gozyaslari icinde soruyorum: Boşanmali miyim....

çok abartmışsınız ama doğaldır o ortam da piskolojiniz iyi değil ( doğuda görevliydiniz) adam bişi dememiş siz de ona annesi ile ilgili veryansın ediyorsunuz.. babamın huyu bu derdiniz olur biterdihemencecik bir boşanalım lafı.. siz sinirle defol git diyince adamda hazırlanınca yemeği yemiyor diye kötü ..ama adam sinirlenip bağırınca haksız yok öyle bir dünya sen de eşinde gerginsiniz hepsi bu daha ilk yıllar nedir bu hemen bi boşanalım .. sanırım istiyorsunuz ki ailesini silsin atsın bi siz olun bi siz kalın,, sizin aileniz en birinci en kıymetli o ağaç kovuğundan çıktı silsin ailesini yok öyle bir dünya siz onu o sizi idare edicek evlilik herzaman laylay olmaz ki zaten.. kaynananız densizse kocanız napsın o zaman yapıştırın cevabını sizin babanız cimriyse siz napıcaksınız eşiniz söylesin lafını ..

Bence evliliginizi bitirmeyin :KK43: esinizin ailesine karşı saglam durun istikrarli olun. onlar zaten sizin mutsuzlugunuzu istiyor birde bosanip onlari mutlu etmeyin. hatta esinizin ailesi yaninda esinize daha bir yakin olun mutlu oldugunuzu gosterin onlarda catlasinlar
Yarın gidelim adliye ye dedim tamam dedi.. bilmiyorum ne olacağını. .
Artık o kadar sıkıldım ki onun ailesinden boşanip alın oğlunu zu başınıza çalın diyesim var....

çok abartmışsınız ama doğaldır o ortam da piskolojiniz iyi değil ( doğuda görevliydiniz) adam bişi dememiş siz de ona annesi ile ilgili veryansın ediyorsunuz.. babamın huyu bu derdiniz olur biterdihemencecik bir boşanalım lafı.. siz sinirle defol git diyince adamda hazırlanınca yemeği yemiyor diye kötü ..ama adam sinirlenip bağırınca haksız yok öyle bir dünya sen de eşinde gerginsiniz hepsi bu daha ilk yıllar nedir bu hemen bi boşanalım .. sanırım istiyorsunuz ki ailesini silsin atsın bi siz olun bi siz kalın,, sizin aileniz en birinci en kıymetli o ağaç kovuğundan çıktı silsin ailesini yok öyle bir dünya siz onu o sizi idare edicek evlilik herzaman laylay olmaz ki zaten.. kaynananız densizse kocanız napsın o zaman yapıştırın cevabını sizin babanız cimriyse siz napıcaksınız eşiniz söylesin lafını ..
Ama ben eşim için ailemi ezip geçtim. .
O zaman enayi miyim ben
Ailemi karşıma aldım onunla evlenerek
Eee eşim ailesine laf dahi söylet miyorsa hak mi bu..
Evet psikoloji olarak zaten iyi değiliz ama eşim km lerce ötede olan insanlar için bana böyle yapıyor çok zoruma gitti..
Hani haksız yere laf söylesem ok ama ettiler ki söylüyorum. .
Arkamda duran yok bişey yok yapayalnız hissediyorum kendimi..

Hayır ayrı şehirlerde yiz hatta ama bi sözü bile beni deli etmeye yetiyor artık o kadar bunaldim çünkü. .
Onların evine gidince esimle yatıp uyumak istiyor eşimin babası yok gibi bişey esim i kendi eşi sanıyor saçma sapan davranışları var.. Benim elimi tutuyor sa eşim rahatsız oluyor surat aşıyor kendi de koluna girmeye çalışıyor bunaldim çok çok bunaldim görmezden gelmeye çalışıyorum ama aylarca etkisinde kalıyorum elimde değil
Senede 6 defa falan görüyorum ama daral dim anlıyorsunuz değil mi
.. her lafı her hareketi batıyor artık

Az önce özellikle konularınıza baktım kaç yıllık evlisiniz diye...1 yıllık evliymişsiniz...

