Gözlerine lazer ameliyatı olanlar yardımcı olabilir mi?

evet canim sanaydi bu sorum :)
anladim kolaya benziyo bu islemde iste insan genede korkuyo peki nerde oldun ameliyatini?
geri gelme ihtimali oluyomu miyoplugun cok cok gecmis olsun sana umarim kanlanmada cabucak geci verir..

Istanbul'da Bayrampaşa Göz Hastanesi'nde oldum. Gözlerin tekrar bozulma ihtimali % 3 dedi doktor eski numarasına gelmez bu ihtimal olsa bile dedi. Iyi dileklerin için çok teşekkür ederim :)

Geçmiş olsun. Çok net görmen harika olmalı..
Cesaretim hiç yok o kadar özeniyorum ki gözlüğe mahkum olmayan insanlara..

Ama cesaret edemiyorum şu ameliyat.
Ameliyat anı geçer gider bir şekilde hadi ( tehlike ayrı korkutuyor da), asıl sonrası korkutuyor beni..

Ablam oldu başlarda oh be dünya varmış dedi. Ama sonra yine azar azar bozulmaya başladı.
Yani gözlük takmıyor ama sıfır da kalmadı..

Benim korkum göz ameliyatı bir kez kaldırır çok hassas diyorlar ilerde başka bir sorunum olursa ne yaparım diye..

Ve aklımı karıştıran soru: Gözlüklü doktorlar niye bu kadar çok hala?

Benim ameliyata ikna olmamdaki en büyük etken doktorumun 7 yıl önce lazer ameliyatı olmasıydı. Lens kullaniyordum artik gözüm lensi kabul etmemeye başladı gözlük ya da ameliyat arasında tercih yapmam gerekiyordu ameliyati seçtim keşke daha önce olsaymisim cok pismanim bu nedenle dedi. Inşallah bozulmaz benimki de. Muayene de sifirlandigini soyledi doktor. Yarın yine kontrolüm var. Katarakt ameliyati vs gibi durumlarda lazer ameliyati olmus olmak sorun degil oyle olsa ben olmazdim dedi.Bakalım inşallah bundan sonrası iyi olur. Aslına bakarsaniz ileriki yaşları düşünmedim ben hic yaşam kalitemi yükseltmekti amac yaslandiktan sonra gozluk taksam cok da önemli degil :)

Son düzenleme:

Ben onu devlette bi'doktora sormuştum. Sonuçta ameliyat bu gözlük takma ihtimalim varken neden ameliyat olayım demişti. Bana da gözün 3-4 olmadığı sürece çizdirme sakın demişti gerek yokmuş

Ya sen de haklısın..
Ama hala korkuyorum.
O doktor beni de rahatlatabilir mi acaba

Ben de gözlüksüz görmek istiyorum
Otobüs numaralarını en uzaktan tanımak istiyorum..

Ben onu devlette bi'doktora sormuştum. Sonuçta ameliyat bu gözlük takma ihtimalim varken neden ameliyat olayım demişti. Bana da gözün 3-4 olmadığı sürece çizdirme sakın demişti gerek yokmuş

Benim 3,5..
Evet korkuyorum ameliyat sonuçta tüm sorumluluğu alarak yatmak korkutuyor.
Ama uzağı görememek, otobüsleri kaçırmak üzücü.
Bana gözlüklerim yetmiyor artık numaram yine büyüdü diye dr a gitmekten kaçıyorum

Geçmiş olsun bende çok isteyip cesaret edemeyenlerdenim halam oldu bir gözü uyusmadi operasyon sirasinda her şeyi hissetmiş ben ondan çok korkuyorum ayrıca bir arkadasiminda basina gelmiş ayni şey bide astigmatim var demissiniz bende de var operasyondan sonra astigmatta düzenliyor mu eskiden olmuyordu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya sen de haklısın..
Ama hala korkuyorum.
O doktor beni de rahatlatabilir mi acaba

Ben de gözlüksüz görmek istiyorum
Otobüs numaralarını en uzaktan tanımak istiyorum..

Bence rahatlatabilir :))) ameliyat sonrasi eve dönerken araba plakalarını bağıra bağıra okudum gülerek :)) öndeki arabanin plakasini bile goremiyordum ben :)

Canım hic hissetmiceksin diye bir sey yok ki. Yapılanları hissediyorsun tabiki ama canın acimiyor. Uyusturucu damlayı siktiktan sonra gözlerimi kirpabiliyorum diye cok sasirmistim kirparsin tabiki aci hissetmemen icin bu dediler bana. Korkma yani. Astigmatim da duzelmis doktor oyle dedi. Muayene de yazıları okuttu ufaciklari bile okudum :)) Artık astigmatin da çözümü var.

