Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
bana en iyi gelen yağ ları söyleyim . en baş hindistan cevizi yağı saç vücut ve yüz için her yerde kullanıyorum . she yağı ama az kullanıyorum çünkü çok yağlandırıyor .pirinç kepeği nar ve karaüzüm çekirdeği yağı (bunu cilt açıcı olarak kullanıyorum sabah kalkınca duru ve tazelenmiş bir cilt görüyorum) doa dan aldığım gerçek kille haftada 2 kez maske yapıyorum . haftada 3 kez göz altıma kuru maya ve ılık süt karışımı sürüp kuruyunca yıkıyorum. haftada 2 kez yumurta akı maskesi. arada bir kahve telvesi yada şekerle peeling. arada ozon yağı . gndüz kükürtlü veya keçisütlü sabunla yıkayıp ardından güneş kremi (ben DAYLONG kullanıyorum) ve onu cildim çekince saf e vitavini ve makademiya yağı karışımıyla nemlendiriyorum bazen de e vitaminli melisa kremimden srüyorum . tonik olarak lavanta veya gül suyu ve laktik asit karışımı kullanıyorum. doa da sülfatsız yüz yıkama jeli de gördüm ondanda alıcam . bir onu denemedim kusur kaldı =) şuan cildimde hiçbir sorun yok çok şükür . sizlerde kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız daha iyi olur arkadaşlar kimlere neler iyi gelmiş yada gelmemiş bilelim. buarada ben beyaz tenli kapkara kaşlı kapkara saçlı bir hatunum cildim de karma ( t bölgesi )

kızlar dün ki deneyimimi tecrübemi sizinle paylaşmak istiyorum .glikolik asit %10luk almıştım üç dört gün önce de yüzümü sabunla yıkayıp sildim bunu pamukla .hiç yanma falan bişey olmadı .herşey güzel . dün tekrar yapıcaktım bu işlemi önce kil maskemiş yapayım ardından da onu dedim . Allahım maskeden sonra bir sürdüm yanıyo kızardı .bir korktum hemen yıkadım kremler falan .geçti allahtan. yani işin özü demem o ki kil gerçekten çok iyi demek ki ki gözeneklerim falan temizlenince direk etkisi arttı herhalde asitin .ben önceden 25lik tca oldum böyle kızarmadım :) yani cildi hassas olanlar kilden hemen sonra yapmasın bu tip şeyleri en azından biraz bekleyin .saygılar sevgiler bebek pürüzsüzlüğünde ciltler

Maaşallah, nasıl sabırla yapıyorsun. Maskeleri haftada 6 defa yapıyorsun, fazla gelmiyormu? Sanki hepsinden haftada birer defa yapsan daha iyi olur, yani haftada 3 defa olur. (Maya, yumurta, kil) Cildide fazlada yormamak gerekiyor. Maya maskesini bende yapmalıyım aslında arada göz altına iyi geliyormuş. Aradada Lady'nin önerdiği kahve telvesini. Pirinç ve nar gerçekten çok iyi, diğer kullandığım yağlarıda sürdüğümde sabah cildim yumuşacık uyanıyorum. Hindistan cevizi her zaman bulunduracağım birşey, saç bakımında içine shea da atarsan saçların yumuşacık, ipek gibi oluyor. Birde saf b vitamini çıktı artık. Yağları ve saf e vitaminini sabah sürmesen daha iyi olur, sadece akşam yatarken sürmelisin, çünkü özellikle akşam sürdüğümüz yağı sabah kalkınca iyice temizliyoruz. Güneş kreminden önce e vitaminli nemlendiricin varsa o şekilde kullanman daha iyi olur, sabah direkt sürme. Güneş kremini zaten kullanıyormuşsun. Kullanmamız gereken en önemli bakımlardan birisi güneş kremi.
Cildime tca uygulamıştım Mart'ın sonlarında, birkaç hafta önce kil maskesi yaptım, tam kurutmuşum tabii yüzümü tahriş ettim, tca uygulanan ciltte kil'i fazla bekletmemiz gerekiyormuş, uyarmak istedim. Tca'dan önce kalan laktik asitli toniğime bir türlü geçemedim ve merakla kullanmayı istediğim glikolik asite. Annem'in daha önce ayırdığı yoğurt suyunu tam bitirmişken yeni yoğurt suyu getirdi. O bitince laktik asite geçeceğim, sonrada glikolik asite.

