- 7 Temmuz 2010
- 6.960
- 3.747
-
- Konu Sahibi LadySubaru
Kedicim aşk olsun, bu sorduklarının cevaplarını o kadar defa defa yazdımki senin gibi araştırmacı bir kişiliğin okumamış olmasına çok şaşırdım.
Göz çevreme ozon yağından başka yağ kullanmıyorum, elimde olay'ın göz çevresi bakım kremi vardı yarım ampul evigen ilave edip kullandım ve bitti şimdi ekstra bir krem kullanmıyorum.
Neden atıyorsun elindekini! Güneş kreminin kullanım tarihi dolmadıysa kullan, bitince yenisini alırsın.
Sadece şunlara cevap vereceğim, kakao yağı evet bronzlaştırır güneş koruyucularının içine koymaları ilginç olmuş gerçekten:44:
Acaba ayrıştırılmış şekilde mi koydular, ne desem bilemedim şimdi.
Önce güneş koruyucu sonra nemlendirici ve 4 kaşık kreme 2 evigen
Al bakalım sana ceza, oku bakalım konuyu bul cevapları bu yazdığına alıntı yap ve kendine cevapla bende yanlışların olursa düzelteyim
1) Tüm cilt tiplerine uygun nemlendirici:
Cildinize uygun memnun olduğunuz nemlendiriciniz varsa içine 2-3 ampul evigen ( E vitaminidir eczaneden alabilirsiniz) ekleyin öyle kullanın.
Layd Subaru ben nemlendiricimden memnun değilim ne alacağım ne yapacağım? diyorsanız (Ben aktarda gördüğüm mecitefendi'nin ''kayısı çekirdeği kremi '' ve ''kara üzüm çekirdeği kremi''nden aldım. Eski nemlendirici kabımı güzelce dezenfekte edip iki kremden 1 er çorba kaşığı ekleyip 2 ampul evigeni ilave ettim oldu bana nemlendirici)
Verdiğin nemlendirici tarifini göz altına süremiyoruz değilmi? Göz altı bakımını akşamları söylediğin yağ bakımlarıyla mı yapıyoruz. Çünkü ben yüzüstü yatıyorum yüzümde çizgiler oluşuyor ve cildim kuru olduğu için erken kırışıklar oluştu göz kenarlarımda. Önceden de hiç bakmıyordum cildime, nemlendirmiyordum. Nemlemdiriciyi güneş koruyucumuzu sürdükten sonramı sürmemiz gerekiyor. Hangi güneş koruyucu kremi kullanıyorsun, yazabilirmisin. (Güneş koruyucularını 6 ay sonra değiştirmek gerekiyormuş. Ben mecburen elimdekini atacağım, kullanamıyorum şu an geçen yaz almıştım. Zaten içeriğini de bilmiyorum. Mecidefendi'nin var ama spf30 içinde kakao yağı var, kakao yağı bronzlaşmak için kullanılmıyormu anlayamadım. Kafam iyice karıştı. Çok soru sordum. :) Ama artık oturtmak istiyorum neleri yapmam gerektiğini. Sıkılmamak pratik uygulamalarla yapmak istiyorum. Verdiğin krem tarifi onun için bana uygun. Krem alıp içine evigen ekleyeceğim sabahları kalkıp yüzümü gül suyuyla temizleyip sadece süreceğim. :) Tek bir krem alırsak. 2 ampule 4 kaşık kremmi eklemek gerekiyor. :)
Kızlar benim sırtımda bir sürü sivilce çıktı(yüzümde yok)kil sabununu vucuduma da kullanmaya başladım ama geçmiyor .LadySubaru tatlım ne önerirsin ,napsam ki ?
:) yani yanık derken daha öncede söyledim ya güneş yanığı gibi hafif bi yanık zaten hani krem filan sürmeden güneşte kalınca derimiz kırmızılaşır güneşten yanmışsın derler o anlamda yanık canım. o da ozon yağının mucizesi sanırım cidden ii geldi. yaptığım karışım doğru mu acaba evigen 2 ampül mü fazla oldu diye düşündüm ama sen yapmışsın bir sıkıntı olmamış(
lady subaru canım sana bir sorum var ama bu konuyla alakalı değil özel mesaj ahkkım yok o yüzden buradan soracağım senin blogunda kaş için bir yöntem vardı susam yağı hint yağı kakao yağı. ben bunu yapmayı istiyorum yalnız kakao yağını katı formda bulamadım yağ olarak aldım olur mu üçünü direk karıştırayım mı yada kakao yağını ısıtıp içine diğerlerini mi katayım ? bi de kakao yağının buradaki amacı kaş rengini koyulaştırmak mı eğer öyleyse benim koyulaşmaya gerek yok kullanmasam olur mu?