Şöyle söyleyeyim bence böyle sebepten yuva yıkılmaz ama ne yapabilirsiniz duyarsızlaşabilirsiniz...
Evet aynen böyle kulak tıkayın duymayın görmeyin kaba tabirle he deyin geçin annesine kız kardeşine bilmem anlatabiliyor muyum..Onların çevresindeki insanlar da bir inanır iki inanır onların sözüne..Bir insanın ne olduğu eninde sonunda ortaya çıkıyor inanın.En son milletin diyeceği şu olur..Çok fena bir kadın ama gelini iyi Allah tan idare ediyor onca lafa söze rağmen..Yani siz kulak tıkayın böyle sebepten kendi evinizde sorun olmasına da izin vermeyin
Eşinizle bir konuşma yapabilirsiniz artık kimse kimsenin ailesi hakkında yorum yapmasın diye....Sevmişsiniz aşık olmuşsunuz anlaşıyorsunuz ama saçma sapan insnalar yüzünden (annesi ve kız kardeşi) evliliğiniz mi bitsin?

Ama ben eşim için ailemi ezip geçtim. .
O zaman enayi miyim ben
Ailemi karşıma aldım onunla evlenerek
Eee eşim ailesine laf dahi söylet miyorsa hak mi bu..

Ama eşiniz de sizinle evlenmek için ailesini karşısına almış. Böyle düşüncelere kapılırsanız daha çok zorlanırsınız. Bulunduğunuz yerdeki yaşam koşulları mı yordu sizi bu kadar? Ben de babama laf söyletmezdim ama eşime böyle bir fırsatı da vermezdim. Kayınvalidenizle görüşmek gibi bir zorunluluğunuz olmadığını unutmayın.

Oncelikle sakin ol.
Bak babana bir laf gelmesi seni ne kadar kirdi.ne olursa olsun anne baba yani atsan atilmaz satsan satilmaz.
Yeri geldiginde esin ailesine seni savunmus, bak ne guzel.buralarda ne hikayeler okuyoruz, anasinin lafiyla karisini doven mi ararsin, cocugunu aldirmaya kalkan mi arasin...
Simdi derin bir nefes al, bundan sonra annesi ne yaparsa yapsin esine laf etmek yok.birak o gorsun, gormezse de onemli degil sen kendini bozma.esini ara, hayat ikinizin evlilik ikinizin.aranizda anlasin aileleri meselelere katmayin.arkadaslarda soylemis, he deyin gecin.
Hadi canim benim uzme kendini, belli ki seviyorsun esini.

Bunları okuyunca evliligimin ilk yılları geldi aklima:mad: az çekmedim anam.anam diye :KK62: hiç bir zaman tarafını vermedi ... onlarda hep bitmesini bekledi şimdi kına yaksinlar:KK62:

Eşinizi seviyorsanız lütfen yapmayın :KK43: boşanmayın yazık edersiniz. . Üzülürsünüz. Hatta bir keresinde burada başka biri açılan bir konuda (konu sahibesi eşinden şikayet ediyordu) yorumda bulunmuştunuz, eşinizin ne kadar iyi olduğundan bahsetmiştiniz. . Bence lütfen iyi düşünün. .
Esim normalde iyi evet bunu inkar edemem yukarda Allah var..
Normalde Üzerime titrer . Is yerindeyken beni 50 kere arar kahvalti yaptinmi oglen yemek yedinmi.. evde Terlik giymeme kadar takip eder.. Geceleri göğsüne alıp uyutur. . Bir dediğimi iki etmez ne istersem elinden geldikçe yapmaya çalışır. . Sen çalışıyorsun der yemek yapar geçip. .
Ama işte ailesi yok mu o ailesi..
Bide babama laf ediyor gıcık. .

Canım bu yaşadıklarınızı birçok yeni evli çift yaşıyor. Bu sebeplerle boşanılmaz. Senin eşine eşinin annesi ve kız kardeşi hakkında konuştuğun kanaatine vardım.

Haklısın elbette ama ne olursa olsun hiç kimse ailesi hakkında konuşulsun istemez.

