailem eşime bu kadar açık bir saygısızlık yaparsa uyarırım, laftan anlamıyorlarsa daha sert uyarırım. Eşime takma demem yani, ben umursuyorum sana laf edilmesini ve uyardım derim. Bu eş olarak onun sorumluluğu.

Eşinizin ailesinin yüzüne bir şey dememeliymişsiniz saygısızlık diye, eşinize de dememeliymişsiniz üzülür diye, peki siz ne yapacaksınız? Tepkilerden çekinip tepkisiz kalmak erdem değil bana göre.

Ama eşinizi anlatışınızdan anladım ki, karakterinin zayıf olduğu kısımlar da olsa her insan gibi, sevgisini hissediyor ve onun tarafından hor görülmüyorsunuz. Bu durumda yapmanız gereken sakince elmalarla armutları karıştırmaması gerektiğini, ailenizin eşinize bir saygısızlıkta bulunduğu durumda sizin ailenizi sertçe uyaracağınızı, ama onda bunu göremediğiniz için söylenmenizin doğal olduğunu açıklamak. Siz evlendikten sonra da ailenizin eşinize saygısız hiçbir davranışının olmadığını ama ailesinin tam zıttı davranışlar sergilediğini söyleyin.

Umarım tüm sorunlarınızı çözer, mutlu yaşantınıza devam edersiniz eşinizle.

Beni o kadar iyi Anlamışsiniz ki .. evet tespitler cok cok dogru.. en basta onun tarafindan asla hor gorulmuyorum ve sevgisini hep hissediyorum.. su an dahi aklinda oldugumdan suphem yok..
Ama işte bende tam olarak bunları yazdiklarinizi ifade etmeye çalışıyorum. . Evet ben ne yapayım. Kime ne diyeyim. Kendimi savunmak gibi şansım yok çünkü asla yüz göz olmaktan haz etmem kimseyle gele ki kv dem gibi ayak altı bir varlıkla.. istiyorum ki artık bana sunun bunun gelini ni Ov meşin yakam dan düşsün. Bence eşim beni korumalı. Ben buna inanıyorum. Kendisine de söyledim. Senin Erkekliğin sadece bana. Annene gelince ağzını açmıyor sun dedim.
Neyse o tespit çok güzel olmuş evet babam cimri ama yeri gelirse bizim için hicbirsey esirgemeyen birisi. Eşim bunun kıymetini bilecegi yerde sanki erkeklik onuru zedelenmis gibi davraniyör.
Ilgili var mı bilmiyorum ama eşim dogulu ve onlarda damat babadan para almaz.. o bunu kötü bişey olarak görüyor. .
Bense arada kalan bunalan. Sürekli kv den iğne leme duyan . Eşine anlattığı zaman bıktım bu muhabbetten cevabını alan. Aynı zamanda kimseye bu konuyu açmamasi istenen. . Ya insanım ben insan
.duyguları ve herseyden öte bi kalbi olan..
Bu sorunu nasıl hallederiz bilmiyorum ailem ağzını açmadi bugüne kadar ama nasıl oluyorsa sanki onun o mikrop annesi ile bir tutuldu. Bir daha babam hakkında konuşmasını istemiyorsam ailesi hakkında konuşma yacak misim. Lafa bak sanki aynı lar. Nasıl bir terazi bu. Komik..
Ne yapmaliyim.
Bu arada haksızlık etmeyelim annesini defalarca uyardı . Benimle uğramasmasin diye ama annesi dozu düşürüp bu defa ima yoluyla devam etti..

Esim normalde iyi evet bunu inkar edemem yukarda Allah var..
Normalde Üzerime titrer . Is yerindeyken beni 50 kere arar kahvalti yaptinmi oglen yemek yedinmi.. evde Terlik giymeme kadar takip eder.. Geceleri göğsüne alıp uyutur. . Bir dediğimi iki etmez ne istersem elinden geldikçe yapmaya çalışır. . Sen çalışıyorsun der yemek yapar geçip. .
Ama işte ailesi yok mu o ailesi..
Bide babama laf ediyor gıcık. .

Seviyorsun seviliyorsun değer mi birbirinizi kırmaya. Ailesini bu kadar kafana takma zaten uzaksın huzurunuzu bozmayın. Eve geldi mi eşin?

eşinizin kardeşi yokmu hep sizle mi ugraşıyorlar bu ne ya... birde boşanırsan kaynanan kurban kesecek gibi... öyle nefret ediyo senden , sende ondan tabiii...

