Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

Lavanta suyu veya gül suyuyla yapabilirsin. Yüzüne rahatça sürebileceğin kıvamda yapabilirsin, akşam yaparsan pirinç kepeği yağı vs.. hangi yağlardan kullanıyorsan onları sürebilirsin. Sabah sadece nemlendiricini veya güneş koruyucunu kullanabilirsin. :)

Baobab yağını kullanmadım bende, ama çok övüyorlar. Hindistan cevizi yağını dolabımdan eksik etmeyi hiç düşünmüyorum. Diğer kullandığım yağlardanda memnunum. :) Birde firma ismini vermemeye dikkat edelim. :)

Ben geçen yıldan beri 6 ay olmuştur bu yağları kullanıyorum. Göz çevrene, hindistan cevizi yağı, kara üzüm çekirdeği ve macadamia yağını kullanabilirsin. Pirinç ve narıda karıştırıyorum yüzüme boynuma sürüyorum, masaj yaparak, hatta göz çevreme de sürüyorum hiç bir sorun olmuyor. Ama sabah kalktığında mutlaka yüzünü aldığın sabunlarla temizle ve güneş koruyucu mutlaka kullan. Yağları sürerken çene altıma getirmemeye çalışıyorum sadece. Yağları direkt güneş görmeyen bir dolaba, banyo dolabı veya kendi odanda bir köşen varsa oraya koyabilirsin. :)

Çene altına neden sürmediğini öğrenebilir miyim?
Ben mümkünse tüm boynuma hatta dekolte kısmıma bile sürmeye çalışıyorum.

Bir de macadamia kremini en verimli asıl kullanabilirim yardımcı?
Hindistan cevizi yağı sadece göz çevresi için mi kullanılıyor tam olarak kullanım amacı hakkında bilgi verirsen çok sevinirim.

Bu bakımlara başlamadan önce bebak acı badem sütüylü yüzümü temizliyordum. Çenemede sürüyordum o zamanlar. Ama bu belki bende geçerli olan bir durumdur ve bebak zaten böyle birşey yapıyormuş. 2 tane siyah tüy oluştu çenemde. O günden sonra çeneme birşey sürmeye korkuyorum. :) Ama yağları, güneş kremini tüm yüzüme, boynuma, bazen dekolte bölgesine de uyguluyorum. Çene hariç. :)
Hindistan cevizi yağını ben özellikle saçım için kullanıyorum. Bakımlarıma mutlaka ekliyorum ve saçımı yıkadıktan sonra nemliyken uçlarına çok az bir miktar uyguluyorum ve ciltte kırışıklıklarda etkisini gören arkadaşlar olmuş. Ben cilde fazla düzenli kullanmadım, unutuyorum, arada kullanıyorum. Ama düzenli kullanacağım inşallah.

Alıntı yaparak genel faydalarınıda paylaşıyorum.
Hindistan cevizi yağı, kozmetolojik olarak çok faydalı bir yağdır. Hindistan cevizi yağı saç bakımı için kullanılan yağlar içerisinde kuru yıpranmış boyalı saçlara en iyi gelen yağdır, saçınız kuruyken, bu yağı uygulamanız tavsiye edilmektedir. Ayrıca badem yağıyla çok iyi uyum göstermektedir.
Çok hafif bir yağ olduğu için vücudunuzu yüzünüzü, dudaklarınızı nemlendirmekte kullanabilirsiniz. Yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.
Alıntıdır.

kızlar bu ürünlerin hangilerini buzdolabına koymamız gerekiyordu acaba bileniiz var mı..bir delady e noldu biliyoru msunuz? hesabı geçici olarak pasifmiş

Çok teşekkür ederim.

Oy sizin bilgi alışverişinize kurban olayım ben

Ben kullanıyorum çok kolay emilen ve cildi aydınlatan rengini açan bir yağ diyebilirim. Ama bir konuda lütfen dikkat et çok sık bakım yapmak iyi değildir. Bakımlarını belirli bir rutine oturt (haftada maksimum 3-4 gece gibi) o şekilde uygula mesela bir gün bakım yap bir gün yapma gibi..

