Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
laydysubaru merhaba
uzun zamandır topiği takip ediyorum.nihayet 3 gün önce malzemeleri temin edip bakıma başladım.%40 lık laktik asiti 1/2 oranda gülsuyu ile hazırladım.nar sabunuyla yüzümü yıkadıktan sonra akşamları bastırmadan pamukla sürüyorum.ardından pirinç kepeği yağı ve nar çekirdeği yağını sürüyorum.2 günde bir gündüz ozon yağı, diğer günler melisalı kremi kullanıyorum.haftada bir kil maskesi.cildimde çok olmasada lekeler var ve gözenekler açık.sormak istediğim ise laktik asitli toniği tüm yüzüm soyulana kadar mı kullanmalıyım?soyulma bittikten sonra ne kadar ara vermeliyim cildin ihtiyacına göremi?

verdiğin bilgilere çok çok teşekkür ederim.şimdiden cildim inanılmaz.

laydysubaru merhaba
uzun zamandır topiği takip ediyorum.nihayet 3 gün önce malzemeleri temin edip bakıma başladım.%40 lık laktik asiti 1/2 oranda gülsuyu ile hazırladım.nar sabunuyla yüzümü yıkadıktan sonra akşamları bastırmadan pamukla sürüyorum.ardından pirinç kepeği yağı ve nar çekirdeği yağını sürüyorum.2 günde bir gündüz ozon yağı, diğer günler melisalı kremi kullanıyorum.haftada bir kil maskesi.cildimde çok olmasada lekeler var ve gözenekler açık.sormak istediğim ise laktik asitli toniği tüm yüzüm soyulana kadar mı kullanmalıyım?soyulma bittikten sonra ne kadar ara vermeliyim cildin ihtiyacına göremi?

verdiğin bilgilere çok çok teşekkür ederim.şimdiden cildim inanılmaz.

Tatlım merhaba.
Toniğinin oranın biraz yüksek yapmışsın cildinde tahriş yaratabilir biraz gül suyu ekleyip oranı düşür.
Cilt pullanma şeklinde tepki verecek laktik asitli tonik duruma göre iritasyon, aşırı kızarıklık, hassasiyet yapmadığı sürece kullanıma devam et, güzel program yapmışsın.
Laktik asitli toniğin kullanımını cildinin tepkisine göre sen belirlemelisin.:KK16::KK34:
Aslında keşke 1-2 seans %15 tca peeling yaptıktan sonra bunlara başlasaydın çok daha iyi olurdu, hazır indirimde stoklayın:KK9:

Tatlım merhaba.
Toniğinin oranın biraz yüksek yapmışsın cildinde tahriş yaratabilir biraz gül suyu ekleyip oranı düşür.
Cilt pullanma şeklinde tepki verecek laktik asitli tonik duruma göre iritasyon, aşırı kızarıklık, hassasiyet yapmadığı sürece kullanıma devam et, güzel program yapmışsın.
Laktik asitli toniğin kullanımını cildinin tepkisine göre sen belirlemelisin.:KK16::KK34:
Aslında keşke 1-2 seans %15 tca peeling yaptıktan sonra bunlara başlasaydın çok daha iyi olurdu, hazır indirimde stoklayın:KK9:[/QUO

canım merhaba
cevabın için teşekkür ederim.her mesaja sabırla cevap vermen harika.:KK9:
hemen toniğimin oranını düşürdüm.tca peelingten nedense biraz korktum:18:
soyulma süresi yaklaşık kaç gün sürüyor onda?1 haftada yeterlimidir?

canım merhaba
cevabın için teşekkür ederim.her mesaja sabırla cevap vermen harika.:KK9:
hemen toniğimin oranını düşürdüm.tca peelingten nedense biraz korktum:18:
soyulma süresi yaklaşık kaç gün sürüyor onda?1 haftada yeterlimidir?

:KK17:Rica ederim tatlım başlık açmak sorumluluktur, elimden geldiğince hepinizle ilgilenmeye çalışıyorum:KK16:
Tca dan korkma tatlım cildine uygun oranı kullandığın sürece hiç sıkıntı yaşamazsın:KK34:
Mesela kendi tca başlığımda ve gerekse diğer kullanan arkadaşlar ile özel mesaj ile sohbetlerimizde fark ettiğim bir durum var.

Beyaz tenliler %15 tca
Buğday tenliler %20 tca
Esmer tenliler %25 tca kullanmalı.

Soyulma süresi cilt tipine bağlı olarak 4. gün başlıyor ve 7 ile 10. gün arasında tamamen bitmiş oluyor.
Aklınızda olsun:21:

...................

