- 16 Nisan 2012
- 1.239
- 7
- 37
-
- Konu Sahibi LadySubaru
- #1.161
Merhaba bayanlar..Ladysubaru bayadır topiciğini okuyorum ama yazma fırsatım olmamıştı..Ben laktik asit kullanmak istiyorum nasıl kullanmalıyım? Bunun için bana yardım edebilir misin?Tca gibi yüzümde soyma işlemi yapamam çok korkuyorum laktik asitin de bu yönde bir etkisi olduğunu öğrendim ama dediğim gibi pek de emin değilim..Lekelerim var gitmesi için uğraşıyorum gündüz güneş kremi gece de pirinç kepeği yapı kullanıyorum..Ya da verebileceğin başka öneri olursa beklerim,teşekkür ederim şimdiden..Hoşçakalınn..
@ladysubaru - turkiyede degilm belcikada ikamet ediyorum. turkiyedeki fiyatlari bilmiyorum ama burda dogal yaglar cok pahali ondan dedim iflas olurum diye :)
sebamed sabunu buldum ilk kez demin yuzumu yikadim bakalim :)
bu yağlar hamilerlerde de kullanıla bilir mi acabab bi sorun teşkil eder mi?
Merhaba LadySubaru konuyu uzun zamandır ben de takip ediyorum. Artın düzenli uygulamaya gitmem gerek, bu nedenle bugün gerekli malzemelerin siparişini de verdim. Ancak bir konuda danışmak istiyorum. Laktik asitli toniği lavanta suyu ile mi yoksa gül suyu ile mi hazırlamalıyım? Hangisi daha iyi gelir cildime?
ozon yagi nedir ki arkadaslar aklima o takildiben onu belcikada nasil bulacagim
canim bunlari uygulasam hafif cukurlarda yok olurmu?
Lady aklıma bir şey geldi sen biraz daha LA ekle demiştin ama benim cildim çok çabuk tepki gösterdiği için ben LA dan ziyade gülsuyu eklemeyi düşünüyorum öyle bariz bi soyulma yapmasa bile en azından geceleri normal tonik gibi kullanırım.
Birde sormak istediğim bir şey var bilgin varmı bu konuda bilmiyorum ama benim bikini bölgemde çok kıl dönmesi oluyor bende sıkıyorum onları doğal olarak iz kalıyor Sadece LA yı o minik izlerin üzerine sürsem olur mu acaba ben bu karışımda denemiştim ama karıncalanma yada soyulma olmadı sadece LA tek başına etki eder mi sence:)
Tsk ederim canim, ben hollandada yasadigim icin lazim olan urunleri ancak bir ay sonra tatildeyken alabilirim.
Iyice bir liste yapmam lazim ama neyi nerde bulurum diye, vaktim kisitli cunku..
Canım nasılsın ?Baobab yağı hakkında ne düşünüyorsun ? Son zamanlardaki favori ürünlerin neler
Gözaltı için karakafes otu yağı çıkartmışlar :) ay hangilerini alsam bilemedim .
merhaba
ben 1 haftadırlı takıp edıorum haftasonu da ılk sayfada yazdıkların hepsını aldım.
2009 yılında aknetrent kullandm 19 yasımda bıraz tedavı uzun surdu 6 ayken 8 aya cıkardım bı ay kontrole gıdememıstım. doktor sıvılce ızlerının gecmesı ıcınde baska bı ılac vermıstı hatırlamak bıle ıstemıorum yuzume yaptıgını .. sonrasındada gıtmedım tekrar kıl kullanıordum kaymak gbıydı kıle zeytınyagı koyuyordum sodayla yıkardım pembe yanaklar fılan 4 5 ay bole gıttı tekrar cıktı sıvılce ama olu hucrelerde coktu rezalettı !!! 8 ay gectı sıvılceyle suyla bol bol yıkadım gecırebıldım .. tabı hala sıvılce ızlerım . suan cok kuru aynı zamandada yaglı bole deısık bısı nere gıtsem olu hucrelerın var denıor ama duzenlı kıl maskemı uyguluorum tbı zeytınyaglı deıl ... senı kesfedene kdr sabahları 50 fktorluk korumayı surup cıkardım guya nemlendırecek ... ama nerde pul pul oluodu olu hucreler cıkıolardı. ısık vurunca sıvılce lekelerım cokuk delık gbı duruo ve kırmızılıkları bellı bana ne onerırsın !!!
nemlendırıcımı yenı almıstım kızlar o yuzden yenı bır seyler almak ıstemıyorum acaba normal kullandıgım nemlendırıcıme e vıtamını koysam nasıl sonuc alırım??yanı ıllakı burada belırılen kremler mı gerekıyo..:18:
Lady aklıma bir şey geldi sen biraz daha LA ekle demiştin ama benim cildim çok çabuk tepki gösterdiği için ben LA dan ziyade gülsuyu eklemeyi düşünüyorum öyle bariz bi soyulma yapmasa bile en azından geceleri normal tonik gibi kullanırım.
Birde sormak istediğim bir şey var bilgin varmı bu konuda bilmiyorum ama benim bikini bölgemde çok kıl dönmesi oluyor bende sıkıyorum onları doğal olarak iz kalıyor Sadece LA yı o minik izlerin üzerine sürsem olur mu acaba ben bu karışımda denemiştim ama karıncalanma yada soyulma olmadı sadece LA tek başına etki eder mi sence:) Hu hu :)
Ama unutulmuş bu
Bugün paketim geldi, malzemeler hazır. Dışardan da E vitamini aldım, Watsons kış geldi diye güneş koruyucularını kaldırmış.Artık ona da bir çare bulup annemle yarın başlayacağız inşallah. :)
Sorularım şunlar, gözümden kaçtıysa özür dilerim şimdiden:
-Annem 50lerinde ve lekeleri fazla, doğal olarak fondöten-kapatıcı sürmeden yapamayacağını söyledi. Laktik asit-nemlendirme aşamasından sonra kapatıcı sürse, normal makyajını yapsa bir zararı olur mu? Lekelerin geçmesi zorlaşır mı?
- Laktik asiti sabah-akşam mı yapmalıyız, sadece akşam yapsak faydasını göremez miyiz?
- Göz makyajı yapmaya devam edebilir miyim, makyaj çıkarma amaçlı nane sabunu aldım ama gözümdeki de çıkarır mı, normal göz makyajı çıkarıcı kullanmaya devam edebilir miyim?
Ladysubaru merhaba umarim bana da yardimci olabilirsin.öncelikle konunu uzun zamandir takip ediyorum. ama cok farkli seyler var kafam acikcasi karisti. o yuzden en iyisi sana sormak :)
ben eczanede cilt analizi yaptirdigimda bana söylenen: karma cildimin oldugu. bundan önce ben hep kuru ciltler icin nemlendiriciler kullaniyordum. son 8 aydir karma ciltler icin avenin jelini,nemlendiricisini ve tonigini kullaniyorum. aslinda memnunum ama gözeneklerim cok acik. beni ciddi ciddi rahatsiz ediyor. yaptigim makyaj yakismiyor,maske gibi duruyor. gözeneklerim alnimda, burnumun etrafinda ve iraz da olsa yanaklarimda mevcut.
ara ara sivilcelenme oluyor (adetten önce ufak tefek...). senin bahsettigin yaglar, yagli ve karma ciltler icin gercekten kullanilabilir mi? sonucta yagli oldugu icin gözenekler aciliyor,sivilceler,siyah noktlar cikiyor.
bana ne önerirsin? tca peelingi yapmamda sakinca var midir?
simdiden tesekkür ederim...