- 24 Ekim 2012
- 8.286
- 9.877
- 248
- Konu Sahibi okeanoss00
-
evet canim sanaydi bu sorum :)
anladim kolaya benziyo bu islemde iste insan genede korkuyo peki nerde oldun ameliyatini?
geri gelme ihtimali oluyomu miyoplugun cok cok gecmis olsun sana umarim kanlanmada cabucak geci verir..
Geçmiş olsun. Çok net görmen harika olmalı..
Cesaretim hiç yok o kadar özeniyorum ki gözlüğe mahkum olmayan insanlara..
Ama cesaret edemiyorum şu ameliyat.
Ameliyat anı geçer gider bir şekilde hadi ( tehlike ayrı korkutuyor da), asıl sonrası korkutuyor beni..
Ablam oldu başlarda oh be dünya varmış dedi. Ama sonra yine azar azar bozulmaya başladı.
Yani gözlük takmıyor ama sıfır da kalmadı..
Benim korkum göz ameliyatı bir kez kaldırır çok hassas diyorlar ilerde başka bir sorunum olursa ne yaparım diye..
Ve aklımı karıştıran soru: Gözlüklü doktorlar niye bu kadar çok hala?
Geçmiş olsun. Çok net görmen harika olmalı..
Cesaretim hiç yok o kadar özeniyorum ki gözlüğe mahkum olmayan insanlara..
Ama cesaret edemiyorum şu ameliyat.
Ameliyat anı geçer gider bir şekilde hadi ( tehlike ayrı korkutuyor da), asıl sonrası korkutuyor beni..
Ablam oldu başlarda oh be dünya varmış dedi. Ama sonra yine azar azar bozulmaya başladı.
Yani gözlük takmıyor ama sıfır da kalmadı..
Benim korkum göz ameliyatı bir kez kaldırır çok hassas diyorlar ilerde başka bir sorunum olursa ne yaparım diye..
Ve aklımı karıştıran soru: Gözlüklü doktorlar niye bu kadar çok hala?
Benim ameliyata ikna olmamdaki en büyük etken doktorumun 7 yıl önce lazer ameliyatı olmasıydı. Lens kullaniyordum artik gözüm lensi kabul etmemeye başladı gözlük ya da ameliyat arasında tercih yapmam gerekiyordu ameliyati seçtim keşke daha önce olsaymisim cok pismanim bu nedenle dedi. Inşallah bozulmaz benimki de. Muayene de sifirlandigini soyledi doktor. Yarın yine kontrolüm var. Katarakt ameliyati vs gibi durumlarda lazer ameliyati olmus olmak sorun degil oyle olsa ben olmazdim dedi.Bakalım inşallah bundan sonrası iyi olur. Aslına bakarsaniz ileriki yaşları düşünmedim ben hic yaşam kalitemi yükseltmekti amac yaslandiktan sonra gozluk taksam cok da önemli degil :)
Ben onu devlette bi'doktora sormuştum. Sonuçta ameliyat bu gözlük takma ihtimalim varken neden ameliyat olayım demişti. Bana da gözün 3-4 olmadığı sürece çizdirme sakın demişti gerek yokmuş
Bana soruyorsunuz sanırım. Benim sağ gözüm de 1.75 miyop 0.25 astigmat sol gözümde 1.50 miyop 0.75 astigmat vardı. Astigmat yaşam kalitemi çok etkiliyodu burnumun ucunu goremiyorum derler ya oyleydim. Uyusturucu damla sikiyorlar goze ameliya esnasinda baski hissi disinda bir sey hissetmiyorsunuz acı yok yani.
Ya sen de haklısın..
Ama hala korkuyorum.
O doktor beni de rahatlatabilir mi acaba
Ben de gözlüksüz görmek istiyorum
Otobüs numaralarını en uzaktan tanımak istiyorum..