Kedi

yogurt suyunu tonık nıyetıne mi kullanıyorsun ?
ev yapımı mı olması gerekıyor ?

burayı takıp etmeye başladıgımdan beri hayatta yapmayacagım seylerı yapmaya başladım :)
yumurta akını yuzume surdum (ucuz-dogal ve etkılı) siyah noktalarım için oldukça başarılıydı

doa dan yağ ve kil siparişlerimi verdim beklemedeyim
yaptıkca geri dönüs yapacagım

vücuttaki güneş lekeleri için tavsiyeleriniz var mı?

herşey için teşekkürler

Evet tonik olarak kullanıyorum. Ev yapımı laktik asit kullanmış oluyorum. Lekeler için pirinç kepeği ve nar çekirdeği yağını öneriyor lady. Laktik asit ve glikolik asitte öneriyor ama yüzümüze cildi yenileme amacıyla uyguluyoruz, vücutta bilmiyorum. Lady daha iyi yardımcı olabilir.
Lekelerin tekrar gelmemesi için bu bakımlarla birlikte güneş kremi mutlaka kullanmalısın. Güneş koruyucu bakımlarımız içinde mutlaka olmalı.

merhaba lady
Formu neredeyse baştan sonuna kadar okudum. ben esmer tenliyim ve yüzümde baya bi güneş lekeleri var, her geçen yıl daha da koyulaşıyorlar. artık hergün güneş kremi kullanmaya başladım. sizin önerdiğiniz formülleride yapmaya karar verdim. (karaüzüm çekirdeği, nar çekirdeği ve pirinç kepeği )
bende sizin gibi izmirde ikamet ediyorum. siz doa kozmetik ürünlerini internetten mi sipariş veriyorsunuz yoksa bizzat doa kozmetiğin yerine mi gidiyorsunuz.?

Ladysubaru canım , yağları gündüz kullanmayın demiştin , acaba bunların içinde hindistan cevizi yağı ve shea butterde yer alıyormu benim cildimi nemlendirmede melisa yetersiz kalıyor bu ikisinin karışımı olan nemlendirmeden çok memnunum acaba gündüz evdeyken yani dışarı çıkmayacağım yada öğleden sonra çıkacağım günlerin sabahı yüzümü temizledikten sonra sürsem nasıl olur ?

ldyciğim ve kızlar,

watsons ın bb kremi olan pure beautynin kremini alabilen veya şu sıralar mağazaarda gören var mı...forumda lady önermişti fakat ben sorduğumda o artık kalktı demiş olmalarına rağmen layd arayıp öğrendiğinde öyle birşey yok demişler...peki sizden herhangi biri gördü yada aldımı yakın zamanda...?

Merhaba candy,senin yorumunu yeni gördüm pure beautyi sormuşsun,ben daha pure beautyi bugün satın aldım watsonsdan.Daha önce KKde önerildiğini okumuştum bu yüzden aldım istanbulda bir alışveriş merkezinden.

Karbonat yoğurt karışımının ölçüleri ne olsun subaru canım.....

rica etsem nerden aldığnnı msj atar mısın bana?
Candy sana mesaj göndericektim ama 100 mesaj olduğu için gönderemiyorum en iyisi buradan yazıyım,hem bu başlığı takip eden diğer ladysubaru severlerde görür.İstanbul ümraniyede ikeanın yanında açılan buyaka alışveriş merkezindeki watsonsdan aldım canım.

Tatlım bişi yapma ve kaşıma mevsimlik alerji olabilir. Bende de bahar alerjisi var mesela

Kuzum aslında sen o sivilceleri laktik asitli tonik ile kuruturdun yaa. Bu eryacne hap mı krem formda bir ilaç mı? Eğer hap ise bence laktik asitli tonik ile beraber kullan hem içten hem dıştan çabucak kurusun gitsin sivilceler

Tek şişe yeterli kuzum amaç azar azar ama düzenli e vitamini takviyesi yapmak cilde
Mesela ara sıra saf olarak haftada 1 gece e vitamini sürüp masaj yap cildine ve uyu sabah yıka

Tatlım ciddi ağır bir program bu yahu biraz hafiflet kedi haklı.
Cildin biraz kendi haline kalıp dinlenmeli

Kızlar glikolik asit veya laktik asitli tonik kullanıyorsanız kil maskesini cildinizde 5dk dan fazla tutmayın hatta kil maskesi yapmayın cilt zaten bunlarla ölü hücreleri atıyor! İkinci bir ölü hücre temizleyiciye gerek yok

Yumurta akı ve şekeri çırp sür ara ara yüzüne güzelim cildine iyi gelir bende aklıma geldikçe yaparım.
Ne varsa doğal bakımlarda var
Vücuttakiler için denemem olmadı çünkü omuzlarımdaki çillerimi seviyorum
Kedinin dediği gibi güneş koruyucuyu mutlaka kullanmalısın.