Bence eşinle konuş. Ailesine çok kırgın olduğunu ama onun hatırı için bundan sonra ailesi hakkında konuşmayacağını onunda senin ailen hakkında konuşmasını istemediğini söyle. Kavgalarınıza ailelerinizi karıştırmayın.

Ailesiyle de özel günler dışında görüşme. Sonuçta eviniz ayrı yeriniz ayrı değil mi? Bu gemi başka türlü yürümüyor maalesef...

Esiniz ailesine karsi sizi ezdirmiyormus, dediklerini takmiyor, size de takma diyormus, sorun ne?
Annesini mi silsin, yoksa kadinin agzini mi bantlasin, daha ne yapsin ki bu adam?
Annesinin agzindan cikandan esiniz mi sorumlu ki surekli esinize abanip, annesinin hincini cikariyorsunuz? Nisandan beri annesi boyleymis, aileniz de istememis, siz bu kadinin huyunu bile bile evlenmissiniz degil mi? O zaman simdi esinizin basinin etini yemeyeceksiniz arkadasim. Esiniz annesinin lafiyla doldurusa gelip huzurunuzu bozsaydi, durum farkli olurdu. Ama esiniz iyiymis iste, o zaman siz de annesini gormezden gelin yani.

Siz surekli adamin annesine laf atarsaniz, annesi kotu bile olsa laf soyletmez. O onun annesi sonucta, niye laf soyletsin? Size hak verip sizinle birlikte annesini yermesini mi bekliyorsunuz? Esinize cok haksizlik etmissiniz. E o da, karsilik vermek icin sizin ailenizin acigini ariyor. Ben olsam ben de boyle yapardim. Anlayin ne yaptiginizi diye. Onun annesini dilinizden dusurun oncelikle. Sonra da en ufak seyde bosanma lafini dilinize dolamayin. Siz kendiniz durumu bu derece karisik hale getirmissiniz. Esinizin dedigini yapip annesini takmasaniz bu kadar sorun olmazdi.

Oncelikle sakin ol.
Bak babana bir laf gelmesi seni ne kadar kirdi.ne olursa olsun anne baba yani atsan atilmaz satsan satilmaz.
Yeri geldiginde esin ailesine seni savunmus, bak ne guzel.buralarda ne hikayeler okuyoruz, anasinin lafiyla karisini doven mi ararsin, cocugunu aldirmaya kalkan mi arasin...
Simdi derin bir nefes al, bundan sonra annesi ne yaparsa yapsin esine laf etmek yok.birak o gorsun, gormezse de onemli degil sen kendini bozma.esini ara, hayat ikinizin evlilik ikinizin.aranizda anlasin aileleri meselelere katmayin.arkadaslarda soylemis, he deyin gecin.
Hadi canim benim uzme kendini, belli ki seviyorsun esini.
O kadar iyi geldi ki mesajın
Çok teşekkür ederim. ..
Evet esimi seviyorum hemde canımdan çok :KK43: o benim her her her şeyim :KK43:
Onunda beni sevdiğinden eminim..
Ama maalesef nankörlikte üstüne yok..
Cok kızdım ona ya kırıldım da
Muhtemelen uyuyor numarasi yapacağım o eve gelince.. Sabah ta direkt ise giderim

