Acı badem sütünü yüzümü temizlemek için kullanıyordum ama çenemde tüy çıktı siyah. Çenenize sürmemeye dikkat edin. Artık korkudan zaten kremleri çeneye yakın yere ve çeneye sürmüyorum.
Ben ciltte kullanılan kremlerin, yağların tüy çıkışına etki edeceğine pek inanmıyorum açıkçasın.
Unutmayın ki tüyler ve kıllar, vücudumuzun hormon dengesi ve kılcal kan damarları vasıtasıyla beslenir gelişir uzar.
yüksek ihtimal hormon dengenizde oluşan bir dengesizlik sonucu çıkmıştır.
Kızlar, bu laktik asidi düş jellerine karıştırıp kullananlarda varmış.Deneyen oldu mu?
Ben tonik olarak kullanmayı seviyorum denemedim duş jelinde.
Merhaba.
Mecidefendi'nin ürünlerini araştırırken aşağıdaki videoları buldum. Linkteki haberde alınan yağlarla ilgili uyarılar var. Önemli bilgiler izleyin lütfen.
Alacağınız markalara ve fiyatlara dikkat edin. Tabii bu markada ne kadar güvenilir bilmiyoruz. Herhangi bir organik sertifikaları yok galiba.
Nemlendiricilerini gündüz için kullansammı kararsızım, fiyatlar da uçuk değil alınabilir. Lady Subarru memnun kreminden onun için alabilirim, içeriğinde kimyasal yokmuş galiba.
Gece için de farklı birşey düşünüyorum ama tam bir bilgim yok maalesef. Lady Subarru konuya farklı ürünleri yazmamak için özel mesaj atmıştım. Yardımcı olabilirsen sevinirim. Yanlış uygulama yapmak istemiyorum. Lady Subarru Argan yağı'nın orjinalini getirtmek bu kadar kolaymı mecidefendi'nin çoğu ürününde argan yağı var.
Başka bir marka da geçen hafta gül yağını sorduğumda orjinalin 1 gr.'ı 30 lira. Ama orjinal olmayan fiyatı 5 lira olan ürünün üzerine de gül yağı yazıyorlar. Esansları yağ diye satıyorlarmış.
Lady Subarru bu bilgiyi paylaşmamın senin için sakıncası yoktur inşallah. Önemli olduğu için paylaşmak istedim.
mecitefendi bitkisel ürünler tanıtım (1) - Dailymotion video
Elbette sakıncası yok tatlım çok doğru olur bu videonun izlenmesi.
Bence zaten esans nedir, soğuk pres yağ nedir, uçucu ve sabit yağ nedir gibi tanımları bilmeyen, hiç kalkışmasın doğal bakım yapacağım diye.
Kremlerinde kimyasal yok diyemem çünkü var ama miktarı diğerlerine göre daha daha düşük diyebilirim.
Son 2 aydır fesleğen kremime evigen ilave ettim ara ara onu kullanıyorum, kalan bakımımı ''pirinç kepeği yağı, nar çekirdeği yağı, kara üzüm çekirdeği yağı'' ile yapıyorum.
Organik lafını duyduğumda ben aynı zamanda gıda teknikeri de olduğum için ürperiyorum, çünkü bu tabir ne yetiştirmede ne üretime geçilirken doğru kullanılmıyor.
''Organik'' adı altında ciddi rant kavgaları olduğu için ben organik lafına aldığım eğitimden dolayıda ekimi, büyüme süreci, toplanması, ürünün son şeklini alması, bakanlık kontrolleri, vs... güvenmiyorum.
Bir diğer etken olarak bizim ülkemiz buna ne üretim ne denetim açısından yeterli ve hazır değil.
Organiklik sertifikası bir kenara şahsen analiz raporlarını veya ecocert sertifikalarını görmek isterim ki kullandığım pirinç kepeği yağı, nar çekirdeği yağı, kara üzüm çekirdeği yağı ve argan yağı bu rapor ve sertifikalara sahip.
Argan yağı pazara ilk girişinde yeniliğin ve daha önce duyulmamış olmasının etkisi, ülkeye gelişinde oluşan maliyetler ve miktarı sebebiyle aşırı fiyatlara satıldı.
Anlayacağın aslında şu an yaygın hale geldi (likit parafin, z. yağı, pamuk yağı vs ile seyreltilmiş ve taklit ürünleri dışarıda tutuyorum) ve maliyetlerde düştüğü için normal kabul edilebilecek fiyata döndü (hala aşırı kar ekleyen firmaları yine dışarıda tutuyorum).