Geçmiş olsun bende çok isteyip cesaret edemeyenlerdenimhalam oldu bir gözü uyusmadi operasyon sirasinda her şeyi hissetmiş ben ondan çok korkuyorum ayrıca bir arkadasiminda basina gelmiş ayni şey bide astigmatim var demissiniz bende de var operasyondan sonra astigmatta düzenliyor mu eskiden olmuyordu
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben onu devlette bi'doktora sormuştum. Sonuçta ameliyat bu gözlük takma ihtimalim varken neden ameliyat olayım demişti. Bana da gözün 3-4 olmadığı sürece çizdirme sakın demişti gerek yokmuş
astigmat sıfırlanmıyor diye biliyodum sıfırlanıyomuymuş yahuözelde muayene olmuştum lazer için astigmatım var 1.25 doktor düşürülebilir numara demişti
Kızlar ben geçtiğimiz perşembe günü Femto-Lasik yöntemiyle lazer ameliyatı oldum. Görüşümde bir problem yok çok şükür gayet net görüyorum lakin sol gözümde çok büyük bir kanlanma var, geçmiyor, batma var biraz da puslanma. Sağ gözüm hiç ameliyat olmamış gibi iyi maşallah. Bu kanlanma ne zaman geçer? Doktor basınçtan olmuş normal kendi kendine geçer extra bir ilaca gerek yok dedi ama o kadar büyük ki aynaya bakamıyorumBenim gibi sorun yaşayan var mı?
Benim astigamtim olduğu için cidden görüşüm cok kötüydü. Yari kör geziyordum ben gözlüksuz sinemaya gidemiyordum. Gözlük yoksa tvdeki insanlarin suratlarini secemiyordum. Kac arkadasim vardir gormeyip yanindan gectigim selam vermedim diye bana kusen. Alnimin ortasindaki kirisiklik da cabasi gorebilmek icin gozlerimi kisiyiordum. Genc yasta kirisigim oldu :)) Illa 3 -4 numara olması gerekmiyor. Ben bu numaralarla da gormuyordum goz yapisiyla alakali sanirim. Pisman degilim simdilik su kanlanma da geçerse süper olacak :)
off valla cesaretinize hayran kaldım.ben yapamam valla.
gözlerim eksi 2.evde gözlük dışarıda lens kullanıyorum.artık bu durumdan sıkılıyorum ama başka çaremde yok.normalde kimseyi detaylıca göremiyorum.arabaların numaralarını falan filan.görmemenin en kötü yanı ne biliyormusunuz?
ben bu komiklikleri çok ama çok yaşadım.
mesela karşımdakı biri birşey söylüyor falan filan.ben bana söylediğini düşünüyorum anında cevaplıyorum sonra farkediyorum ki soru bana değil başka birine sorulmuş veya karşıda ki insan soru soruyar cevap vermiyorum.meğerse kadın bana soru soruyormuş bende yanımdakı bayana soru sordular sanıyorum.böyle şeyleri sık sık yaşıyorum ve rezil oluyorum.
ameliyat istiyorum ama korkuyorum açıkçası.ya görmemi kaybedersem allah korusun.kaş yaparken göz çıkartırım.pişman olacağımdan hayatımın kararacağından korkuyorum.
merak ettim.bu lazeri yaparken ne gibi ağrılar oluyor.dayanılmaz ağrılar oluyor mu?yazarken bile titriyorum korkudan.ben herhalde oracıkta kalp krizi geçiririm.
Dogustan iki gozumdede katarakt vardi.yasim beklendi ameliyat icin. 19 yasinda ilk bir gozumden oldum. Oyle simdiki gibide degil3 yerden igne vurup uyusturdular.allah im o ne aciydi normalde burnunun ucunu zor goren ben tek gozle dunya yi gorur olmustum:) 20 gun sonra ikinci gozum yapildi.bu sefer ellerimi kayislamislardi ignenin acisindan saldirmayayim diye:) 3 gun sonra bir uyandim gozum akiyor sismis ve kan oturmustu. Hemen gittim doktor bir damla verdi.cok sukur gecti. Sonra katarakt bir daha tekrarladi ama ameliyat o kadar basit olduki.suan uzagi cok iyi goruyorum. Ama maalesef yakinim 4.75 yakin gozlugu kullaniyorum. Lazerle caresi var ama doktor 1,5 ay aci cekmeyi goze alabiliyorsan yapalim demisti. Yokkk cesaret edemiyorum sise dibi gozluklerimle mutluyum ben...
Sizede cokkk gecmis olsun insallah iyilesirsiniz bir an once..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?