Seviyorsun seviliyorsun değer mi birbirinizi kırmaya. Ailesini bu kadar kafana takma zaten uzaksın huzurunuzu bozmayın. Eve geldi mi eşin?
Evet öyle ama kırıyoruz işte. .
Yok daha gelmedi canım. Muhtemelen is yerinde çay içiyor kendisi gibi Odun dan hallice arkadaşları ile....
En fazla yarım saate gelir ama uyuyor numarasi yapacağım. .
Kus olduğumuzda uyurken beni öper. .
Bakalım öpmez ise sorun büyük demektir..

eşinizin kardeşi yokmu hep sizle mi ugraşıyorlar bu ne ya... birde boşanırsan kaynanan kurban kesecek gibi... öyle nefret ediyo senden , sende ondan tabiii...
Benden başka 3 gelini var ve hepsi de nefret ediyor kv dem den.. görüşmüyolar desem yeridir. Ben en küçüğüm bide cevap vermiyorum üzerime geliyor favorisi benim maalesef
Öteki ler en azindan kapalı ve calismiyor yani onun kafasına göre. . Ama ben hem çalışıyorum hemde utanmadan saçlarımi Sarıyahşi boyaUIP başımı aciyorum

Akıllı olun.duygusal düşünmeyin.Sonuçta siz eşisiniz ve ne olursa olsun onu elde edersiniz.Aklınızı kullanırsanız herşeyin üstesinden kolayca gelirsiniz.Ayrıca hemen boşanma filan düşünmeyin.Sakin olun ve bir süre sonra oturup akıllıca kullanın.Ailesinin suçunu ancak böyle örtebilirdi.Fırsat vermeyin

Evet öyle ama kırıyoruz işte. .
Yok daha gelmedi canım. Muhtemelen is yerinde çay içiyor kendisi gibi Odun dan hallice arkadaşları ile....
En fazla yarım saate gelir ama uyuyor numarasi yapacağım. .
Kus olduğumuzda uyurken beni öper. .
Bakalım öpmez ise sorun büyük demektir..
öper öper bu sebeple boşanılır mı hiç :KK66:

buna benzer meseleler bircok evde var. benim esim de ailemin arkasindan atar tutar. ben de onun ailesini kotulerim. bazen birbirimizle kaynatir guleriz. evlilik hayat arkadasligi degil mi? insan kardesleriyle anne babasinin kritigini yaparken neden esiyle yapinca savas cikiyor. brnce ailelerin komik soylemlerine birliktw gulun. zamaninda bi gun kv dem beni incityi. o gun esim annesini net bir sekilde susturdu ben de bizim eve donuncr agladim ve esim teselli etti. simdi o olaya birlikte guluyoruz. ayni sekilde benim ailemin de bazi durumlarina birliktw guleriz.
ne zaman ki birlikte aglayip birlikte gulersin ,evlilik o zaman evlilik olur.
sizi uzen konularda(babaniza soyledikleri mwsela) taarruza gecmeden incindiginizi soyleyin. asla amz asla ailesini kotulemeyin.

Ah ah ah !!!! Sevginden ölüyorsun.Allah muhabbetinizi en güzel zeminlere çeksin ve bir ömür güzellikleri ve iyilikleri yaşayın

Bence eşinizde siz de gerginsiniz bütün bu olanlar aileler yüzünden yoksa siz birbirinizi seviyorsunuz.Buradaki kimseyi dinlemeyin boşanıp boşanmama konusunda.Ne yaşadığınızı ancak siz bilirsiniz ... Umarım her şey düzelir.

Her ayrılalım sözünde eşler ayrılsaydı evli kimse kalmazdı galiba.kv kıskanç diyorsunuz ama sizde eşinizi kv kıskanıyosunuz bence.

nişanlılık döneminde zaten bunların kişiliğini biliyodunuz,demekki onu bilerek evlendiniz ve bunların başınıza geleceğinide biliyodunuz.

