• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Gözünde kaymamı var, gelişimindenmi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Asude05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
75
1
86
Amasya
Oğlum 1.5 yaşında. Zaman zaman farklı bakıyo sanki gözleri kayıyo gibi. Gelişimiyle alakalı olabilirmi yoksa gözünde problemmi var. Şimdi dra götürmek istesem durmaz sıkıntı benim için. Bi fikir alayım dedim.

Son düzenleme:
Oğlum 1.5 yaşında. Zaman zaman farklı bakıyo sanki gözleri kayıyo gibi. Gelişimiyle alakalı olabilirmi yoksa gözünde problemmi var. Şimdi dra götürmek istesem durmaz sıkıntı benim için. Bi fikir alayım dedim.

Bebeklerde göz kasları tam gelişmediği için, gözleri tam kontrol edemezler ve bu tür göz kaymaları 3 yaşına kadar sürebilir.
Bence bu durum çok normaldir ama için rahat değilse, bebeğini doktora götürünce durumunu bir anlat. Gerekirse seni göz doktora yölendirir.
Ama bence gerek yoktur.

canım mutlaka doktora götür benim kızımda da şaşılık var gibiydi herkes normal dedi geçen sene doktora götürdüm kızımda şaşılık değil göz tembelliği çıktı göz iyi seçemediği için göz sabitlenemiyor ve şaşı gibi duruyormuş doktor iyi ki önemsedin erken önlem aldık dedi şimdi gözlük kullanıyor ve günde 3 saat göz bandı kullanıyorum..bu tür durumları önemseyin arkadaşlar...

mutlaka götürmelisin cnm arkadaşımda kızını götürdü gizli kayma var demiş 4 yaşına kadar tedavi edilmeliymiş

benım oğlumdada göz kayması var..gecen hafta ay kontrolunde dru bı göz druna goturursen iyi olur dedi..hatta biz medicalparka gidiyoruz göz muayenesini burada değil göz hastanesind eyaptır dedi..ama bana herkes daha kucuk sasılık normal dıyordu 9 aylık oğlum..bende bı ara gıderim diyodum önemseyip bı an önce götürsem çok ıyı olacak

benim kızımın gözlerindede var..
tabi ekstradan motor gelişimi de çok gerideydi bizimki 2 yaşında hala yürüyemiyor...
bizimkisi beyin gözleri yönetemediği için kayıyor...
yani sizde beyinde sorun çıkmaz ama mutlaka bi dr un görmesi lazım..
biz gözlük kullanıyoruz bazı egzersizleri var onları yapıyoruz...
sen yine de bi göster geç kalmasın...
zaten oyuncaklarla bakıyolar bi şekilde bakarlar...
biraz zor olur ama için rahat olur..
sağlıklı günler diliyorum...

canım mutlaka doktora götür benim kızımda da şaşılık var gibiydi herkes normal dedi geçen sene doktora götürdüm kızımda şaşılık değil göz tembelliği çıktı göz iyi seçemediği için göz sabitlenemiyor ve şaşı gibi duruyormuş doktor iyi ki önemsedin erken önlem aldık dedi şimdi gözlük kullanıyor ve günde 3 saat göz bandı kullanıyorum..bu tür durumları önemseyin arkadaşlar...

göz bantı nasıl bişey canım... benim kızın da günde yarım saat gözlerini kapatıyoruz ben normal pamukla kapatıyorum çok zor oluyor...

göz bantı nasıl bişey canım... benim kızın da günde yarım saat gözlerini kapatıyoruz ben normal pamukla kapatıyorum çok zor oluyor...

eczanelerde satılıyor cocuklar için bandın iç kısmında siyah bant var ki hiçbir şekilde ışık almıyor bandın üzerinde şekiller var kalp güneş ve kelebek bu da kızımın ilgisini çekiyor pamuktan daha sağlıklı ve daha eğlenceli canım bence dene :)) çok geçmiş olsun...

benim oğlumda birbucuk yaşında ve tek gözünde hafif kayma var bu hafta göz hastanesine götürcem bakalım inşallah gözlük kullanmak zorunda kalmaz.takcağını hiç sanmıyorum çünkü.yazarım gelince..

bugün doktora gittik göz hastanesine daha dogrusu şaşılık dahi tüm göz fonksiyonlarını tarayan bi aletle ölçüm yapıldı ve herşey çok iyi çıktı.oğlumun burun yapısı üst taraftan biraz yassı olldugu için gözde yalancı şaşılık yapıyomuş çoğu çocuktakide böyleymiş.yüzü değiştikçe kilo aldıkcada düzüelcekmiş.çok şükür gözlük falanda vermedi..

eczanelerde satılıyor cocuklar için bandın iç kısmında siyah bant var ki hiçbir şekilde ışık almıyor bandın üzerinde şekiller var kalp güneş ve kelebek bu da kızımın ilgisini çekiyor pamuktan daha sağlıklı ve daha eğlenceli canım bence dene :)) çok geçmiş olsun...
teşekkür ederim canım o gün sana sorduğumda cevabını beklemeden eczanededir nasılsa diye eczaneye koştum roll-on diye bir markanınkini aldım...
o varmış sadece...
bizimkisi beyaz bir bant onunla kapatıyoruz...
faydası oluyordur inşallah... elimdeki kutular bitince bu kez sizinki gibi siyah olana akayım... çok teşekkürler canım...

Back