Şu an o kadar kötüyüm ki.. Ağlıyorum hiç kırık lar la.. ailem istememişti esimi.. bir buçuk yıllık evliyim çocuk yok..
Eşimle kavga ettik.. nişanlandigim günden beri annesi kız kardeşi bana yapmadığını bırakmadı. . Annesi daha nisanim da bana alınan yüzüğü kıskanıp oğlum bana da al diye esimi defalarca aradı. . Balayımiza Antalya ya gelmek için düğünde ağladı. . Görümcem deseniz benimle yaşıt ve bekar.. ne saçımin cit cit olduğunu bıraktı ne gözlerimin lens olduğunu nede iç çamaşırlarımi .. her yerde her yerde anlattı. . Benim çalışmam hiçbir zaman onlar için önemli olmadı. . Kv dem evlendikten sonra bile eşime sana köyden kapalı bize uygun kiz buldum dedi.... Eşim bana annesinin saçmaladigini orali olmamam gerektiğini söyledi hep.. esimi çok seviyordum inandım. .
Iki gün önce benim aileme gittik.. babamlar çok ilgili dir biraz abartır eşime sürekli şunu ye bunu ye yaptılar. . Bi de babam biraz cimri otogar da çay dahi içmedj. . Ama beni yanina cagirip paraniz varmi kizim yoksa soyle dedi.. Eşim de bugun yüzüme vurdu bunları. . Baban söyle baban böyle cimri.. bize paran var mı diye soracağına kendisi oturup bi çay içsin falan dedi.. bide bana cocuk muamelesi yapmasinlar nefret ederim dedi.. Kısaca aileme babama laf etti..
Bende kukredim yemek yaparken..
Ne kötülüklerini gördün geldin istedin verdiler hiç iki etmediler.. koluma taktiğin bilezikleri bile beraber aldık hiç sorma Dilar je istiyorsun falan dedim.. ben şerefsizim ya sen benim annema laf söylersin ben susarim dedi.. madem böyle bundan sonra Anama laf etmeyeceksin dedi.. zaten sana da sürekli kızım evlenme onunla demişti baban dedi.. bende ağlayarak şu an babamın ne kadar haklı olduğunu çok iyi anlıyorum dedim...... yatak odasına geçtim ..
Ona sofra kurmuştum ben ağlarken kolumdan tutup mutfağa götürmek istedi.. defol git deyince üzerini giyindi evden çıkmak için. . Bende işte bu kadarlik adamsın yaptığım yemeği bile yemiyorsun dedim..
Boşa na lim dedim.....
Git dilekçe yi ver o zaman dedi..bende anlaşmalı boşanma olsun yarın beraber gidip dilekçe verelim dedim.. arkasini döndü çıktı gitti..
Sofra öylece kaldı. .
Eşimi seviyorum ama son zamanlarda boşanmayi düşünür oldum..... aynı şey mi annesi sırf benim ailem açık giyindim diye bana sizin meshebiniz ne demiş ligi var. . Benim babam ona hosgeldin dememiş .. onunla otogar da çay içmemis.. ama elinden geldiğince ilgili davrandı. . Yetmiyor. . Yetmiyor.. kendi annesi ile kız kardeşinin yaptıkları bini aştı ama aynı tutuyor. . Şeytan diyor ki annesini ara ağzına geleni say..
Sabah işe gideceğim kızlar durumum öyle ki artık benimsedim ben kavgada ağlamayi
Yardım edin akıl verin ne olur psikolojim bozuldu artık bi gün mutluyum diyorum bi gün lanet olsun şununla nerden evlendim diyorum......
Bu arada eşim yeri geldi mi beni annesine savunur ..
Ailelere kapilarinizi kapatin evdede ailelerinizden konusmayin bi deneyin bakalim sizin sorununuz aileler birbiriniz drgilsiniz bence