Maalesef bebak acı badem sütü losyonu olarak isimlenen üründe böyle bir sıkıntı mevcut.
Ki içeriğine özellikle dikkat çekmek istiyorum ''Bebak Acı Badem Sütü: acı badem esansı, balmumu, vazelin likit, lanolin, boraks''
Vazelin bir petrol yan ürünüdür, içeriğinde likit parafin, sıvı vazelin, vazelin likit yazan ürünleri kullanmamanızı öneririm. Patrol türevlerini içeren bu ürünler uzun vadede ciltlere ciddi hasarlar verecek. Ayrıca bebe yağı diye tabir edilen yağ yine likit parafin yada diğer adıyla sıvı vazelindir, lütfen bebeklere bu ürünü uygulatmayın!

Macadamia yağına gelirsek ben genelde sade olarak uyguluyorum cildime, göz çevrem dahil. Bazen lavanta yağı ile karıştırıp uyguluyorum hem cildime hem saç derime.
Hindistan cevizi yağını sıklıkla saç bakımında kullanıyorum, sade olara uçlarına sürüp gece saçımda kalıp sabah yıkadığım zamanlarda oluyor karışım yaparak uyguladığım zamanlarda.
Özellikle son 2 aydır kullandığım karışım : (Lavanta yağı+ hindistan cevizi yağı+ macadamia yağı+ hint yağı+ b vitamini+ e vitamini)

kızlar bu ürünlerin hangilerini buzdolabına koymamız gerekiyordu acaba bileniiz var mı..bir delady e noldu biliyoru msunuz? hesabı geçici olarak pasifmiş

Tatlım geldim, neler var elinde yaz bakalım ona göre cevap vereyim

Tatlım geldim, neler var elinde yaz bakalım ona göre cevap vereyim

Ben de söyleyeyim mi bana da söyle.

Lavanta suyu, lavanta yağı, saç toniği, hint yağı, shea butter. Bu kadar. Daha da yağlardan almak istiyorum yağlar dolapta mı bekletilmeli. Benim yatak odamda duruyorlar. Buzdolabım da pek sağlam sayılmaz sürekli terleme yapıyor içindeki yiyecekler, bozuluyor hep. Hava alıyor.

Oy söylemem mi hiç, isteyin yeter bilgim tecrübem hepsi sizindir
Aslında yağları buzdolabına koymaya gerek yok tatlım ama hindistan cevizi yağı havaların ısınmasıyla birlikte sıvı kıvama geçti aslında bu hem iyi hem kötü.
Yani şunu kast ediyorum; hindistan cevizi yağını daha bereketli şekilde kullanabiliyoruz sıvı kıvamdayken, hoş katı kıvamda olduğu zaman elimize aldığımız gibi elin ısısından hemen sıvılaşmaya başlıyordu her halini seviyorum bu yağın Direkt güneş ışığına maruz kalmayan bir çekmece veya rafta kalabilirler.

Ben özellikle laktik asit, glikolik asit, tca gibi asitleri buzdolabına koyup muhafaza etmenizi öneririm, aynı şekilde bu laktik asit veya glikolik asitle yaptığınız tonikleri ve vitaminleri
(evitamini, b vitamini)

Son düzenleme:
kızlar bilgiler için çok teşekkürler
makyaj temizliği için ne kullanıyorsunuz (özellikle göz makyajı)
lady cim valla birgün yağ sürüyorum birgün krem sürüyorum :)

bu arada evde hint yağı buldum (ablam var ve meraklıdır alır ama devam etmez kesın o almıştır ama ınkar edıyor)
ne zaman alındığı bellı degıl
yağ bozulur mu?
en kötü saçıma kullanırım dıye düşünüyorum ne dersınız?

öpüldünüz

Ladycim çok teşekkürler

Aklıma gelmişken bişey sorayım cevaplarsan sevinirim.Geçen ay kakao yağı aldım şişede klasik yağlar gibi beklerken krem kutusunda katı formda geldi .Yaz geldi çok güneşlenmeden bronzlaşmak için aldım.Nasıl en faydalı kullanabilirim ve başka nasıl faydalanabilirim yağdan.

ladycim cevabımı almış bulundum. çok saol canımladycim seni yakalamışken hemen aklıma takılan en önemli şeyi sorayım.benim çene bölgemde minik minik sivilceler çıkıo ne zamandır? glikolik asidin%10 luk halini hani cildim soyulmasın diye iki üç günde bir tonik olarak uygularken çıktığını düşünüyorum bu sivilcelerin ama bilemedim gerçekten ondan mı...bana şöle lavanta gül suyu karışımı bişey önerir misin...şöle cildimi bu güneşli havada soymucak ama aynı zamanda sivilcelerimi kurutacak...çok şey mi istiyorum yoksa