Gözlerinin ferine sağlık tatlım bende teşekkür ederim
Bir defa hem hoşgeldiniz demek hem alışveriş için gittim, vaktim olmuyor o tarafa uğramaya kargoyla alıyorum

Tatlım ultraviyole ciltte yağ varken daha çabuk kırılıp cilde işler bu sebepten kullanmayın diyorum gündüz. Gece sür hem cilde daha iyi işler

Ben son gittiğimde 2 tane almıştım Forum bornovadan, allah allah hala mı yok :44:
İzmir'li fıstıklarım yolunuz düşerse bi bakıverin forum bornova, balçova kipa watsons mağazalarına bilelim nerede ne var

canım çok saol ama ben taaa karşı taraftayım...buralardan bulabilen alan oldumu hiç kızlar...

benim cildimde güneş lekesi değil sivilce lekeleri var kulladığım ürünler cildimi kuruttu şimdi hem kuru hem sivilce izleri hemde siyah noktalı bi cildim var bana ne önerirsiniz sadece burnum yağlı.

canım l-ascorbic asit aldım lekeler için iyi etmişmiyim bide ben bunu nasıl kullanayım :44:

Blog sayfamda var kuzum kullanılışı bir göz at

benim cildimde güneş lekesi değil sivilce lekeleri var kulladığım ürünler cildimi kuruttu şimdi hem kuru hem sivilce izleri hemde siyah noktalı bi cildim var bana ne önerirsiniz sadece burnum yağlı.

Konunun en başında ilk mesajımda yazıyor bu sorunuzun cevabı

Merhaba Lady
ilk sayfadaki tariflerinin bir kısmını uygulamaktayım. e vitaminli melisa kreminden çok memnunum, annem de kullanmaya başladı, o da çok memnun.
Yüzümü nar, kil, bal-süt, kahve sabunlarıyla dönüşümlü olarak yıkıyorum. ardından gül suyu ya da lavanta suyunu sürüyorum. kuruluk dışında çok problemli bir cildim yok zaten. ama zamanla sorunlar çıksın istemediğimden kozmetik bakım ürünlerinden uzak duruyorum.
sayende çok şey öğrendim, bilinçlendim, çevremdekileri de bilinçlendirdim. Sağol :)
yalnız yağ kullanımından korkuyorum biraz. elimde nar çekirdeği, kara üzüm çekirdeği, pirinç kepeği, macademia, argan, hindistan cevizi, she butter yağları var. hindistan cevizini vücüdum ve sac uclarıma kullanıyorum , she butteri dudağıma ve elime. diğer yağları yüzüm için aldım. (yaşım 27 ve zamanla kırışıklık, leke oluşmasın diye) özelliklerini az çok biliyorum sayende. Ama dediğim gibi biraz korkuyorum, bu yağları kullanınca yüzümde beze oluşur mu? kıllanma yapabilir mi?
bu yağların hangileri göz çevresinde güvenle kullanılabilir, ya da başka bir yağı mı önerirsin? (bazı yağların içerdiği asitlerden dolayı göz çevresine sürülmemesi gerekir diye duydum) göz çevreme ne idüğü belirsiz kimyasal krem sürmedim hiç ve sürmek de istemiyorum. ama hiç bir şey sürmediğimden kuruluk oluşuyor göz çevremde de.

Bir de havalar ısınıyor, şişelerdeki yağları buzdolabına mı koymalıyım artık? hindistan cevizi yağını koydum zaten dolaba.
çok şey sordum ladycim, kusuruma bakma.
doa ile de sayende tanıştım, tüm ürünlerim oradan ve hepsi harika
tekrar teşekkür ederim :)

Merhabalar
doa dan aldıgım ürünlerle 20 mayıs pzt ıtıbaren
1 kez kil maskesi yaptım
2 kez gece yatarken yag karısımını kullandım
tonık yapmadım elımde olanı bıtırınce yogurt suyuna devam edecegım
sabun olarak amway ın sarı sabunu var onu kullanıyorum
göz çevresi için elimdeki kremi bugun bıtırdım hındıstan cevızı yagına gececegım
gunes koruyucusunu düzenli kullanmaya başladım

daha cok basındayım 15-20 gun sonra yazacagım deneyımlerımı

bugun tv ızledıgım hande polat baobab yagını çok övdü (doa kozmetıkte olunca dıkkatımı çekti)
bu konuda deneyimleriniz var mı?

tesekkurler

okudum kuzum ama ben bi tane almıştım oda zaten azcık bişey kil maskesi gibi yoğun mu yapıcaz karışımı suyla mı yoksa lavanta suyuylamı daha iyi olur bide temiz yüze uyguladık ondan sonra bişey sürmeye gerek varmı :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…