bir de lady bu kadar sayfanın hepsini okuyamadım bakımı nasıl olduğunu anladım yalız benim cildim karma yanaklar daha kuru diğer yerler yağlı. diğer topikte bakımların en son hali diye vermişsin * Kil maskesi / haftada 1-2 defa
* Yağ karışımı / haftada 2-3 gece
* Ozon yağı / haftada 1-2 gece
* Laktik Asitli Tonik / Gece yatmadan şimdi bu söyleidklerinin hepsi pirinç kepeği yağı falan karma ciltlere uygunmudur?bir de nemlendirici için meciefendi kayısı ç.y ve kara üzüm ç.yağını mı yoksa diğer topikte verdiğin fesleğen ve melisa kremlerini mi kullanayım hem yukarıdaki soruma hem bunlara cevap verirsen çoooooookkkkkk sevinirim canım
Güneş kremi aldım, içine evigen vitamin attım. Azar azar kullanıyorum şu an 2 tatlı kaşığı koymadım göz kararı koydum kremi 1 tane de ampul kırdım ayrı bir kapta karıştırdım bittikçe bu şekilde kullanacağım. Ama göz altıma kullanmıyorum. Güneş kremleri yağ bezesi yapıyormuş. Ayrı olarak nemlendirici kullanmayacağım :)
HerseY iyi hos buara turkiyeme hosgeldim:) ins firsatimnolunca bemde alicagimnyaglari bunar tuylenme yapmasin :S yada var olan tuyleri daha koti yapmasin
laktik asitli tonik nasıl oluyor çok merak ettim ?laktik asit % kaç oranında olmalı?ne ile karıştırılıyor?
Demekki benim önceden kullandığım defneli, zeytinyağlı sabunum gerçekmiş. Önerilen bir markayı almıştım zaten. Bir süre sonra yamuldu, bir garip oldu. Koyduğum kaba yapıştı. İçindeki yağ galiba aktı. Bende çöpe attım. Zaten yüzüme sabunu sürünce gıcır gıcır oluyordu. Kötü görünmüyordu yüzüm ama kuruyordu biraz. :)
Evde hazır kil var biraz gül suyu veya lavanta yine de ekleyip uygulayayım bugün. Bende sürünce kıpkırmızı oluyor yüzüm, bir süre sonra geçiyor. Cildim kuru gibi ama. Alın ve çenemde regl döneminde sivilceler çıkıyor. Eskiden cildimi hiç nemlendirmiyordum onun için erken yaşta çizgiler çıkmaya başlamıştı. Şimdi güneş koruyucu kremime evigen ampul kattım. Ozon yağını da göz çevremdeki çizgiler için alacağım bende.
Kili sürdüm yıkadım, yüzüm yine kıpkırmızı oldu, lekeli gibi, yüzümde şu an hareketlenmeler hissediyorum (galiba zeytinyağından) kızarıklıktan dolayıda yanma hissediyorum :) Yüzüm ıslakken hemen birkaç damla hakiki zeytinyağı da sürdüm. Ozon yağını alınca inşallah onu sürerim. Teşekkür ederim LadySubaru. :)
Mail atmıştım geri döndüler cevapları aşağıdaki gibi.
İyi günler .....
Bitkisel Güneş kremimiz insan tenini güneşin zararlı ışınlarından korunmak amacıyla üretilmiştir. Kakao yağının çatlak önleme gibi bir fonksiyonu vardır.
Elbette ki bronzlaştırma eğilimi de gösterir. Dediğiniz gibi kakao yağının doğası gereği bu böyledir.
Saygılar
Bu arada konuyu tekrar baştan sona okudum bitirdim. Not aldım. :)
Verdiğin nemlendirici tarifini rahatlıkla göz altımıza sürebiliyoruz ama önerdiğin kremler alınırsa ağır olmadığı için sürebiliyoruz. Kullandığımız krem yağ içeriyorsa sürmüyoruz. Yağ bezeleri oluşabilir çünkü. O zaman ben koruyucu kremi göz altına sürmüyorum. Yada az sürüyorum. :)
Göz altına sadece akşam ama hergün sürülmeyecek haftada 1-2 defa ozon yağı.
Eğer gece gerekli görürsek cildimize göre değişir, sabah uyguladığımız nemlendiricimizi sürebiliriz. Ama ben koruyucuya kullandığım için e vitaminini gece süremem.
İyi okumuşmuyum konuyu.
Kil ciltteki ölü deriyi aldığı için ve içerdiği minerallerden dolayı cildi bir süre kızartır tatlım, nemlendiricini eksik etme.
Haftada 1 defayı geçmesin kil maskesi yapma sayın.Rica ederim yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana
Teşekkür ederim. Haftada 1 uygulamayı düşünüyorum artık kili. Bu arada kilide babam almıştı sürüyorlardı annemle :) Benimde işime yaradı böylece. Birde başka gün farklı bir maske yapacağım nemlendirme özelliği olan. Maya, bal, süt olan kk'de bir arkadaşımızın önerdiği.