Ben göz makyajımı son bir aydan beri badem yağıyla temizliyorum tabi içine kaçırmamaya dikkat ediyorum sonra yıkıyorum. Gayet güzel temizliyor. Hatta bazı akşamlar kulak çubuğunun ucunu yağa hafif batırıp ,uyumadan evvel kirpik köklerime sürüyorum, kirpiklerimi daha sağlıklı hissediyorum şu anda
Birde hint yağının kirpiklere faydası var diye okumuştum doğruluğundan emin değilim tabi.
Dün ilk kez sürdüm.Ara ara dönüşümlü sürmeyi düşünüyorum.

Lady umarım faydalı bişeyler yapıyorumdur.

Teşekkür ederim kedi :)

Lady Subaru'm !!
Ben yine senin fikrini almak istiyorum eğer mümkünse :)
Bugün %10 luk laktik asitim geldi.Ben karışımı hassas bir cildim olduğu için 20 ml asit + 60 ml lavanta suyu şeklinde yaptım.Az önce de ilk denememi yapmış bulunuyorum.Her tarafım karıncalanıyor oyy bu normal mi ?=)
Bir de ben şu şekilde uyguladım.Bir yanlışım varsa düzelt lütfen.Karışımı bir spreyli kap içine koydum.Nemli pamuğa önce 3-4 defa sıkıp yüzümü bastırmadan sildim.Sonra tekrar 3-4 defa sıkıp 2. defa üzerinden geçtim.Umarım doğru miktarda kullanmışımdır.

Canım merhaba aslında içeriğe göre değişir bir çok firma yağları saf satmıyor içeriğinde mutlaka likit parafin oluyor biran önce kullan saçına bitsin bence kirpik kaşa kesinlikle uygulama yapma

Canım geçen yaz sadece 1 defa denize gidebildim o gün için ''%50 kakao yağı %40shea butter ve % 10 hindistan cevizi yağı karışımı yaptım'' bikini izlerim hala duruyor yeterli mi Ama öncesinde mutlaka 30 faktörlü koruyucu kullan cildine ve sudan çıktıkça tekrarla ve daha sonra bu karışımı en üste uygula

Canım cilt temizliğine önce dikkat et. Gerçi hepiniz biliyosunuz bende sebamed in yeşil renk sabununu kullanıyorum cilt ve makyaj temizliği için. Sıkma o sivilceleri dokunma geçer altta tıkanan yerleri açıyor onları attırıyor ilk dönemde bende de oldu ama geçiyor.

Hint yağını badem yağı ile yarı yarıya karıştır sür memnun kalacaksın sonuçtan

Normal tatlım tepki. Dikkat etmen gereken şey cildine bastırarak sürmemen. Aynen devam doğru yapıyorsun

Teşekkür ederim ladycim

subarucum merhaba baya oluyor yazmadım buraya belki hatırlamassın bile
ben bu topiği yeni gördüğümde gittim sebamed sabun aldım düzenli kullanmaya başladım ve yağ karışımınıda
cildim ışıl ışıldı ama birden sivilcelenmeye başladı doktora gittim ve şimdi sivilce tedavisi görüyorum
3.ayıma gireceğim tahmini 6 ay sürecek bu tedavi sivilcelerin kusma dönemini yaşıyorum şuan geçecek inşallah hepsi
bu tedavi sonunda kimyasal peeling yapılmıyormuş 6 ay geçmesi gerekiyormuş
doktora söyledim yağ karışımını sürdüm diye doktor bana dediki yağlı cilde yağ sürülürmü hiç kafamı çok karıştırdı sivilce olmasa
yüzümü parlatıyordu baya iyi geliyordu senin söylediğin nemlendiriciyi de hazırlamıştım kullanıyordum onuda bıraktım
şuan ilaçtan dolayı yüzüm kuruyor tekrar o nemlendirici kullansam mı diye düşünüyorum ama korkuyorum daha fazla sivilce çıkacak diye
bir sorum daha olacak bu tedaviden sonra ben sebamedi kullanmaya devam etmelimiyim benim günlük cilt bakımım nasıl olacak :26:
çok kafam karışık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…