Şu an o kadar kötüyüm ki.. Ağlıyorum hiç kırık lar la.. ailem istememişti esimi.. bir buçuk yıllık evliyim çocuk yok..
Eşimle kavga ettik.. nişanlandigim günden beri annesi kız kardeşi bana yapmadığını bırakmadı. . Annesi daha nisanim da bana alınan yüzüğü kıskanıp oğlum bana da al diye esimi defalarca aradı. . Balayımiza Antalya ya gelmek için düğünde ağladı. . Görümcem deseniz benimle yaşıt ve bekar.. ne saçımin cit cit olduğunu bıraktı ne gözlerimin lens olduğunu nede iç çamaşırlarımi .. her yerde her yerde anlattı. . Benim çalışmam hiçbir zaman onlar için önemli olmadı. . Kv dem evlendikten sonra bile eşime sana köyden kapalı bize uygun kiz buldum dedi.... Eşim bana annesinin saçmaladigini orali olmamam gerektiğini söyledi hep.. esimi çok seviyordum inandım. .
Iki gün önce benim aileme gittik.. babamlar çok ilgili dir biraz abartır eşime sürekli şunu ye bunu ye yaptılar. . Bi de babam biraz cimri otogar da çay dahi içmedj. . Ama beni yanina cagirip paraniz varmi kizim yoksa soyle dedi.. Eşim de bugun yüzüme vurdu bunları. . Baban söyle baban böyle cimri.. bize paran var mı diye soracağına kendisi oturup bi çay içsin falan dedi.. bide bana cocuk muamelesi yapmasinlar nefret ederim dedi.. Kısaca aileme babama laf etti..
Bende kukredim yemek yaparken..
Ne kötülüklerini gördün geldin istedin verdiler hiç iki etmediler.. koluma taktiğin bilezikleri bile beraber aldık hiç sorma Dilar je istiyorsun falan dedim.. ben şerefsizim ya sen benim annema laf söylersin ben susarim dedi.. madem böyle bundan sonra Anama laf etmeyeceksin dedi.. zaten sana da sürekli kızım evlenme onunla demişti baban dedi.. bende ağlayarak şu an babamın ne kadar haklı olduğunu çok iyi anlıyorum dedim...... yatak odasına geçtim ..
Ona sofra kurmuştum ben ağlarken kolumdan tutup mutfağa götürmek istedi.. defol git deyince üzerini giyindi evden çıkmak için. . Bende işte bu kadarlik adamsın yaptığım yemeği bile yemiyorsun dedim..
Boşa na lim dedim.....
Git dilekçe yi ver o zaman dedi..bende anlaşmalı boşanma olsun yarın beraber gidip dilekçe verelim dedim.. arkasini döndü çıktı gitti..
Sofra öylece kaldı. .
Eşimi seviyorum ama son zamanlarda boşanmayi düşünür oldum..... aynı şey mi annesi sırf benim ailem açık giyindim diye bana sizin meshebiniz ne demiş ligi var. . Benim babam ona hosgeldin dememiş .. onunla otogar da çay içmemis.. ama elinden geldiğince ilgili davrandı. . Yetmiyor. . Yetmiyor.. kendi annesi ile kız kardeşinin yaptıkları bini aştı ama aynı tutuyor. . Şeytan diyor ki annesini ara ağzına geleni say..
Sabah işe gideceğim kızlar durumum öyle ki artık benimsedim ben kavgada ağlamayi
Yardım edin akıl verin ne olur psikolojim bozuldu artık bi gün mutluyum diyorum bi gün lanet olsun şununla nerden evlendim diyorum......
Bu arada eşim yeri geldi mi beni annesine savunur ..
Canimm valla ben 2 buçuk sene evli kaldım Bosandik anlasmali benimde ailem eşimi istememisti bende evdeki herseyi aileme anlatıp ellerine koz verdim suan ailemleyim ve hiç mutlu degilim beni bulanima sokup deli ettiler ilaçlarla duruyorum bende onca yasanmisliga rağmen eşimi çok seviyorum aklını karıştırmak istemem fakat çok pismanim ailem üstüme çok yükleniyor çıkmazdayim sakin ailene eşinin ailesini kotuleme sabırlı ol banada neler dediler aldırma ya seni kiskaniyolar işte ondan boyleler evlilik terapistine gidin iyi gelicek biz gitmemistik valla bosanmis biri olarak diycem şu ailenle anlasamiyosan baba evi sana dar gelir kocanida seviyosan eğer birbirinize şans verin hemen bosanma kardeşim inşallah mutlu haberlerini alırız bol sanslar

Keşke tartışmayı bu boyuta getirmeseydiniz.O anlık sinirle boşanalım demişsiniz ama büyük ihtimalle sinirler yatışınca öyle düşünmeyeceksiniz.Ama boşanma lafını her tartışmada sarfetmek evliliğinize zarar verir.
Sen haklı olarak ailesinden şikayetçisin.Belki eşin de "bak seninkiler de böyle" demek için kılı kırk yarıyordur.
Bir süre eşine ailesinden şikayet etmeyip bazı şeyleri kendi görmesini bekleyebilirsin.
Sürekli ailesine laf edersen o da altta kalmamak için seninkilerde kusur arar.
Ailesidir yanlış da olsalar yanlış demez,mutlaka savunur.O yüzden senin söylemenden çok kendi anlaması önemli.

Eşinizle birbirimizi seviyormuşsunuz, evliliğinize yazık etmeyin bence.anlıyorum bütün bunlar birikince bunalmışsınızdır tabii ama boşanmak için yeterli olduklarını düşünmüyorum.

Detaylica ileri dusunup bu insanlara bi omur katlanabilecekmisin onu dusun. Burda kimse sana bosan yada bosanma diyemez sonucunda kocanla yasayan, ailesini bilen sensin. Gordugum kadariyla esinde ailesine karsi tutumlu laf soylettirmiyor. Onlara gidip gelme desem esin sorun yaraticak ama obur turlu de susup lafi yiyeceksin mecburen. Zor bi durum allah yardimcin olsun

Esim normalde iyi evet bunu inkar edemem yukarda Allah var..
Normalde Üzerime titrer . Is yerindeyken beni 50 kere arar kahvalti yaptinmi oglen yemek yedinmi.. evde Sen çalışıyorsun der yemek yapar geçip. .
Ama işte ailesi yok mu o ailesi..
Bide babama laf ediyor gıcık. .
Aa canim yanlis yapiyyosun su an yerinde olnak isteyen kac bayan varki aceba esin ne guzrl bak yardimci oluyo saanabhem yeni evlisiniz bence ailesi kotu diye pes etme serin yerinde olsam bosanmayi dusunmek yerine esinin ailesini nebbayramda ne de normal ziyarette gitmem esinde istemiyosa seninkilere gelmesinn birbirijizden ayri gidin ama ayrilmayin

X