Son düzenleyen: Moderatör:
ladysubaru arkadaşım merhaba;
cilt bakımıyla yakından ilgilisin ne güzel
benim cildimle problemim var anlatsam bana da yardımcı olursun diye ümidediyorum
cildim karma burun bölgemse siyah noktam ve belirgin gözeneklerim var bi türlü geçmiyorlar
bunların dışında sık sık çıkan sivilceler deri altında çıkıyolar semsert ve ağrılı sıkmam imkansız bi hafta orda takılıp kayboluyorlar :KK43:
birde ergenlik dönemimde çok sivilceli bi yüüm vardı hep sıkardım izler kaldı tabi bu çukurcuklara yapılcak bişey yoktur :KK43:(
son 2 yıldırda yüzümde sivilce lekeleri kaldı bi türlü geçmiyor 1 yılda birazcık hafiflediler yani.
yosun sabunu , günlük ağacı sabunu , keçi sütü sabunu ( bundan memnundum ama aynısını bi daha bulamadım )
bu saunları kullandım tonik olarakta &100 saf gülsuyu aldım hala kullanıyorum
ceradolin nemlendrici kullanıyorum
aktardan aldığım kili de haftada bir kullanıryum
evde bi dolap dolusu malzemem var ama malesef bu yazdıklarımı bile düzenli kullanmıyorum en fazla 3 gün sonra sallıyorum
benim cilt sorunlarıma da bişeyler önerir misin lütfennnn :26::26::26::26::26:

Sevgili LadySubaru, gerçekten bütün bu bilgiler için çook teşekkürler :) Ben 21 yaşındayım ve buna bağlı çok vahim olmasa da sivilcelerim var.Yağlı bir cildim yok , karma yapıda ve sivilceler de bazen hiç olmuyor ,bazen de bir gecede 4-5 tane çıkıyor ki şu anda da öyle :KK43: Ben sivilceden arınmış ve yumuşak güzel bir cilt istiyorum.Acaba E vitaminli krem kullansam yeterli olur mu ? Arada peeling yapıyorum ama öyle tanınmamış bir markadan almıştım.Yaptıktan sonra sivilcelerim çıkıyor, yüzüm yumuşasa da daha bir sorunlu görünüyor.Bu normal midir? Yardımcı olursan gerçekten çok sevinirim :)

ladysubaru arkadaşım merhaba;
cilt bakımıyla yakından ilgilisin ne güzel
benim cildimle problemim var anlatsam bana da yardımcı olursun diye ümidediyorum
cildim karma burun bölgemse siyah noktam ve belirgin gözeneklerim var bi türlü geçmiyorlar
bunların dışında sık sık çıkan sivilceler deri altında çıkıyolar semsert ve ağrılı sıkmam imkansız bi hafta orda takılıp kayboluyorlar :KK43:
birde ergenlik dönemimde çok sivilceli bi yüüm vardı hep sıkardım izler kaldı tabi bu çukurcuklara yapılcak bişey yoktur :KK43:(
son 2 yıldırda yüzümde sivilce lekeleri kaldı bi türlü geçmiyor 1 yılda birazcık hafiflediler yani.
yosun sabunu , günlük ağacı sabunu , keçi sütü sabunu ( bundan memnundum ama aynısını bi daha bulamadım )
bu saunları kullandım tonik olarakta &100 saf gülsuyu aldım hala kullanıyorum
ceradolin nemlendrici kullanıyorum
aktardan aldığım kili de haftada bir kullanıryum
evde bi dolap dolusu malzemem var ama malesef bu yazdıklarımı bile düzenli kullanmıyorum en fazla 3 gün sonra sallıyorum
benim cilt sorunlarıma da bişeyler önerir misin lütfennnn :26::26::26::26::26:

Tatlım öncelikle bu şikayetin böyle devam ediyorsa mutlaka bir cilt hekimine gidip ilaç tedavisi görmelisin.
ilaç tedavinden sonra leke ve çukurlukları tca peeling ile çözeriz:KK16:

Sevgili LadySubaru, gerçekten bütün bu bilgiler için çook teşekkürler :) Ben 21 yaşındayım ve buna bağlı çok vahim olmasa da sivilcelerim var.Yağlı bir cildim yok , karma yapıda ve sivilceler de bazen hiç olmuyor ,bazen de bir gecede 4-5 tane çıkıyor ki şu anda da öyle :KK43: Ben sivilceden arınmış ve yumuşak güzel bir cilt istiyorum.Acaba E vitaminli krem kullansam yeterli olur mu ? Arada peeling yapıyorum ama öyle tanınmamış bir markadan almıştım.Yaptıktan sonra sivilcelerim çıkıyor, yüzüm yumuşasa da daha bir sorunlu görünüyor.Bu normal midir? Yardımcı olursan gerçekten çok sevinirim :)