Şu an o kadar kötüyüm ki.. Ağlıyorum hiç kırık lar la.. ailem istememişti esimi.. bir buçuk yıllık evliyim çocuk yok..
Eşimle kavga ettik.. nişanlandigim günden beri annesi kız kardeşi bana yapmadığını bırakmadı. . Annesi daha nisanim da bana alınan yüzüğü kıskanıp oğlum bana da al diye esimi defalarca aradı. . Balayımiza Antalya ya gelmek için düğünde ağladı. . Görümcem deseniz benimle yaşıt ve bekar.. ne saçımin cit cit olduğunu bıraktı ne gözlerimin lens olduğunu nede iç çamaşırlarımi .. her yerde her yerde anlattı. . Benim çalışmam hiçbir zaman onlar için önemli olmadı. . Kv dem evlendikten sonra bile eşime sana köyden kapalı bize uygun kiz buldum dedi.... Eşim bana annesinin saçmaladigini orali olmamam gerektiğini söyledi hep.. esimi çok seviyordum inandım. .
Iki gün önce benim aileme gittik.. babamlar çok ilgili dir biraz abartır eşime sürekli şunu ye bunu ye yaptılar. . Bi de babam biraz cimri otogar da çay dahi içmedj. . Ama beni yanina cagirip paraniz varmi kizim yoksa soyle dedi.. Eşim de bugun yüzüme vurdu bunları. . Baban söyle baban böyle cimri.. bize paran var mı diye soracağına kendisi oturup bi çay içsin falan dedi.. bide bana cocuk muamelesi yapmasinlar nefret ederim dedi.. Kısaca aileme babama laf etti..
Ne kötülüklerini gördün geldin istedin verdiler hiç iki etmediler.. koluma taktiğin bilezikleri bile beraber aldık hiç sorma Dilar je istiyorsun falan dedim.. ben şerefsizim ya sen benim annema laf söylersin ben susarim dedi.. madem böyle bundan sonra Anama laf etmeyeceksin dedi.. zaten sana da sürekli kızım evlenme onunla demişti baban dedi.. bende ağlayarak şu an babamın ne kadar haklı olduğunu çok iyi anlıyorum dedim...... yatak odasına geçtim ..
Ona sofra kurmuştum ben ağlarken kolumdan tutup mutfağa götürmek istedi.. defol git deyince üzerini giyindi evden çıkmak için. . Bende işte bu kadarlik adamsın yaptığım yemeği bile yemiyorsun dedim..
Boşa na lim dedim.....
Git dilekçe yi ver o zaman dedi..bende anlaşmalı boşanma olsun yarın beraber gidip dilekçe verelim dedim.. arkasini döndü çıktı gitti..
Sofra öylece kaldı. .
Eşimi seviyorum ama son zamanlarda boşanmayi düşünür oldum..... aynı şey mi annesi sırf benim ailem açık giyindim diye bana sizin meshebiniz ne demiş ligi var. . Benim babam ona hosgeldin dememiş .. onunla otogar da çay içmemis.. ama elinden geldiğince ilgili davrandı. . Yetmiyor. . Yetmiyor.. kendi annesi ile kız kardeşinin yaptıkları bini aştı ama aynı tutuyor. . Şeytan diyor ki annesini ara ağzına geleni say..
Sabah işe gideceğim kızlar durumum öyle ki artık benimsedim ben kavgada ağlamayi
Yardım edin akıl verin ne olur psikolojim bozuldu artık bi gün mutluyum diyorum bi gün lanet olsun şununla nerden evlendim diyorum......
Allahaşkına ne demek sana kapalı köyden bir kız buldum demek. Böyle insanların yatacak yerleri yok yemin ediyorum. Bence boşanmalısın en azından geri adım atmamalısın hatasını anlarsa ne ala ama anlamazsa zaten yapacak birşey yok. Ama dediğim gibi senin geri adım atmaman gerekiyor.

Suan sadece bir kizginlik ani sanirim esinizde normalde meslektaslarina gore fazlasiyla ilimli anladigim kadaryla mutlu bir evliliginiz varken aileleri anlasipta kendi evliliginizden uzak tutma imkani varken aklina ilk ayriligin gelmesi olmamis bence sakinlesip esini karsina alip konusman ve bircok arkadasin dedigi gibi ailesini biraz idare etmen gerekiyor evliligin guzel gidiyorsa ve esin yanindaysa diger herseyi bosvermen gerektigini dusunuyorum:KK50:

her tartışmada boşanmayı teklif etmeyin snra bigun bnm gbi eşiniz sizi boşama sınırına kadar gelir benden soylemesi çocuk oyuncagı degil

Ne kadar kötü olursa olsun sen onun ailesini kötüledikçe, o da senin ailende açık aramaya başlıyor
bunu farkettim ben.
Artık o eziklik psikolojisinden mi kaynaklanıyor yoksa seni susturmak için çare arayışından mı bilmiyorum..:KK14:

Ölmüşler gibi düşünüp yoklarmış gibi yaşamaya çalıştığımda daha iyi oldum ben..
Sana da tavsiye ederim..

Görüşme haz etmediğin insanlarla. Sevilmediğim yerde işim yok de.
Çık işin içinden. görüşmeyip kötülemeyi de bıraktığında eşinin kafasına dank edecek.
Huzur bulunca hiç görüş, konuş baskısı yapmayacak emin ol..

Boşanmayı düşünmek için erken diyorum..