Bu arada senin söylediğin gibi bakımların yanında bol su, meyve, sebze tüketiyoruz. Su içmeyi ben unutsamda pek sevmiyorum suyu ama maden suyu içmeye çalışıyorum. Şu an suyumu içiyorum ve spor yapıyoruz. Ben 5 tibet egzersizini yapıyorum hergün. :)
ladymmmm cevapların için sağol canım. yukarıda benim soracağın soruyu cevaplamışsın yağlar tüylenme yapar mı acaba diyecektşm ben de çünkü benim polikistik over -im var ve yüzümde özellikle çene kısmında tüylenme yaşıyorum. cevabına göre rahatlıkla kullanabilirim yağları o zaman. peki lady başka topiklerde mecitefendinin kayısı çekirdeği kremiyle alakalı yüzde tüyleme yapıyor demişlerdi sence kremler yapabilir mi tüylenme? bir de göz altı ve çevresi için ozon yağı dışında ne önerirsin canım? benim göz çevrem yağ bezesine müsait daha önce yaşadım bu sorunu. ne kullanayım sence göz çevreme? bir de sen güneş koruyucunu nemlendiricinin üstüne mi sürüyorsun altına mı? çok sordum yine kusra bakma
Tatlım ne yağlar ne krem tüylenme yapmaz onu söyleyen kimse gitsin hormonlarına baktırsın !
Hep kulaktan dolma bilgilerle fısıltı gazetesi işliyor, yağlar sadece tüy rengini koyulaştırabilir ki bunu badem yağı, susam yağı, hint yağı gibi yağlar yapar.
Göz çevrene bu nemlendirici karışımı kullanabilirsin elbette ama miktarı abartmadan ve yinede ne olur ne olmaz cildinin tepkisini takip et, diyorum ya birazda bünye işi bunlar.
Sabah yüzümü yıkarım güneş koruyucumu sürerim eğer cildimin ihtiyacı varsa nemlendiricimi yaklaşık 20dk sonra sürerim.
sağol tatlım yani en önce güneş koruyucu sonra eğer cilt ihtiyaç duyuyorsa nemlendirici krem duymuyorsa nemlendiriciye gerek yok yani. peki canım göz çevreme nemlendiriciyi her sabah mı süreyim yada sabah akşam mı süreyim? bi de göz çevreme sadece 2-3 gece ozon sürsem başka bişey kullanmasam sadece ozon yeterli olur mu sence? bir de sen hangi güneş koruyucuyu kullanıyordun topiklerden birinde okumuşrtum ama hatırlamıyorum reklam olursa özel mesajla yada burdan yazabilir misin?
Valla ben ole yapiyorum A,C,E vitaminlerini , istediigm yaglari kayisi cekirdegi, uzum ves istedigim yagi nemlendirimin icine katiyorum karistiiryorum, oluyo super bir kre, hem nemlendiriyo hem vitaminlerle zengin daha ne , gidip o kadar pahali pahali ise yaramaz kremlere para vercegime kendim yapiyorum kendi kremlerimi
herkese merhabaaaaa...
öncelikle ladysubaru sana teşekkür etmek istiyorum, beni böylesine inanılmaz ve muhteşem bir dünyayla tanıştırdığın için..anlattığın tarifleri not aldım, eksiksiz temin etmeye ve doğru kullanmak için herşeyi doğru anlamaya çalışıyorum..90 sayfanın hepsini (yalan!atlaya atlaya gittim) okudum..ancak kafama birşey takıldı, onu sormak istiyorum..ozon yağının muhafazasıyla ilgili kısımda bahsettiğiniz kaplar bende yok..kutunun içinde şurup şişesi gibi bir şişe var, içinde de yağ..ne metal kap, ne plastik kap..yanlış ürün mü aldım acaba??
cahillik ne fena yaa..neyse, azimliyimdir,öğreneceğim
dün gece kil maskesi yapayım diye girdim mutfağa..1 çay bardağı suya attım bi çay kaşığı lavantayı, kaynattım demledim..mis gibi koktu her yer..biraz ılındıktan sonra 1 yemek kaşığı kili koydum bi kaba, üzerine de lavantalı su..başladım karıştırmaya..krema kıvamı elde edeceğim ya sözde..10dk, 15 dk hala cumbul cumbul su:) pes etmem için yarım saat karıştırmam gerekti..eşim 'bence o olmadı' diyo ben karıştırıyorum hala..neyse, sonuçta maske yalan oldusanırım suyun hepsini dökmüyoruz, di mi??
ama neyse ki nemlendirici kremimi ve yağ karışımımı yapmıştım, gece yağlanıp yattım sabahta kremi sürdüm..dokunmaya doyamıyorum, cildim yumuşacıııkkk..