Canım öncelikle yaşın itibariyle sende uzman bir cilt hekimine gitmeli gerekliyse ilaç tedavisi görmelisin.
Bu durumda peeling ürünleri kullanırsan sivilcelerin yayılım gösterir, artar önce onları tedavi ettirmelisin.:KK34:

Canım benim sivilcelerim öyle tedavi gerektirecek düzeyde değil.Arada tek tük ve küçük bir şekilde çıkıyor.Yani akne boyutunda değil.Ama çıktı mı 4-5 tane birden çıkıyor sonra geçiyor.Ben istiyorum ki yaşım gençte olsa bakımlı güzel bir cildim olsun.Teyzem İzmir'de güzellik uzmanı.Tatillerde gittiğimde yüz bakımı yapıyordu ama tabi bir süre sonra siyah noktalar tekrardan oluşmaya başlıyor.Benim acaba evde en azından daha temiz ve pürüzsüz bir cilt için yapabileceğim bir şeyler var mıdır?İlgin için teşekkür ederim :)

Canım benim sivilcelerim öyle tedavi gerektirecek düzeyde değil.Arada tek tük ve küçük bir şekilde çıkıyor.Yani akne boyutunda değil.Ama çıktı mı 4-5 tane birden çıkıyor sonra geçiyor.Ben istiyorum ki yaşım gençte olsa bakımlı güzel bir cildim olsun.Teyzem İzmir'de güzellik uzmanı.Tatillerde gittiğimde yüz bakımı yapıyordu ama tabi bir süre sonra siyah noktalar tekrardan oluşmaya başlıyor.Benim acaba evde en azından daha temiz ve pürüzsüz bir cilt için yapabileceğim bir şeyler var mıdır?İlgin için teşekkür ederim :)

Canım bakım programından kil maskesini eksik etme mesela sebamed in yeşil renk bir sabunu var akneye yatkın, siyah nokta oluşumu olan ciltlere çok iyi geliyor üniversite zamanı 2 sene düzenli kullandım. Kil hem peeling yapmış olur. Yine peeling için o hazır ürünleri değil türk kahvesi telvesi öneririm:KK16:

Nar çekirdeği yağı ile masaj yapmanı öneririm içinde bulunan yağ asitleri cilde pek iyi geliyor.
Bunlarla başla bakalım:KK34::KK16:

Son düzenleme:
tujalimforumylbamesaj17.png

:KK16::KK16::KK54::KK54::KK54::KK16::KK16:

Canım bakım programından kil maskesini eksik etme mesela sebamed in yeşil renk bir sabunu var akneye yatkın, siyah nokta oluşumu olan ciltlere çok iyi geliyor üniversite zamanı 2 sene düzenli kullandım. Kil hem peeling yapmış olur. Yine peeling için o hazır ürünleri değil türk kahvesi telvesi öneririm:KK16:

Nar çekirdeği yağı ile masaj yapmanı öneririm içinde bulunan yağ asitleri cilde pek iyi geliyor.
Bunlarla başla bakalım:KK34::KK16:

Çok teşekkür ederimm :)

merhaba,
paylaşımınız gerçekten çok güzel,bunca sayfa ilerlediğine göre sonuç alıyor olmalı herkes.

küçük bir çocuğum olduğu için bütün sayfaları okuyamadım,belki daha önce sorulmuştur kusuruma bakmayın,

benim yüzümde regl dönemlerimde koca koca sivilceler çıkıyor(sadece çenemde)

onun dışında bir sorunum yok,t bölgem yağlı ve oldukça beyaz bir tenim var.

bu yazdığınız(ilk sayfadaki) karışımlar bana uygun mu?yani sivilce oluşumunu tetikleme ihtimali var mıdır sizce?

bu kadarı fazla olacak belki ama bilgili birisinie benziyorsunuz,

regl dönemimde çıkan bu sivilceleri engelleyebilecek bir tavsiyeniz var mı bana??

işte bu huyuma sinir oluyorum.

mesajı yazdıktan sonra fırsat buldukça okudum yorumları,gaza geldikçe geldim coştukça coştum 2 lira ona 5 lira buna derken 50 liralık si-

pariş verdim braz önce.

daha önce de benzer girişimlerim oldu ama hiç devam edemedim,inşallah bunları istikrarlı kullanırım ve faydasını görürüm.