Ne kadar kötü olursa olsun sen onun ailesini kötüledikçe, o da senin ailende açık aramaya başlıyor
bunu farkettim ben.
Artık o eziklik psikolojisinden mi kaynaklanıyor yoksa seni susturmak için çare arayışından mı bilmiyorum..:KK14:

Ölmüşler gibi düşünüp yoklarmış gibi yaşamaya çalıştığımda daha iyi oldum ben..
Sana da tavsiye ederim..

Görüşme haz etmediğin insanlarla. Sevilmediğim yerde işim yok de.
Çık işin içinden. görüşmeyip kötülemeyi de bıraktığında eşinin kafasına dank edecek.
Huzur bulunca hiç görüş, konuş baskısı yapmayacak emin ol..

Boşanmayı düşünmek için erken diyorum..

Aynen katılıyorum...

O kadar iyi geldi ki mesajın
Çok teşekkür ederim. ..
Evet esimi seviyorum hemde canımdan çok :KK43: o benim her her her şeyim :KK43:
Onunda beni sevdiğinden eminim..
Ama maalesef nankörlikte üstüne yok..
Cok kızdım ona ya kırıldım da
Muhtemelen uyuyor numarasi yapacağım o eve gelince.. Sabah ta direkt ise giderim

Evlenmeden önce iki tarafın ailesi de istememiş tamam. Yalnız babanızın otogarda çay içip içmemesi eşinizi alakadar etmez. Onun annesinin siz evlendikten sonra hala eşinize birilerini ayarlamak istemesiyle de kıyaslanamaz. Biri babanızın hiç kimseyi ilgilendirmeyen karakter özelliği, hatta karakteri öyle olmasına rağmen sizin maddi yardıma ihtiyacınız olup olmadığını sormuş. Bunun kıymeti bilinmeli bence eşiniz tarafından, eleştirmenin aksine.

Bir de siz ailesini eleştirdiğiniz için o da sizin ailenizin açığını arıyor denmiş, normal bir şey mi bu yani? Aramış bulamamış ona rağmen laf söylemiş, hiç de hoş bir davranış değil. Normal de değil.

Bir de eşinizin ailemi takma demesini ben nimetten saymıyorum kişisel olarak, madem şerefsiz miyim aileme laf söyletiyorum demiş, aynısını eşine laf söyletmek açısından da düşünebilir bence. Yapması gereken ailesiyle görüşmemekten çok daha kolay, ailesini umursamamak yerine bir daha eşim hakkında böyle konuşmayacaksınız derse olur biter. Herkes kolay mı anneye laf söylemek falan diyor ben anlayamadım o kısmı, ailem eşime bu kadar açık bir saygısızlık yaparsa uyarırım, laftan anlamıyorlarsa daha sert uyarırım. Eşime takma demem yani, ben umursuyorum sana laf edilmesini ve uyardım derim. Bu eş olarak onun sorumluluğu.

Eşinizin ailesinin yüzüne bir şey dememeliymişsiniz saygısızlık diye, eşinize de dememeliymişsiniz üzülür diye, peki siz ne yapacaksınız? Tepkilerden çekinip tepkisiz kalmak erdem değil bana göre.

Ama eşinizi anlatışınızdan anladım ki, karakterinin zayıf olduğu kısımlar da olsa her insan gibi, sevgisini hissediyor ve onun tarafından hor görülmüyorsunuz. Bu durumda yapmanız gereken sakince elmalarla armutları karıştırmaması gerektiğini, ailenizin eşinize bir saygısızlıkta bulunduğu durumda sizin ailenizi sertçe uyaracağınızı, ama onda bunu göremediğiniz için söylenmenizin doğal olduğunu açıklamak. Siz evlendikten sonra da ailenizin eşinize saygısız hiçbir davranışının olmadığını ama ailesinin tam zıttı davranışlar sergilediğini söyleyin.

Umarım tüm sorunlarınızı çözer, mutlu yaşantınıza devam edersiniz eşinizle.

Boşa na lim dedim.....
Sofra öylece kaldı. .
evli değilim ama öyle kaynanam ve görümcem olsa saçlarını yolardım :KK11: ama eşimi gerçekten seviyorsam kimseyi görmem duymam diye düşünüyorum

X