Benim astigamtim olduğu için cidden görüşüm cok kötüydü. Yari kör geziyordum ben gözlüksuz sinemaya gidemiyordum. Gözlük yoksa tvdeki insanlarin suratlarini secemiyordum. Kac arkadasim vardir gormeyip yanindan gectigim selam vermedim diye bana kusen. Alnimin ortasindaki kirisiklik da cabasi gorebilmek icin gozlerimi kisiyiordum. Genc yasta kirisigim oldu :)) Illa 3 -4 numara olması gerekmiyor. Ben bu numaralarla da gormuyordum goz yapisiyla alakali sanirim. Pisman degilim simdilik su kanlanma da geçerse süper olacak :)

Son düzenleme:
astigmat sıfırlanmıyor diye biliyodum sıfırlanıyomuymuş yahuözelde muayene olmuştum lazer için astigmatım var 1.25 doktor düşürülebilir numara demişti

astigmat sıfırlanmıyor diye biliyodum sıfırlanıyomuymuş yahuözelde muayene olmuştum lazer için astigmatım var 1.25 doktor düşürülebilir numara demişti

Benim sifirlanmis valla :) süper görüyorum :) zaten lazerle ilgili yazıları okursan astigmatin lazerle tedavi edilebilecegi yaziyor :)

off valla cesaretinize hayran kaldım.ben yapamam valla.
gözlerim eksi 2.evde gözlük dışarıda lens kullanıyorum.artık bu durumdan sıkılıyorum ama başka çaremde yok.normalde kimseyi detaylıca göremiyorum.arabaların numaralarını falan filan.görmemenin en kötü yanı ne biliyormusunuz?
ben bu komiklikleri çok ama çok yaşadım.
mesela karşımdakı biri birşey söylüyor falan filan.ben bana söylediğini düşünüyorum anında cevaplıyorum sonra farkediyorum ki soru bana değil başka birine sorulmuş veya karşıda ki insan soru soruyar cevap vermiyorum.meğerse kadın bana soru soruyormuş bende yanımdakı bayana soru sordular sanıyorum.böyle şeyleri sık sık yaşıyorum ve rezil oluyorum.
ameliyat istiyorum ama korkuyorum açıkçası.ya görmemi kaybedersem allah korusun.kaş yaparken göz çıkartırım.pişman olacağımdan hayatımın kararacağından korkuyorum.
merak ettim.bu lazeri yaparken ne gibi ağrılar oluyor.dayanılmaz ağrılar oluyor mu?yazarken bile titriyorum korkudan.ben herhalde oracıkta kalp krizi geçiririm.

Dogustan iki gozumdede katarakt vardi.yasim beklendi ameliyat icin. 19 yasinda ilk bir gozumden oldum. Oyle simdiki gibide degil 3 yerden igne vurup uyusturdular.allah im o ne aciydi normalde burnunun ucunu zor goren ben tek gozle dunya yi gorur olmustum:) 20 gun sonra ikinci gozum yapildi.bu sefer ellerimi kayislamislardi ignenin acisindan saldirmayayim diye:) 3 gun sonra bir uyandim gozum akiyor sismis ve kan oturmustu. Hemen gittim doktor bir damla verdi.cok sukur gecti. Sonra katarakt bir daha tekrarladi ama ameliyat o kadar basit olduki.suan uzagi cok iyi goruyorum. Ama maalesef yakinim 4.75 yakin gozlugu kullaniyorum. Lazerle caresi var ama doktor 1,5 ay aci cekmeyi goze alabiliyorsan yapalim demisti. Yokkk cesaret edemiyorum sise dibi gozluklerimle mutluyum ben...
Sizede cokkk gecmis olsun insallah iyilesirsiniz bir an once..

geçmiş olsun öncelikle benim annem lazer yaptırmıştı numarası baya büyüktü gözünün az çok hatırlıyorum baya zaman geçti üzerinden kanlanma var mıydı hatırlamıyorum ama gözünde batma vardı doktor damla vermişti hatta gözüm çok kuruyor diye şikayet ediyordu onu kullanıyordu sürekli kuruluğuna da iyi geliyordu burdan yardımcı olabilir miyiz bilmiyorum ama doktora bir görün derim ben yoksa bi sorun olduğunu düşünmüyorum için rahat etsin en azından

Nisan ayinda oldum LASIK goz ameliyati.
Kanlanma 1 hafta icinde hizla iyilesti, bayagi hafifledi. Ama benim antibiyotigin yanisira kizariklik ve sislik icin de damlam vardi. Batma icin cok sik suni gozyasi kullan. Ben her yarim saatte bir kullandim 1 hafta boyunca.

Benim gozlerim -5 derece miyoptu. Bu ameliyata mucizevi ameliyat diyorum ben. Hem kisacik, hem aninda sonuc. Gayet sikintsiz bir operasyon.Tek goz 1 dakika kadar surdu, ameliyat biter bitmez gorebiliyorsunuz. Hele ki eve gidip birkac saat uyuyup uyaninca yeniden dogmus gibi oluyor insan. Ben cok memnunum. Lenslerden de gozluklerden de bikmistim.

Bende sizinle ayni durumdayim astigmat yok ama miyopum 1.75 ne gozluk ne lens takiyoerum.Belki ilerlemistir simdi.Karsidan biri gelse secemiyorum yuzunu.Size kaca patladi amelyat

Ameliyat olan arkadaslar gozluk yada lensi takmadiginizda basiniz agriyomuydu
Benim gozlerim 2.25 gozluk takmayinca basim cok agriyo yani amelyattan sonra tam sifirlanmassa yine basim agrirmi ki

Gözünüzü kaybetme riskiniz 0.1 bu risk günlük hayatımızda da var gozumuze bir sey de batabilir kaza gecirebiliriz. Bu nedenle 99.9 iyi olma ihtimalini düşünerek ameliyat oldum ben. Gorme hissi bambaska bir sey yasamayan anlayamaz. Ameliyat sirasinda dayanilmaz bir agri yok. Aslında agri hissi yok baskı var. Araba hiz yaptığında koltuga geri yaslanmaniz gibi düşünün alet vakumluyor goz kokunuzde baskı hissediyosunuz bu kadar. Acı yok.

Allah sifa versin size de iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim. Bana uyusturucu damla damlattilar igne vurmadilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…