üstteki soruma da hala cevap bekliyorum bu arada:KK6:

merhaba,
paylaşımınız gerçekten çok güzel,bunca sayfa ilerlediğine göre sonuç alıyor olmalı herkes.

küçük bir çocuğum olduğu için bütün sayfaları okuyamadım,belki daha önce sorulmuştur kusuruma bakmayın,

benim yüzümde regl dönemlerimde koca koca sivilceler çıkıyor(sadece çenemde)

onun dışında bir sorunum yok,t bölgem yağlı ve oldukça beyaz bir tenim var.

bu yazdığınız(ilk sayfadaki) karışımlar bana uygun mu?yani sivilce oluşumunu tetikleme ihtimali var mıdır sizce?

bu kadarı fazla olacak belki ama bilgili birisinie benziyorsunuz,

regl dönemimde çıkan bu sivilceleri engelleyebilecek bir tavsiyeniz var mı bana??

işte bu huyuma sinir oluyorum.

mesajı yazdıktan sonra fırsat buldukça okudum yorumları,gaza geldikçe geldim coştukça coştum 2 lira ona 5 lira buna derken 50 liralık si-

pariş verdim braz önce.

daha önce de benzer girişimlerim oldu ama hiç devam edemedim,inşallah bunları istikrarlı kullanırım ve faydasını görürüm.

üstteki soruma da hala cevap bekliyorum bu arada:KK6:

:KK3:Hoşgeldiniz, bu ara yoğun çalıştığım için foruma sık giriş yapamıyorum:KK17:
Önce sivilce sorununun çözümü için sebamed in yeşil renkte bir sabunu var bunu düzenli kullanmanızı tavsiye ederim üniversite zamanımda bununla bitirdim ben sivilce sorunumu.
Laktik asitli tonik yapıp sebamed in sabunu ile birlikte yine kız kardeşimin ergenlik sivilcelerini kurutmayı başardım:KK16:
Ufaklığı kocaman öpüyorum ayrıca:KK54:
Cildinizin ph ını yerine getirip akne sivilce sorununu çözecek bu sebamed in sabunu merak etmeyin.

Sonraki takviye olarak pirinç kepeği yağı+ nar çekirdeği yağını yarı yarıya başka bir şişede eşit kartıştırıp haftada 3-4 gece 5-6 damla ile yüzünüze masaj yaparak yedirirseniz, bu iki yağın içerdiği yağ asitleri yine cildinize çok iyi gelir.
Ama lütfen hem sabunu hem yağları istikrarlı kullanın zaten en geç 2 haftaya cildinizdeki değişimi göreceksiniz:KK34:
Sonra bunların sonucunu almaya başladıktan sonra bakım programınıza laktik asitli tonik ekleriz çok güzel sonuçlar olur:KK16:

Kısaca:
1) Sabah uyandığımızda ve gece uyumadan önce yüzümüzü sebamed in yeşil renkli sabunu ile yıkıyoruz
2) Haftanın 3-4 gecesi yüzümüzü yine sabunumuz ile yıkayıp kurulayıp 5-6 damla karışım yağımızdan masaj yaparak sürüp sabah yine sabunumuz ile yıkıyoruz:KK34:

ayyyy çok teşekkür ederim cevap için.

biraz daha detaylı anlatayım,doğumdan öncesine kadar regl dönemlerimde çenemde hep sivilce sorunu yaşadım.gittiğim doktorlar

çene bölgesinin yumurtalıklarla ilgili olduğnu ve doğumdan sonra büyük ihtimalle geçeceğini söylediler,o dönemde onların yönlendir-

meleriyle kısa süreli çözüm buldum ama hep tekrarladı.doğumdan sonra gerçekten pat diye bitiverdi.yaklaşık 2 yıl çok az sorun yaşadım

ama şu son 2 aydır tekrar regl dönemlerinde sivilce çıkıyor ve biraz zor iyileşiyor.

sebamedin sabununu hiç kullanmadım ama likit olanını kullanıyorum yıllardır,ona devam etsem olmaz mı acaba?daha yeni aldım ama

sabun daha etkiliyse tabi onu da alırım.

yalnız şöyle bir durum söz konusu,yazdığınız tarifte nemlendirme yok,ben yüzümü sadece yıkadığımda gerginlikten ağzımı oynatamıyorum,

çok fena kuruyor yüzüm ve kaşınıyor,yüüzmde yağlı tek bölge burnum ve çenem.

yine sebamedin nemlendiricisini kullanıyordum onu ne yapayım sizce?

cevabınızı beklemeden ilk sayfadaki ürünleri ve artı birkaç çeşit sabunu sipariş vermiştim,sabunları vücudumda kullanırım olmazsa artık.

laktik asit toniğini hemen uygulamaya başlamıyorum sanırım tarife göre.

çok çok teşekkür ederim,biraz fazla uzattım.işlerinizde kolaylık diliyorum,boncuk kızım da sizi öpüyor teyzesi:KK54:

ayyyy çok teşekkür ederim cevap için.

biraz daha detaylı anlatayım,doğumdan öncesine kadar regl dönemlerimde çenemde hep sivilce sorunu yaşadım.gittiğim doktorlar

çene bölgesinin yumurtalıklarla ilgili olduğnu ve doğumdan sonra büyük ihtimalle geçeceğini söylediler,o dönemde onların yönlendir-

meleriyle kısa süreli çözüm buldum ama hep tekrarladı.doğumdan sonra gerçekten pat diye bitiverdi.yaklaşık 2 yıl çok az sorun yaşadım

ama şu son 2 aydır tekrar regl dönemlerinde sivilce çıkıyor ve biraz zor iyileşiyor.

sebamedin sabununu hiç kullanmadım ama likit olanını kullanıyorum yıllardır,ona devam etsem olmaz mı acaba?daha yeni aldım ama

sabun daha etkiliyse tabi onu da alırım.

yalnız şöyle bir durum söz konusu,yazdığınız tarifte nemlendirme yok,ben yüzümü sadece yıkadığımda gerginlikten ağzımı oynatamıyorum,

çok fena kuruyor yüzüm ve kaşınıyor,yüüzmde yağlı tek bölge burnum ve çenem.

yine sebamedin nemlendiricisini kullanıyordum onu ne yapayım sizce?

cevabınızı beklemeden ilk sayfadaki ürünleri ve artı birkaç çeşit sabunu sipariş vermiştim,sabunları vücudumda kullanırım olmazsa artık.

laktik asit toniğini hemen uygulamaya başlamıyorum sanırım tarife göre.

çok çok teşekkür ederim,biraz fazla uzattım.işlerinizde kolaylık diliyorum,boncuk kızım da sizi öpüyor teyzesi:KK54:

Sebamed in likiti farklı tatlım denemiştim, nemlendiricisi de pek güzel kullanmaya devam edin:KK34:
Aslında konunun en başında kullanıp memnun kaldığım bir nemlendiricide var hatta içine evigen ilave ettiğim ama siz sebamed in nemlendiricisini bitirin önce sonra yaparız onu:KK34:

Laktik asitli toniği şöyle yapın:

---- %20 Laktik Asitli Tonik ----

* 1 şişe %20lik Laktik Asit (1 şişesi 20ml)
* Bir şişe Gül Suyu yada Lavanta Suyu

#Sabahları ve akşamları yüz, boyun bölgenizi bir pamuğa damlatıp bastırmadan silebilirsiniz
:KK34:
(oran sorunsuz soyma yapmıyor ama güneş koruyucu kullanmalısınız neticede mikro peeling yapıyor, içine eklediğim yağlar peeling yanında nemlendirme ve besleme, cildin yenilenmesine destek verecek)

Teyzesi de boncuk güzelini kocaman kocaman öptüü:KK54::KK54::KK54::KK54:

ballı sütlü sabun ile yüzümü yıkıyorum lavanta suyu ile laktik asiti karıstırdım tonk yaptım 2-3 damla pirinç kepeği yağı ile nemlendiriyoum peki bugdayyagını ne zaman kullanayım.

ballı sütlü sabun ile yüzümü yıkıyorum lavanta suyu ile laktik asiti karıstırdım tonk yaptım 2-3 damla pirinç kepeği yağı ile nemlendiriyoum peki bugdayyagını ne zaman kullanayım.

Yağ bakımlarını gece yapıyoruz. Mesela ben haftada 2 veya 3 defa pirinç kepeği yağı sürüyorum. 2 defa ozon yağı gibi. Sende hafta da 2-3 defa pirinç kepeği yağı, 2-3 defada buğday yağı değişimli olarak kullanabilirsin.

Canim ben simdilik sadece ozon yagi, nar cekirdegi yagi ve uzum cekirdegi yagi alabildim.
Yanina ilaveten neler almam lazim? Olmazsa olmaz olan?

X